返回列表 發帖
謝安琪咪講咗檔期問題,已經終極咗
賴爽 發表於 2019-8-12 13:24

算吧啦佢
根本冇能力再到五場咪話檔期問題

賣哂未?

冇記錯,呢個post開冇幾耐(一個星期內)已經有7萬幾click rate,但當時只有300幾個comments
但過咗好耐都淨 ...
Jacz 發表於 2019-8-13 16:21

但點解要刷click rate ? 唔刷comment ?

click rate可以一個人無限click掛
comment好難一個人無限reply,會被視為灌水
Jacz 發表於 2019-8-13 20:00

問題係有咩用?多click rates就威啲咁呀?

咁就要問返篤數個個喇
Jacz 發表於 2019-8-13 20:46

亞kay啲  Cool hot hits post平時都幾高click rate
佢啲fans都幾有心機篤數

Kay isnt her.....
如果唔係佢
會唔會個show唔走音
反而有gin lee級演繹

吶喊
你們的幸福
拾回山林道
希望今次都繼續有主題曲
nicknicknick 發表於 2019-8-19 07:37

偷情的禮儀 (an urban fantasy mix)

冇可能
一定用黎做EASON加場跨年啦

用下腦都知

一早佢話做跨年
abcxyz302006 發表於 2019-8-19 23:12

佢有㗎咩?

想聽 3/8  
謝安琪出道以嚟最愛嘅一首歌
賴爽 發表於 2019-8-20 16:51

第二三最愛係咩

個logo真係唔識欣賞
求其搵個手機app都畫到

第一次見人開演唱會開到唔見左人影
HOTMAN 發表於 2019-8-25 01:52

flop到
懶高貴
懶神秘
完全唔係個會事

"以前既謝安琪既宣傳片,最少都十萬八萬點擊率 ,呢個連100都未有呀,陰公"

Press Con已經咁睇嚟有機會可以睇紅館沐浴
Frankiekiekie 發表於 2019-8-26 16:51

遲d應該有「天后謝安琪預告演唱會以藝術方式全祼示人」谷飛

唔明點解成日要揾美雞比較 各有各好。。。
let'sbegin 發表於 2019-8-27 00:00

尊重下人啦
雞雞雞

會唔會台都唔搭,無backdrop, 用黑布遮住黃閘啲位, 然後叫呀Key企係紅館石屎地唱足全場
咁搞既震撼 ...
阻住 發表於 2019-8-29 20:09

應該個台係一堆石
慳budget
無燈光無音響
喺黑暗中感受氣氛

會唔會有快歌演唱會主題曲

可能每個入場人士送眼罩
咁仲唔係紅館黑暗新體驗?
HOTMAN 發表於 2019-8-30 02:51

#警察還眼 活動之一?

冇乜觀眾入場都係一種靜

希望個Urban Fantasy 係咁

第一part 9月之龍和道
第二part 太子站列車車廂
第三part 機場大堂
第四part 2003政府官員的浴室
第五part 2019夏天的沙田街頭
第六part 某年6月的天X門廣場
第七part 2047年的董折屋企
第八part 1997年6月的香港

特別嘉賓:林鄭
合唱人妻的偽術
mosesming 發表於 2019-9-1 21:25

演唱會8點15分準時開show
舞台背景為龍和道
瑩幕顯示928三個字
阿kay 在摸擬大台的垃圾桶堆之中爬出
演唱Gigi金曲 煙霧瀰漫 及Kary 今夜煙花燦爛
其後舞台噴出大量煙霧
而歌手向韻詩連同2000位小朋友手執雨傘從山頂跑到台上
一起合唱家明及差一點我們會飛
為個唱揭開序幕

期待年尾全身個人大碟< Kay isnt me... >

原來有6款演唱會poster
算唔算香港演唱會史上最多

但得4場
cathay1996 發表於 2019-9-8 22:13

6款4場
64 64
有隱喻

我個 Rundown 好正
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

希望演唱會live加油......
帥小寶` 發表於 2019-9-11 22:28

好sexy好好聽
呢d先係聲音行為藝術!

已經大概知有某首歌係必唱!
HOTMAN 發表於 2019-9-12 00:21

唔唱廢話同一個女人和溶室
唱十字架你們的幸倪

請問家明有冇?
eason 發表於 2019-9-12 02:32

10月9號話你知

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽

睇唔到

btw演唱會搵得蔡德才同梁基爵幫手

下隻碟不如搵佢地幫手 ...
abcxyz302006 發表於 2019-9-12 13:03

即刻聯想到
亡命之途
浮雲
賴床
神奇女俠的退休生活

賴床pleaseeee

成場演唱會進入kay isnt me既夢境
kayzzz 發表於 2019-9-12 14:54

成隻 Slowless都好啱今次個theme
特別係隻碟第一track可以做opening

我反而覺得唱到後尾好咗
係咪我耳仔出事
let'sbegin 發表於 2019-9-12 15:44

呢條女次次唱歌要用一半時間warm up

佢成日紅館live先爆seed
好明顯平時如果肯練下歌做下gin
唔會成日炒粉

做浦銘心唔洗練歌!
nicholashin 發表於 2019-9-12 23:01

期待紅館史上第一位女歌手表演食煙沖涼沖到沐春風

M

A

F

from幻國ig
係咪就出歌啦
myrichardac 發表於 2019-9-13 19:12

M A F = Mid Autumn Festival 啫嘛
祝大家中秋快樂
有乜咁特別

應該要tag埋juno嘛  真係唔應該
kayzzz 發表於 2019-9-13 20:29

可能今日係浦銘心生日
所以tag佢

沐春風做opening song都幾正
nicknicknick 發表於 2019-9-14 10:05

保守地大膽估Opening 係活著
然後有一part係睡房唱完偷情再賴床
之後著返衫唱港女的幸福星期日

Bye
HOTMAN 發表於 2019-9-14 15:33

會員請勿挑起罵戰及比較其他無謂女歌手,保持冷靜、克制,否則一律當OT扣fun同出催淚彈處理並不作任何事前驚告

我係reference緊其他歌手既concert都有類似意念,
係跨文化既藝術比較及研討,從而希望謝安琪小姐既演唱 ...
HOTMAN 發表於 2019-9-14 16:03

你個"Bye" 都幾跨文化藝術比較及研討wo

眾所周知,photo speaks a thousand words,
本想以相片引起深度討論,
可惜我既藝術鑑賞造詣又點及你專 ...
HOTMAN 發表於 2019-9-14 16:17

單純一張相片係可以引起觀看者對相片本身既閱讀同感受
但如果相片 (或影像) 配合文字,無論文字係作用內容、主題或作品一部分
已經可以改變相片對觀看者純相片既閱讀
所謂文字影響影像,影像影響文字就係咁解

希望kay kay 見到佢個演唱會有咁理論性既討論
可以老懷安慰,安心沐春風

上次有個仔上台跳舞
今次應該係到Kakaball同阿媽合唱偷情的禮儀
JasOh103 發表於 2019-9-16 00:14

偷情可以同張繼聰合唱
Kakaball合唱波兒

即係會唱十字架、活著、拾回、身體髪膚、大城小動、獨家村、一人之夏

心靈系列:
Count Your Blessings (Instead Of Sheep)

這兩年間復出,謝安琪不完全是謝安琪,甚至「不再是」昔日的謝安琪,卻是聲演角色浦銘心。這次演唱會,可說是她某程度上的回歸。「今次一定是『謝安琪的演唱會』,但是我們都有一部分新碟《The Album》的歌曲,當然也有浦銘心的部分。」透過約兩小時的演唱會,她希望與觀眾一起經歷每個人如何閱讀自己。

//

我問,最終會聽到《KONTINUE》的歌曲嗎?她答,會的。 「今次的歌單一定包含我過去的舊歌,是一個頗有意思的推進!以前我做演唱會的rundown,比較從曲風、音樂上是否成立,順理成章地將rock的歌曲放在一起,較groovy的歌放在一起。不過,今次演唱會比較特別,我想循這個命題出發,將會是一趟旅程、一些經歷、一些起承轉合,揀歌方面是頗困難,當中希望盛載某些意思,有些歌曲需要大幅度的改編,有些歌曲則只是節錄使用。不過,幸好過去我的歌曲很好用,所涉獵的題材很廣泛,所以它們都會被放在其中。」

https://jet.my-magazine.me/article/detail/interview/11173

好時再聽雞蛋與羔羊同家明 但咁敏感應該唔會唱了
let'sbegin 發表於 2019-9-19 23:16

獨家村可以

原來係Fila Milan Fashion Show
HOTMAN 發表於 2019-9-22 17:23

其實寂寞
就如自己一個行cat walk同食pizza

yeahhhh 演唱會十幾套裇都係黑色
let'sbegin 發表於 2019-9-23 22:35

阿Kay好黑好dark
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

d poster 同方巾幾吸引

以香港觀眾入場習慣,到時肯定差唔多9點先開到場
計翻咪又係11點到先完 ...
myrichardac 發表於 2019-9-25 21:53

可能真係準時20:15開
然後成個劇場show唔講野、無encore
一口氣兩個鐘做完走人

已經賣哂
HOTMAN 發表於 2019-9-26 01:25

一係又扮賣哂
一係限量得20隻所以冇哂
一定係!

學林奠開伊館咪算
細細地close啲又可以同fans對話
唔洗用咪