返回列表 發帖
做人真係好矛盾 一時一樣
一時開心一時唔開心

矛盾只因深愛著 你知嗎
誰期望這刻擁抱完 然後吵架
你為我放一場煙花 跌下來瘡疤
痛定思痛 未來 算吧

Kay嘅Live都比上一次好了
juno都係唱得好細聲

我都唔知點解係咁睇同聽坤坤唱歌D片

FD又喺whatsapp send黎

突然又好掛住你,如果你還在,會否成為我們心中最喜愛的女歌手嗎?

盤菜瑩子 - 越癌越愛
繁忙兒童合唱團 -TSA來了/測無驗/喇沙 真的愛你/完咗暑假/補充練習無間做

霏霏幾時出歌
唔派呢首真係無陰公
...
nicholashin 發表於 2016-1-15 00:47

下個月佢出返來了

霏霏今年唞唞,俾gin lee上先
kayzzz 發表於 2016-1-15 00:57

唞都唞咗成年,話唔定上年巳經寫咗幾首好高質嘅歌

回復 142# kevinlai1621

今次等我來mark

DBC第1台旗艦台
DBC 華語歌曲流行指數 @ 15/1/2016
(Week 2 7/1/2016-13/1/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   02   你是你本身的傳奇    方皓玟
02   03    舊街角                連詩雅
03   04    美麗人生              曹格  
04   10    雅俗                   鄧小巧  
05   19    你不會再孤單         黃品源   
06   06    緋麗榭•少年          張敬軒   
07   01    Children Song      周國賢   
08   ne    一個人                 韓紅   
09   ne    炮火                   鄭俊弘
10   ne    雙雙                   Ginlee
11   08    磨牙                   周柏豪  
12   11    一次幸福的機會      蕭敬騰   
13   20    還記得嗎              張韶涵
14   05    表情                   許志安   
15   ne    巧鬆D                 姜皓文/張啓樂
16   15    矛盾一生             JW   
17   ne    休眠                  Rubberband
18   ne    野生動物             李榮浩
19   18    Sunny               李泉
20   ne    記住忘記我          許廷鏗

本周共7首新上榜歌曲

OUT
07   09    有夢要想              謝安琪
09   05    第一次擁抱           狄易達
12   13    多得他                 丁悅
13   16    也可以                 閻奕格
14   11    討厭的我              Supper Moment
16   02    郵輪                    許廷鏗
17   17    有人共鳴              林奕匡

==================================

KAY 首歌真係要OUT!
恭喜小明冠

嘩 黑仔有新歌  不過個''浩''係呢個''皓''至啱
chanchan0909 發表於 2016-1-15 21:42

佢地首歌淨係派咗喺新城同DBC

15   ne    巧鬆D                 姜皓文/張啓樂

乜料
hehemamama 發表於 2016-1-16 11:06

個個阿ben 即係張啓樂係DBC節目主持 好似話今年會做樂壇新人 所以搵咗同黑仔合唱

開心晒
kwanie 發表於 2016-1-17 01:28

想聽佢唱晒成首...

若LING BB好耐無聽佢唱歌,以前佢啲歌都好聽的

記得以前成日聽傷情路同第一眼
nicknicknick 發表於 2016-1-17 12:34

Show Me
matthew1990 發表於 2016-1-17 12:35

仲有傻豬同撒嬌

落雪之前,聽下雪之歌

陳慧琳-風花雪
容祖兒-赤地雪
鄧麗欣-京都之雪
泳兒-花無雪
裕美-雪映移城
衛蘭-積雪

matthew1990 發表於 2016-1-18 16:46

sunday聽仲有feel...個廣告女主角個時係翠如bb咪好囉

Fi點水蜻蜓MV最靚...大家要投GEMGEM呀!

香港流行音樂MV頒獎典禮2015 第二季季選
http://www.livetubemva.com/tc/ifpi-voting.php?order=&cat=

盧根尼斯 吳彤
人間鬼獄 廸子
我會好的 池希
細路祥 張繼聰
改潮玩代 鍾舒漫
Gotta Go! RubberBand
那一個我 薛凱琪
瞬間 G.E.M.鄧紫棋
陽光點的歌 吳業坤
我最騎呢 蜥蝪仔曾德華 featuring 程芷渝
相信明天 胡鴻鈞
Heart Attack 林峯
姻緣石 何弘軒
It's My Dream 陳詩慧
行為偽術 雨僑
閨蜜情歌 B.Gs
仍未忘記 朱紫嬈 featuring Kimman Wong
末法時代 ZolarWind
矛盾一生 王灝兒 JW
點水蜻蜓 薛凱琪
Mr. Wrong 劉浩龍
Set Me Free BOP
黑面神 鄭融
想跟你去野餐 糖妹
Hello, 你好 許志安
來自天堂的魔鬼 G.E.M.鄧紫棋
男人幫 黃家強 任賢齊 蘇永康 梁漢文
匆匆一生 可嵐
螢火 姚嘉兒
一路逆風 G.E.M.鄧紫棋
公主恭主 梁雨恩
你還有我 林熹瞳
Keep Our Faith FAITH
給最開心的人 鄭欣宜
My Time 劉威煌
剛剛好 楊千嬅
上個你下個你 After10
輪迴 張子丰
所有下雨天 薛凱琪
心齋橋 彭永琛
蠢 陳詩欣
2015等· 燈 梁雨恩
當狗愛上貓 鄭俊弘
傷得起 黃家強 任賢齊 蘇永康 梁漢文
角落 葉楊
記住忘記我 許廷鏗
拔河 黃家強 任賢齊 蘇永康 梁漢文
后會無期 C AllStar featuring 梁詠琪
風林火山 張惠雅 張紋嘉 吳業坤 羅孝勇
慈禧不是我 池希
小確幸 陳凱彤 featuring 陳家樂
副選 鄧芷茵
一個人旅行 張惠雅
平行意外 馮凱淇
致你明言 李威籲
過客別墅 張敬軒
人生銀行 關心妍
一夜成名 許廷鏗 鄭俊弘 胡鴻鈞
小俠 王菀之
Milky Way BOP

就讓我好好過日子好嗎?

還要生活 別再三失眠
難為善良好友 憂心每天通宵的致電
隨便你走 仍能愉快的生存
修補我裂痕 給我活過找個起點
贏了經驗 沒有輸尊嚴
如常熱情工作 應該慶祝衷心許個願
年紀太小 人人受過傷無可避免
明日我便能振作 成熟半點

百分百感覺2003好好睇
個時STEPHY開始變靚咗

5.話別

無懼受折磨 也不管對錯
 情像是赤裸 錯誤走過 也總親吻過
 如重入愛河 願你不再遺下我
 沉迷在那鐵石心裡
 埋在孤單掌心裡 輕唱下去
 往日是誰 根本不需根據

慶祝洪生洪師奶結婚一周年快樂
永遠都咁幸福

鍾意合唱版多過獨唱版

6.親朋勿友

為何不跟他走 等我說分手
會你親朋勿友 就算盲都可看到
他跟你極好 我怎可比你好
試問誰拆散你 自問我可 跟他不見面
但是每夜有手機留言
未被我撞破 都不願收線

7.十分愛

愛滿分竟是換來痛亦滿分
可否錯一次以後一直愛

告白(劇場版)

一分鐘前我停低咗
因為我想知 你會唔會叫我繼續

你話浪漫係粉紅色 哀愁係灰色
咁你袋入面嗰對絲襪呢

愛情係 我唔信你 我信乜都無用

我愛你講出黎好易
但我忍你講出黎好難..係要做架
仲忍係因為愛...

我忍唔住啦 唔該霏小姐快D有新歌啦.....
環球谷完雙雙就好谷返霏啦喎

聽住舊歌先

流螢
一千個假想結局
座右銘
第一季
我正在
明日再打算
偷偷
遲早

減100分
dongbb2332 發表於 2016-1-23 14:28

凍到咩都唔記得....啱啱先發現我打錯

真 . The Red Album:
紅睡星
紅組加油
紅絲帶
紅顏未老
dongbb2332 發表於 2016-1-23 14:27

The Red Album 呢個碟名其實係Stephy...

唯一覺得好聽嘅一首
唱又好..歌又好

另外一位唱得唔太好嘅努力啦...

想睇雪嘛
聽京都之雪幻想下....

8.京都之雪

聽慧嫻飄雪
最好的債 發表於 2016-1-25 12:43

聽呢首最啱feel

呢首呢?
最好的債 發表於 2016-1-25 12:52

悶....聽到想訓覺

小雪復出la~~~好鍾意佢啲歌架我
有你是榮幸
說清楚
一輩子
面對
每一句說話

呢幾日先第一次聽呢首
結果loop到停唔到
ed8671ed 發表於 2016-1-25 23:42

呢首好聽啊

回復 382# 最好的債

為咗個男人而放棄咗唱歌 佢唱歌把聲咁好聽 就咁晒咗

邊個? 美霏? OMG
matthew1990 發表於 2016-1-26 14:12

#376 究竟你有無睇到架?

咁鍾意講佢啲LIVE 就喺度講啦
其實...佢而家啲LIVE有無進步到先?

嘩,想幫霏霏平反都唔好拎依個live啦
kayzzz 發表於 2016-1-26 23:21

咁最近係呢一次....
咁上年豔羨live@叱吒又點

男追女隔座山 女追男隔層紗
為何這麼難開口
我向左還是向右走?

要是我想故意拆散你
然而我都愛到斷了氣
我只不過妒忌 不得已妒忌
誰人或者嫁給你 我為我生氣

都怪我比她晚了跟你走
 難怪我沒法不低頭
 要是能對著你自首
 我大概做了你新女朋友

我要向右還是向左走

有邊幾首比較輕快,令心情放鬆嘅歌?
推介下

蔡健雅所有金曲
bagfgfcde 發表於 2016-1-27 22:03

蝦餃老母 空間感

瑞瑞 高我
fifty1205 發表於 2016-1-27 22:02

為何離開 可一不可再
dongbb2332 發表於 2016-1-27 21:56

我想要類似新一天,等到Sunday就Call你個d

充電器 快樂最快 出色 我要玩 布谷鳥大反擊
fifty1205 發表於 2016-1-28 00:03

唔想有容祖兒喔

吳雨霏嘅演繹唔錯哦
RVHOCPC 發表於 2016-1-29 18:57

點解霏霏變到咁細粒嘅?

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 29/1/2016
(Week 4 21/1 - 27/1/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   07   炮火                    鄭俊弘
02   02   雙雙                    Gin Lee
03   01   你是你本身的傳奇 方皓玟
04   12   記住忘記我           許廷鏗
05   ne   告別之前              陳柏宇
06   04   雅俗                    鄧小巧
07   19   表情                    許志安
08   06   野生動物              李榮浩
09   03   你不會再孤單        黃品源
10   10   陪你渡過漫長歲月  黎曉陽
11   05   一個人                  韓紅
12   re    我們都受傷           吳若希
13   11   巧鬆D                   姜皓文 / 張啟樂
14   20   世間始終你好         鄭少秋 / 莫文蔚
15   16   星期一太空漫遊      Blaster
16   13   休眠                     Rubberband
17   09   Children Song      周國賢
18   ne   外面的妞               崔健
19   15   一次幸福的機會     蕭敬騰
20   08   舊街角                  連詩雅

本周共2首新上榜歌曲,1首重新上榜歌曲

OUT

14   06    緋麗榭•少年          張敬軒
17   03    美麗人生               曹格
18   13    還記得嗎               張韶涵

================================
=.=比阿Fred冠 都唔比Gin Lee冠先

咁我係咪唔繼續mark喇? (laughcry)就算RubberBand spelling唔改,崔「健」都請記得改返喔
thanks~

12 R ...
lms+spray 發表於 2016-1-29 20:52

yes....

-.-炮火冠?

唔得咩?
kayzzz 發表於 2016-1-29 23:17

-__- 幾時有話唔得姐? Out咗軒仔就冠fred

DBC 真係勁多熊貓fans架...多到癲 ,知道播咗炮火就勁多fans喺fb留言

大多數點唱都係點熊貓啲歌

fred咩料, 搶左gin lee 個冠

告別之前高位ne

崔健點解可以上兩台{:1_1 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-29 23:10

Hins out jor :(

軒仔要快啲好番呀>_< 每次睇到佢ig 啲hashtag都會笑
多謝軒仔帶比我地好多歡樂,希望佢身體健康

好期待佢出新碟
佢嘅代表作大家都熟啦

灰灰哋機嘅時候對住塊鏡講「我好靚」…
每日一Round每Round講三次…
直至你覺得自己有翻自信就可以暫時停藥 ...
seeseetv 發表於 2016-1-30 17:28

我好醜 我好醜 我好醜

-__- 我唔明點解會有咁多 仲要成堆
聽返首歌