返回列表 發帖
咩點安排呀
歌手唔洗跳舞呀?
咁陳奕迅 容祖兒開都唔好跳?
就咁企同坐?
唔好on 9啦
講緊舞台佈置問題 ...
kaman921 發表於 2022-7-30 13:45

黃妍: 咁我可以開演唱會啦

或者我哋下意識覺得歌手係無權過問演唱會嘢囉
即係當佢哋係任意擺布嘅公仔 對決策無話事權

但係事實上佢哋自己就係演唱會主體
有撇不清嘅責任 唔係只有功勞先關佢哋事咁雙重標準

當然Dancer可以康復係依家最重要既事情
但對於Viu對於Mirror要過幾耐冷河
翻來第一個既公開活動係乜嘢
...
lokzai 發表於 2022-7-31 20:12

休團不退團 單飛唔合體等人適應返佢哋係存在嘅
到時機成熟啲有大量成員嘅劇集又收得
先厚住面皮出蒞合體宣傳

然而對lokman ak會比較難 因為係正副隊長
一復出就無得避團問題會被人狂追問

Ben sir都忍唔住開聲

歐陽偉豪(Ben sir)對於勿轉發意外影片的呼籲有感而發,於社交網發文表示:「世上有互聯網,你就叫人唔好share條片。中文有慘劇一詞,你就用事故,好似塞車事故咁。中文有追究責任,革職查辦,你就用嚴肅處理同跟進,好似PR跟進Event咁。中文有現在式你唔聚焦,你就帶風向帶到將來防止意外發生嘅境界,咁識得未雨綢繆就唔會有當日嘅意外。加句『為咗尊重傷者』嚟合理化某啲立場,就好似加句『為咗你好』一樣。對於以上種種嘅淡化行為,我哋為咗尊重傷者要嚴肅跟進,其實都係為咗你好。」似乎是暗指主辦方以語言藝術或利用明星帶風向,淡化意外的嚴重性。有網民批評Ben sir發文是為了抽水,但亦有網民讚同他的說法。認為流傳影片有助向造成意外的相關人士施壓。

唔知係邊度講好 驚比人話分化

**** 本內容被作者隱藏 ****
John 發表於 2022-8-1 23:42

咪集體主義上腦啦

咁耐都仲未有記者會

出聲明就叫交代

政府同警察介入左開唔到記招提供資訊
PR常用的手段手法而已 ...
Cath 發表於 2022-8-2 11:37

啲聲明重要係聯合或者集體合謀轉發
完全撇除個人情感甚至只可以視為免責聲明
大多數都係啲講完等於無講嘅花巧說辭
如果報平安要緊 起碼拍返條片吖

魯生真係好荒謬
接受採訪避重就輕話阿mo清醒可溝通
後來新聞流出係四肢癱瘓同腦出血之後就深潛
而家爆埋原 ...
zoeyfs 發表於 2022-8-2 22:12

叫佢洗定個8月15都得
今次玉黃大帝都保佢唔住

出事個晚表演king kong嘅時候已經遇到升降台失靈
AL同班dancer要即刻執生,化險為夷

但第二次跌mon就點 ...
NobodyElse 發表於 2022-8-2 23:19

重要成萬人聯署都當無到
利申:有份聯

9月堆活動點搞
永遠是軒 發表於 2022-8-5 18:29

Solo唔計

Oopsss
政府初步認為係「金屬疲勞」引致今次意外⋯
楷楷隨時咩都唔洗賠
rfv123 發表於 2022-8-5 19:35

一放上去就疲勞
佢講晒咩?

無規管;即係啲零件可以用幾耐 用幾多次 無管過⋯
政府之後會整頓成個行業ga lar ...
rfv123 發表於 2022-8-5 20:04

設計出錯承重不足一樣可以疲勞嘅
唔可以接受咁求其當做意外嘅結論

曲?
kaman921 發表於 2022-8-10 21:41

由佢啦 唔使人哋講乜都句句擺上心

每叫一次花姐加油,VIU加油
都係對逼迫dancer,多一份支持
都係對傷者踩多一腳

而帖文共7頁,首頁內容為 ...
kk8733 發表於 2022-8-10 23:41

兔兔 風向終於轉返正義一方啦
之前嗰排好辛苦