返回列表 發帖
日期 : 17/08/2017
時間 : 1315 - 1415
節目 : 叫我city boy 不過嚟自新界

火炭麗琪(FOTAN LAIKI) / 惡世紀(LMF) / 停止繁殖(林奕匡) / 消化不良(周國賢) / 異類的同類(蔡健雅) / 黑(周柏豪) / 自白(鐵樹蘭) /
今天怎麼了(Mr.) / 落地之前(郭頂) / Music To Watch Boys To(Lana Del Rey) / 龐貝21世紀(關心妍) / 這樣你還要愛我嗎(張惠妹) / 心驚膽戰(王菲) / 無言歌(林憶蓮) /

你有冇亂咁襯對yeezy?
HOTMAN 發表於 2017-8-17 19:20

我pure過fiji囉homo

呢個應該係你咁耐以黎最正嘅playlist  可能因為無XX宇 又唔係淨係得XX雅 ...
nicholashin 發表於 2017-8-17 23:24

我唔接受呢個讚美
因為我既playlist全部都好正

你睇唔到個「最」字?
nicholashin 發表於 2017-8-18 12:38

睇到呀
我覺得全部都一樣咁正 所以冇「最高質」之談

陰公 原來你覺得呢個世界首首歌既質素都一樣
nicholashin 發表於 2017-8-18 12:49

由於個playlist係由高質會員 即係我 排既
所以全部都值滿分
個個playlist都滿分 結果齊齊排第一 ok???

你同你偶像霏霏一樣咁自戀
kevinlai1621 發表於 2017-8-18 13:27

I don't know her
我只知道邊個係Gin Lee!

咁快d冠和每天講再見支持偶像
kevinlai1621 發表於 2017-8-18 13:44

支持和每天講再見!支持樂壇新秀!打倒容XX!
首歌算係近十年最好聽既歌曲之一

另外重溫翻幾首Gin Lee金曲先
我說(Gin Lee) / Falling(Gin Lee) / 十年如當日(Gin Lee) / 潛水(Gin Lee) / 1st Date(Gin Lee) / 如果牆會說話(Gin Lee) /

日期:18/08/2017
時間:14:15 - 15:00
節目:Today's Picks

Kat In a Hat (Wong Way Down) / 愛情動作神 ...
nicholashin 發表於 2017-8-18 18:30

18:30-18:45 第三首好聽

日期 : 19/08/2017
時間 : 0945 - 1100
節目 : 好傷心雅

下一次愛情來的時候 / 跟你借的幸福 / 空白格 / 靠邊停 / 呼吸 / Letting Go / True Love /
當你離開的時候 / 墜落 / WHY / 失語者 / 舊行李 / 拋物線 / 雙棲動物 /
無底洞 / 思念 / 單戀曲 / 陌生人 /

有些承諾需要說出來 在適當的時候就走開
不想聽解釋 愛怎能解釋 你我就到此為止
分開或許是選擇 但它也可能是我們的緣份
傷越深越有感觸 愛比雲朵更飄浮
回首這風雨 微笑竟然是我最常想起的表情
我不恨 也不哭 我的眼淚早已哭乾了
只可惜我們都一直到 有一天彼此懷念時才明白

然而到後來我什麼都沒有 當你離開的時候
生命開的玩笑有沒有分寸 帶走了我的天真
But why 我的失落感到現在怎麼好不起來
我們總在愛情裡死不悔改
忘記一個人不是一天一個月一年的事
愛沿著拋物線 離幸福總降落得差一點
很想哭 哭完無助

大多數人都相同 喜歡的只是愛情的臉孔
愛 總是讓人心碎 讓我無法入睡
過去的回憶 我試著抽離
當我從你眼中發現 已是陌生人了 我已是陌生人了

1030-1100
支持梁漢文!!!!!!!!!!!

Hey June(梁漢文) / 錯先生(梁漢文) / 大將(梁漢文) / 終身贊 ...
dongbb2332 發表於 2017-8-19 11:21

最後一首好好聽!
Gin Lee代表作!聽左一次就好鍾意!

我而家都淨係loop最尾兩首
HOTMAN 發表於 2017-8-19 12:13

我都係

你知道嗎?
每聽一次《和每天講再見》 人生就會少左380秒!
珍惜生命 反對Gin Lee ...
nicholashin 發表於 2017-8-19 12:30

唔好散播謠言!
聽Gin Lee美好既聲音又點算係浪費!
支持和每天講再見

是約定見一面 但看著看不盡留言 抬頭聽到你的聲線 和強忍的呵欠是
是看著你的臉 但告別才記起你彷彿講 ...
jose 發表於 2017-8-19 13:13

份詞突然好睇左!
支持Gin Lee!

日期 : 20/08/2017
時間 : 1840 - 1910
節目 : 跟帶給我痛苦的人揮揮手 我告別了他們所有

Goodbye & Hello(蔡健雅) / 稻香(周杰倫) / Let It Go(陳柏宇) / 流浪者之歌(陳綺貞) / 格拉斯哥流浪(Jude) / 無人島(Robynn & Kendy) / 成長說明書(RubberBand) /

日期:22/08/2017
時間:14:00 - 14:30
節目:同在

原來的你(古巨基) / 所謂愛情(古巨基) / 一光年(古巨基 ...
jose 發表於 2017-8-22 14:02

笑左

日期 : 22/08/2017
時間 : 2100 - 2130
節目 : bagsic

有淚多好 / 風箏(Supper Moment) / 勿忘我(陶喆) / 安全地帶(林欣彤) / 很晚的晚安 / 七里香(周杰倫) / 如果的事(范瑋琪 & 張韶涵) /

呢個playlist大部分歌都好聽
-Prince- 發表於 2017-8-22 21:30

到底邊首係「小部分」呢

日期 : 23/08/2017
時間 : 2240 - 2310
節目 : 地平線的光 血紅像刀傷

活着是最好的死亡(蔡健雅) / 淒美地(郭頂) / 還不夠遠(盧凱彤) / 痛快的哀艷(蘇打綠) / 我們的起跑線(李治廷) / 自由意志(周柏豪) / Don't You Worry Child(Swedish House Mafia) /

日期 : 25/08/2017
時間 : 1720 - 1750

你就不要想起我(田馥甄) / 別來無恙(陳柏宇) / 你瞞我瞞(陳柏宇) / 墜落(蔡健雅) / 晴天(周杰倫) / 經過一些秋與冬(Dear Jane) / 我不願讓你一個人(五月天) /

有幾首都好好好好高質
JasOh103 發表於 2017-8-25 18:00

係咪三首廣東歌呀

支持田姐
dongbb2332 發表於 2017-8-26 09:36

點解唔支持雅妹?

日期 : 26/08/2017
時間 : 2030 - 2230
節目 : 又變翻祖粉

男朋友與歌 / 卸妝 / 臨床 / 如果睡袍太少布 / 金銀島 / What's Up / 故弄玄虛 / 我的麻煩男友 /
拍拖 / 蒸餾 / 候鳥樹 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 傷神 / 最後勝利 / 冬眠 /
麻煩你 / 貪嗔癡 / 最好時光 / 星圖 / 很忘 / 可歌可泣 / 上次坐飛機 /
勉強幸福 / 花城 / 煙霞 / 何苦 / 最後的茱麗葉 / 還未 / 與貓共舞 /

聽返未來覺得好好聽

可能下年會覺得和每天講再見好好聽
賴爽 發表於 2017-8-26 22:30

下?

首歌未出我已經覺得好好聽啦喎

認 真 咩 ?
賴爽 發表於 2017-8-26 22:39

我指和每天講再見
你可以自行判斷我係咪認真

GIN LEE 唱乜你都咁鍾意啦
賴爽 發表於 2017-8-26 22:41

佢同霏霏都可以算係唱乜都好聽既神級歌手

我都係!!

然後第一粒音我就喊左出黎 點解可以咁好聽
JasOh103 發表於 2017-8-26 22:46

首歌好應該被寫入健力士記錄
榮獲全球最多人聽完感動到喊既流行歌曲
UMG 真係好有品味
賴爽 發表於 2017-8-26 22:43

AGA相比起實力Gin Lee就差好遠啦
仲有abellabb
-Prince- 發表於 2017-8-26 22:42

abellabb真係好勁 多番化腐朽為神奇
連bye bye love都唱到咁好聽

買左
hehehaha 發表於 2017-8-26 23:07

估唔到你係祖粉

日期 : 28/08/2017
時間 : 1300 - 1400
節目 : 重溫 2016 十二大

如果我們不曾相遇(五月天) / 消化不良(周國賢) / 卜卜卜(小塵埃) / 很不低調(方大同) / 永遠很近(黎曉陽) / 哪裡只得我共你(Dear Jane) /
一晚長大(YukiLovey) / 其實怕選擇(趙學而) / 該死的快樂(王菀之) / 困獸都市(Fabel) / 一樣不一樣(Supper Moment) / Intro(韋禮安) /

me is so good taste

日期:28/08/2017
時間:23:30 - 12:30
節目:美祖十大 2017version

第10位 - 朱古力萬歲 - 收錄"Nin9 2  ...
hehehaha 發表於 2017-8-28 23:38

抱抱真係好正

醉愛TANYA
《記念》是蔡健雅的第二張國語專輯。
bagfgfcde 發表於 2017-7-29 19:36
愛雅亦愛笑
《I Do Believe》是蔡健雅的第三張國語專輯。此張專輯入圍第13屆金曲獎最佳國 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-10 13:13
因為霏 所以又係重溫美雅專輯時間
《陌生人》是蔡健雅的第四張國語專輯。此張專輯入圍第15屆金曲獎最 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-4 23:40
瘋狂愛雅
《雙棲動物》是蔡健雅的第五張國語專輯。此張專輯入圍第17屆金曲獎最佳國語專輯、最佳專輯製 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-23 18:44
重溫神碟
《Goodbye & Hello》是蔡健雅的第六張國語專輯。此張專輯入圍第19屆金曲獎最佳年度歌曲(達爾文I ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 23:54
又係愛雅時間
《若你碰到他》是蔡健雅的第八張國語專輯。此張專輯入圍第21屆金曲獎最佳國語專輯、最佳 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-2 12:58
又係重溫美碟時間
《說到愛》是蔡健雅的第9張國語專輯。此張專輯入圍第23屆金曲獎最佳年度歌曲(說到愛) ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 20:16
只想可跟雅同住天幕裡
《失語者》是蔡健雅的第十一張國語專輯,於2015年11月13日發行。此張專輯入 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-15 20:16

蔡健雅啲歌好cum聽 ><
《天使與魔鬼的對話》是蔡健雅的第十張國語專輯,共收錄10首歌曲,於2013年9月24日正式發行。專輯中邀來繞舌歌手MC HotDog跨刀對唱,填詞陣容包括吳青峰、小S、金曲獎最佳填詞人李焯雄及葛大為、小寒等人[1]。

Easy Come Easy Go>Keep Breathing>墜落>天使與魔鬼的對話>單戀曲>被馴服的象>極光>費洛蒙>唱衰>>十萬毫升淚水

呢隻碟開始有轉型決心
可惜係金曲獎只入圍到最佳國語女歌手一項 :(
快歌/重beat既歌開始多左 不過我最鍾意果兩首都比較偏向未轉型既Tanya Style
到兩年之後就出左失語者

聽完既感受係
1. 音樂黎講都係淡,不過好左少少
2. MV 好過首歌,但似乎冇如同咁出色
3. 今隻碟主題係乜呢。。
4. 歌詞得幾句 LOL
5. 到底 TANYA 幾時出碟

未聽
已bookmark此帖
dongbb2332 發表於 2017-8-29 21:53

睇翻獨處個MV
原來個來電顯示就係今次首歌既歌名

今年自plug上榜既歌
獨善其身 / 告白氣球 / 原來的你 / 在空中的這一秒 / 所謂的愛 / 第一個早晨 / 同在 /

我正式宣布
周二珂係謝安琪接班人!

只知道大概不想講再見
就先別說什麼再見 今天過了還會有明天
說再見為何不見
再見了再見 再見你繼續放任吧
再見我的初戀 跟你一起也不枉

睇黎你會好支持我下一首自plug
nicholashin 發表於 2017-8-31 22:27

邊首先

當你離開的時候(蔡健雅)
帥小寶` 發表於 2017-9-1 23:11

好!

日期 : 02/09/2017
時間 : 1645 - 1715

Style(Taylor Swift) / Malibu(Miley Cyrus) / 紅色高跟鞋(蔡健雅) / 牆外的風景(蘇打綠) / Castle On The Hill(Ed Sheeran) / 原來的你(宋念宇) / 如果我們不曾相遇(五月天) /

日期:02/09/2017 (SAT)
時間:19:00 - 20:00
節目:JUNO十大 2017version

第10位 -- 酷兒 - 收錄"Words  ...
hehehaha 發表於 2017-9-2 19:02

有原地轉
諗起某blog主

瑕疵好正
02>05>01>02>04>04>04>06

日期:03/09/2017
時間:1228 - 1236
節目:達爾文

達爾文 / 達爾文II (進化版) /

落地獄 PLAYLIST

1. 一分鐘稀客一分鐘色誘
2. 飛高高
3. 愛著你綁著你
4. 異類的同類
5. 色惑
6. 如果睡袍太少布
7. 晚晚禮拜六
8. 小情趣
9. 壯舉
10. 兩溝
11. 鎖骨
12. 晚上我是天蠍座
13. 床頭床尾
14. 雌雄同體 (五月天)
15. Come With Me

日期:04/09/2017
時間:1110 - 1210
節目:有風箏 便有風

風箏與風(Twins) / 下一站天后(Twins) / 戀愛大過天(Twins) / 飲歌(Twins) / 亂世佳人(Twins) / 救生圈(Twins) / 綁架(Twins) /
星光遊樂園(Twins) / 旅遊書(Twins) / 德州的故事(Twins) / 那天很愛笑(Twins) / 18變(Twins) / 熱浪假期(Twins) / 香港紐約(Twins) / 虛齡時代(Twins) /

容祖兒落地獄playlist
二人浴
mad about you
垂涎
流汗
如果睡袍太少布
鴛鴦襪
舌尖開叉
加大力度 (i.e. ...
CunninG 發表於 2017-9-4 14:04

你漏左e o o e

組合三甲終於有啲競爭

回憶備份 / 脫軌時刻 / 急救中 / 靈感床 /

日期 : 05/09/2017
時間 : 2200 - 2300
節目 : (即將)上榜中

給男神的面書 / 如果青春不會有盡頭 / 回憶備份 / 靈感床 / I Do / 遊園地 / 脫軌時刻 /
少年他的奇幻漂流 / 同在 / 急救中 / 很晚的晚安 / 有淚多好 / 內外 / 油尖旺金毛玲 /

好歌重溫
jose 發表於 2017-9-6 08:17

聽得多身體都好啲

咁聽和每天講再見呢?
JasOh103 發表於 2017-9-6 08:46

反OT
...Ready For It? / Look What You Made Me Do /
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

日期 : 07/09/2017
時間 : 1745 - 1915
節目 : 請支持新一輩女歌手

3am(AGA) / Superman(AGA) / 火炭麗琪(FOTAN LAIKI) / Paris Is A Bad Boy(YukiLovey) / 一晚長大(YukiLovey) / 油尖旺金毛玲 / 兩溝(鄧小巧) /
光環(Gin Lee) / 給男神的面書 / 愁滋味(王嘉儀) / 分手是常識吧(鄭欣宜) / 牆外之音(黃浩琳) / 光源(林欣彤) / 刹那的烏托邦(岑寧兒) / 如果青春不會有盡頭 /
Pizza(葛仲珊) / 就改天(葛仲珊) / 放心(周二珂) / 野子(蘇運瑩) / 我們的總和(艾怡良) / 很晚的晚安 /

日期 : 08/09/2017
時間 : 1945 - 2045
節目 : Born To Die

Born To Die / Off To The Races / Blue Jeans / Video Games / Diet Mountain Dew / National Anthem /
Dark Paradise / Radio / Carmen / Million Dollar Man / Summertime Sadness / This Is What Makes Us Girls /

偷偷唱著這曲幻想他聽見
如果你也聽說 有沒有想過我
而我聽見下雨的聲音
聽過你太多心事 但已經不再重要
我盼我等我愛我恨 你可以都聽不見