返回列表 發帖
其實佢d歌真係唔差, 個人最鍾意呢隻
kevinlai1621 發表於 2016-2-23 12:53

都唔知環球搞乜都唔捧佢....當年佢做新人個時我都睇好佢ga

恭喜嘉欣BB結婚! 聽返首歌賀下佢先

最近睇到播呢套韓劇聽到首歌,覺唔覺好熟?
香港邊位歌手改篇過?

相信一個他 深愛一個他

回復  rubylovessss

好想佢地再出合唱歌
tom 發表於 2016-2-24 23:17

我都想

女兒紅隻碟最鍾意呢首

依個mv有齊哂d會員最愛嘅歌手
harryharry 發表於 2016-2-25 00:33

佢愛霏 仲愛欣?

唱K必點!最尾個句次次都要唱得快

我細個果陣好鍾意架
mamakin 發表於 2016-2-26 00:13

美霏美欣個時你幾大呀?xd

小方嘅歌你又記得邊首?
我就係就是這麼愛你先開始留意佢

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 26/2/2016
(Week 8 18/2 - 24/2/2016)

RK   LW   Songs           ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-26 20:04

Kay冠嘅機會越來越近...

有咩歌講週年紀念?

傻女 心血被過客手痕提取
失控地撒野如像六歲 莫非想淹滅到堆填區....

三月帶你飛去東京

可惜他有愛侶 還可怎麼爭取....

難道世界上美男 全部被捕....

永遠孤單也不怕 是否使你驚訝 他到底有什麼好 逼得我念掛?

有人想去台北玩四日三夜嗎?

http://v.youku.com/v_show/id_XMjg5MzI0OTE2.html

咁都tag到美霏
mamakin 發表於 2016-3-2 23:30

好耐都無去旅行 聽下d關於地方名嘅歌^^

唉 想Post mv youtube Link又無...以後求其Post link算

呢首歌邊度有CD VER? 搵唔到

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 4/3/2016
(Week  25/2 - 2/3/2016)
RK   LW   Songs                Singer
01   03    記住忘記我          許廷鏗
02   01    休眠                   Rubberband
03   04    山林道                謝安琪
04   08    我們都受傷          吳若希
05   05    大吟釀                KOLOR
06   09    一雙手                林奕匡  
07   10    多少年                JW
08   07    青鳥                   黃浩琳
09   02    告別之前             陳柏宇
10   06    星期一太空漫遊    Blaster
11   14    風箏                   Supper Moment
12   11    炮火                   鄭俊弘
13   18    親熱                   鄭融
14   20    自己的情歌          張惠雅
15   ne    盔甲                   閰奕格
16   ne    我們的                黃劍文
17   ne    天平先生             J.ARIE
18   16    嗚哇嗚                MATZKA ft. A-Lin
19   ne    叮噹可否不要老    張敬軒
20   ne    Milky Way          天堂鳥

本周共 5 首新上榜歌曲

OUT
RK   LW   Songs                Singer
12   14    比賽歌                彭永琛
13   19    讓時間說愛          古巨基
15   06    二減零加一          蘇運瑩
17   13    雙雙                   Gin Lee
19   05    勇敢                   五月天

===============================

救命jinny咁都有8weeks
kevinlai1621 發表於 2016-3-4 21:41

熊貓仲唔派歌就繼續上 炮火DBC熱播

估到Alfred冠..

Gin lee都out咗

但係星夢開始搶攻埋呢個榜, sony同時派歌d成績都無咁猖狂
kevinlai1621 發表於 2016-3-4 22:12

下個禮拜一Phil上dbc 一雙手唔知到時點呢

清早聽呢首好舒服

周國賢 - 消化不良
周國賢 - children song

周爸爸呢2首都好正
children song MV好得意

KOLOR最高質嘅一首 越聽越好聽

唔得 !!! Stephy 100 songs 未做完 !!!
咁最後一首一定係到此為止
跟住下年又可以翻炒呢堆 ...
chanchan0909 發表於 2016-3-6 16:51

Stephy 啲歌未諗到Post邊九十幾首好  

又到星期一

美迦新歌好好聽

套網劇仲有無人記得?

三月八
八月三

八份三

想點呢首歌比兔兔聽@kk8733

RVHOCPC 發表於 2016-3-8 20:58

我本人

多謝你呀。。
kk8733 發表於 2016-3-8 21:52

女人節聽下女人嘅心聲

我係男人來呀。。
kk8733 發表於 2016-3-8 22:02

男人都可以聽呀

好好聽

真係出得好啱時候
nicknicknick 發表於 2016-3-9 18:16

天佑好靚仔

人地首歌叫八份之三喎
kwanie 發表於 2016-3-9 20:41

以前都係咁叫八份三

HAPPY BIRTHDAY

臨別前最後一首的派台歌

All The Best :

Crazy Love
姊姊團
屍變
讓風箏飛
欠你
忘川
紀念悲
愛戀魔法
我太傻
愛的劇本

蜚蜚

後備
失樂冰
Let Me Find Love
千秋
全景
過山車
第二情人
不愛我

突然想聽番呢首

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 11/3/2016
(Week10 3/3 - 9/3/2016)
RK   LW   Songs               Singer
01   03   山林道                謝安琪
02   07   多少年                JW
03   06   一雙手                林奕匡   
04   01   記住忘記我          許廷鏗
05   08   青鳥                   黃浩琳
06   13   親熱                   鄭融
07   02   休眠                   Rubberband
08   05   大吟釀                Kolor
09   19   叮噹可否不要老    張敬軒
10   16   我們的                黃劍文
11   15   盔甲                   閰奕格  
12   14   自己的情歌          張惠雅
13   17   天平先生             J.arie
14   12   炮火                   鄭俊弘
15   04   我們都受傷          吳若希
16   ne   層層疊                陳詩欣
17   ne   臨別一秒             黃千庭
18   ne   發燒                   陳蕾
19   ne   永遠很近             黎曉陽
20   09   告別之前             陳柏宇

本周共 4 首新上榜歌曲

OUT
10   06    星期一太空漫遊    Blaster
11   14    風箏                   Supper Moment
18   16    嗚哇嗚                MATZKA ft. A-Lin
20   ne    Milky Way          天堂鳥

===============================

我好得閒dbc ban咗...

希望KAY媽有冠
mamakin 發表於 2016-3-11 21:28

估會係咁
01    山林道                謝安琪
02     一雙手               林奕匡  
03   多少年                 JW

@bag....

Bye~

點解要tag我  你想暗串我係損友麼
bagfgfcde 發表於 2016-3-12 09:28

100song 有無po過? 之前行商場聽到呢首就搞到成個腦都諗起

有容祖兒就想起你

聽日就生日

原來係聽日 即係你同我一個有最好的債既人同日生日
nicholashin 發表於 2016-3-12 12:22

我6月18架喎,記住喎

咁係邊個聽日生日 你寫到好似你生日咁
nicholashin 發表於 2016-3-12 12:25

咪係Kay囉...