返回列表 發帖
話咁快又三月
-Prince- 發表於 2015-3-1 14:12

Love this song <33333333

你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?

一個瘦人 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-2 15:48

joyce同間垃圾公司分手果然係明智
俾著以前點會派呢首

好囉 我認我肥呀 點呀 不知所謂!

今日瘋狂聽我是個地球人

白安上年隻碟原來咁神sosad
繼還是要相信愛情啊混蛋們 尋人啟事之後又一隻上年我本人非常遺憾冇力谷既碟xx( ...
dongbb2332 發表於 2015-3-3 23:11

安慰 尋人啟事 ^3^
Love ah

一千個FF結局真係好好聽

呢位會員講既野成日都笑到我肚痛
jose 發表於 2015-3-5 21:14

忍下啦
樂觀啲啦

近呢幾個月受到部分會員感染, 開始狂聽台灣(&中國)歌手既歌同碟<3

不過cm好似冇乜地方可以討論呢啲野, 
唱片區有時又因為果隻碟冇響香港發售所以冇開post討論, 
所以~~~大家可以分享&推介下你愛聽既/最新既/舊既華語歌同埋~~~~~~~碟!!!!!!!!!
(廣告: 某會員個榜依排都好積極推介部分既華語歌架~~~歡迎去霏共post看看~~~~<3

(如果係香港歌手出既歌同碟, 麻煩大家去返cool hot hits/cool chart/唱片區討論啦>3<)

另外, 唔知有冇咩forum係好似cm咁, 可以瘋狂討論華語碟架呢, 有既話麻煩pm下小弟呀~~~thankyou

將傾訴變勾心鬥角 將火燙變冰山一角 /
尋辦法提前時辰向你步近

好聽到喊

不枉我們張山十年
You & I
空隙
Glow
Mask
水彩
光之翼

2015咁早已經有隻美碟
好聽到喊

史蒂諾斯特約 療程至少都要定時限音樂會

R&K 拎住兩支結他登場, 先講對此音樂會既感想
(全場熄燈 一片漆黑)
1. 小說伴咖啡
2. 月湖
3. (清唱) 無人島
RubberBand 登場 同R&K合唱
5. Gonna Be Okay
6. Easy
7. Simple Love Song
RB : 多謝兩位靚女! 你地可以走啦
8. 坦白
9. 夏令時間
10. 零度聖誕
11. Hello?
RB : 我地唱左好多歌 多謝各位 以下既時間 交俾2013年叱吒樂壇新人三甲!
12. 我就是主角
13. 若
14. 凡星
15. 冰島 (J.Arie喊住講感想 話好開心可以黎到開音樂會 然後冷靜之後開始講出道辛酸史 AGA同Lillian係隔離安慰佢)
J.Arie : 多謝大家 我好唔捨得呢度呀!!!
(台灣幫出場)
16. 停格
17. 三月
18. 尋人啟事
19. 知足
Amei : 非常感謝主辦單位的邀請。 我也是叱吒樂壇女金得主呀!
(一堆女金走出黎)
20. 小日子
21. 溶
22. 黃色大門
23. 皮外傷
24. 薰衣草
25. 偶爾
26. 數你 (呢part好正正子 )
Chob : 等我邀請akay同我一齊合唱啦!
27. 牆紙
28. 脆弱
(kary亂入)
29. 苦苦
30. 偶然
男歌手出場啦!!!!!!!
31. Stay With You Tonight
32. 現在已夜深
33. 告別我的戀人們
34. Baby Don't Cry (唔is而我不知道)
35. 心醉心碎
99.903%既人已經訓左

Encore
全場開燈 台上傳黎而夜依野既聲音
36. Someday I'll Fly
37. 自然醒
梁佑嘉鄭融連詩雅吳雨霏一齊走埋上台
38. Bye Bye Love
39. 到此為止
40. 漸漸
41. 人非草木
Kary 好開心 叫大家識唱就一齊唱
Thank Q!!!

Stay With You Tonight
但其實月湖唱左一半,99.9999999903%既觀眾已經訓著左
kary好應 ...
nicholashin 發表於 2015-3-8 13:50

kary 現場唱到弄潮兒咩
唔好玩佢唔該!

忘川
  星期二就係sita生忌
kevinlai1621 發表於 2015-3-8 20:10

眨下眼又一年..

冇計啦 人已別去

忘川x2喇已經
RVHOCPC 發表於 2015-3-8 20:17

你存在 我深深的腦海裡

上面個list好岩訓唔著既人聽x_x

Weiii說好的contagious music chat呢????
2015又華麗地過左十週啦 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-8 21:27

Stupid with you Let Go各佔四週冠
GEMGEM目前勇奪兩冠

btw 安眠藥牌子特約又點會唔啱呀

吓??乜有我份咩???
fifty1205 發表於 2015-3-8 22:18

冇入到都可以po係非共和個po架喎 gor gor jai

李榮浩 - 老街

「忘不掉的是什麼我也不知道
想不起當年模樣
看也看不到 去也去不了的地方」
...
chanchan0909 發表於 2015-3-8 22:49

睇翻原來你回顧緊冇冠既歌
連續幾日都po左句名言/引經據典 各位俾中文作文玩到嘔既朋友們記住搵一兩句黎背

me比較才疏學淺
見到有人講高山低谷 咁我就share係度啦

http://www.skypost.hk/column/%E9 ... %9F%E6%B4%BB/143974

超男友
超男友
jose 發表於 2015-3-9 21:40

ho ng ho tan ah??

其實有豔羡 假想結局 劉型 錦愛都已經比到足夠理由我去買呢隻碟
理得佢一分鐘xxxxxxxxxx 真過份 ...
jose 發表於 2015-3-9 22:13

希望霏妹可以再奪本榜既專輯優異獎

讓風箏飛 x2046+n
水彩 x100

周國賢 - 星塵

「和平在戰爭災難裡爭取
情感於興建繁囂中粉碎」

有無知道首歌點解,  ...
chanchan0909 發表於 2015-3-11 22:14

首歌我都唔識解
只係music break好豐富 成首歌好有層次 感覺好浩大已經夠贏

me有自plug呢首 冠埋添 ^3^

原諒我 從來並沒意欲 與世界鬥光鬥亮
如幻想 猶幸可相擁但求溫暖妳每一晚上
凡塵中 有太多的醜陋真相 幸有燭光繼續照亮
庸俗的我 成就只餘共妳在地球自私的愛上

正正子噶
希望有祈福歌 訴苦歌 發帖歌

世界太跣了
咩世界!
世界變了樣

沉默有多恐怖 從未這麼感覺到
為何離開 可一不可再
世界太跣了 越記得手牽手
天天也在鍛煉 軟的線

做一日 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-12 22:56

我就係扮完一日霏粉之後就愛上kary了
希望你都加入愛霏亦愛雅

可愛的 抱緊你的天真情懷
懂世故不必太快

命途上 問誰是絕對
注定脈搏相通 十年又過去
廿年過去 仍然是未變的一對

招狙擊手
- 容祖兒 (快將額滿)
- 蔡健雅 (現有一人)
- 官恩娜 (現有兩人)

ELLA 都有
Kyle_ 發表於 2015-3-13 21:01

呢位會員黎cm既年資一定好淺
連ella現任最大狙擊手一號同負責po youtube既狙擊手二號都唔識 嬲

搞錯呀, 我係到你都未出生(9UP, 我係到8年而已, 相比D 1X年既我算什麼)

隊長我黎報 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-13 21:05

sorry
呢位會員一定miss哂臨時cm開頭啲野
本人曾兩度頒女金俾娜b噶

反OT ! 聽緊多遠也要在一起 yiyayiya

tanya啲歌好好聽呀
大家快啲愛件亦愛健啦

烈酒 祖兒喝不少

大家有冇D 上下集/有關聯既歌曲s 可以分享下呀?
我整緊一張playlist 係list 哂連哩d 串連/關聯歌
...
Kyle_ 發表於 2015-3-14 21:11

如果講碟既話諗到 花的三部曲

唔講都唔記得哩兩首thanks

candy 果隻麼?
Kyle_ 發表於 2015-3-14 23:01

no
陳綺貞

另外仲有
空白格 拋物線
愛情當入樽 二人世界盃
一直一直 最後最後換到只是墓誌銘
有時 重逢 星塵

張惠妹 - 我最親愛的

「我最親愛的 你過的怎麼樣
沒我的日子 你別來無恙
依然親愛的 我沒讓 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-14 23:03

Love this <333333
好後悔冇冠三月

反OT
小確幸 x200
如你一般的人

2000分題目
速度對比同我們的起跑線邊首好聽啲

速度對比 !!!!
正到喊
幾時再派歌呀佢
jasonng 發表於 2015-3-15 15:33

佢好似上年出左幾首國語歌然後又冇哂聲氣

聽返一大埋霏式情歌, 佢D歌真係好好聽好好LOOP
雨霏真係陪我成長既一位歌手
WITH A BOY BE LIKE Y ...
Kyle_ 發表於 2015-3-15 16:42

霏妹都冇出過呢隻碟!

反OT
為愛而生
如你一般的人
小確幸 movin'
絕對
Drenched

CHI MA GUN峰峰D 情歌又係一流
都唔明點解咁多人盲反佢唱歌
Kyle_ 發表於 2015-3-15 16:52

我覺得佢唱歌係唔錯
不過未遇到好既情歌

呢排聽多左我本人全碟+一路有KEEP住聽既AKROSS
兩隻碟都係霏B咁多碟而黎比較舒服既專輯 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-15 20:45

SOM唔夠akrossary舒服?? 噴

stalk我
我知咖啦 未加返今星期白安張相落ins度姐 唔好催我啦homo

我正在明日再打算偷偷蘇眉嘈到 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-15 20:52

爆炸? 係咪你ig果張相? 爆你的炸呀嘛 我知

反OT
與你近到最近也要自由 與你各有各去也去盡頭
世界太跣了越記得手牽手 我永遠會當你男朋友
超男友好難聽呀

三大啱我口味n線女歌手
Yukilovey
岑寧兒
胡琳

希望佢地今年派多啲歌衝擊本榜女三甲

你已經忘記左黃浩琳
dongbb2332 發表於 2015-3-15 22:36

not 三大 okay??

not 三大okay??
harryharry 發表於 2015-3-15 22:43

凡夫俗子唔好抄我講野!

反OT

Bagfgfcde ,cm 永遠榮耀會員, 曾兩次當選cm最喜愛容祖兒十大會員之一, 更三度榮獲cm最友善會員, 亦連續10年成為愛娜亦愛笑會長
其於cm貢獻良多, 曾於2012年數度mark ap, 積累經驗
此會員於2011年註冊成為cm會員, 以容粉身份橫空出世, 曾被多位反祖人士公 雞為打手, 據稱bagfgfcde曾因壓力太大而短暫成為反祖人士
於2013年參與輪流榜, 雖榜單頻頻惹來爭議, 然而其不屈不撓之整榜精神, 令其於2014年年頭獲得吳雨霏賞識, 加入環球成為吳雨霏打手
其間意外發展成為真霏粉, 但礙於身份關係, bagfgfcde被認為為偽霏粉
不過, 依靠著其狂冠吳小姐歌曲及成功推吳小姐上cm女三甲之功績, bagfgfcde 會員終於首度獲得 吳雨霏粉絲優異獎 , 與koalabear共同分享此榮耀

他暫時最愛的歌曲是 我杯茶

其實我好鍾意你架 chobbbbbbbb

我欠你什麼 kuku逼我
liu bu di 每個 亦能留低一課
任身心多麼堅壯都想嘔然 可撒嬌
可惜上集難易轉 傷感的下集仍然未播 我會修改

而家先知花不痛係蔡健雅作
難怪咁好聽啦 ^3333333^

今朝搭車果陣聽歌, 無意中random到柏宇既
首歌真係好正
跟手loop左兩三次就落車 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-16 10:43

我鍾意原版多啲 XDD
魚眼有幾句寫到好噴
不過唱就陳柏宇好好多

梁佑嘉 - Smart Girl

「就算今天選美不入圍
沒有鑽石照亮不失你高貴
你也是漂亮個體, 很可貴 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-17 11:09

其實abella有幾首歌都ok

ho 奇袋, 唔知係邊句呢 ???

嘉嘉係我同一班中學同學嘅回憶黎嘎! 梗係要愛佢!

Feeling Me 我 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-17 19:20

好羨慕你同abella同班 :(

快樂很慢
快樂最快

黃色大門
放低過去 <--- 好耐冇聽呢首luuu

我漫遊成長間 應接受娛樂裡有既定快餐 偏!偏!吃!不!慣!

明明聽撐著唔多覺
但聽呢首黎曉陽把聲真係好似endy啲高音位最似