返回列表 發帖
D友情不嬲撻著緊 冇熄過
HOTMAN 發表於 2019-3-7 19:31

我真係恭喜李呀

要努力維繫中同既感情好重要
HOTMAN 發表於 2019-3-7 19:32

你幸兒

同中同可以Hehehaha舊陣時
HOTMAN 發表於 2019-3-7 19:35

你扮咩
好明顯係
一班中佬heha講過去

想聽關淑怡唱可惜你是個人

Serrini 4月4出大碟!

今次先得10首
樂壇已死
JayantL 發表於 2019-3-8 23:55

上年都出咗半張大碟wo

歌名有台北兩隻字既歌都好高質

台北某個地方
台北下的雨
台北四天三夜 ...
-Prince- 發表於 2019-3-9 14:53

台北夜沒有車

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Good taste
electric 發表於 2019-3-10 18:04

呢隻碟好正

連續訓左十幾個鐘
stephybest 發表於 2019-3-10 18:47

同邊個?

訓覺要人陪既咩
stephybest 發表於 2019-3-10 19:03

點知你

場很大 床很大
stephybest 發表於 2019-3-10 19:23

好聽!

X引致X的床搖搖
jasonng 發表於 2019-3-10 19:27

如果XX太少布

貢獻(比人扣到)得4
就知唔洗同呢啲垃圾嘈啦
咁認真做乜

原來大家咁支持美音,好感動
stephybest 發表於 2019-3-10 22:42

PK 林狗仲要串佢去到2012應該唔再走音

其實寂寞  就如自己一個上CM

有一齊上咩
kwanie 發表於 2019-3-11 20:10

在線會員 - 總計 176 人在線

其實係咪得我鍾意寂寞就如多d
kwanie 發表於 2019-3-11 20:12

haters: juno 哂左首歌,不了

兩首都唔想聽
John 發表於 2019-3-11 20:25

請支持 雲 吞 !

4. 吳雨霏 - Come With Me    15-1 + 20 + 18  + 12+1 + 18 + 18 + 13 + 7 +10 + 31 = 162

其實寂寞 就如13樓的大笨象

其實寂寞就如容祖兒
Jojo幾時有第二春牙牙牙
帥小寶` 發表於 2019-3-11 23:35

第20春都黎緊啦wo

根本不需要起身
帥小寶` 發表於 2019-3-11 23:41

幸福

其實寂寞  就如自己一個去屙屎

夠喇
John 發表於 2019-3-12 02:20

快啲一齊加入反Key大軍

好野
黃淑蔓出碟

寰亞真係良心唱片公司
帥小寶` 發表於 2019-3-12 15:09

希望最少有7首歌

我唔貪心 唔夠既攝兩首謙謙入去湊數都ok
帥小寶` 發表於 2019-3-12 15:14

The Album Part 3

聲音導航
差一點我們會飛

下一位前度
下一位前度(remix)
可惜你是個人(demo)
帥小寶` 發表於 2019-3-12 15:25

1. 13樓的大笨象
2. 無憾的生存
3. 心之科學

謝謝安琪 呢度先spark到點解要一個人切生果同看山火
咁有意義既discussion 比起點解要一個人做飯既探討更深 ...
HOTMAN 發表於 2019-3-12 17:34

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

【明報專訊】容祖兒日前到大馬雲頂舉行演唱會,遇上印尼耶加達人為山火,空氣污染物吹至雲頂令當地大霧 ...
John 發表於 2019-3-12 19:20

啲鬼見到祖兒都嚇走哂啦
人氣咁旺

與容天后合作/發生關係後遇上不測劫難之事件名單

2019年
阿Key與容在叱咤頒獎禮上合唱男朋友,數月後在KKBOX 香港風雲榜發生耳機失靈,不停走音,災難性演出驚嚇全港,阿key更落台即喊

#無琪

至尊歌

其實寂寞 就如自己一個去看海
其實寂寞 就如自己一個切生日蛋糕
其實寂寞 就如自己一個去戲院
其實寂寞 就如自己一個去海洋公園
其實寂寞 就如自己一個看煙花
其實寂寞 就如自己一個看日落
其實寂寞 就如自己一個上CM
其實寂寞 就如自己單手攞十大
其實寂寞 就如自己一個聽gin lee
其實寂寞 就如自己一個上麗瑤
其實寂寞 就如自己一個食情人節晚餐
其實寂寞 就如自己一個去拜山
其實寂寞 就如自己一個中六合彩
其實寂寞 就如自己一個愛坤哥
其實寂寞 就如自己一個住大宅
其實寂寞 就如自己一個深夜在討論區自言自語
其實寂寞 就如還未遇上那個對的人

原來我係2011-6-18成為CM會員
竟然當時仲要大大聲聲咁講明自己係Joey fans ...
JayantL 發表於 2019-3-14 00:58

I see
So u r old seafood

寂寞就如 自己一個唱山歌

寂寞就如 自己一個吃香蕉
帥小寶` 發表於 2019-3-14 17:20

如果你唔食完即飛
起碼有蕉皮陪你過人世

我早你少少 2010年字花冠完就做會員
當時最鍾意立豬
帥小寶` 發表於 2019-3-14 17:26

我早你少少
搜神記冇十大我即刻上黎開account

搜神記夠ap十大咩
stephybest 發表於 2019-3-14 17:37

調位比阿key
嗰年祖兒中咗十大魔咒全晩得個金

我喺屋企睇 um 住咀笑緊
kwanie 發表於 2019-3-14 20:33

好肉酸呀
個樣已經夠假
連IG 啲post都咁多假account like

唔怪得要咪咀啦nlm

支持鄧小巧

冇聲呀天后喊完咁快又去左度假

Life Goal
HOTMAN 發表於 2019-3-15 20:23

你們的幸福.....

慢慢做啦

做咩?
HOTMAN 發表於 2019-3-15 20:26

做狗

01. 1999年度叱咤樂壇生力軍 銅獎
02. 2000年度叱咤樂壇女歌手 銅獎
03. 2001年度叱咤樂壇女歌手 銅獎
04. 2002年度專業推介叱咤十大 第四位《爭氣》
05. 2002年度叱咤樂壇女歌手 銀獎
06. 2003年度專業推介叱咤十大 第七位《我的驕傲》
07. 2003年度叱咤樂壇女歌手
08. 2003年度叱咤我最喜愛的女歌手
09. 2004年度專業推介叱咤十大 第九位《一拍兩散》
10. 2004年度叱咤樂壇女歌手 銀獎
11. 2004年度叱咤我最喜愛的女歌手
12. 2005年度叱咤樂壇女歌手
13. 2006年度專業推介叱咤十大 第三位《華麗邂逅》
14. 2006年度叱咤樂壇女歌手 銀獎
15. 2007年度專業推介叱咤十大 第七位《愛一個上一課》
16. 2007年度叱咤樂壇女歌手
17. 2008年度專業推介叱咤十大 第四位《跑步機上》
18. 2008年度叱咤樂壇女歌手
19. 2009年度叱咤樂壇女歌手
20. 2010年度專業推介叱咤十大 第四位《桃色冒險》
21. 2010年度叱咤樂壇女歌手
22. 2011年度專業推介叱咤十大 第五位《牆紙》
23. 2011年度叱咤樂壇女歌手
24. 2012年度叱咤樂壇女歌手
25. 2013年度專業推介叱咤十大 第七位《天窗》
26. 2013年度叱咤樂壇女歌手
27. 2014年度專業推介叱咤十大 第四位《樂觀》
28. 2014年度叱咤樂壇女歌手 銀獎
29. 2015年度專業推介叱咤十大 第八位《黃昏點唱機》
30. 2015年度專業推介叱咤十大 第二位《世界真細小》
31. 2015年度叱咤樂壇女歌手
32. 2016年度專業推介叱咤十大 第八位《無人知道雙子座》
33. 2016年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《J-POP》
34. 2016年度叱咤樂壇女歌手
35. 2018年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎《心之科學》

懷疑佢半年黎淨係練咗呢一次
kwanie 發表於 2019-3-15 23:45

全職model / mama / 人妻
Part time 女金

我依家好似個 attention seeking bitch 咁瘋狂搵人訴苦同求安慰
多謝我啲朋友sss 無嫌我煩  ...
616.1314 發表於 2019-3-16 00:14

Send u hugs

01. 1996年度叱咤新力軍男歌手 銀獎
02. 1998年度專業推介叱咤十大第七位 《天下無雙》
03. 1998年度叱咤樂壇至尊唱片大獎 《我的快樂時代》
04. 1999年度叱咤樂壇至尊唱片大獎 《天祐愛人》
05. 1999年度叱咤樂壇男歌手 銀獎
06. 1999年度專業推介叱咤十大第八位 《幸福摩天輪》
07. 1999年度叱咤樂壇我最喜愛的歌曲大獎 《幸福摩天輪》
08. 2000年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎 《K歌之王》
09. 2000年度叱咤樂壇男歌手 銀獎
10. 2000年度叱咤樂壇我最喜愛的歌曲大獎 《K歌之王》
11. 2001年度專業推介叱咤十大第六位 《Shall We Talk》
12. 2001年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《Shall We Dance?Shall We Talk!》
13. 2001年度叱咤樂壇男歌手
14. 2002年度專業推介叱咤十大第二位 《人來人往》
15. 2002年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《The Line Up》
16. 2002年度叱咤樂壇男歌手
17. 2003年度專業推介叱咤十大第三位 《十面埋伏》
18. 2003年度叱咤樂壇男歌手 銅獎
19. 2005年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎 《夕陽無限好》
20. 2005年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《U87》
21. 2005年度叱咤樂壇男歌手
22. 2005年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
23. 2005年度叱咤樂壇我最喜愛的歌曲大獎《夕陽無限好》
24. 2006年度專業推介叱咤十大第二位 《富士山下》
25. 2006年度叱咤樂壇男歌手
26. 2006年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
27. 2007年度專業推介叱咤十大第二位 《Crying in the Party》
28. 2007年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《Listen to Eason Chan》
29. 2007年度叱咤樂壇男歌手
30. 2007年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
31. 2007年度叱咤樂壇我最最最最最最最最最最喜愛的歌曲大獎 《K歌之王》
32. 2008年度專業推介叱咤十大第七位 《路…一直都在》
33. 2008年度叱咤樂壇男歌手 銅獎
34. 2008年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
35. 2009年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎《七百年後》
36. 2009年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《H³M》
37. 2009年度叱咤樂壇男歌手
38. 2009年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
39. 2010年度專業推介叱咤十大第五位《陀飛輪》
40. 2010年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《Time Flies》
41. 2010年度叱咤樂壇男歌手
42. 2010年度叱咤樂壇我最喜愛的歌曲大獎 《陀飛輪》
43. 2010年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
44. 2011年度專業推介叱咤十大第三位 《六月飛霜》
45. 2011年度叱咤樂壇男歌手
46. 2011年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
47. 2012年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎《重口味》
48. 2012年度叱咤樂壇男歌手
49. 2012年度叱咤樂壇我最喜愛的男歌手
50. 2013年度叱咤樂壇至尊歌曲大獎《任我行》
51. 2013年度叱咤樂壇至尊唱片大獎《The Key》
52. 2013年度叱咤樂壇男歌手