返回列表 發帖
從好處著眼即使污漬都滲透美豔
shegabb跳公廁舞其實好唯美
ed8671ed 發表於 2016-2-11 22:52

你即係暗串shegaaaa有污漬姐

而家聽翻一萬小時真係好好聽
好彩冇俾錯十二大

暗 星 蔡 健 雅 暗 串 中 國 天 后 鄧 紫 棋

有記者問起她要不要參加《我是歌手》,蔡健雅卻反問記者:“我為什麼要去?”有記者問蔡健雅此前一直是《中國好歌曲》的節目導師,是一個專門選創作人的節目。是否會變換角色作為選手去參加《我是歌手》的明星競技?她當即坦言自己不是走技巧路線的歌手,因此也會拒絕,“那種歌唱節目,都把重點放在技巧、飆高音,誰唱得越大聲(越好),就是技術的一些東西,就會失去對音樂的一種感動。還是回去做自己的音樂。”

原來蔡健雅係暗星你會好開心  
終於露出反雅尾巴  愛荃力緊係支持家英哥  ...
nicholashin 發表於 2016-2-13 11:54

老老實實
雖然蔡健雅係三屆金曲獎歌后
但佢一向做既歌都係相對小眾既流行音樂 比一般流行曲會慢熱啲 歌曲傳唱度一般都唔算高
冇大鋪頭既mv陣容同形象 又少上電視節目
所以fans都唔算特別多 尤其係香港後生呢一輩 我身邊講得出佢五首歌既人應該唔多過五個
我相信問我啲同學真係會有人唔知佢係邊個

old news:
官恩娜  (Ella)前晚在無《勁歌金曲》節目錄影時碰到自己的偶像蔡健雅  ,想合照但又怕尷尬,最終在傳媒拉攏下成功以小歌迷的身分和蔡健雅合照。Ella被問失戀時是否聽蔡健雅的歌曲?Ella說:「我失戀時很鍾意聽歌,但不是一定會聽她的歌,我已經失戀至不敢拍拖了,現在以工作為重,所以我不太想講失戀了。」

OMG 估唔到我同ellabb同霏妹兩位女神既偶像都係Tanya
真女神!!

某會員同柏乳自拍
同全世界宣佈佢最愛陳柏乳
rubylovessss 發表於 2016-2-18 22:22

我都好想同我最愛既女歌手蔡小姐自拍 嗚嗚

今日全日去左field trip
開心

笑話乙則
本土民主前線發言人黃台仰今日被警方拘捕。警方中午破門進入天水圍天晴邨晴海樓一單位拘捕黃台仰,屋內有另一名28歲男子,同樣被拘捕,據悉他並非本民前成員。警員在屋內搜查,撿獲一個V煞面具、第一類危險藥物「偉哥」、一支伸縮警棍、一批護甲及大批化學物品(包括硝酸銨、聚乙二醇、二氧化硅),由於擔心有爆炸危險,通知爆炸品處理課(EOD)人員到場檢查,消防員亦奉召在場拉喉戒備。

係咪當HK人冇人讀過chem

睇緊金曲獎歷年黎關於tanya既新聞

2000-04-29 民生報
新人獎部份,紀曉君與蔡健雅先出線,蔡健雅來自新加坡的「外國人」身份,引起有些評審爭議、討論, 第2輪投票時,紀曉君以「聲音平穩」的優點,贏得壓倒性勝利。

張惠妹得到今年國語歌後的榮銜同樣是過關斬將,評審先刷掉了辛曉琪、孫燕姿和蔡健雅,只剩順子、林憶蓮和阿妹競爭後座,最後是阿妹、林憶蓮互相牽制。對此獎項,鈕大可表示,阿妹拿到後座,因為阿妹在專輯裡喜怒哀樂的情緒表現非常好,動靜皆宜,得獎是實至名歸。

至於國語女演唱人獎方面,第一輪投票遭到淘汰的是“雙蔡”蔡依林、蔡健雅,留下王菲、梁靜茹、戴佩妮三人對決,投票結果,王菲9票,梁靜茹8票,戴佩妮2票,但王菲沒有過半,再就王菲與梁靜茹的雙方優點進行討論,再度投票之後,王菲終以壓倒性票數勝出。

最佳女演唱人蔡健雅、戴佩妮和陳綺貞三位創作才女都在第一輪被廣泛討論,蔡健雅在多次投票後,勝在詮釋的方式巧妙,自在,還有作曲才華

紀明陽說,今年國語女歌手獎項競爭激烈,蔡健雅、張惠妹、莫文蔚競爭激烈,蔡健雅第三輪才勝出;張惠妹可能是壓力大,唱高音一直放不開、「繃得緊」,蔡健雅則是傳達力很強,一聽就能感受到她要傳達的意念。 
至於專輯制作人獎,蔡健雅的「Goodbye & Hello」專輯很有整體性,自己包辦詞曲創作、演唱和制作,「一條鞭」的制作非常完整。 

另一個抱蛋而歸的蔡健雅,則因專輯的詞曲、旋律走得太前面,音樂不夠普及,可聽性居下風。

睇緊金曲獎歷年黎關於tanya既新聞

2000-04-29 民生報
新人獎部份,紀曉君與蔡健雅先出線,蔡健雅 ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-24 14:29

終於搵到12 14年
原來tanya成日以8比12輸

至於最佳國語女歌手,入圍的包括A-Lin、孫燕姿、田馥甄、魏如萱、張惠妹及蔡健雅6人,其中魏如萱、張惠妹及蔡健雅進入第二輪投票,最後在一名評審迴避的情況下,蔡健雅以12票勝出,勝過魏如萱的4票及阿妹的3票。
評審認為,蔡健雅在這張專輯中與樂隊同步錄製,以現場、臨場方式演繹歌曲並使歌聲融入音樂,歌聲表現最佳。
周杰倫最想拿的編曲,第一輪就被刷掉,五月天〈諾亞方舟〉和蔡健雅〈說到愛〉以12:8結束對決。作曲方面,五月天瑪莎同樣以12:8氣走蔡健雅。

本屆金曲獎,星馬幫歌手大出鋒頭,「JJ」林俊傑和戴佩妮登上歌王、歌后,全都是第1輪就分別以12票過半數勝出,其中JJ以6票之多勝過張震嶽。戴佩妮則以12比8贏了蔡健雅。

唔知今年點
會唔會由我家GEMGEM橫掃呢

原來我冇翻學三日都有好多同學有留意到同送上關心
開心

我真的要用非常謙虛的心情來接受這個獎 我知道我這個人長得不是很謙虛的樣子 可是我真的是很謙虛

3月1日就黎到!!
就黎有得重開美發帖榜!!

聽講今日要發力爭上發帖榜

個po未approve 係度po住先

01/03/2016
最近 24 小時發帖 排行榜
01 NE RVHOCPC 46
02 NE rubylovessss 19
03 NE bagfgfcde 17
04 NE matthew1990 14
05 NE ed8671ed 13
06 NE kayzzz 13
07 NE kevinlai1621 12
08 NE nicholashin 10
09 NE chanchan0909 10
10 NE kwanie 7

好開心呀 終於冠到

係囉如果唔係發帖榜慈禧唔會榜都冇上 ...
RVHOCPC 發表於 2016-3-1 21:16

恭喜哂!!非常雀躍 終於首冠

希望又可以 10 個位置都儲齊喲
chanchan0909 發表於 2016-3-1 21:31

我唔貪心 有冠就得

d錢留番黎去旅行ga
kevinlai1621 發表於 2016-3-3 22:40

我都想去旅行
自從上次去左台灣之後就覺得台灣好正想去多次

matthew1990 發表於 2016-3-3 23:05

躺著也中槍

無街街出既朋友子有無興趣玩board games?
jose 發表於 2015-12-24 20:04

http://zh.boardgamearena.com/

我覺得發帖榜真係好有意義
部份會員成日分開兩三個post分別覆唔同人 但內容可能只係得一兩個表情 ...
nicholashin 發表於 2016-3-4 20:59

例如係兔
分開幾個po但毫無內容可言

bagfgfcde 發表於 2016-3-4 20:18

ANYONE?

me用電話玩^^
希望玩到
jose 發表於 2016-3-4 22:16

Hopefully la

11點join得唔得
ed8671ed 發表於 2016-3-4 22:36

of coz

嘩痴線架好正呀!!
唔知有無Avalon? 超愛呢隻
識玩Saboteur 大家玩緊d乜呢? ...
JasOh103 發表於 2016-3-4 23:23

就係玩緊Saboteur

知你嬴曬
kevinlai1621 發表於 2016-3-4 23:36

哼 某會員第二round block鬼我搞到我冇得玩噶

咁你明張目膽地宣稱自己係壞人, 好難唔做野ze
kevinlai1621 發表於 2016-3-4 23:50

我都冇講過我係壞人 係你地當左我係
不過咁樣唔通水好好玩

你個額頭寫住壞人兩字
kevinlai1621 發表於 2016-3-5 00:03

因為我知中間唔係gold 所以引走左去其他位 咁就俾人話我係壞人
但唔好理呢啲遊戲野 最緊要既就係我真人真係好好人 好人過好有善心既KARY 大家請支持我 月尾頒獎典禮投我有份候選既一票 多謝

咁快拉定票
  故事教訓你conformity嘅重要性
kevinlai1621 發表於 2016-3-5 00:12

請投bag會員信任一票
佢上唔上到台就靠大家啦

你地又玩 可惜出左街/___\"
JOIN你地唔到
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-5 05:01

今晚呢咁

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-5 18:02

祖兒?

三台冠無難度 四台冠 90% 五台冠 60%
之前不將就都係 3 周冠, 一碟六冠噶
希望佢黎 HK 宣 ...
chanchan0909 發表於 2016-3-5 14:09

五台冠得6成係咪因為我

yes  希望有理想喺你到嘅成績唔會太差
chanchan0909 發表於 2016-3-5 19:35

喜劇之王 1
落俗 3
不將就 3
野生動物 3
有理想 10*

**** 本內容被作者隱藏 ****
kk8733 發表於 2016-3-5 23:47

你啦
妄想係送俾人啲野食度落迷藥
仲要係戲院同人發生過不可告人既野

突然好想做一樣野
就係睇下近幾年共和冠軍歌如果係我tag 我會點tag呢

我會全力投佢地嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-6 20:33

咁你同王子呢

最得閒關心祖兒得唔得閒會員排行榜
共同一位 (5個comments) nicholashin / bagfgfcde / matthew1990
共同四 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-7 21:31

呢五個冇一個係祖粉 好似係

bagfgfcde
kayzzz 發表於 2016-3-7 22:39

我係黑祖粉

我好得閒 播左 17 次我 mark 中 8 次
chanchan0909 發表於 2016-3-8 19:49

以後記得mark多啲

Janice 嗰首新歌無聽錯係咪叫 穿花蝴蝶
chanchan0909 發表於 2016-3-9 21:24

新公司第一plug就向祖兒致敬
爛胃一定係祖粉

佢同你跑過咩?
matthew1990 發表於 2016-3-9 22:47

呢個壇某啲會員既關係真係好耐人尋味

例如呢
seeseetv 發表於 2016-3-9 22:57

R&K

林奕匡 Phil Lam
今日出席 「Phone拍社企1分鐘」唱了新的社企主題曲 Here We Are 大家遲一點就可以聽得到
...
nicholashin 發表於 2016-3-13 19:05

another kitchen phil tanya都抄霏霏歌名
勁勁子

有冇人覺得「我知錯喇」呢句野好吸引?
jose 發表於 2016-3-13 19:24

點解咁講

唔知點解聽到後會自high
jose 發表於 2016-3-13 19:35

咁得人驚既你

做乜係咁提我首十大第十位
RVHOCPC 發表於 2016-3-13 22:01

當身邊種種產品你都懂得怎用

其實我玩左成十年 , 要玩既野都玩晒
所以上都唔係玩 game , click 下 d 天天必按姐  ...
616.1314 發表於 2016-3-15 17:08

我都有玩
加我做fd呀

聽緊花千樹 好kai針
RVHOCPC 發表於 2016-3-15 21:09

祖兒真係好有魅力 令到大家都咁確幸

杜如風上do姐節目

其實你真係yumest會員
hinz 發表於 2016-3-15 22:44

agree
我直接頒個最淫會員金獎俾佢算