返回列表 發帖
本來我實在唔想再同你糾纏,但見到你嘅執法手法我完全唔同意!
好似Cool Chart Post #511有會員侮辱愛國 ...
Hanson 發表於 2022-9-2 18:50

播咗嘅話咪有討論重點
你講緊冇播邊一隻歌而唔係一首2022年嘅歌 而係人都知嗰日係831
夠唔夠膽咪即係離題囉 點解要夠膽/唔夠膽?
咁個個問點解唔播求其一隻歌都得咖啦你咁講? 咁咪會冇秩序囉
睇真後面有人COPY你段嘢改嚟講汪明荃啦 咪又係俾我屏蔽
容祖兒咪傳聞開concert 係早幾日傳 所以咪俾討論囉
唔好玩偷換概念啦咁大個人

講真你日日打喺度嘈我真係冇意見 不過我只會見一鑊扑一鑊
對啲根據版規一早要被ban嘅人唔需要手下留情啊 唔洗講五台
就咁講呢度爬前幾頁都覺得你烏合之眾
最後一次回應咖啦 唔好以為quote我就一定要覆
有咩請投訴我 係咁先
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

總之你唔好成日借啲意蝦我呀,已經要還神啊!
Hanson 發表於 2022-9-2 21:19

冇蝦過 用蝦即係你唔認同你違反版規
本身喺度留呢啲言已經可以又夠你禁言
三翻四次用唔同招式針對我
喺五台指名道姓話我監生屈你 簽名又試過
我直程可以cap低報警話你針對我 仲好意思討價還價?
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

10月13先有機 根本就慢過啲人喺街買

幾時有份正常嘅job vacancy俾我入到- -

neway真係好少歌
Yan 發表於 2022-9-23 21:47

今年嘅歌應該十隻數得曬= =

好痛苦。。。都係唔識改CM頭像
之前問過幾位會員有冇教學,但係我睇完tutorial都係棟咗喺度{:5_13 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-17 23:01

windows就portable ver 嘅ff係一定轉到
    Mac OS 好似真係冇辦法 (用緊 MAC 我都係叫人幫手轉 lol

我用window,但好似都試到第三個portable version browser先轉到
已經唔記得喺邊個post睇到教學 ...
wing 發表於 2022-10-18 00:05

真心煩呢個version嘅forum無得pin cm

開一個post教人點轉囉
jcbartleby 發表於 2022-10-18 00:34

me dou ng sik   舊時用windows都係用你剛剛post果條link轉

版主唔係有得pinned post架咩
jcbartleby 發表於 2022-10-18 00:55

唔得啦=,= 仲要係cool chat
    搵到方法再喺公告版post算

救命啊 好似得左喇  我跟佢指引成功開到waterfox... 都download咗flash 跟著喺water ...
liwaynejason 發表於 2022-10-18 12:09

thanksss 今晚返去試下先
    MAC OS 嘅人都注意 唔介意嘅話喺度list好啲steps 我擺公告區啊 射射

原來我都無權限喺公告區開帖=,=
不過係喺follow me 果個post果度登左.. (咁即係邊個post都一樣 lol)
多謝曬 H/l/jc會員 仲以為mac係冇得換一定要搵人搞

乜野20大啊 防疫政策
繼續帶領含指破16000點

GSW做乜9 開季差到咁
小伙子. 發表於 2022-11-2 12:51

連輸真係睇唔透 正選老化體力不支 jordan poole第6人又未發揮得好 成隊仲係暑假mode

咁係瀏覽記錄嚟  係會見到幾分鐘前自己嘅記錄嘅……
開咗無痕係多個分身咁解
今日論壇之星        ...
Humeny 發表於 2022-11-4 01:43

前幾日狂呃分果條友唔見左啦咩@@?

講到個呃字有啲負面喎
係有個別會員較積極發言促進論壇發展啫 ...
kenneth 發表於 2022-11-5 01:03

好聽 10分

呢類型留言都少過份

world cham 0-3-0 睇嚟都係退休保住個名穩陣啦

今季GSW係咪就玩完 都已經15場 d防守仲係咁差 KT攻守都跌晒watt  poole簽左份肥約好似唔識打波咁  得curry ...
小伙子. 發表於 2022-11-18 00:07

ANDREW WIGGINS打得唔錯嘅都算 但poole真係太飄忽
    kt 始終大傷完又開始老 綠就不嬲冇乜用..
    上年熱門嘅隊成績都差 湖人 網隊 76人 熱火 都一樣 都唔只係勇士
    希望Pelicans 可以慢慢做起 個勢開始起 少似喺2013年望未上高峰嘅勇士咁

今年西岸d排名應該會幾亂下 開季前唔多睇好嘅拓荒 爵士都打得幾好 相反勇士 湖人 快艇就跌晒落去  就 ...
小伙子. 發表於 2022-11-18 00:39

都係 仲要太陽而家成績好 入到季後都唔知係咪又打到一pat

下半場睇到恰著左

一去到凌晨d 波就開始催眠曲咁= =

想問MacBook User點樣換頭像? 搞咗勁耐都唔識
kosuzu_redox 發表於 2022-11-24 17:00

Thanks liwaynejason & Humeny & jcbartleby

如何使用Mac OS更改CM頭像

1 - Click入以下網址
https://github.com/MadScripter/FlashBundleInstaller

2 - 使用Mac 搜尋功能打”Terminal”

3 - 根據Github指示將Steps 2-5 逐一copy and paste入Terminal(paste完一個step要return,下一行再paste下一個step)
Screenshot 2022-10-18 at 14.41.17.png

4 - 在terminal輸入電腦密碼,系統會自動開始下載Waterfox及flash player

5 - 下載完畢後,在Launchpad中開啟Waterfox,輸入CM網址,登陸帳號,去個人中心,修改頭像,上載相片就可以更換頭像

*相片不能夠為heic format,可以用其他網站將heic相片轉換至jpeg/jpg

台中地方法院今日上午開庭,依照毒品罪判處劉偉健 4 年 2 月徒刑,
b01091018 發表於 2022-11-24 23:07

早兩日先up 完 IG
    之前有人up左台中監倉嘅早午晚餐 好似幾豐富

手錶佬嘅狀態真係唔似過咗30

凍醒永遠都係最精神= =

分唔到本身嘅防疫措施瘋狂啲

定係突然取消晒啲防疫措施呢件事瘋狂啲 ...
wing 發表於 2022-12-28 14:30

仲要戴口罩啦

早上39.2度
Yan 發表於 2023-1-10 07:06

進化緊嘅徵狀 anyway take care!

LBJ咁明顯嘅打手都冇foul
小伙子. 發表於 2023-1-29 12:12

幫緊佢地入唔到play-in

見到塘鵝隊波越打越進步好欣慰

Kylie Irving真係走左 嗌左咁耐終於走到 Mavericks好肯搏 咁樣賭鋪大嘅
KD X KI X HARD ...
小伙子. 發表於 2023-2-6 23:17

湖人又撻 Q
    似乎唔只d referee憎lbj 連成個nba d manager同埋腦細都唔想再俾咩人去同lbj打波
    都幾慘

lbj自己走啦 湖人都冇乜好籌碼 唔同真係送西書去同kd再聯手咩 冇乜隊肯收西書 加多兩個first r ...
小伙子. 發表於 2023-2-7 12:06

西書又話係皇上個兄弟嚟 都反晒面
    好彩當年cp3無去湖人 唔係應該一cham唔到或者有咩閃失都會賴cp3
    LBJ走都唔知可以去邊 返返騎士? 但騎士重建好成績ok喎 係咪要退休嘅節奏@@
    皇上唔走不如trade走ad 換個shooter啦 我都唔明點解trade走lonzo kuzma ingram果陣換極都換唔到個shooter 到而家都係
    buddy hield d人都唔知講左幾多年話想要佢過嚟=,=

睇到好攰 可摸耳停

LBJ做史一了
小伙子. 發表於 2023-2-8 13:04

史一都冇用 唔會做得返世一
    返騎士啦

騎士先唔會要 而家班球員打得好好
小伙子. 發表於 2023-2-8 13:24

咁我真係唔知佢仲可以去邊
    佢唔走都係ad走同西書走穩陣 孤獨老人

以為tag緊牙朗
JayantL 發表於 2023-2-8 16:24

牙朗都係同一situation 不過Los Angeles 更加踏水又可以俾LBJ出電影
    通常俾人"請" 返嚟嗰啲無論打成點 都唔會係佢地錯

西書真係trade走左啦 Russell翻湖人 當年佢第一年入nba Kobe仲喺湖人㗎{:1 ...
小伙子. 發表於 2023-2-9 10:01

russell 呢兩年都好靜 有幾憎westbrook 先至想咁trade佢走

西書真係夾唔到湖人
至於Dlo 後生又有三分 防守又唔差 真心希望佢喺湖人可以打返起身 當年佢喺湖人嗰 ...
小伙子. 發表於 2023-2-9 10:32

不過utah jazz 而家係打團體籃球 冇乜話邊個係核心
    湖人就輪休嘅時候 dlo應該係一個穩定得分點嚟 都算係幾好嘅trade啦對3方都

25 +

今年 all star game好L悶
小伙子. 發表於 2023-2-20 11:56

係=,= 好彩尋日無睇
    淨係睇左dame仔射入贏果粒波其他咩都冇睇
    反而dunk contest重溫晒 贏果位d獎金高過佢成年人工陰公

成個weekend最好睇真係得入樽大賽  係16年之後最好睇嘅一次  其餘d真係好無聊  班大牌個個都 ...
小伙子. 發表於 2023-2-21 17:06

而家講輪休又講保存體力衝埋個season落去咁
    以前都唔會咁啦
    個個想趁all star 個weekend抖下 點會好睇 投左佢地出來有d唔係點傷都唔打 咁都唔知投來做咩

dlo今次真係有啲翻生feel

加叱咤兩個競猜post加到24小時冇得評分

Mavericks嗰兩位巨星真係唔太夾 play in都入唔到 休季可以bye bye
小伙子. 發表於 2023-3-30 13:59

kyrie 都係要返返皇上身邊咖啦

今日場波真心少悶
不過都冇計 金塊傷兵多

湖人會唔會碌下碌下 直接碌左入playoff 希望聽日LA打吡打得好睇
小伙子. 發表於 2023-4-5 11:24

好關鍵啦 聽日russell係咪打返 @@?
    OKC GSW 果場都好緊湊

攰啦 跑唔郁啦
打play-in算啦

贏左打suns 輸左打play in
小伙子. 發表於 2023-4-6 11:01

個個爭住打kings
    但老實講我唔覺得kings特別易搞

場波好L假

雷霆係有少少可惜

西岸真係每一組match-up都有睇頭
tip 金塊4-1  灰熊4-3  勇士4-2  太陽4-2
小伙子. 發表於 2023-4-15 13:11

出面吹緊湖人俾人橫掃
    作為10幾年湖迷嘅我嚟講係好事