返回列表 發帖
當然啦 AL舞台表現各樣我自己都仍然係鍾意嘅
如果唔係都唔會只係咁輕手講下 一早鬧左佢
不過如果 ...
John 發表於 2022-7-26 15:53

劇集先係重災區

唔好理佢la
Yan 發表於 2022-7-28 23:41

上面個個懶特別懶有趣係度tag燈神燈mirror個個都係垃圾

其實呢幾塊 mon 咁大塊,吊住會唔會太重?
homeland 發表於 2022-7-29 00:27

應該還好?
容祖兒no.6成個台吊上去都冇事
有可能係真係疏忽有可能係萬中無一既意外

真係會聽唔到
平時佢地戴earmon聽唔到fans鳩叫係真
yinjai 發表於 2022-7-29 01:21

就算聽到都唔一定三秒做得出正常反應啦
架車撞埋來都唔係每個可以馬上跑開

無話MAKERVILLE無佢既責任,一定有佢責任,特別係SHOW前既準備工作....
我只係將所有層面拎番出黎分析, ...
rfv123 發表於 2022-7-29 11:59

Makerville到底有冇比足夠錢出嚟
確保舞台設計同搭建有充足時間準備同綵排?

多謝你哋好感恩呢度可以理性討論
隔離連登我已經唔敢再上去睇,太多黑心說話好恐怖
真係希望 ...
NobodyElse 發表於 2022-7-29 14:55

公司當然有責任
但無可否認冇公司Mirror未必走到今日呢一步
大家講公司賺到盡?即食文化?用人用到盡?
李澤楷度縮係人都知
但上面所講既劣質文化全香港人都應該要反省
到底係淨係ViuTV/Makerville會咁做定其實每個香港人行到嗰個位置上面
都係會接受chur到盡、歌手表演者未準備好、即食文化?

即食文化除咗公司有責任,鏡粉咩都肯接受都係好大嘅問題
今次演唱會睇得出其實好多成員,根本未具備呢個 ...
NobodyElse 發表於 2022-7-29 16:11

所以望翻轉頭的確Mirror既崛起部分原因的確係香港人情緒上既缺口需要抒發
我本身唔鍾意Mirror固然覺得佢地未夠資格上紅館亦都唔睇好
但對於Mirror,甚至對於ViuTV有機會唔通唔把握唔試一次?
只能夠講以後真係需要有空間同時間比佢地更加努力
八月仲有個日本音樂節
到時候點拆呢個彈又係一次考驗
一次係製作工程公司既責任
第二三次可以blame落Viu同Makerville
最後要走得長久就要靠自己既努力

如果三面台會唔會好啲,對觀眾都係好事,可以一次睇清12個人
ifeinano 發表於 2022-7-29 20:53

走位會輕鬆好多
但一係有機會被睇慣四面台既香港觀眾認為歌手動線單一無聊冇誠意
二係紅館確實唔太適合開三面台
三係三面台入場人數會減少,度縮李澤楷唔知會唔會接受

咁呢啲都可以當係花邊新聞所以唔回應
但係今次全港甚至海外都知/見到 我覺得佢地遲早都會出po既..

依家的 ...
JasOh103 發表於 2022-7-31 08:13

認同呢次事件唔同以往
都認同依家暫時可以唔回應
但件事一定會跟到永遠總有一日需要面對同回應
ViuTV, Makerville同Mirror固然冇刑事責任
但就道德而言都真係要交代同道歉
上面K會員講既「有彩就我拎,有事都冇得完全講唔關我事」係殘酷事實
不過唔知Mirror佢地依家係咪完全冇嘢做休息緊?
其實都幾危險
一來公司未必得閒處理成員既情緒
二來完全停工冇其他事可以寄託下帶住個咁大既陰影成員好容易就會鑽牛角尖

其實本身個檔期係預咗演唱會應該已經冇預其他工作
咁仲叫唔叫完全停工?

班 Dancers 都實名聯名出嚟澄清 ...
hissorhk 發表於 2022-7-31 15:44

可能講得唔清楚
我係擔心冇人陪班成員
班成員發生完嚴重意外
我寧願佢哋有少少野可以做
起碼有個情緒寄託

呢方面一定會,因為已經有政府插隻腳入黎

但公關印象方面,Makerville就需負全責;同時呢行要將好多問 ...
rfv123 發表於 2022-7-31 19:12

當然Dancer可以康復係依家最重要既事情
但對於Viu對於Mirror要過幾耐冷河
翻來第一個既公開活動係乜嘢
就真係非常考驗佢地既公關技巧

可能係調返轉?反而想豐富個舞台,加大咗好多 Budget,
但令事情複雜化,
加上以往演唱會都係幾個歌手喺台 ...
hissorhk 發表於 2022-7-31 22:00

同埋香港文化,老細問到導演監製如果要答搞唔掂唔加得頭場其實都幾大壓力