返回列表 發帖
恭喜某女歌手既三字歌強搶本榜下星期冠軍
#緣兩半
#閃光彈
#一克拉
#_____

支持帶著音樂去旅行 TRACK 1-6

咪晒我數據流量啦!
jose 發表於 2017-11-10 20:16

唉 又反宇
對你好suck望 仲以為你係識貨之人

開心 蔡健雅兩隻最正正子既碟都幫佢拎到歌后
不過另一次歌后係憑住最普通既雙棲動物 ...

❛ 世上的偏見是框架,不諒解是囚住我們的網 ❜
  視野裡的紅是有色眼鏡,紊亂的雜訊是思緒

紅色生產淌血、對立、痛楚,同時紅色也帶來熱情、快樂。#原來的你 透過音樂找回純粹、美好。無論你從哪裡來、身上帶著什麼顏色、選擇什麼行業,都不需要披上偏見、標籤苟且過活。

影像作品透過「渴望婚姻」掀開序幕,打開自我溝通、掙脫束縛。影像裡的白衣少年象徵純粹、原始、白淨的我們,時而甦醒、時而不自覺框限,都是活在偏見內的模樣。

逃離混沌、撕去標籤、拋開框架  : 「#請你記得快樂」。

@nicholashin 做人唔好咁多偏見
有時候嘗試接觸翻自己聽過一次就嫌棄既歌同碟唔係難事

我開始懷疑你係想人畀錢叫你收聲
nicholashin 發表於 2017-11-11 23:15

你係咪俾? 我剩係收港紙

本帖隱藏的內容需要積分高於 8000 才可瀏覽

三年前的秋天
沿路轉搭山手線
約在三田碰面的那天
你說趕不上
特急的班次
所以真的沒空跟我再見

風鈴藏心裏邊
想到你細緻的臉
至讓深藏故事一刻上演
你細聲一句
像天使流淚
傻得我幻想未來不止一句

幾年來爭氣點
其實多看書改變
還有賴當時過分空想每天
我太想飲醉
越想越疲累
沉溺發夢我分不清醒與醉

即使和誰肩碰肩
其實心態不改變
試著開啟心房不知會點
逛逛小書店
未知是磨練
明天去見識我冷冰冰一臉

神詞 神曲 神歌手

應該將會成為今年聽得第二多既歌

點解得兩句都已經可以好聽成咁

聽夠2000次告白氣球未。。。
nicholashin 發表於 2017-11-18 12:19

仲停留係9XX次 傷心

敗走過既學人講低質
講低質 講遼事鬥非點及你地
洗吾洗我post番你比人圍插條link出泥供人觀賞呀 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-18 13:34

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

OMG 11月26有新一季pandakill

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今年個名有個小字既表現都唔錯
#小宇
#小肥
#小巧
#小容

#小明 呢
hehehaha 發表於 2017-11-20 22:14

2017 - 沒有上榜記錄

My castle crumbled overnight
I brought a knife to a gunfight
They took the crown but it's alright
All the liars are calling me one
Nobody's heard from me for months
I'm doing better than I ever was

All my flowers grew back as thorns
Windows boarded up after the storm
He built a fire just to keep me warm
All the drama queens taking swings
All the jokers dressing up as kings
They fade to nothing when I look at him

And I know I make the same mistakes every time
Bridges burn, I never learn
At least I did one thing right I did one thing right
I'm laughing with my lover Making forts under covers
Trust him like a brother Yeah, you know I did one thing right
Starry eyes sparking up my darkest night

I want to wear his initial on a chain round my neck, chain round my neck
Not because he owns me But 'cause he really knows me
Which is more than they can say, I
I recall late November, holding my breath
Slowly I said, "You don't need to save me, but would you run away with me?"
Yes!

點解可以咁神
好想年尾頒獎俾首歌

好地地唔得既
係都要吹奏首歌
等我開始mute住黎聽先
JasOh103 發表於 2017-11-20 22:58

So call it what you want yeah call it what you want to

蘭蘭年頭偷雞上到第10位原來都算係咁小確幸
kel_kelvin 發表於 2017-11-20 23:49

年頭好歌多但少歌爭榜尾 去到年中就係冇乜好歌但多歌爭榜尾
其實IDKIDC 天敵好過驗傷

去到week47 我都只係上左120首歌

論宣傳片質素
第二季>第四季>第一季>>>>>>>>trash>第三季

好滿意自己個十大
JasOh103 發表於 2017-11-21 19:44

好啦等我估下

New Year's Day
天變地變情不變
美麗新世界
Something Just Like This
UPSIDEDOWN
放棄治療
他狼過你
強迫症進行曲
是日休息絕不工作
閃光

開心
自己個榜終於有英文名 !!

痛過才痛快 終於盛開憑著愛

CM會員點評說到愛:

說到愛都可以算係最唔成熟既一首?Are you su牙?
唔係話好聽就唔成熟,幾多後生會對「永遠都追不上那些人那事物消逝的速度」有共鳴?
陌生人講情人分別六年既淡淡然後悔,忘了講思春/都係淡淡然既後悔,單戀曲講進退不定既思緒,
唔係話年青人一定唔明,但要真切感受首歌既情緒係要少少經歷
「和每天講再見」同「吃吃喝喝最好」呢d先係年青人都明既歌詞

請全身髮力支持蔡健雅

法國今年香港樂壇幾多人發力出大碟,至少唔係single collection
祖兒一收斂個個瘋狂出嘢,值得鼓勵
而總結 ...
hehehaha 發表於 2017-11-23 18:26

認真咩?

A Little Louder
Evil Is A Point Of View
(Welcome to Our Hyperreality)
People Like Us
火炭麗琪
誰的青春不迷惘
(JTW 西遊記)
(你的完美有點難懂並不代表世界不能包容)

認真
其實冇提過唱片質素云云
只係覺得今年班一二線肯出下大碟呢個趨勢幾好
不過janice justin我個人覺得 ...
hehehaha 發表於 2017-11-23 19:57

I mean 上年都好多人肯出大碟呀

TDCM最主要係冇興趣
同埋佢地最好既專輯都咁弱其實幾sad

They took the crown but it's alright

I I I see how this is gonna go

Think about the place where you first met me

恭喜某女歌手既三字歌成功獲得下一個自plug quota

恭喜緣兩半
恭喜new year's day
JasOh103 發表於 2017-11-25 21:40

Hold on to the memories they will hold on to you

恭喜某女歌手既三字歌成功獲得下一個自plug quota
bagfgfcde 發表於 2017-11-25 21:14

恭喜Chloe Er!!!!!

三角題越聽越好聽
支持二珂

奉愛之名好聽到
可以連埋Reputation聽。。。

林奕匡好flop
希望佢快啲休息 唔好再唱歌

邊個黎?
nicholashin 發表於 2017-11-28 23:12

Trash

無論幾時聽 原來的你都依然係咁好聽
就好似林奕匡幾時都咁樣衰咁

無論幾時聽 We R Mr.都依然係咁好聽
就好似Merry Lamb Lamb幾時都咁養眼咁
nicholashin 發表於 2017-11-29 22:18

同在 = Don't Text Him >> A-Lin > We R Mr.

打算今年專輯獎只頒金銀銅

當時提不起 那段沉痛的感情 後來輕如話語
再鱗傷遍體 也像瘀青會淡去忘記
當時禁不起 你我情緒的暴雨 後來美如一場風景
是年紀的筆 不知不覺地改寫自己

一張一張飛過的日曆 拼湊剪貼一件風衣
大風吹吹什麼包裹我 包裹你 包裹心
成長是個遊戲 把曾經 變如今

一個一個告別的身影 拼湊剪貼一件黑色風衣
未來是本書籍有童話 有愛情 有推理
我去過的過去 誰同行 誰遠行

把晴空萬里 搬進我的世界裡 聽歌 餐敘 旅行
快樂與傷心 一一沉澱安靜成四季
像候鳥飛去 留下了一個北極 我把太陽大聲叫醒
還一身率性 穿上風衣我推門出去 找尋星星

那件風衣 叫做回憶
謝謝你曾來臨 曾離去
陪著我像影子 像姓名
白色風衣  藍色的你
掛彩虹畫星球 貼上笑容  
曾在一起 不在一起 都是感情

神詞

好佩服某會員可以一日到黑都出PO反容
冇人駁都可以反得咁開心

支持反容
John 發表於 2017-11-30 21:07

反容都要夠高質先得架
跟反幸力學下野啦
呢排真係多垃圾^^
Wonders 發表於 2017-11-30 21:06

CM已死

反反反!
John 發表於 2017-11-30 21:21

請支持容祖兒新歌

在我專心發好夢
報攤早已開工

隨風而來 隨風而去 真係好好聽
JasOh103 發表於 2017-12-1 09:09

樂壇已死

Don't blame me your love made me crazy

借我 借我 每個明天

原來的你真係好好聽!
好過林奕匡啲歌好多倍

2:32 - 2:50

omg 離遊記 so jeng
JasOh103 發表於 2017-12-2 22:21

有冇奉愛之名咁正先?

小倪既和每天講再見+空姐+隨風+和每天講再見合唱版既點擊次數加埋
都仲係少過一首三角題 -_-
連樂壇新人都不如 佢幾時摺埋

反對反煎!
JasOh103 發表於 2017-12-3 13:54

決定下星期冠隨風而來隨風而去 當係可憐下佢