返回列表 發帖
得到一刻開心過後 不開心 怎麼都不開心 誰責任.....
為何永遠放不低....

山林道好好聽呀 好有以前鍾無豔個種FEEL

呢兩首今年真係值得有十大

Children song
你是你本身的傳奇

kary on live真係好正... 那一晚誰也在場?

KARY ON LIVE 2011 DVD songlist:
我話事
耳王十四一心
一擊即中
Here We Are
分手要狠
明知做戲
暫借問
我傻女
不是校花
派對動物
Control
Love More
肌膚之親  
紅組加油  
殺她死
潮爆
逼得太緊  
絕配  
最後一秒鐘  
愛是最大權利  
二十世紀少年  
座右銘  
愛你變成恨你

千嬅2月3日 生日songlist:
剛剛好
原來過得很快樂
可惜我是水瓶座
狼來了
煉金術
野孩子
最好的債
咬唇
向左走向右走

仲有聽邊幾首好...?

林峯d慢歌.情歌真係正過快歌好多...

愛在記憶中找你
愛不疚
忘記傷害
記得忘記
幼稚完
同林
心呼吸

最幸福的眼淚 真係好好聽
點解某電台要bam
jasonng 發表於 2016-2-4 09:32

因為唱得難聽?

美嬅啲歌真係好好Loop
尋晚一個電台節目都播唔晒

閃耀樂壇:楊千嬅

狼來了 楊千嬅
傷感真相 楊千嬅
真命天子 楊千嬅
再見二丁目 楊千嬅
友誼萬歲 楊千嬅
勇 楊千嬅
楊千嬅 楊千嬅
閃靈 楊千嬅
少女的祈禱 楊千嬅
小城大事 楊千嬅

Kary Ng x GinLee

雙雙
我本人
FALING
留不低
玫瑰的故事
沒有花收的日子

DBC 華語歌曲流行指數 @ 5/2/2016
(Week 5 28/1 - 3/2/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01  ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-5 20:04

Wow~美煎冠
next wk到我mark

忘系列:
許廷鏗 - 記住忘記我
林峯 - 記得忘記
張柏芝 - 忘了忘不了
關淑怡 - 忘記他
麥浚龍 - 念念不忘

忘記一個人是一件好難的事
好想忘記他 但無辦法可以忘記

春天有什麼歌適合聽的?
唔知點解我會諗起第一季

梁佑嘉 - bye bye love
-------------------------------------------------
陳綺雯作詞。。。開心。 ...
harryharry 發表於 2016-2-6 14:40

歌名都無忘....

仲有無賀年歌啱新年聽架,除咗Twins
而家啲賀年歌都唔啱聽

Twins ~你最紅
Twins ~孖寶668
Twins ,草蜢~紅噹噹飛吻

bagfgfcde 發表於 2016-2-7 18:32

邊個唱?

還有我最愛嘅美荃<3

又係一年一度嘅問答大會。。。
nicknicknick 發表於 2016-2-8 10:30

我要霏姐派利是~~

兩個字歌名賀初二

蘇眉
初會
歸宿
絕配
雙雙
表情
雅俗
磨牙
家明

鍾嘉欣 - 你懂我
沈震軒- 藍天白雲 (劇集 "公公出宮" 主題曲)

山林道
鍾無豔
羅生門
舊街角
吳哥窟
電燈膽
同屋主
好時辰
剛剛好
小日子

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

錢真係會買得到快樂?
買到鍾意嘅嘢就開心
但當你用晒無晒錢就會覺得內疚

錢有時買得到快樂
但卻買不到愛人
窮極亦有些友人
圍著在我的附近
不見人客的鮑翅
難道又會更開心
無論賺過幾個零月 還沒有太多用剩
只要月尾剛剛夠用 何用摘去滿天星

四字歌Playlist:

我好得閒
告別之前
別來無恙
虛齡時代
夜幕天星
過客別墅
青春常駐
各行各路
戀愛疲勞
明知做戲
不速之約
我的最愛
矛盾一生
水星逆行
大了一歲
最好的債

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 12/2/2016
(Week 6 4/2 - 10/2/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   02  星期一太空漫遊     Blaster
02   03  告別之前              陳柏宇
03   12  嗚哇嗚                 MATZKA ft. A-Lin
04   06  記住忘記我           許廷鏗
05   05  炮火                   鄭俊弘
06   08  休眠                   Rubberband
07   01  雙雙                   Gin Lee
08   ne  二減零加一           蘇運瑩
09   04  陪你渡過漫長歲月   黎曉陽
10   11  我們都受傷          吳若希
11   ne  山林道                 謝安琪
12   07  你是你本身的傳奇 方皓玟
13   10  雅俗                    鄧小巧
14   20  勇敢                    五月天
15   ne  就是孫悟空           郭富城
16   19  比賽歌                 彭永琛
17   18  emoji                  Twins
18   ne  大吟釀                KOLOR
19   16  你的J.I                J.I
20   ne  送你一首過年歌   李宗盛 李劍青 白安

本周共5首新上榜歌曲

OUT

09   07     表情                    許志安
13   17     Children Song     周國賢
14   13     巧鬆D                 姜皓文 / 張啟樂
15   08     野生動物              李榮浩
17   09     你不會再孤單        黃品源

============================

Blaster 有冠
  btw, 開榜咁耐全部8weeks命

仲有我next wee ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-12 21:56

ok....

仲以為jason冠...

又攞番出黎聽 聽到DJ播呢首好開心 <3

對於單身人士黎講..聽日會係好難過..

浪漫前夕
浪漫前夕
浪漫前夕  
情人二月十三快樂更多  

...
Wonders 發表於 2016-2-13 15:15

一年聽一次噶
ed8671ed 發表於 2016-2-13 12:14

你地心靈相通

我又post 愛輸家lin

樓上成班有拖拍/扮有拖拍嘅,節省少少
毒L唔該聽依首:
kayzzz 發表於 2016-2-13 19:40

所以我地呢D單身狗咪啱聽囉

單身都唔使話自己係狗嘅
做隻貓 做隻狗 不做情人~~~~
kayzzz 發表於 2016-2-13 19:43

台灣人係咁樣叫個喎

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
好彩今日都有一堆人陪我過啫
(計埋今次…起碼有三年嘅 ...
seeseetv 發表於 2016-2-14 11:39

用拼音做歌名 係咪大陸歌手黎架
nicholashin 發表於 2016-2-14 12:52

美霏唔係好識打中文架咋 連寫都唔係好識

今日的約會 這個日子掛念誰?

又或者差一線 又或者差一線
jasonng 發表於 2016-2-14 16:37

嬌嬌同SASA今日一齊唱

情人節精選:

2月14的約會
年年
雙失情人節
愁人節
等你約會我
沒有花收的日子

真係啱晒我地D肥人聽

陳詠謙 脂肪葡萄
鄭欣宜 你瘦夠了嗎

加油
matthew1990 發表於 2016-2-15 14:09

都唔係霏霏黎嘅?

講笑

有無hehe歌推薦
janickfu 發表於 2016-2-15 15:27

勞斯萊斯
男孩像你

CY 許SIR

單戀:

單戀是痛苦的...
愛上一個不愛你的人 就算你講你鍾意佢 佢都會拒絕你
佢根本唔會鍾意你...

原來暫時共你沒緣份
 來年先會變得更合襯
 頑石哪天變黃金 我可以等...

-----------------------------------------------------------------

沒有得你的允許 我都會愛下去
互相祝福心軟之際或者准我吻下去
我痛恨成熟到不要你望著我流淚
但漂亮笑下去 彷彿冬天飲雪水...

好耐無聽

羅嘉良唱嘅主題曲好正...
呢兩首都鍾意...

俾我plug 吓自己 thanks

One Direction / Eason Chan / Alex Fong
Khalil Fong / Hins Cheung /  ...
matthew1990 發表於 2016-2-18 23:05

Alex fong都有...

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 19/2/2016
(Week  11/2 - 17/2/2016)

RK   LW   Songs              Singer
01  02  告別之前              陳柏宇
02  06  休眠                    Rubberband
03  01  星期一太空漫遊    Blaster
04  03  嗚哇嗚                 MATZKA ft. A-Lin
05  14  勇敢                    五月天
06  08  二減零加一          蘇運瑩
07  05  炮火                    鄭俊弘
08  18  大吟釀                KOLOR
09  11  山林道                 謝安琪
10  ne  青鳥                    黃浩琳
11  ne  多少年                 JW
12  04  記住忘記我           許廷鏗
13  07  雙雙                    Gin Lee
14  16  比賽歌                 彭永琛
15  09  陪你渡過漫長歲月 黎曉陽
16  10  我們都受傷           吳若希
17  ne  一雙手                  林奕匡  
18  ne  風箏                     Supper Moment
19  ne  讓時間說愛           古巨基
20  15  就是孫悟空           郭富城

本周共5首新上榜歌曲

OUT
12   07  你是你本身的傳奇 方皓玟
13   10  雅俗                    鄧小巧
17   18  emoji                  Twins
19   16  你的J.I                J.I
20   ne  送你一首過年歌   李宗盛 李劍青 白安
============================

Jason冠PHIL,SM都上晒榜...
TWINS咁快落榜...
小巧又無冠就落咗...

好掛住邦邦....星期六聽晚晚禮拜六

元宵節快樂,祝大家有個甜甜蜜蜜嘅元宵節

我在裂開裂開~~~~~
Juno 唱副歌部份好怪

你懂我 OHOHOHOH...
嘉欣成日OH OH...呢幾日都巳經被洗腦...

突然間想聽Keeva呢首...