返回列表 發帖
你check番 我先係第一個擺呢首入playlist囉 thanks
HOTMAN 發表於 2017-5-22 19:55

你check下你個腦
I mean今日第一個播

LUNCH TIME

Shampoo(何韻詩) / 小故事(JW) / 突然一生人 / 山丘(李宗盛) / 一生青春 /

日期 : 23/05/2017
時間 : 11-12
節目 : 我跳! 老舞

就當我未玩夠(Swing) / 隨意門(陳奕迅) / 獨家試唱(鄭秀文) / 這班人(陳慧琳) / 放煙花(Mass Production Mix)(楊千嬅) /
Miss Fiona(薛凱琪) / 阿姆斯特丹(黃耀明) / 阿拉伯市場(鄭希怡) / 全日遊街Dum Da D Dum(恭碩良) / Slow & Easy(RubberBand) /

Say U Say Me

相安無事(周柏豪) / 行屍走肉 / 超生培慾(JUNO) / 安樂(AT17) / 假使不可一起安息(JUNO) / 離魂記(周國賢) / 願我可以學會放低你(何韻詩) / 來生舞(楊千嬅) /

/ Suddenly, this summer /

Suddenly, this summer (Overture) / 出走地平線 / 他喜歡的是你 / 我@你 / 失 ...
jose 發表於 2017-5-24 22:38

呢隻CD好靚
個透明膠盒

想擁有
我覺得係GIGI最好聽嘅碟
jose 發表於 2017-5-24 22:56

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

日期 : 25/05/2017
時間 : 1230 - 0130
節目 : 嘻嘻蝦蝦 hehehaha

閃光(美麗也短暫mix) / 愁滋味 / 達爾文(蔡健雅) / 突然一生人 / 行屍走肉 / 披風 /
船(林宥嘉) / 我夢見你夢見我(林宥嘉) / 飛(林宥嘉) / 我已經敢想你(林宥嘉) / 晚安(林宥嘉) /

突然一生人係幾襟聽
淡淡然咁 但又幾深刻
John 發表於 2017-5-25 02:27

已經決定比個十大佢
我諗應該成個CM得我覺得突然一生人空姐行屍走肉三首都好好聽

行屍未聽熟 一兩次唔下定論住
人人喜好唔同好正常
例如我對今年年頭幾首熱捧既華語歌冇咩feel  ...
John 發表於 2017-5-25 02:46

我唔識欣賞湯記把聲 不了

CANDY SHOP

自戀影院 / 周日床上 / 喜歡戀愛 / 落地開花 / 田園驚夢 / 愛將我們撕開 / 自戀自在 / 愛到不能 / 千歲 / 說夢 /

最尾嗰首超級好聽
想聽愛將我們撕開
jose 發表於 2017-5-26 00:13

説夢真係好遺珠,係如果佢開side track show都恨聽嗰啲
Muse成隻碟都正

另,唔講可能冇乜人知,愛將我們都撕開個名係黎自一首好經典既英文歌叫"Love Will Tear Us Apart" band sound黎
周耀輝

0800-0900
I Go to travel by bus

出走太平洋(何韻詩) / 一起去阿拉斯加(藍奕邦) / 香港紐約(Twi ...
dongbb2332 發表於 2017-5-26 08:49

歐遊正呀

日期 : 26/05/2017
時間 : 1230 - 1330
節目 : Lunch廚Time

抬起我的頭來(楊千嬅) / 到處留情(陳慧嫻) / 行屍走肉 / 決戰十一(古巨基) / 陽光燦爛的日子(Sunshine Version)(周國賢) /
搭正一點(楊千嬅) / 閃光 / 排隊(陳慧敏) / 愛後記 / 說再見了吧 / 當你走了以後 /

日期: 27/05/2017 (SAT)
時間: 15:00 - 16:00
節目: HEHA CHART

01. 突然一生人          王菀之 (3wks no.1)
02. 當你走了以後             小肥
03. 行屍走肉                   陳柏宇 (NE)
04. 愁滋味                     王嘉儀 (RE)
05. 一格格                     衛蘭
06. 空姐             Gin Lee
07. 濃霧                        陳明憙 (NE)
08. 說再見了吧                Supper Moment
09. 閃光(美麗也短暫mix)  顏卓靈 (RE)
10. Backseat Love         MastaMic Feat. Soul Jase

out
03. 流淚的怪獸                蔡一傑
05. 剎那的烏托邦             岑寧兒
06. 煉獄健身室                On@C AllStar
07. 不屈                        Mr.

播啲咁嘅歌 都好難怪電台無人聽
nicholashin 發表於 2017-5-27 16:06

唔好話電台,新歌都少loop
我成個榜加埋聽左應該冇廿次

日期:27/05/2017
時間:2200 - 2300
節目:我跳!

The Sound Of Goodbye(Simon & Shaker Remix)(Armin v Buuren) / Around The World(Daft Punk) / 避忌(Extended Mix)(黃伊汶) / 滑鐵盧車站(陳奕迅) / My Rodeo(鍾舒漫) /
Faded(Tiësto´s Nothern Lights Remix)(Alan Walker) / Miss Fiona(薛凱琪) / Strobelite(Gorillaz) / Slumlord(Neon Indian) / 全日遊街 Dum Da D Dum(恭碩良) /

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Yoyo剎那的烏托邦好高汁,典解唔派

重溫神碟
《Goodbye & Hello》是蔡健雅的第六張國語專輯。此張專輯入圍第19屆金曲獎最佳年度歌曲(達爾文I ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 23:54

me唯一一隻Tanya碟
如果推介第二張聽邊隻好?

日期:30 / 05 / 17
時間:1700 - 1800
節目:PONG PONG

荒漠甘泉 / 蓬萊 / 驚人 / 雅俗 / 賴床 / 兩溝(鄧小巧) /
離開拉斯維加斯 / 密封罩 / 這刻非明天 / 玻璃色 / 閃光(美麗也短暫mix) / 說再見的對象 / 流星月台(One-Take Live) /

[6/9/2017] 30CM - V/A (2CD)

歌手:CM Members
唱片名稱:30CM
唱片封面:

推出日期:2017/6/9
唱片類型:CD

TrackList:
CD1 - CM Love
1. When I Think of You - electric
2. 不同班同學 - John
3. 最後勝利 - Timmy
4. 說謊 - HOTMAN
5. 麻煩你 - RVHOCPC
6. 深淵 - moxy
7. 獨家村 - jose
8. 不藥而癒 - Celestina
9. 舊街角 - lblemon
10. 一格格 - kk8733
11. Killa - matthew1990

CD2 - LOVE CM
1. Teen Dick -  hehehaha
2. 你覺得我是零 - RVHOCPC
3. 逃出巴比倫 - dongbb2332
4. 請你驚動愛情 - 艾石仔
5. 萬年女金 - boy4dudes
6. 百姓 - hkwilliamsuu
7. 慳電燈膽 - KITSTON
8. 阿Sam與阿Tam - V/A
9. 明天何其多 - V/A
10. 多謝CM - 鄧小巧

隨碟附送鐵尺一把
出處: hehe shop

評分人數

冇kk8733既一格格 已經唔合格啦
bagfgfcde 發表於 2017-5-30 21:42

佢有冇30CM呀?冇已經唔合格啦

因為版主好鍾意個COVER 掛
kwanie 發表於 2017-5-30 23:31

好簡單,版主好鍾意30CM

留定個位俾我
我就出新歌
matthew1990 發表於 2017-5-31 00:32

比歌名我,放埋你

matthew1990 發表於 2017-5-31 00:38

日期:31 / 05 / 17
時間:1400-1500
節目:Dream Brulee

披風 / 翻牆 / 當你走了以後 / 閃光(美麗也短暫mix) / 之所以是你我 / 一格格 /
禽獸 / 一擊即中(謝霆鋒) / 錯過你(衛蘭) / 非凡人生(鄭融) / 寫妳太難(陳詠謙) / 行屍走肉 / 油尖旺金毛玲(Serrini) /

大家有冇新專輯推介
想自plug歌。。。
bagfgfcde 發表於 2017-5-31 18:55

30克

不用了 留返俾其他CM人享用
bagfgfcde 發表於 2017-5-31 21:11

冇taste!
C3PO不知幾正

日期: 31 /05/2017
時間: 22:00 - 23:00
節目: 無人知道咳新瘋 The Best of Cousin Fung

沒有你, 我甚麼都不是(陳柏宇) / 草稿(goldEN) / 逾越生死(C AllStar) / 臨崖勒馬(謝安琪) / 回眸一笑(陳柏宇) /
新城市(goldEN) / 別讓小島沉沒(C AllStar) / 行屍走肉 / 詩郵寄(張敬軒) / 重頭戲(goldEN) /

日期: 31/05/2017 (WED)
時間: 21:00 - 22:00
節目: J足一小時

三十前要完成的事(林奕匡)
JasOh103 發表於 2017-5-31 22:09

BAM

日期 : 02/06/2017
時間 : 1400 - 1430
節目 : 你有事瞞住我

面具(王菀之) / 假天真(陳慧琳) / 狂野騙子( ...
jose 發表於 2017-6-1 14:32

時光機

日期: 1/6/2017
時間: 1500-1600
節目: 嘥哂啊千嬅

離題萬丈 / 吹牛娃娃 / 適量運動與均衡飲食 / 啼笑因緣 / 照相本子 / 啫喱 /
台北夜沒有車 / 燭光夜 / 民間傳奇 / 慢熱……北海道夏 / 寒舍 /

2 JUN 2017
1130-1230
睡前服

月球上的人* / 當你走了以後 / 余春嬌 / Tears(Rubberband) / 我代你哭(鄭中基) /
冒雨* / 離魂記(周國賢) / 失魂記 / 舌尖紋了瑪利亞(JUNO) / 千歲(盧巧音) / 突然一生人 /

*周國賢首播派台
*小肥首播派台

日期:02 / 06 / 17
時間:2100-2200
節目:FRIDAY NIGHT IN LKF

晚晚禮拜六(藍奕邦) / 蝙蝠(劉美君) / 一分鐘稀客一分鐘色誘(吳雨霏) / 避忌(黃伊汶) / 兩溝 /
春光乍洩(黃耀明) / 低等動物(陳奕迅) / 道成肉身(林二汶) / 壯舉(張敬軒) / 結(薛凱琪,JUNO) / 色與情(盧巧音) /

日期: 2017.06.03
時間: 0800-0900
903節目: 橙咇咇

浮誇 (陳奕迅) / 我們的主題曲 (鄭秀文) /上帝愛我 ( ...
風見志郎 發表於 2017-6-3 09:26

可能903班冗員日日慘到要入黎望下播啲咩歌好

日期: 2017.06.03 (SAT)
時間: 1100 - 1130
節目: #淫非草木

Come On / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / 色惑 / 兩 ...
ed8671ed 發表於 2017-6-3 11:30

得半個鐘會唔會快左少少

但個節目最後得你一個聽咋
HOTMAN 發表於 2017-6-3 12:01

你yum到出太空點會無聽

日期: 03/06/2017 (SAT)
時間: 13:00 - 14:00
節目: HEHA CHART

01. 翻牆                        盧凱彤 (NE)
02. 當你走了以後             小肥
03. 剎那的烏托邦             岑寧兒 (Re)
04. 飛                           林宥嘉 (NE)
05. 一格格                     衛蘭
06. 閃光(美麗也短暫mix)  顏卓靈
07. 愁滋味                     王嘉儀
08. 禽獸                        麥浚龍 (Re)              
09. 行屍走肉                   陳柏宇
10. 一生青春                  RubberBand, Yellow! (NE)

Out
01. 突然一生人          王菀之
06. 空姐             Gin Lee
07. 濃霧                        陳明憙
08. 說再見了吧                Supper Moment
10. Backseat Love         MastaMic Feat. Soul Jase

日期: 03/06/2017 (SAT)
時間: 14:15 - 15:15
節目: 毒留兒童在家

我太好人(傅珮嘉) / 月球上的人(周國賢) / 一不小心(張燊悅) / 黃昏音樂會(小肥) / 日暮途遠(C AllStar) /
芝麻開門(Gin Lee李幸倪) / 春風吹(方大同) / Superman(AGA) / 旅行的意義(陳綺貞) / 披風 / 我愛京達卡(Lil Ashes) / 行屍走肉 /

日期: 04/06/2017 (SUN)
時間: 1200-1220
節目: 廣場恐懼症

天問(達明一派) / 六月飛霜(陳奕迅) / 在這顆行星所有的酒館(萬能青年旅店) / 六月(藍奕邦) / 破曉(林憶蓮) / 睜開眼(RubberBand) / 你是你本身的傳奇(方皓玟) /

好好聽系列

少女的祈禱~~~(Live)(汪明荃) / 穿梭詩人天地(李紫昕) / 星星傳說(沈殿霞,鄭欣宜) / Sugar Baby(FFx) / 初哥(e-kids) /

日期:05/06/2017
時間:1200-1315
節目:高溫大瑜伽 THE GREAT YOGA

Runaway Mama(Live) / 美妙生活 / 口的形狀 / 壞與更壞 / 天真有邪 / / 我已經敢想你 / 想自由 / 走鋼索的人(Live) / 如同悲傷被下載了兩次(陳珊妮,林宥嘉) / 船 / 越反越愛 / 誘 / 眼色 / 全世界誰傾聽你 / 感同身受 /

日期: 2017.06.06
時間: 0100-0200
節目: 小.確.幸.

該死的快樂(王菀之) / 嗚(小塵埃) / 唵嘛呢叭咪吽(方皓玟) / 今天應該很快樂(周柏豪) / 原來過得很快樂(楊千嬅) / 你們的幸福(謝安琪) / 我的快樂時代(陳奕迅) / 不藥而癒(鄧小巧) / Go With the Flow(周國賢) / 剎那的烏托邦 /

日期:06/06/2017
時間:02:00 - 02:30
節目:寂寞的夜晚

小小宇宙 (Live@生力啤酒節) (Yukilovey) / The  ...
nicholashin 發表於 2017-6-6 02:30

康士坦的變化球幾正wo!! 謝推介

post-rock

估下我點認識呢隊野
nicholashin 發表於 2017-6-6 12:53

無興趣知

7.6.2017
0230-3000
美麗到危險的程度

願我可以學會放低你(何韻詩) / 煉獄健身室(ON@C AllStar) / 說謊(林宥嘉) / 天真有邪(林宥嘉) /

日期:08/06/2017
時間:0230-3000
節目:行過MK商場會播的歌 1.0

飲歌(Twins) / 殺死我的溫柔(麥家瑜) / 我真的哭過(鄭中基) / 失戀王(陳小春) / 玉蝴蝶(謝霆鋒) / 我傻女(吳雨霏) /

日期:08/06/2017
時間:0800-0900
節目:遍一個發明了返工

賴床(藍奕邦) / 購物天堂(丁菲飛) / 幻聽(莫文 ...
風見志郎 發表於 2017-6-8 08:57

1-7首都好高汁

懶得打字

決定自plug真過份儲ap慶祝霏霏生日