返回列表 發帖
今日知道聽咩歌

穿花蝴蝶
這首歌的名字是秘密
月球下的人

兔兔今日要全日狂聽

名字/秘密系列:

這首歌的名字是秘密
眼淚的名字
眼淚的秘密
我的秘密
不能說的秘密
能說不的秘密

有gemgem
John 發表於 2016-3-15 11:15

聽GEM都唔想聽KFC巳經好厭

aki bb

幾時有新歌
我想做返 Aki 頭號狙擊手呀
chanchan0909 發表於 2016-3-17 11:31

佢出歌都無乜人會留意架啦 除咗你同佢d fans

回復 1595# chanchan0909

sor 我愛霏同愛荃

努力過的 建立過的 十年就咁玩完

完了吧 如無意外....

當感覺變舊 彼此早有意逃走
mamakin 發表於 2016-3-17 22:56

分手後一分鐘 便有後悔聲音

回復  rubylovessss

運氣不夠 牽不了手
tom 發表於 2016-3-17 23:44

睇番以前佢地d相好sweet 以後都無sweet相睇

知己不會隨便分手...

#JOEY100SONGS

92. 牆紙

如果麻煩你係sad到喊既乞求
咁牆紙就係sad到喊既暗戀

方大同譜上華麗慢熱旋律  ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-18 17:10

今日想起....人會變 情會厭 從沒甚麼保險
十年...嘅感情咁耐真係會變...

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 18/3/2016
(Week11 10/3 - 16/3/2016)
RK   LW   Songs            ...
kevinlai1621 發表於 2016-3-18 20:06

一雙手冠.....下星期應該多少年冠

8.冷靜

時間從來怕了回來一點都不意外
你心如潮湧不停留總不相當置在
難道你提示我就看開 怎慷慨
我並未願你找替代
從我柔情看你無情 只想聽到悔改 怎想到從未被愛
回憶裡甜蜜已經不再
最多 冷靜 掩蓋

9.分手的禮貌

無法笑著原諒 仍能平靜退場
銘記他的善良 再別算他的帳

其實你可有真正明白我...

要經過多少年 再經過多少失望
我們才能學會 得失放一旁 要糟蹋多少愛........

呢排係咁睇到佢地兩個咁sad 唉 聽慘情歌仲sad聽返d開心嘅歌

10.Let it flow

點解要咁狠?

Stephy小方分手
D合唱歌連番分手的情書 上左joox熱播榜頭30
tom 發表於 2016-3-24 18:46

趁呢段時間出首新歌 可能仲hit過電燈瞻

如果我係華納音樂高層
我一定即刻叫班細既出張 [alEXstephy 合唱精選CD+DVD+Karaoke DVD] 撈一撈油水 ...
matthew1990 發表於 2016-3-24 19:24

叫阿y作首十年之情嘅歌

我覺得當事人唔會再唱喎
matthew1990 發表於 2016-3-24 19:31

個故事係講佢兩個十年嘅感情,之後講分開

福音歌大家鍾意邊首?

回復 2097# jose

呢首邊係?

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 25/3/2016
(Week 12 17/3- 23/3/2016)
RK LW Songs            Singer
01 01 一雙手             林奕匡 (2 weeks no.1)
02 02 山林道             謝安琪
03 07 叮噹可否不要老 張敬軒
04 05 盔甲                閰奕格
05 06 我們的             黃劍文
06 11 完美                草蜢
07 08 永遠很近          黎曉陽
08 03 多少年             JW
09 10 自己的情歌       張惠雅
10 04 親熱                鄭融
11 12 衝過去             鄭秀文
12 18 道聽塗說          林芯儀
13 ne 穿花蝴蝶          衛蘭
14 14 臨別一秒          黃千庭
15 16 圓                   AGA
16 19 脂肪葡萄          陳詠謙
17 20 浴血太平山       黃耀明
18 13 天平先生          J.arie
19 ne 夢想家             鍾舒祺
20 ne 安守本份          谷微

本周共 3 首新上榜歌曲

===============================

OUT
09 05 青鳥 黃浩琳
15 14 炮火 鄭俊弘
17 18 發燒 陳蕾

OMG, DBC都會上呢隻歌, 星夢俾左D咩甜頭
kevinlai1621 發表於 2016-3-25 20:07

一雙手兩周冠? jw跌咗落去...

phil真係雙周冠, kay都無呢d待遇
kevinlai1621 發表於 2016-3-25 21:56

炮火Out咗終於 蘭b希望都有好成績

Phil兩週冠咁開心 要不斷聽佢新歌《Here We Are》慶祝
歌曲Link:
nicholashin 發表於 2016-3-25 22:13

嬲 Phli抄霏霏歌名噶

upload段片果個
jose 發表於 2016-3-25 22:59

唔睇唔留意 @jasonng

回復 2194# jasonng

有美音 提起佢就傷心

up埋方鄧啦

i like this song

#JOEY100SONGS

93. 最好時光

呢首好啱係演唱會唱 可惜佢又驚冇人識
個主歌SWEET到漏 食正祖兒最正既音域
...
bagfgfcde 發表於 2016-3-28 10:56

今日內post晒7首美祖d歌啦.....加油

幾好聽啵

回顧ATV劇集主題曲 咁多首得呢首最深刻

大家最深刻又係邊首?

從那天起我不辨別前後 從那天起我竟調亂左右....

太遲先認識佢
賴爽 發表於 2016-4-1 07:28

我二家姐好鍾意佢

誰比你重要

多啲打電話同佢傾吓心事,講吓你周圍朋友發生的事,咁佢就唔會亂諗野.
陽光點的歌 發表於 2016-4-1 10:46

你係咪hkwilliam?

今天的Lesile 的死忌, 他的歌是永遠留在我們的心. 送上有誰共鳴
陽光點的歌 發表於 2016-4-1 10:49

我鍾意呢首

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 2/4/2016
(Week 13 24/3- 30/3/2016)
RK   LW   Songs             ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-2 09:26

我的不死好難聽
多少年仲未冠

忘記了 我跟你失散於哪商店區 難再見 飛機已經向天國 霏去~
《東京三月》

血一般紅MV
Wonders 發表於 2016-4-7 17:20

點解唔好似戒心mv咁染紅色

支持其中一員前Kary歌迷會會長SEITO新歌

幾時到你出道?
matthew1990 發表於 2016-4-7 19:50

我唱歌好難聽架喎

你會唔會出黎唱K嘎?
matthew1990 發表於 2016-4-7 20:00

會  好耐之前同fd都唱咗啦

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 8/4/2016

(Week 14 31/3- 6/4/2016)
RK   LW Songs                     Singer
01   永遠很近                 黎曉陽(2 weeks no.1)
02  12   哪裡只得我共你         Dear Jane
03  06   穿花蝴蝶                  衛蘭
04  07   臨別一秒                  黃千庭
05  09   我好得閒                  容祖兒
06  03   一雙手                     林奕匡
07  02   叮噹可否不要老         張敬軒
08  16   生於斯                     C Allstar
09  05   完美                        草蜢
10  18   不經不覺                  張匡佑
11  04   山林道                     謝安琪
12  ne   這首歌的名字是秘密   鍾舒漫
13  ne   我有分數                  黃貫中
14  ne   你今天快樂嗎            盧冠廷
15  17   夢想家                     鍾舒祺
16  ne   學習浪漫                  曹震豪
17  ne   消化不良                  周國賢
18  08   自己的情歌               張惠雅
19  13   我們的                     黃劍文
20  10   我的不死                  丁悅

本周共 5 首新上榜歌曲

===================================
OUT
11   08   多少年              JW
14   04    盔甲                閰奕格
15   16    脂肪葡萄          陳詠謙
19   20    安守本份          谷微
20   10    親熱                鄭融

michael 兩周冠
   JW竟然落左榜
kevinlai1621 發表於 2016-4-8 22:02

諗唔到多少年會無冠就落咗榜