返回列表 發帖
終於買到今期JET

#個封面點解祖兒隔離個SamHui咁似成龍
#係咪特登㗎

Serrini又係ig唱祖兒既歌
祖粉真係好高質
bagfgfcde 發表於 2017-9-3 20:01

打算horse比 他狠過你(Live) 十大
如果唔係祖兒要第一年白果了

我仲未俾過祖兒至尊歌
唔配做祖粉
bagfgfcde 發表於 2017-9-3 20:09

有無搞錯呀

我都無比過

Kary 成功女金

6月    Come with me                                162
9月    2nd Plug / 和每天講再見(合唱版)         168 / 20
11月  3rd plug                                           80

容祖兒一日唔派歌, 香港樂壇永遠一沉不起
bagfgfcde 發表於 2017-9-4 19:19

今年香港樂壇完全無hit歌
容祖兒好大責任!

熱烈慶祝Come with Me成為2017至尊歌曲

2017叱咤至尊歌曲 Come with Me 最YUM美DJ播放率統計表 [05/09/2017 21:00]

27  艾粒  (聖艾粒忌廉夜校14 + 903專業推介9 + 讀賣Sunday4)
19  謝茜嘉  (叱咤樂壇13 + 西加航空6)
16  細So    (生活日常12 + 好醒晨4)
15  麻利亞  (口水多過浪花15 + Mali Mali Home1)
13  Colin  (廣東爆谷11 + 3號螺絲釘2)
11  朱薰   (你好嘢7 + 朱薰e1 + 兒童適宜3)  /  西瓜  (早安同學早10 + 西瓜大發1)
9    Vani  (雲妮鍾情9)  /  Wasabi  (短期租約9)
7    阿檸   (毒檸王國3 + 無定向喪煲病狂4)
5    健吾   (903國民教育5)
4    森小   (早霸王4)  /  Amber  (集雜志3 + Urban Touch1)
3    903PA    (一周紅人館3)
1    林海峰     (在晴朗的一天出發1)

頭三位高層,證明實至名歸
Kfmusic 發表於 2017-9-5 20:25

急急子陪小儀一齊唔落地獄

其實Karen好勁
I Do咁普通既歌都唱到我會想loop
bagfgfcde 發表於 2017-9-5 22:10

Melody好好聽,又有d想比十大

不散,不見啲歌既旋律好啲
bagfgfcde 發表於 2017-9-5 22:21

I DO好易上口
反而不散,不見覺得好慢熱

b01091018 發表於 2017-9-5 23:21

要唔要睇埋邊位DJ最愛追憶~~~~

失魂記追憶! x3 最敬老DJ播放率統計表 [30/08/2017 12:00]

22  Vani     (雲妮鍾情22)
21  謝茜嘉  (叱咤樂壇16 + 西加航空5)
14  麻利亞  (口水多過浪花12 + Mali Mali Home1 + 麻利有隻小綿羊1)
12  森小     (早霸王12)  /   Amber  (集雜志9 + Urban Touch3)
11  細So    (生活日常11)  /  艾粒  (聖艾粒忌廉夜校11)  /  Donald (903專業推介11)
9    朱薰     (你好嘢7 + 兒童適宜2)
8    903PA  (一周紅人館8)
5    西瓜     (早安同學早5)  /  阿檸   (毒檸王國1 + 無定向喪煲病狂4)
4    占        (讀賣Sunday4)
3    Colin    (廣東爆谷3)    /  有誰共鳴3
0    健吾  / Wasabi  

X! 讚壞左
Kfmusic 發表於 2017-9-6 01:50

903自從十年前走左(炒左)一大堆DJ之後
現在冇一個新人係識tag歌兼有taste

祖兒仲未派歌
睇黎真係想送我個榜既女金俾其他歌手
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 15:23

比Joey Wong
大家都係祖兒

十大夠數!

派左台先算
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 23:00

下我自plug

如果派台我先會考慮俾唔俾十大
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 23:16

呢d topic唔會plug la
同埋佢兩個好耐無plug歌去903 (電影歌,cover歌例外)

呢首好似係你今年第123914123187681首想十大既歌
nicholashin 發表於 2017-9-7 00:11

你數到有十首?

未睇過楊千嬅紅館演唱會有啲想睇,又驚今次好伏

#WonderWoman世界巡迴演唱會

903問大家有無異議

ff2017年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮得獎名單:

本屆頒獎典禮的主題為「樂壇讓坐三十刻;又一個十年叱咤」
2018年1月1日
晚上8時
灣仔香港會議展覽中心 Hall 5BC

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

其實環球幫Gin Lee派哂兩首全碟最難聽既歌係咪想拎佢同今年表現勁出色既神級女歌手吳雨霏作一個強烈對比 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 17:00

全碟最難聽都係好好聽!

你真係好重口味
又咳心瘋又講再見又梁佑嘉
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 20:35

唔聽梁估嘉唔通聽JW咩!
正所謂
「大家都有個有錢爸爸
識聽梗係支持梁估嘉!」

C'mon-in~
EASON CHAN
本帖隱藏的內容需要積分高於 3600 才可瀏覽

_ _ 同 床上的 _ _ 係咪上下集
kwanie 發表於 2017-9-8 23:58

本帖隱藏的內容需要積分高於 3600 才可瀏覽

我今日真係好開心

本帖隱藏的內容需要積分高於 3500 才可瀏覽

既然沿著尋夢之旅出發
就站出點吸引讚許

等我樂觀D先^^
美之下一PLUG播上至尊都好似仲有機爭女金^^
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-12 15:03

根本係,或者派隻唔係自己寫
咁Charmaine 密密派保住個唱作金

陳昇新碟
推呀

(男聽眾於叱咤樂壇Playful Wednesday大炒女聽眾13分)

禮Uncle: wa....你聽多d我地叱咤樂壇就識ga la 呢d問題
女聽眾: hahahahaha我淨係聽一個ga jar
禮Uncle: 聽一個咩呀?
女聽眾: hahaha淨係聽一個歌手
禮Uncle: 邊個呀?
聽眾: 咪就係我偶像lo
禮Uncle: 邊個係你偶像呀?
聽眾: 吳業坤lo
禮Uncle: 啊.......剩係聽吳業坤呀?????? 要聽多d先至有比較ga la 係咪呀
女聽眾: hahaha係

但我唔係因為你而鍾意首歌WOR...
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 07:41

咁你有冇因為首歌而鍾意佢?

Kontinue好正
HOTMAN 發表於 2017-9-15 10:24

Slowness都好正
Kay One又正
不過K sus2都唔差
最經典一定係Binary囉(港女腔)

今天終於一人回家真係好正
BMA 時期既幸兒好underrated

為了地老撐到天荒
John 發表於 2017-9-15 22:27

我說
好姊妹
十年如當日
1st Date
潛水
GT
仙境夢遊愛麗斯
如果牆會説話

[Evil is a Point of View]日本攝影師以女同性戀者的身份,紀錄她與僧侶的愛情

來自日本的木原千裕,是一位攝影師,同時也是一位女同性戀者,而她的女朋友,是一位僧侶。雖然日本的僧侶可以結婚生子,但「同性戀僧侶」卻是受到爭議的。

木原千裕最近在福岡舉辦了攝影展「それは、愛?」(這是愛?),展出82幅作品,希望讓人明白她們之間單純的愛情。照片紀錄了二人兩年半以來的生活點滴,好像女朋友流淚、午睡、微笑、身穿袈裟的畫面,讓人感受到細水長流的愛情。

https://photoblog.hk/189477/日本攝影師以女同性戀者的身份,紀錄她與僧侶的/

Ladies & Gentlemen, ready or not?
Let's Begin:
3!2!1! GO!

和我的城講再見

上黎留個言蒲下頭先

生活係-7個小時既時差真係小確幸黎,日日都天晴

勁敵無咗祖兒。。 傷心
jose 發表於 2017-9-29 14:04

903個女金還到2022都未還哂,祖兒十年後先可以復出重奪女皇地位
2017 衛蘭
2018 謝安琪
2019 王菀之
2020 吳雨霏
2021 薛凱琪
2022 Gin Lee
2023 JW
2024 AGA
2025 荃明荃
2026 肥媽
2027 容祖兒

除左2023其他都值
JasOh103 發表於 2017-9-29 18:52

比丁Arie好無

痴線,某首歌係我個榜應該6月上榜可以上到10月
真係好好聽

其實真係好嘅歌係唔洗經歷歌曲發生嘅事或者聽夠某個次數都會被打動
尤其當某首歌講嘅嘢喺香港理應好普遍 都 ...
nicholashin 發表於 2017-10-2 19:29

所以Come with me真係算唔錯

2017年10月4日
終於覺得gin lee隻月球上的人幾好聽

Don't text him衝左上第一
HOTMAN 發表於 2017-10-6 14:47

女金

I'm back
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

【1月開騷】JW預演個唱超緊張 卓悅太子爺男友都要俾錢買飛
HOTMAN 發表於 2017-10-23 22:06

我懷疑過多兩個月JW自己都要比錢買張霏先可以入場rehearsal同表演
然後話比啲記者知

某首二字歌咁高汁CM竟然冇人理
決定比個至尊佢

我發覺法國啲腸真係幾好食
好食過德國嗰啲N倍,又冇咁鹹又smooth

今年是咪最多組合叫糊十大既一年?
SM兩首-三首
At17 Girls Girls Girls
RB 山河故人/ 脫軌時刻
Tonick 長相廝守

如果nowhere boys 天外霏仙入埋就perfect池
可惜唔夠ap