返回列表 發帖
做咩話我
討論返美祖囉
John 發表於 2016-12-4 18:07

你係清泉
美祖 : 唔可以

我會CALL POLICE
kk8733 發表於 2016-12-4 22:10

你同黑警勾結
可恥

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2016-12-10 11:38

都唔係第一日既事啦

nicholashin 發表於 2016-12-11 01:25

本帖隱藏的內容需要積分高於 4100 才可瀏覽

今年廣東歌既整體質素真係好低
提名好似無咩歌揀
-Prince- 發表於 2016-12-11 18:41

我好得閒提名歌詞

5/22都唔係太多姐 好似係
其實你最終都係投某會員啦
nicholashin 發表於 2016-12-15 06:34

一人可以投五票 好似係

如果強弱係ivana唱
今年加上如一 該死的快樂 3首夠比女金
JasOh103 發表於 2016-12-15 22:43

如果係ivana唱
三首都會係我十大榜分既冠軍歌

今年冇乜愛祖力申請共和

HOTMAN nh 0冠
Jason 2冠 我好得閒 新貴

邊個係祖粉已經好明顯
反祖露出狐狸尾巴{:1_115: ...
JasOh103 發表於 2016-12-17 18:17

前幾年睇大家既冠軍歌會見到有好多比我自己更愛祖既榜
今年感覺上我自己已經係最愛祖既榜

黎到week 52
但又好似冇乜歌想re冠

Your Political Compass

Economic Left/Right: -2.63
Social Libertarian/Authoritarian: -3.64
HOTMAN 發表於 2016-12-18 11:55

Your Political Compass

Economic Left/Right: -2.38
Social Libertarian/Authoritarian: -2.72

我下wk有一首

比7字歌定9字歌十大好?
JasOh103 發表於 2016-12-18 14:50

邊首七字歌

如果係咁 某首3字歌就要犧牲
JasOh103 發表於 2016-12-18 15:08

只要祖祖有十大 其他都冇所謂啦

全部都係qqmei啲po lol

我已經唔想tag...
不如學森美tag女金咁就算
John 發表於 2016-12-22 00:11

學小儀咁tag牆紙

me 2
13年都有 我杯茶 同 天然呆 撐住
jasonng 發表於 2016-12-22 21:32

11 : 空港 花千樹 牆紙
12 : 蜉蝣 連續劇 出色 途經北海道
13 : 另眼相看 天窗 小日子
14 : 我杯茶(2 weeks) 天然呆
15 : 飄紅 黃昏點唱機
16 : 我好得閒 鴛鴦襪 新貴

真愛祖力

08  跑步機上 愛怪物的你
09  搜神記 雙冠軍 (國語榜: 這就是愛嗎? 很忙)
10  桃色冒險 一直看見天使 綠 ...
jasonng 發表於 2016-12-22 23:09

擺明我更愛祖

本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽

Antm冇tyra
唔喜囉

rita真係好廢
完全無個人意見
jose 發表於 2016-12-24 18:43

好掛住tyra對住男人瘋狂發姣個樣

一個tag都未寫
睇黎要求其寫

你求其寫都幾百字啦
nicholashin 發表於 2016-12-25 10:28

我又唔係你。。。

尋人啟事=my sum sing

Same
好想就咁頒 好懶諗
JasOh103 發表於 2016-12-25 12:26

我諗住用歌詞tag算

世界太大
就算你知道大家同在一個地方
亦只能夠大海撈針 係茫茫人海中尋找對方
而事實上
你係對方眼中何其渺小
你搵到對方既機率又何其渺小

或者你只能夠等待 只能夠無止境地等待
等到有一刻再次相遇

有些時候我也疲倦 停止了思念 卻不肯鬆懈
就算世界擋在我前面 猖狂地說 別再奢侈浪費

比人針對
nicholashin 發表於 2016-12-26 22:30

你天生有sabo相

Btw 有冇人知而家玩乜

無上開祖歌 好難ban架喎
nicholashin 發表於 2016-12-26 22:52

抵你俾人針

咁聽日呢?
nicholashin 發表於 2016-12-28 13:28

倒閉

我已經搵多左10首攝位歌 仲排左個噴到喊既榜
nicholashin 發表於 2016-12-29 13:10

學我2017個榜咁

如若那天我大多幾歲
什麼都去追

CM 一姐=?
newguy 發表於 2017-1-2 14:28

Ruby

以乜標準排嘎?
matthew1990 發表於 2017-1-2 14:33

個名夠唔夠實力

一直都期待架喎 有樣有身材識作歌又有心
nicholashin 發表於 2017-1-3 12:24

唯獨係冇唱功

咁唔係個個要好似林奕匡咁完美既
nicholashin 發表於 2017-1-3 13:13

你的完美有點難懂
醉愛聽林奕匡走鋼線式live

有時好氣餒。。
病情又嚴重了。。我要好好休息啦。。

聽住蘭B 新歌去訓可能會減輕痛楚。。 ...
kk8733 發表於 2017-1-5 22:33

你聽 心病 啦
包你即刻好翻

好驚寫唔切
仲有三甲+十大 唔想虎頭蛇尾
JasOh103 發表於 2017-1-5 23:36

我覺得三甲易寫啲
十大要用好多時間

牆紙 容祖兒
咁就寫完一個
RVHOCPC 發表於 2017-1-6 19:29

係講左歌手先架囉homo

響蔡健雅專榜冠說到愛之前我唔係太想理你
RVHOCPC 發表於 2017-1-6 19:42

蔡健雅專榜 2017 Week 1
01 NE 說到愛

Okay?

小白個icon影響市容

原來派左最好時光
舊版好聽好多

=.=啲中同慢慢一個一個結婚, 究竟我仲做緊咩hahahaha
dongbb2332 發表於 2017-1-10 22:49

去火星戀愛囉

nicholashin 發表於 2017-1-10 22:56

為何還沒有初吻便要怕失戀

共和做閉眼玩家真係好慘
睇完分數就會知班狼人做緊咩
-Prince- 發表於 2017-1-10 23:44

咁計分既d會員應該係預言家

大家姐D 仔女見到我常常喊。。
kk8733 發表於 2017-1-14 14:15

你個樣恐怖成咁

原來你係林鄭2.0
kk8733 發表於 2017-1-17 19:03

我不知道該回什麼,只好貼上乳酪蛋糕做法 自己做健康又好吃 準備所有材料。低筋麵粉過篩,奶油放入耐熱容器裡,隔水加熱使其融化。檸檬清洗乾淨外皮再刨絲及榨汁備用。先將奶油乳酪放置於室溫軟化。 製作餅皮,餅乾放入較厚的食物袋中,用桿麵棍敲碎。 製作餅皮,餅乾放入較厚的食物袋中,用桿麵棍敲碎。 將融化的奶油稍微冷卻後備用。 將融化的奶油稍微冷卻後備用。 將奶油倒入餅乾袋裡,攪拌混合。 將奶油倒入餅乾袋裡,攪拌混合。 將做法4.倒入模型中,用杯子或湯匙等工具輕壓,使其鋪滿模型底部,然後放入冰箱冷藏定型。冷藏約30分鐘以上即可。 將做法4.倒入模型中,用杯子或湯匙等工具輕壓,使其鋪滿模型底部,然後放入冰箱冷藏定型。冷藏約30分鐘以上即可。 將香草豆莢剖半,用刀片刮下香草豆莢籽。 將香草豆莢剖半,用刀片刮下香草豆莢籽。 製作起司蛋糕的麵糊,將軟化的奶油乳酪用橡皮刮刀攪拌,並加入酸奶及2/3的細砂糖攪拌混合。 製作起司蛋糕的麵糊,將軟化的奶油乳酪用橡皮刮刀攪拌,並加入酸奶及2/3的細砂糖攪拌混合。 均勻混合後,加入蛋黃攪拌至表面光滑(這時可改用打蛋攪拌器),接著加入鮮奶油同樣攪拌至表面光滑。 均勻混合後,加入蛋黃攪拌至表面光滑(這時可改用打蛋攪拌器),接著加入鮮奶油同樣攪拌至表面光滑。 加入香草籽及過篩的低筋麵粉一起攪拌均勻。 加入香草籽及過篩的低筋麵粉一起攪拌均勻。 再加入檸檬汁及檸檬皮(絲)混合。 再加入檸檬汁及檸檬皮(絲)混合。 使用一個乾淨的調理碗加入蛋白,剩餘的細砂糖分兩次倒入,並同時用電動攪拌器攪拌,打發至蛋白霜的尖端會往下低垂的柔軟程度。 使用一個乾淨的調理碗加入蛋白,剩餘的細砂糖分兩次倒入,並同時用電動攪拌器攪拌,打發至蛋白霜的尖端會往下低垂的柔軟程度。 加入一半的蛋白霜至起司蛋糕糊中攪拌均勻。再將起司蛋糕糊全部倒回剩下的蛋白霜裡攪拌均勻,動作快速而輕巧。 加入一半的蛋白霜至起司蛋糕糊中攪拌均勻。再將起司蛋糕糊全部倒回剩下的蛋白霜裡攪拌均勻,動作快速而輕巧。 在模型底部包上錫箔紙,(避免隔水加熱時水份會流進模型裡)接著倒入麵糊,用橡皮刮刀將麵糊表面刮平整。 在模型底部包上錫箔紙,(避免隔水加熱時水份會流進模型裡)接著倒入麵糊,用橡皮刮刀將麵糊表面刮平整。 烤箱先預熱170度c備用。烤模放入大烤盤裡,注入約2cm高度的熱水,放進烤箱以170度c烘烤40分鐘,接著再用160度c繼續烘烤10-15分鐘。搖動模型時,蛋糕表面會像布丁般緩緩搖動的半熟狀態,即代表完成。請依各家烤箱的不同,烘烤時間可做調整。 烤箱先預熱170度c備用。烤模放入大烤盤裡,注入約2cm高度的熱水,放進烤箱以170度c烘烤40分鐘,接著再用160度c繼續烘烤10-15分鐘。搖動模型時,蛋糕表面會像布丁般緩緩搖動的半熟狀態,即代表完成。請依各家烤箱的不同,烘烤時間可做調整。 蛋糕出爐先冷卻後,再放入冰箱冷藏1個小時以上。用刀子沿著模型輕輕劃一圈,取下蛋糕即完成。 蛋糕出爐先冷卻後,再放入冰箱冷藏1個小時以上。用刀子沿著模型輕輕劃一圈,取下蛋糕即完成。

我都係講今日見到東西。。寫淺白些唔好??我唔識寫古文。。
kk8733 發表於 2017-1-25 18:42

作首詩出黎囉

新一集pandakill冇小舞同二珂

希望係呢個新年假期會發生既野都係未(冇)發生

唯有聽下祖兒既歌做我既充電器 幫我布穀鳥大反擊

由出世已經住係MOS 其實都唔係好知到底呢度有乜好野食

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽