返回列表 發帖
大家覺得小宇邊隻專輯最好聽
dongbb2332 發表於 2017-10-20 11:36

歌 : 再一次/原來的你
碟 : 彤在

日期 : 21/10/2017
時間 : 1254 - 1300
節目 : Gorgeous

Gorgeous / Gorgeous /

Confirmed~ ^^

周二珂 feat. Def Tech - 第二次表白
周二珂 - 櫻花粉的浪漫
陳奕迅 - 披風
林宥嘉 - 唐人街 ...
nicholashin 發表於 2017-10-21 16:05

冇楓紅

日期 : 27/10/2017
時間 : 0814 - 0817
節目 : Are you ready for it ?

...Ready For It? /

宋念宇 - 同在 (全碟)

According to 某會員
「世上冇咁多一見鍾情
只有date多幾次慢慢細味
先會發現對方適唔適合自己」

要全身髮力支持小宇哦

又7又9又L 隻碟應該好難聽
nicholashin 發表於 2017-11-1 01:22

好心你啦
仲細咩

...Ready For It? / Look What You Made Me Do / Gorgeous /

想聽Taylor唱溝哂啲仔

係時候要幫啲歌翻案

老人與海 / 翻牆 / 大丈夫 /

C'mon In~ - 陳奕迅

聽左兩三次 隻碟既flow的確唔差 不過去到後尾好tedious好悶
都係頭三首+TRACK 5-6 比較搶耳 可以考慮上翻放 但另外幾首派台歌就不了
都係同在好聽啲 開心

Don't Text Him三大神曲
日没前、青春荒廢、Let Us Go Then You And I
nicholashin 發表於 2017-11-21 11:11

http://www.cmusichart.com/discuz ... o=lastpost#lastpost

做乜唔入去留名?

聽我今年既十二大聽到喊
點解可以咁好聽

反OT
New Year's Day / New Year's Day / Call It What You Want /

Reputation - Taylor Swift
1989 - Taylor Swift

支持美蛇唱POP SONG

日期 : 04/12/2017
時間 : 0005 - 0008
節目 : 臨訓前要聽首好歌先訓得著

櫻花粉的浪漫(周二珂) /

我們的紀念冊 / 朋友仔 / 虛齡時代 /

Let Us Go Then You And I / 原來的你 /

Call It What You Want /

年度神曲

仲有一首歌既時間

Let Us Go Then You And I /

All Too Well / Tim McGraw /

訓得

貪圖(蔡健雅)/ 重來(蔡健雅)
lca6 發表於 2018-1-13 10:25

Good taste

1989全碟

In a getaway car ah ah ah~
No they never get far ah ah ah~

啲ah好聽到

日期 : 16/01/2018
時間 : 2244 - 2248
節目 : 貪圖

貪圖 /

End Game / Don't Blame Me /

今天終於一人回家 / 我不是你的觀賞魚

搵返馮穎琪喇homo
jasonng 發表於 2018-1-20 22:54

前面果首滿分
後面果首就不了

Live In The Moment - Craig David

油尖旺金毛玲 /

真係好聽到痛哭

1989 - Taylor Swift

說到愛 全碟

好聽!

謝謝你曾經讓我悲傷 - 原子邦妮

有聽既會員最愛邊首? ^^

#imissyousobad / 蒸發的世界剩下我 / 年少的憂愁 / 也許你不懂 /

Don't Take The Money - Bleachers x1000

Why you gotta be so mean

走進獨特城 充滿獨特性

聚滿白雪 溫柔寂寞

We never go out of style

成長是個遊戲 把曾經變如今

Lana Del Rey 首 Love 真係好好聽

一分鐘追悔 / 呼吸 / True Love / 陌生人 / 達爾文 / 夜盲症 / 空白格 /

好想Tanya既音樂傳到全世界每個角落

Cause I know that it's delicate

State Of Grace(Taylor Swift) / Red(Taylor Swift) /

播既第一秒已經大笑左出聲
@jose

不散不見 - 莫文蔚 (全碟)

全碟最佳:哪怕

蔡健雅真係好正呀呀呀
便利貼勁好聽

四月之歌

再一次 - 小宇 (全碟)

呢隻都好好聽WOR

韋禮安以前既歌真係好聽
有人在等入唔到金曲歌王係十級膠

Isolation - Kali Uchis

今年頭三好聽既外語碟之一

給我冷漠 給我傷害
給我寂寞 給我悲哀