返回列表 發帖
連續兩年俾國語歌至尊好似好衰咁

乜come with me出咗國語版咩
jose 發表於 2017-9-19 12:11

呢首歌唔係普通話歌咩...

點解你近期成日J佢
stopzi 發表於 2017-9-19 15:11

咁J邊個好

佢太bitchy 唔太喜
不過佢啲歌正

今年女三甲全部都肥豬王。。咩事
好懷念以前個個都高瘦長
祖祖 小霏 fifi kay... ...
jose 發表於 2017-9-19 15:22

Serrini 算唔算係肥豬王

最近發現自己越黎越(偽)文青,,,
典算

典解甘講
jose 發表於 2017-9-19 22:06

開始吾用「禾」同「系」呢D MK字**
對文字有番DD執著 XDDD
相信巧快我就出到書同鄺囝睇齊 ^^

聽親AT17首新歌都會令我諗起梅姐某首神曲

點解開紅館場數、人氣、唱功又突然變返女金指標
newguy 發表於 2017-9-19 23:26

啲人突然又用翻唱功hit唔hit乜乜乜做標準
好似唔記得左自己以前曾經鬧過班用唱功好多人識既論點支持祖兒繼續拎女金既人咁

NO 重點係因為我好努力減緊肥
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-20 12:16

減極咪又係咁

瘦底同我收聲!
stopzi 發表於 2017-9-20 17:13

我好細個個陣同徐智勇一樣 都係小肥

某人首新歌...
LIVE仲唱得好聽過CD VERSION

可以再瘦
stopzi 發表於 2017-9-20 21:32

咁某人呢?

霏霏?
stopzi 發表於 2017-9-21 09:42

your friend zi

Serrini 仲唔派歌 可恥

當我打既唔係"lol", 唔係"haha", 唔係"oic",而係一句"chat able"既完整句子時,
我唔expect你用"-0-", "-.- ...
jose 發表於 2017-9-21 15:42

我都講過間中一兩次都可接受, 用黎closing都好common,
"see you tmr" lee d 係大家都明知道接唔落去or唔接都ok的,
而家我係寫左一d chat able msg 而佢 -.- 我,
咁可能同simsimi傾計都好過佢....
我最後同佢講: u juz -.- is meaningless, we cant chat futhermore
佢回我: lol
而且佢屋企從來唔會有小朋友. 佢連d親戚都冇小朋友.

我睇返以前同佢d conversation,
原來佢好多時都會 -.- 左我,
不過因為每一次chat group另外果個fd會答我我先唔係好覺佢-.- 左我, vice versa.
例如
me: xxx平安歸家啦~佢話下半年起隨時歡迎我去巴西探佢呀
佢: lol
另一個fd: gd! 係咪住0係佢度?
me: yup ar! 佢間屋好大, 又花園又泳池, 有工人洗, 有日本餐食, 有日/葡/西文學, 又有貓貓玩, 好過住hotel啦!
另一個fd: 正ar! 你就好啦8婆! 你會唔會唔願反黎? xdd
me: 或者我辛苦命鍾意返黎俾你地煩 :p
佢: -0-
另一個fd: fxxk u! 你冇左我地悶死你呀! 巴西有咩手信買?
and then我地會一宜傾落去...
傾傾下佢有時又會 -0- 一下, 跟住又冇野講
如果我既說話真係冇得接,
點解我另外果個fd會接到呢?

調轉我個fd講野, 原來又係得我覆,
另一個fd: 我好掛住ex...
me: 吓你又發作啦?
另一個fd: 嗯... 睇緊佢fb... 好想搵佢...
佢: -.-
me: 佢都已經冇再理你, 你再搵佢只會令自己再hurt d ga ja...
佢: lol agree
另一個fd: 我真係唔搵得佢? 咁點算? 佢離我愈來愈遠啦....
佢: -.-
另一個fd: 佢fb有個女仔like左佢好多相... 我好hurt呀....佢會唔會係有左第二個呀?
我: 我都唔知ga~ 我只知道佢唔理你d call同msg, 你再搵佢都冇用, 你忍下手啦, 你都唔想佢避你避到del埋你fb ga...
佢: lol

但見面傾計佢係多野講果d黎, 我另一個fd好鍾意佢, 但我開始頂佢唔順...

傷心。你地兩個唔理我。。
kk8733 發表於 2017-9-21 16:30

-.-

聽日又去大阪
KK! 發表於 2017-9-22 16:03

妒忌

點解每個榜主一相認左就out Gin Lee?
煎煎好慘
JasOh103 發表於 2017-9-23 20:37

我week 39 上和每天講再見定係隨風乜乜好

到底有冇共和榜睇

如果可以翻去2013年改變一個獎既得主
我希望將音樂殖民地個十二大改成俾在你身邊

點解果陣會miss左呢首神曲架

去迪士尼先黎落雨

matthew1990 發表於 2017-9-24 10:39

我刀去左WOR
希望可以同呢位會員相認

同JUDE 顏小姐 差唔多level咁囉
JasOh103 發表於 2017-9-24 13:56

Agger

想俾某首歌十二大
但擔心搞到我個頒獎典禮老得濟

50路??
John 發表於 2017-9-24 17:36

Wonder Woman ok?

支持男藍!
stopzi 發表於 2017-9-24 18:53

見到個歌名就知唔慌係好野
咩男藍 王祖藍同李亞男咩,,,
見到王祖藍個名就唔開衛

三角題真係神曲
一路聽一路喊住祈禱多謝天父賜我呢首歌

係咪盧巧音唱嗰首?
jose 發表於 2017-9-25 00:12

難怪之得你咁鍾意丁霏霏個樣啦
原來你隻眼有啲問三角題 ><

頭先睇左櫻花粉乜乜
首歌普普通通
MV抄you belong with me
嘔心
jose 發表於 2017-9-25 00:21

而家先聽 好慘

隨風而來 隨風而去第一粒音已經開始喊
中間都停唔到
所以就一路un一路喊 ...
JasOh103 發表於 2017-9-25 00:28

我聽親和每天講再見都會想喊
明明已經mute左首歌 但竟然仲係不停咁喊

聽完之後十日唔想翻學

五月天Track 10-13真係好神 點解上年會走去派咩後來的我們派對動物頑固
nicholashin 發表於 2017-9-25 16:29

後來的我們完勝少年同任意門

全身髮力支持上年比後來的我們至尊歌既高質榜主
-Prince- 發表於 2017-9-25 19:29

順便支持埋上年比如果我們不曾相遇至尊既高質榜主得唔得

就算今年頒專輯獎俾 We R Mr. 同 同在
都仲有兩個位...
典算
就黎10月啦

我燒咗隻Come with Me落CD
算唔算出咗碟
jose 發表於 2017-9-26 11:23

隻碟係咪for農曆七月驅鬼用?

D_u 今次真係老貓燒鬚
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-26 23:45

叫左你唔好玩得咁過火架啦

十二大仲有兩個位
俾唔俾美麗新世界十二大好

唔多想鬧人 但啲人唔好再扮支持二珂既歌啦
曲到5**

十大仲有九個位
俾唔俾有淚多好十大好
jose 發表於 2017-9-29 11:54

呢首唔錯
歌者身為一個初出道新人都算唱得ok

agree 二珂唱得好好
nicholashin 發表於 2017-9-29 12:11

二珂唱功點都好過林奕匡

好想回到過去
後悔搞到李幸兒要落地獄
JasOh103 發表於 2017-9-30 01:36

不了
而家個賽果我好滿意

**** 本內容被作者隱藏 ****
發洩完畢
matthew1990 發表於 2017-9-30 11:30

個team leader 係咪鍾意左你 ><

Aiii
玩狼人殺玩到好sad

真人?
jose 發表於 2017-9-30 19:06

應用程式
我身邊邊有咁多識玩既朋友

Why
因為無敵是最寂寞?
-Prince- 發表於 2017-9-30 22:18

我連拎三次平民
一次被首刀女巫唔救
一次第二輪俾女巫盲毒
仲有一次我由頭到尾信啱預言家 但最後班好人先推走真預言家再推走Me

最sad都係最後一局
班人都唔聽發言 悍跳狼發言已經差到一個點
但我同真預言家發言發得幾好都冇用
可能班人認定左我地係壞 就完全唔聽我地講
突然好明白囚徒上一季第五集既慘況 今日拎好人瘋狂留遺言/死於非命

不過唯一開心既係今日冇站錯邊

和10月2日講再見
John 發表於 2017-10-3 04:55

呢樣真係要訴苦
最衰都係Gin Lee 搞到我要同10月2號講再見
好彩bam左首歌

五月天已經派到第7 plug 嗰啲出完大碟派一首歌就收檔嘅歌手好應該反省下檢討下
如果男女歌手三甲可以好似組 ...
nicholashin 發表於 2017-10-3 19:47

轉眼同終於結束的起點 RIP
好彩全碟TOP4好聽既另外兩首一早派左

我估呢兩首出年會出MV 到時就會派台
nicholashin 發表於 2017-10-3 21:31

到時我個榜會每首各上十二個星期
用兩首歌勇奪組合金獎

Track17 勁似容祖兒d sidetrack
HOTMAN 發表於 2017-10-5 12:05

似邊首 ......

法國自己今年Beautiful Love個tag好普通
都係上年最好
16>>>17>>15

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2017-10-6 09:49

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

聽返Gin Lee個speech真係想訓
1月1號又可以loop多次8年前大馬出道 要追尋音樂夢 搵更大舞台 去台灣香港踢館 ...
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:46

睇我個頒獎典禮啦咁
一定唔洗聽佢講野