返回列表 發帖
VIP1080有咩呢

如果計埋25/3 EXCLUSIVE SHOW係開15場

未賣飛已經炒到去7000蚊

想睇尾場,但又擔心美祖又玩加場...

其實,
仲有無加場嘅可能呢?
llggjj 發表於 2017-1-10 15:59

已經講左23/1公售會加四場

系統繁忙

賣曬

入唔到... help......
賣曬????
kio0909 發表於 2017-1-23 10:40

現場排隊,職員話所有場次賣曬

15 號是尾場嗎?
l00540 發表於 2017-1-23 11:34

暫時係掛,都未用“終極加”字眼

唱咁多場會唔會好似1314咁唱到爛聲架
fifty1205 發表於 2017-1-23 11:59

爛埋仲好,終結事業

都唔知佢點解咁鐘意jazz, 我估真係想聽jazz嘅唔會揀容祖兒,想聽容祖兒嘅亦unlikely鍾意聽jazz {:1_ ...
newguy 發表於 2017-2-15 14:41

容記至愛big band jazz,唱13點/我要玩嗰啲

Side極有限,跳舞得一隻歌排舞,姐係企成晚。
唱會唱其他人既歌,咁我為咩入場睇你唱,
你起碼3 400隻歌開個唱都淪落到唱人地既歌?
驚唔係個個都係die hard fans?
緊係啦大部分飛係曬牛牛度嘛,
照顧牛牛賣唔曬啲飛去填位,
你咪日日16號愛人黃色大門爭氣痛愛心淡囉
聽完容記個訪問之後無曬期待,
好心side就極side,睇怕到時兩頭唔到岸啊

一齊心淡副歌再黎多次

有人話歌迷場先會唱好side track既歌,其他場會唱啲大路啲既,搞錯!
Wing1211 發表於 2017-3-9 20:41

正!好彩買左歌迷場

點歌合唱成件事浪費時間,你唱多幾隻歌好過啦,
請人上去合唱做咩姐,入場睇容祖兒呀而家

四台冠三台冠都有好幾首勁少唱,摩登時代與蝶同眠赤地雪雙冠軍

金銀島呢首都抵入場啦

爆下爆下就黎知道一半歌…
翻唱歌推算佢實唱:麻煩你,最好時光
廣東爆谷:傷神,吹沙入眼
Ig:金銀島(譜),愛怪物的你(譜),他狠過你(口型),最後勝利(提琴聲)Ig動態:罪魁,拍拖??

so FAR 慢歌黎講最愛
男朋友與歌 去火星戀愛 候鳥樹 最後的茱麗葉
快歌就
金銀島 銀蛋伴小貓 扮了解
中板
...
艾石仔 發表於 2017-3-11 14:30

呢首

唔好諗到佢一晚可以唱到40幾50首歌啦= =
頂盡咪二十幾

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問
歸納一下應該會有咩歌 #MysecretLive

祖兒最愛:
#二人浴 #花城 #冬眠 #傷神 #臨床 #蒸餾
其他佢唱得出應該都會唱
#吹沙入眼 #很忘 #上次坐飛機 #蜉蝣 #故弄玄虛 #為你萬歲 #遲鈍 #男朋友與歌 #無電才是災難 #深閨 #拍拖

祖兒完全唔識唱歌曲:
#真身上陣 #跩跩 #囉囉攣 #一個人砌圖 #好女孩 #SOS
唔肯定:
#銀蛋伴小貓 #派對機器 #愛怪物的你(佢唔知有派台)

另外有兩隻碟唔係好聽到佢反應...

每場rundown 唔同
可能編曲都有分別
我估#麻煩你 有機會有登登版

呢堆都系正嘢嚟架
不過咩叫登登版?
Qmen 發表於 2017-3-15 23:29

登~登登登登 應該講緊原版麻煩你個前奏

蜃樓我覺得同煙霞level差唔多可能都係同一隻碟既關係

我的麻煩男友全場吹口哨

係咪指facebook果個冤鬼十大?
10.損友
09.流淚眼望流淚眼
08.想得太遠
07.我也不想這樣
06.阿門
05.特別 ...
風見志郎 發表於 2017-3-17 16:38

真正“怨鬼十大”:心淡 習慣失戀 痛愛 爭氣 抱抱
我的驕傲 逃避你 誰來愛我 想得太遠 阿門

唔係得兩隻 Single 咩?
賴爽 發表於 2017-3-20 20:51

麻煩你+最好時光+一堆舊歌

祖可能會唱coco李玟首暗示,
因為dancer之一既panda po左句歌詞,
全世界只有你不懂我愛你

隻cd有得買,185蚊一隻

搞寫紙仔點唱環節,會唔會抽左好多張佢唔識唱嘅歌?
星勤 發表於 2017-3-24 10:00

點唱祖國兒女

唔可以爆料出去果然係secret live

痛愛wtf

一直看見天使 覺得會係廁所位
PerryXD 發表於 2017-3-25 00:41

Not really,接住aris既事聽舊日回憶+呢首幾好

痛愛係有出現,不過係過場,比歌迷自己大合唱,JY走去換衫,有以前個卡拉OK MV跟住播,不過播到fail曬,隊band去緊首歌先播,Delay曬,之後換完衫JY好似出黎接返最後一句咁

現場後面勁多人叫密友

可唔可以唔係16號愛人

同埋好葡萄上次坐飛機
CunninG 發表於 2017-3-25 00:09

上次坐飛機前半唱得ok,最後個副歌jy走去踢啲野落歌迷度,之後佢喪笑fail左

總之未到麻煩你之前都叫做ok,k歌環節全場就失控

咁之前叫歌迷錄果廿秒經歷有無播到
PerryXD 發表於 2017-3-25 01:09

有,bgm係特別嘉賓,全場仲以為係唱呢首跟住大合唱,點知jy走去換衫

點唱環節,有無請觀眾上台?

大家要珍惜機會,唔好點non-side cut啊
l00540 發表於 2017-3-25 01:15

冇請觀眾上台,佢搵dancer panda拎個箱出黎,之後抽完讀下係咩歌講幾句就唱

其實好似好多首都係半首大半首就收檔,留聲比之後咁多場

琴晚幾點完?
teng212 發表於 2017-3-25 08:19

好似11點左右完

GLOW/ IN MOTION/ A TIME FOR US/ JOEY & JOEY 呢幾隻中後期既碟一首都冇

隻隻都同前度有關點唱
艾石仔 發表於 2017-3-25 13:40

仲有10幾首準備左都未出場 肯定有既
吹沙入眼呢

諗住實有黃色大門
點知
艾石仔 發表於 2017-3-25 14:03

黃色大門肯定有啦
推測傷神之後會換返做黃色大門比街客
因為過場個位個VISUAL成件事配合黃色大門接住

我剩係知尋晚容祖兒講嘢笑死人
人台都好靚
氣氛好好

今晚應該靜D,可能都係送嘅飛 ...
風見志郎 發表於 2017-3-25 15:03

衫我覺得可以再好D,第2PART條裙打橫大大份好核突,前面睇好似隻蝴蝶,後面又白色一片唔知想點

好過1314已經謝天謝地,光頭y一唔插手啲衫當堂正常曬
p74d47 發表於 2017-3-25 15:50

1314同呢次完全冇得比啦  1314 is the worst of the worst

我諗第二part之後有可能會cut歌,
由去火星戀愛唱到一直看見天使加埋成十首歌,
之後可能cut走一兩首,仲有第三part可能會用其他plug song但少唱替換,
出賣,愛一個上一課 可能會轉 愛怪物的你,摩登時代,一拍兩散
開始第一part有曬大props應該唔會點改,
得想得太遠 有機會轉其餘多人投票想聽既歌 如 煙霞

我想知邊首換左最後的茱麗葉

我估係愛一個上一課
Ki 發表於 2017-3-25 22:18

好想爆粗 尋日睇又唔唱呢首,愛一個上一課完全冇感覺

一面之緣

摩登時代+最後的茱麗葉+流淚眼望流淚眼[TEN MOST WANTED]

與蝶同眠、忘憂草、螢 [In Motion] 不是夢
l00540 發表於 2017-3-25 23:45

如果之後出埋呢首我會