返回列表 發帖
日期 : 28/04/2017
時間 : 1330 - 1430
節目 : 愛雅亦愛笑

天使與魔鬼的對話(蔡健雅) / Goodbye & Hello(蔡健雅) / 說到愛(蔡健雅) / 陌生人(蔡健雅) / I Do Believe(蔡健雅) / 若你碰到他(蔡健雅) / 呼吸(蔡健雅) / 雙棲動物(蔡健雅) / 失語者(蔡健雅) / 記念(蔡健雅) /

輸家Lin都冇
-99999分
hehehaha 發表於 2017-4-28 14:21

將佢地放埋一齊會影衰哂香港Taylor Swift

日期 : 29/04/2017
時間 : 0900 - 0930
節目 : 他狼過你

他狼過你(live version) / 分手要狼(吳雨霏) / 狼狼(吳雨霏) / 狠來了(楊千嬅) /

日期 : 28/04/2017
時間 : 1230 - 1300
節目 : 天使與魔鬼的對話

一直看見天使(容祖兒) / 小天使(容祖兒) / 天使(五月天) / 天使與魔鬼的對話(蔡健雅) / 成魔之路(麥浚龍) /

吻下去 我未敢不記得 愛著誰
吻下來 豁出去
請你滾 滾出去

日期 : 01/05/2017
節目 : 同在

同在(小宇) / 感應(泳兒) / 只要和你在一起(連詩雅) / 哪裡只得我共你(Dear Jane) /

周二珂真係好正

走在冷風中(周二珂) / 放心(周二珂) / 三角題(周二珂) /

我聽告白氣球就黎聽到嘔
但又控制唔到自己
有冇人可以幫下我

告白氣球(周二珂) *10 / 我喜歡上你時的內心活動 / 相牽(王菀之) /

日期 : 04/05/2017
時間 : 1100 - 1200
節目 : 堅系,,,經典*

愛很簡單(陶喆) / 孤單北半球(林依晨) / 隱形的翅膀(張韶涵) / 今天妳要嫁給我(蔡依林 & 陶喆) / 明天我要嫁給你(周華健) / 愛我別走(張震嶽) / 他不愛我(莫文蔚) / 溫柔(五月天) /

但呢首係改編, 我想搵D本土原創
岩岩發現非安全地帶都岩FEEL

呢首個底唔夠ROCK同成個playlist唔係好夾{ ...
CunninG 發表於 2017-5-4 12:04

金銀島

林奕匡 冠軍歌包括

2011 無限 Stay With You Tonight
2012 三十歲前要完成的事
2014 高山低谷 I See You Everywhere
2015 頌讚詩
2016 有人共鳴
2017 查無此字

共7.5首冠軍歌

祖粉=掂

me多你半首咁大把

2010 -
2011 -
2012 30歲前要完成的事
2013 -
2014 高山低谷、頌讚詩
2015  ...
John 發表於 2017-5-5 12:52

會唔會冠你覺得我是零

日期 : 06/05/2017
時間 : 1000 - 1030
節目 : bagsic

3am / 風吹麥浪(李健) / 黑鳥(陳建瑋) / 我們的起跑線(李治廷) / 速度對比(李治廷) /

20170507 (S)
0930-1000
SMILE BECAUSE IT HAPPENED

KEEP BREATHING(蔡健雅) / ...... / 下次見(蔡健雅) /
dongbb2332 發表於 2017-5-7 10:19

good taste

日期 : 07/05/2017
時間 : 1000 - 1100
節目 : BAG 音樂流行榜 2017 WEEK 19

翻牆 / 他狠過你(Live Version) / 原來的你 / 說再見了吧 / 查無此字 / 安多酚 / 無敵 / 3am / 我喜歡上你時的內心活動 / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 四月天(原子邦妮)

日期 : 07/05/2017
時間 : 1215 - 1245
節目 : 最新派台歌

You'll Never Know / 愁滋味 / 當你走了以後 /  ...
nicholashin 發表於 2017-5-7 12:25

近視會唔會令我將Na2SO4寫成NaSO4架?

反OT
告白氣球 x100000

容祖兒淫歌系列

二人浴 / 愛一個上一個 / 蒸餾 / 如果睡袍太少布 / 另眼相看 / 鴛鴦襪 / Lucky Star / 舌尖開叉 / 出色 /

重溫吳雨霏金曲

我願意 / 吳哥窟 / 苦苦 / 弄潮兒 / 第一季

金曲?
hehehaha 發表於 2017-5-8 22:48

有異議?
霏霏把聲已經自動令佢所有歌升級做金曲

my standard

金曲: 就有就有 / 狼狼 / 真過份 / 逆轉 / 豔羨 / 我本人 / The Present / 潮爆 / 殺她死 /  ...
hehehaha 發表於 2017-5-8 22:59

下次打字小心啲
打錯霏霏首歌好大罪

繼續愛霏

麗人行 / 忍 / Love More / 我正在 /

幸福之歌 Playlist

你們的幸福(謝安琪) / 最幸福的事(梁文音) / 最幸福的事(鍾嘉欣) / 幸福(王菀之) / 還 ...
CunninG 發表於 2017-5-9 23:23

冇幸福車站 bam

東京三月 / 四月天 / 五月天 /

一起身可能會突然諗起既歌

半死(狄易達) / 銅情深(雨僑) / 讓我享受談戀愛(連詩雅) /

原來自己曾經為KAY整過個rundown po過上黎
1. 借過
2. 私隱線
3. 頭盔
4. 烏托邦
5. 字裡行奸
6. 篋神

7. 我愛茶餐廳
8. C餐
9. 入型入格
10. 喪婆
11. 臭男人
12. 十七度
13. 藝妓回憶錄

14. 悟入歧途
15. 節外生枝
16. 家明
17. 亡命之途
18. 後窗知己

19. 我歌故我在
20. 年度之歌
21. 囍帖街
22. 愁人節
23. 最後晚餐

24. 少女瑪利亞
25. 第二天(快樂是…)
26. 載我走
27. 跟我走
28. 3/8

29. 十字架
30. 替你高興
31. 十二月二十二

Encore 唱k環節
32. 雨過天陰
33. 鍾無艷
34. 山林道
35. 獨家村
36. 臨崖勒馬

2nd encore 出黎唱一首就走人
37. 姿色份子

當時竟然冇放賴床 要bam自己

對逝去童年 仍念^^^瓜^^^

嘩 挑戰耳仔極限
dongbb2332 發表於 2017-5-11 23:06

呢首好聽過相愛6年1000000倍

We are one(蔡張林那) / we are one (蔡張林那楊徐黃蕭) /

MV有李榮浩同Yoga
愛浩力同Yoga力一定要睇 ^^

日期 : 12/05/2017
時間 : 1200 - 1300

告白氣球(周二珂) / 難得一遇 / 原來的你 / 蟲之家(容祖兒) / You Go I Go(衛蘭) /
凡人對抗命運 / 查無此字 / 異類的同類(蔡健雅) / 困獸都市(Fabel) / 1+4=14 /

考完要聽首告白氣球慶祝一下

告白氣球 / 慢活 / 可以愛你真好

日期 : 12/05/2017
時間 : 2200 - 2230
節目 : 還是最真心一~~~~對

最真心一對(何雁詩) / 飛女正傳(楊千嬅) / 勇(楊千嬅) / 只要和你在一起(連詩雅) / 哪裡只得我共你(Dear Jane) / 他約我去迪士尼(KellyJackie) /

日期 : 13/05/2017
時間 : 1130 - 1200

玫瑰色的你(張懸) / 無敵 / 分手的美(Super Girls) / 青山散步(鄧麗欣) / 共勉之(官恩娜) /

日期 : 14/05/2017
時間 : 0830 - 0900
節目 : 祖安同學祖

告白氣球(周二珂) / Intro(韋禮安) / 渴望晨曦的女孩(容祖兒) / 陽光燦爛的日子(周國賢) / 天光(周柏豪) /

撒旦吻過的聲音
2017重點新免 kk8733 震撼全球樂壇
5月20日推出新專輯<歐> 衝擊台灣金曲獎

首波感人主打 黃色大門
接力獻世鉅作 一格格
誠意推介 閃光

多名樂評人均誠意推薦!
「好聽」BY 不知名會員
「非常感人的歌聲,比坤坤更有潛質」BY hkwilliamsiu
「this voice 好聽,wonder if it is hehe」 BY boy4dudes
「奇的感」 BY discovered
「支持有實力 唱出社會現況的良心歌手」BY 陳小文

Tracklist :
1. 一格格
2. 過場讀白一 (咁都唔記得...)
3. 黃色大門
4. 閃光
5. 過場讀白二 (我要聽...)
6. Come On
7. 色惑
8. 自首

陳小文竟然無暗串祖祖同香港樂迷
nicholashin 發表於 2017-5-14 16:27

小文冇大文咁髮力 好似係

快啲推走呢頁

空白格 / 拋物線 / 記念

我要訂一百箱幫阿免衝擊燒量榜!!
dongbb2332 發表於 2017-5-14 19:59
會考慮買隻燒比屈原
jose 發表於 2017-5-14 18:40

CM有愛
感動。。。

啱啱去信和訂左特別版,送兔兔煮食大全dvd同色惑4D mv
好期袋
hehehaha 發表於 2017-5-14 20:26

有冇附送寫真?

反OT
閃光 / 黃色大門 / 一格格 /

日期 : 15/05/2017
時間 : 0700 - 0800
節目 : A41P上的bagsic

纏路(黃浩琳) / Intro(韋禮安) / 弗雷德之夢(狄易達) / 自由飛翔(JW) / I Wanna Fly(陳柏宇) / Play Tonight(Another Kitchen) / PLAY我呸(蔡依林) /
如果東京不快樂(楊千嬅) / 流浪者之歌(陳綺貞) / 陰天假期(衛蘭) / 真相(胡琳) / 還記得(周柏豪) / 上次坐飛機(容祖兒) / 永不結束的馬拉松(潘裕文) /

日期 : 16/05/2017
時間 : 1130 - 1200
節目 : 台鐵上的bagsic (上)

弗雷德之夢(狄易達) / 3am / 台北下著雨的星期天(光良) / 我喜歡上你時的內心活動 / 心醉心碎(韋禮安) / 晴天(周杰倫) / 掉了(張惠妹) /

19:06 sorry 係冇下既

想自plug原子邦妮 但原來的你又未冠
點算好

日期: 2017.05.17 (WED)
時間: 0600 - 0630
節目: 請記得你要比我幸福 才值得我對自己殘酷

比我 ...
jose 發表於 2017-5-17 06:14

最後果首好掂

日期 : 17/05/2017
時間 : 1100 - 1500
節目 : 這是淡水播的歌

回車諾比的夢(蘇打綠) / 你被寫在我的歌裡(Ella+蘇打綠) / 溫柔(五月天) / 謝謝你愛我(謝和弦) / 告白氣球(周杰倫) / 沒有你,我甚麼都不是(陳柏宇) / 後來的我們(五月天) /

黃浩琳真係好正

牆外之音 / CMMCA / thanks! / 青鳥 / 纏路 / 幾米高 / 凡星

日期 : 18/05/2017
時間 : 1825 - 1935
節目 : A41P上的bagsic

回來吧(五月天) / 讓我搭一班會爆炸的飛機(My Little Airport) / 淒美地(郭頂) / 告白氣球(周二珂) / 就改天 / 無敵 / 晴天(周杰倫) /
零號(楊千嬅) / 失落冰(陳僖儀) / 成就感(鄭融) / 載我走(謝安琪) / 我喜歡上你時的內心活動 / 愛我就吻我(藍奕邦) / 紅色高跟鞋(蔡健雅) /

纏路十大好無
stopzi 發表於 2017-5-18 22:55

冇問題

想當年牆外之音都有十大
好懷念當時一路行係海邊 一路聽住呢首歌
轉眼已經3年幾

我都好鍾意牆外之音  13年兩個新人都好正
Wonders 發表於 2017-5-18 23:42

記得係年尾凍凍地果陣狂聽呢首
係2013最後一星期冠軍歌

2013 : 09>02>04>05>05>02>01
2014 : 12>03>13

BTW你無視丁丁 可惡

日期 : 19/05/2017
時間 : 0800 - 0900
節目 : 閃光

真得不似是真(馮允謙) / 閃光彈(容祖兒) / Kiss Kiss Kiss(鄭融) / 唇印(薛凱琪) / 告白氣球(周二珂) / 如果我們不曾相遇(五月天) /
Love More(吳雨霏) / 全部都給你(吳克群&鍾欣潼) / 我的麻煩男友(容祖兒) / Goodman(林奕匡) / For U(馮曦妤) / 同在(小宇) /

19.05.2017 上班的半小時

離心力(楊乃文) / 尋人啟事(徐佳瑩) / 不散, 不見(莫文蔚) / 我們的總和(艾怡良) ...
CunninG 發表於 2017-5-19 11:05

頭兩首真係好夾
真姊妹作

1100-1130
一期一會

如來像去 (麥浚龍) / 你前來 我過去 (麥浚龍) / 無人之境 (陳奕迅) / 離心力 ...
-Prince- 發表於 2017-5-19 11:25
正野
hehehaha 發表於 2017-5-19 11:39

最後兩首正啲

日期 : 19/05/2017
節目 : 我懷念的...

似是故人來(梅艷芳) / 情歸何處(梅艷芳) / 我們都哭了(梅艷芳) / 珍惜再會時(梅艷芳) / 夕陽之歌(梅艷芳) /