返回列表 發帖
有咩
定係你又老作咋
kayzzz 發表於 2019-8-6 23:36

演唱會做音樂班底
可能有新歌班底係一樣

想搵wyman寫首歌比我叫
攻擊。性。武器

#情慾大碟 #勁過美aii

你幾時出道?
kaman921 發表於 2019-8-7 01:58

打算社會氣氛好d先

Sometimes I start to sympathise with HK people who doesn't listen to local songs......
nicholashin 發表於 2019-8-7 07:08

將廣東歌推向國際可以係目標之一
因為大家都覺得唔hit人地唔聽所以我唔聽
我成日介紹比外國朋友聽廣東歌

拾回好聽過入幻國後所有歌喎。。。。
nicholashin 發表於 2019-8-7 18:34

判我酷刑 
賜我罪名
若只為我迷信祖兒

其實寂寞 = 拾回 >>>>> 年度之歌 = 你們的幸倪 > 一個女人和浴室 > 3/8 > 愁人節 > 我歌故我在 > 家明 > gee lee今年所有歌

認同
HOTMAN 發表於 2019-8-7 19:27

反琪先會憎呢首歌
琪琪唱乜真fans 都會buy

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2019-8-10 23:16
我都冇犯大錯憑咩野ban我喔,山siu霖山版主都話我嘅貼冇問題,係你哋班友成日離題萬里先害到我dpost俾人lock咋嘛!
李范建 發表於 2014-9-11 19:20

戀愛雖不如預期
JasOh103 發表於 2019-8-11 00:48

若要走 總要飛

好卦住Kary

人神共憤
有十惡便有十誡
有Carrie便有Kary

U?
kwanie 發表於 2019-8-12 00:42

Me

真‧外國勢力
kwanie 發表於 2019-8-12 00:44

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

為大家打下

本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

kwanie 發表於 2019-8-13 22:45

那一夜
她去看演唱會
然後他就被捕了

又分手 hahahhahahahhaha
Kfmusic 發表於 2019-8-20 00:58

一個KF 和浴室

暑假就完 唔開心 但一定一定要繼續抗爭
帥小寶` 發表於 2019-8-21 21:24

strike strike strike

謝安琪 - 遍地野花 (c)

曲:周博賢
詞:周博賢
編:周博賢 / Adrian Chan
監:周博賢 / 麥浚龍

出埋坦克啦不如
dllm

有原文?
HOTMAN 發表於 2019-8-25 21:11

Liberal系列:生命中該有的(第二版)
作者:張寶華

Pakho:(
艾石仔 發表於 2019-8-26 18:00

我們都是下一個周柏豪楊千嬅

隻碟 D 歌名咁情色既...

01. 心呼吸..........準備
02. 我自在..........睡在床上
03. 睡前服..........著得性感 D 迎接
04. 睡房宣言........前戲
05. 深白色..........高潮
06. 一半床..........雙人床用得一半床
07. 通電.............再次高潮
08. 清潔愛..........完事..沖涼先
09. 晚上我是天蠍座.....全晚狂野得像天蠍一樣..咬住唔放
10. 後來 (國)......大肚............

加上 COVER 既床同白色爆發圖
睇嚟係一隻絕佳既 CONCEPT 大碟!

hissorhk 發表於 2013-5-31 22:27

呢集碟其實好正
美SHXT is robbed
Frankiekiekie 發表於 2019-8-29 12:30

最後一首係敗筆

話9字歌走勢肉酸有冇諗過上年首SOTY都要靠個勁難聽既remix續命再加上狂減另一首歌先贏到

論肉酸 真係遙不 ...
JasOh103 發表於 2019-9-2 11:05

支持9字歌都上返15個星期先好落榜
仲未聽厭

呢幾年已經發生過咁多次關公災難
點解咁多香港藝人都仲係咁貪心想食曬兩家茶飯
除非好似美吹咁平時 ...
JayantL 發表於 2019-9-2 19:43

好好奇點解今次903撐得咁行
牙林姓高層當年雲海事件pk到賴屎

stephybest 發表於 2019-9-3 13:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

kwanie 發表於 2019-9-3 16:26

本帖隱藏的內容需要積分高於 777 才可瀏覽

JayantL 發表於 2019-9-3 20:13

天滅_ _

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

nicholashin 發表於 2019-9-3 21:53

X2 聽咗一次,無興趣再聽多次,坤gor 要爭氣啲,唔好再簽丅VB
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-4 01:02

其實佢之後去簽環球或寰亞應該有啲作為
自由度幾大

星娛樂的自由度都好大,可惜無資源,找不到好的作曲和作詞人,要歌手負責埋作曲作詞,連宣傳都要靠 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-4 01:14

我反而麻麻地佢個唱腔
啲歌又未算好參差
但呢兩年好迷失咁
Feel到佢有心唱嘅
希望佢搵到自己條路

殺人犯名單
1669 鍾國恩 警長
48958 李彼得 高級警員
54538 張文麟 高級警員
58248 梁智顯 高級警員 ...
艾石仔 發表於 2019-9-4 00:35

nicholashin 發表於 2019-9-5 00:09

隔離區版主已經兩個月零三日無上過水
希望佢一切平安
kwanie 發表於 2019-9-5 22:34

姐姐坐電椅
妹妹五馬分屍

五大死刑 缺一不可

蒙面法代言人係咪李克勤

何以 這土地 淚再流
何以 我變了你的16號愛人

點解一定係話社會琪變咗
而唔係做文藝老女人浦銘心先係真正做自己?
社會琪係一個集體主觀意識
囍帖街真正含意都有兩面
(大家所期望看到的) Kay ... isnt her

想反軒

呢個連C 都唔想BIN
直頭係不務正業
kwanie 發表於 2019-9-19 20:55

啲歌好難聽嗰下先得人驚
#不過連登仔一定話好聽

災難live standby

團隊好開始整壞啲耳機
JasOh103 發表於 2019-9-19 22:08

https://www.facebook.com/jetmaga ... /?v=416069289023229

https://jet.my-magazine.me/article/detail/interview/11173

她坦言,無論健康、人生,甚至唱歌水準,現正處於最佳狀態。「經歷生下小朋友後的一段休養期,我積極做了很多運動修身,加強鍛鍊體能,現時身心達到一個頗平衡狀態,所以我很期待今次演唱會,很想享受這一個狀態之下唱歌。」

摩西的煩惱

其實個歌名都幾yum

究竟有幾多青年是被自殺
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-20 13:39

你肯定只係青年?

突然覺得威廉好有愛
之後會再Check Check有咩暗病

因為一路都無Check開...雖然肥底 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-9-21 13:10

每日上少一個鐘網
去做運動

聽少一個鍾Gin Lee去做運動
Frankiekiekie 發表於 2019-9-21 20:27

可以聽住gin lee自信快歌做運動

熱身:
浮世繪
Come with me

開始:
隨風而來隨風而去
風霏 x10
侘寂
很想要吧
未來
Pretty Crazy

拉筋cold down:
人麥的偽術
心之科學

Sony Music 一直致力炮製高質素音樂作品,2019年下半年更是全速開動,旗下歌手總動員與樂迷「約好音樂 與快樂約定」,每個月都會為樂迷帶來驚喜。
7️⃣月 Lester 莊正 單曲〈開放世界〉
8️⃣月 Cath Wong 黃妍 大碟《黃妍說》 葉巧琳 Mischa Ip 單曲〈一對一〉
9️⃣月 Lil' Ashes (小塵埃) 大碟《Little By Little》 林奕匡 Phil Lam 單曲〈重讀興趣班〉
1️⃣0️⃣月 林二汶 Eman Lam 大碟
1️⃣2️⃣月 陳柏宇 Jason Chan 年度大碟《Anyone But Jason》
2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣年 新人 Michael C

隻碟去左邊???

【林鄭競選經費】逾150筆十萬捐款 許榮茂、楊受成、細劉等富豪解囊 黃志祥、四叔家人有份捐

選舉事務處公佈候任特首林鄭月娥的選舉開支申報,顯示林鄭月娥一共獲得 18,693,096 元捐款,當中單筆捐款最大十萬元,但有超過 150 筆十萬捐款。根據申報,捐款者署名包括許榮茂、楊受成、劉鑾鴻、李國寶、劉鳴煒、李家誠等人之英文拼音。

林鄭月娥在競選期間,自設選舉捐款上限每人10萬元,當時有報道指是為免被指傾斜任何界別,以及令更多人可以參與捐款,以示支持。

開支方面,林鄭在選舉中的總開支為 12,575,291 ,包括租金、辦公室與運輸開支 4,42 萬,選舉廣告 364.6 萬,選舉聚會開支 232 萬及助選團薪酬 208 萬等。

根據申請,向林鄭捐款人士相信包括,玖龍紙業董事長張茵 (10萬)、前嘉里主席郭孔丞 (10萬)、嘉里執董郭孔華 (10萬)、信和創辦人黃志祥妻子楊素瓊(10萬)、中華廠商聯合會會長李秀恆(9.8萬)、「鋼鐵公主」香港嘉鑫控股集團總裁陳寧寧(10 萬)、東亞銀行主席李國寶(10萬)、華人置業主席劉鳴煒(10萬)、恆基兆業副主席李家誠(10萬)、劉鑾雄胞弟即利福國際主席劉鑾鴻(10萬)、英皇集團主席楊受成(10萬)、世茂房地產主席及「新家園協會」董事會會長許榮茂(10萬)等。