返回列表 發帖
but我想訓
JasOh103 發表於 2017-10-6 11:16

聽多幾次牆紙囉咁

好掛住pandakill呀呀呀
好我決定今晚搞個pandakill頒獎典禮

如果心靈作家換個人唱 應該會有十大
而家只可以爭幕後獎。。

其實我覺得演繹好咗喎
可能仍有瑕疵
但至少好過上年4首
jose 發表於 2017-10-6 14:36

都係扣分喎
扣到冇十大 好合理姐

CHH 5分比率
查無此字>停止繁殖>卜卜卜>難得一遇>惡女>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每 ...
nicholashin 發表於 2017-10-7 16:37

呢堆加埋都冇櫻花粉的浪漫好聽

啱啱睇agill條仔ig已經見到某猴擒既會員follow左佢。。
洗唔洗牙

好明顯你都對條仔有興趣 先會發現呢件事。。。都係派台歌

nicholashin 發表於 2017-10-7 19:39

只係因為我想搵佢前妻個ig。。

我2年前已經關注咗佢
SA弟林 發表於 2017-10-7 21:02

知你大食啦

AIII
聽左陳珊妮同A-Lin既碟都覺得冇好到要俾專輯獎
希望宇宙人隻碟有驚喜啦

宇宙人。。。Don't expect too much
上一隻好聽一千倍
ed8671ed 發表於 2017-10-8 12:36

上隻碟我都覺得一般水準ONLY
今次隻碟既首波主打幾catchy
對陳珊妮一直無太大好感 亦無聽佢隻碟
但A-Lin隻碟算ok既 以今年專輯水準黎講已經叫拎得獎 ...
nicholashin 發表於 2017-10-8 12:04

點解冇好感到唔聽佢既歌。。

佢2000-2013果幾隻碟都正囉homo
dongbb2332 發表於 2017-10-8 12:55

都係蔡健雅叻啲
佢1999打後既所有專輯都好聽 包括未出既新碟

對把聲無乜感覺
可能有日突然狂loop佢既歌會愛上 但而家就……  ...
nicholashin 發表於 2017-10-8 13:00

希望你聽完我今個星期首冠軍歌同國語推介之後會愛上左佢

宇宙人隻碟去到後半部分完全fail哂
Bon Bon Bon Bon 真係好難聽呀

除左頭三track同最尾一首 其他可以dum哂落資源回收桶

上年week42既總結係

女歌手十強
方皓玟 (冠軍歌:你是你本身的傳奇 / 終於好天氣 上榜歌:BELIEVE IN LIVE)
容祖兒 (冠軍歌:我好得閒 / 鴛鴦襪 上榜歌:Gotta Get High / 無人知道雙子座 / 新貴)
蔡健雅 (冠軍歌:先生有事嗎? / 活著是最好的死亡 / 菲林 三甲歌:失語者 上榜歌:異類的同類)
連詩雅 (冠軍歌:舊街角 三甲歌:血一般紅 上榜歌:一走了之)
鄭欣宜 (冠軍歌:女神 三甲歌:分手是常識吧 上榜歌:懶人包)
蘇運瑩 (三甲歌:精靈 / 徒步 上榜歌:冥明)
孫燕姿 (冠軍歌:在,也不見 上榜歌:半句再見 / 彩虹金剛)
王菀之 (冠軍歌:如一 / 該死的快樂 上榜歌:友誼的小船)
AGA (冠軍歌:孤雛 三甲歌:圓)
YukiLovey (冠軍歌:一晚長大 三甲歌:至少我們之間還有一首歌 上榜歌:沒關係 / Love You To The Moon And Back)

男歌手十強
黎曉陽 (冠軍歌:永遠很近 上榜歌:請關掉手提電話)
周國賢 (冠軍歌:Children Song / 消化不良 三甲歌:今生不回家)
張敬軒 (冠軍歌:緋荔榭‧少年 三甲歌:羅賓 上榜歌:叮噹可否不要老 / 不同班同學 / 友誼的小船)
麥浚龍 (冠軍歌:如髮 三甲歌:睡前服 / 結 上榜歌:初開)
方大同 (冠軍歌:悟空 三甲歌:很不低調 上榜歌:無所謂 / Flow / 放不過自己)
馮允謙 (冠軍歌:Keep On, Fight On 三甲歌:後知後覺)
陳柏宇 (冠軍歌:乜青 上榜歌:告別之前 / 請跟我走 / 上集大結局)
林奕匡 (冠軍歌:有人共鳴 三甲歌:一雙手)
李榮浩 (冠軍歌:有理想 三甲歌:野生動物 / 流行歌曲 上榜歌:不說)
韋禮安 (冠軍歌:Intro 上榜歌:第一個想到你 / Luvin'U)

組合八強
小塵埃 (冠軍歌:卜卜卜 上榜歌:化險為夷)
五月天 (冠軍歌:勇敢 / 派對動物 / 如果我們不曾相遇 / 後來的我們)
Blaster (冠軍歌:星期一太空漫遊 三甲歌:瀰漫 / 放開 上榜歌:一往無前)
Dear Jane (冠軍歌:哪裡只得我共你 上榜歌:經過一些秋與冬)
Fabel (冠軍歌:困獸都市 三甲歌:夢花鏡影)
Super Girls (冠軍歌:有事發生 上榜歌:無中生有 / 分手的美)
Supper Moment (冠軍歌:一樣不一樣 三甲歌:風箏 / 沙燕之歌 上榜歌:討厭的我 / 同一)
Twins (冠軍歌:虛齡時代 上榜歌:emoji / 不愛之恩)

再望下今年將會出既總結 ... AIII

Where is 雙雙 月球下的人 光環 芝麻開門 很想要吧?
John 發表於 2017-10-10 16:13

Gin Lee上年排第十七
叻女

你個榜今年啲冠軍歌 好似到依家為止唔超過三十首
lca6 發表於 2017-10-10 17:15

唔係指冇乜冠軍歌
而係實在太少人發力

上年去到week42個個十強都有兩首歌出左 (唔係講緊上到榜)
今年就

BTW 好似得22首冠軍歌

無論今年粵語定國語樂壇都係勁靜 大部份歌手都係跌緊watt咁 保持水準已經算好突出 ...
nicholashin 發表於 2017-10-10 17:28

Agger

https://www.ptt.cc/bbs/popmusic/M.1507126613.A.C20.html
小宇應該穩入圍,希望能拿歌王啊啊啊~
另外覺得小宇同在專輯完全可以得歌王啊!
推小宇
希望小宇的不好過入圍年度歌曲!
有小宇有推
推小宇金曲歌王

咁垃圾同一文不值既專輯都咁多人力撐
金音獎冇提名到要揀件垃圾湊數
你就知道2017係國語樂壇衰落之年

笑出聲
同閃光有得揮

頒金獎/三甲比呢兩位高質歌手啦!!!
JasOh103 發表於 2017-10-10 20:34

王嘉儀>>>>>>>>>>>>>I don't know him

個男人唱Like A Gun唱到好似便秘咁

黎人將二珂個監製拖出去打五十大板
點解放心既LIVE會好聽過CD咁多

同埋希望可以搵人消滅左TRACK 1 7 8 三首垃圾
TRACK 2-6 好好聽
楓紅 第二次表白

偶像歌手多數一碟byebye
jose 發表於 2017-10-11 11:04

KARY出左好多隻WOR
小宇都係

Kary咪係嗰少數
jose 發表於 2017-10-11 11:05

少數有 祖兒 KARY 小宇 健雅 柏宇
相信二珂都會係果堆少數之一

我~我~我~ 再不想 用盡力算帳

呢句真係好噴...
令首歌由爆分變到得99分

NH TOP 20 AWARDS 2015 最遲派台十大歌曲係10月9日派台既天下大亂
NH TOP 20 AWARDS 2016 最遲派台十大歌曲 ...
nicholashin 發表於 2017-10-12 23:01

2015 最遲派台十二大歌曲係10月7日派台既痛快的哀艷
2016 最遲派台十二大歌曲係9月24日派台既很不低調

Ummm..... 有趣

22/11/2014 一千個假想結局

等被挑機
jose 發表於 2017-10-13 14:45

如果今年蔡健雅12月頭派新碟新歌
我會俾佢01>01>01 (70+70+60) 強搶十大

點解Edward Chan要_ _ _唱ad-lib……
nicholashin 發表於 2017-10-13 21:49

聽 帶著音樂去旅行 TRACK 2-6 好過啦

推薦你聽
nicholashin 發表於 2017-10-14 16:50

在楓紅的季節

呢句好正

成日覺得les比gay更易拗得返直LOL
stopzi 發表於 2017-10-15 10:52

可能對於les黎講 gay比les更易拗得翻直

寂寞無害 是咪某會員既fun son......

太快相思 呢喃甚麼血字
沒法等 等到你那萬人迷識字
知更鳥 甜言埋夢中比你熟性 不敢去午夜啼詩

你有心 無 ...
John 發表於 2017-10-17 03:51

小道消息話有冠呢首既榜主都好高質

有啲人未見其貌 先見其字
已經覺得唔可以befriend with呢種人
ed8671ed 發表於 2017-3-29 19:46

sorry

頂呀
玩到遲左個站落車

宇宙人隻碟悶到我搭車過站……
nicholashin 發表於 2017-10-21 13:23

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D3

恩... 有趣

原來冇共和榜睇。。

好掛住蔡健雅

~~可以共您”※ 迎風浪°~
JasOh103 發表於 2017-10-23 14:42

~~可以共您”※ 迎風浪°~ 准為妳×掃走迷惘##

呢幾個地方應該仲有貨架
chanchan0909 發表於 2017-10-23 21:53

夠買兩隻don't text him。。。
又唔知啲歌好唔好聽 值唔值
幾首派台歌我都唔算好鍾意

買2隻可以送1隻比我
stopzi 發表於 2017-10-24 09:54

考慮下啦

想買 Don't Text Him
我諗你淨返嗰幾首你可能唔算好鍾意  估計你聽完成隻碟個分應該會比 ...
chanchan0909 發表於 2017-10-24 19:18

must buy item

發現好耐冇玩過俾分啲碟
好想再整多次

胡琳首《一天也不能少》好難聽
都係聽返《一個都不能少》(林奕匡)   ...
nicholashin 發表於 2017-10-25 13:45

2015真係美bi既顛峰時期
當年俾左三甲佢既會員都值200分

原來903目前既男女組三甲有
本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

903真係好垃圾

真係冇眼睇
lca6 發表於 2017-10-25 21:48

唯有睇我個榜啦

五位我最討厭的女人
1. Bitchard
2. Mladenobitch
3. Pusherniacki
4. 艾辛
5. 湖女 (當我係壞人果陣)

On99
打啱三隻狼都要食毒

No me??
HOTMAN 發表於 2017-10-28 19:23

。。。你邊度係女人
頂盡咪只係yum0

跟住兩個月若果以下歌手出碟我就要破費

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

若果上面4位其中有3位出唔成碟 ...
jose 發表於 2017-10-28 23:21

/z 20

唔買Serrini隻碟同背叛香港樂壇有乜分別

好掛住小學果陣
每逢星期日夜晚就追住ANTM睇
睇到9:30完 之後就好唔開心 因為第二日8:30又要翻學

到而家成日勁遲先上堂 果種每日都要翻7至8個鐘學既感覺已經冇哂
如果有時光機既話 我會選擇翻到小學(六年都冇所謂)/中二
利申 我同以前一樣咁pure 只係其他人變左

睇antm都叫pure
JasOh103 發表於 2017-10-29 22:05

鍾意睇最後elimination逐個逐個叫名
刺激到

若發展得不太順意 視這種結局太自然
份詞好sad 麻利好慘

第十五季Ann/第十七季Allison/第十八季Sophie/第二十一季Will Jardell
呢幾個最有印象 ...
stephybest 發表於 2017-10-30 20:26

我細細個睇果陣係CYCLE 7-10
最愛
Cycle 7 Caridee 孖女
Cycle 9 Heather Jenah
Cycle 10 Aimee

其他cycle 之後都有睇
我愛既有
Cycle 3 Ann
Cycle 4 Kahlen
Cycle 6 Danielle Joanie (呢季TOP2 係最掂)
Cycle 12/17 Allison (永遠都係我最愛)
Cycle 13 Nicole
Cycle 15 Ann
Cycle 19 Leila
Cycle 20 Chris H Jourdan Alexandra Jiana
Cycle 21 Lenox
Cycle 22 Lacey
Cycle 23 Paige

@jose 可以分享下