返回列表 發帖
1. 由Falling開始把聲愈唱愈好聽
2. 估唔到係月球下的人呢首歌全場揮動燈光
3. 出奇地Family part 觀眾反應 ...
Nathan 發表於 2018-6-24 00:12

上次雙雙做ending冇人識唱有陰影

佢係咁除衫
好似除咗三至四次都有
616.1314 發表於 2018-6-24 00:26

開頭白色闊袍大袖除左變黃色裙又除變粉紅,唱完一首英文歌除一除上半身再快歌環節

我見到有個auntie識得唱月球下的人

話說有無人知首馬來文歌叫咩名
616.1314 發表於 2018-6-24 00:46

我估冇人會答到你

如果全場Gin唱得最差既歌,應該係一加一,甩左
Nathan 發表於 2018-6-24 00:57

唱錯左少少歌詞添

另外值得一提就係Gin跳舞其實算跳得幾自然同性感,因為好多時d香港女歌手成日為concert而刻意跳舞個效果都 ...
loowee 發表於 2018-6-24 01:20

Gin lee肢體動作幾好啵真係,有好多自稱跳唱型既天后都係fing兩下手就算

其實我係女人都覺得美煎風情萬種啊
lblemon 發表於 2018-6-24 01:31

特別係快歌環節不停用吹風機吹佢個頭,陣女人味即時湧現

同你諗法一樣
個production同吳雨霏The Present Concert一樣咁廢
不過Gin Lee performance 同  ...
fifty1205 發表於 2018-6-24 01:36

吳雨霏the present演唱會唱得咁垃圾就唔好講啦

呢張
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:51

真係大吉利是咩……

ginlee好大波
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:58

Big波蕩漾

佢段艷舞真係睇到血脈沸騰
雖然擘哂髀咁好似過火左少少 但真係好性感 ...
John 發表於 2018-6-24 02:02

腿張開但係唔低俗

環球好鍾意影佢正面大頭相
點解唔影下腳影下側面
BTW 有隻舞同能說不的祕密好似 ...
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:42

係咪下一位??

好性感
gingin自摸
艾石仔 發表於 2018-6-24 02:09

叔叔不行了好火辣辣啊

齋唱30幾首歌都抵啦

佢講到媽媽去到佢間劏房喊 我都有d傷感
同埋後段叫大家相信自己 真係有力量 ...
John 發表於 2018-6-24 02:55

很堅強真係好好聽

上大台緊張都正常既
我反而幾意外Gin爸爸咁冷靜 仲識講笑
John 發表於 2018-6-24 03:00

話曬gin爸都係歌唱比賽冠軍,見慣大場面呢

覺得環球會plug隻live version
John 發表於 2018-6-24 03:04

可能903年尾re 很堅強live version之後十大

新EP訪問佢有講 公司本身方向希望做大路野
所以立即plug首很堅強
但之後造歌都係隨心揀 所以先有信 自我 ...
fifty1205 發表於 2018-6-24 03:17

好彩係出ep,大路野留返大碟究竟下半年係咪真係出國語碟嫁?
與其出國語歌浪費時間,不如繼續做廣東碟

我覺得演唱會之後環球就會投閒置散gin lee
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:38

唔好咁陰功啦,gin真係好用心唱歌,Hea佢既話佢仲可以做咩喎,又唔會拍戲拍劇

冇辦法佢要分quota 比AGA
不過我反而驚環球要佢攻HIFI 市場出翻唱歌
cch 發表於 2018-6-24 03:47

環球見佢啲碟咁好賣,實諗過出hifi發燒碟翻唱歌啦……

YES
睇之前我一直都好擔心
今次之後佢會壽終正寢
但係睇完之後我覺得今次佢係浴火重生  ...
616.1314 發表於 2018-6-24 10:09

好一句浴火重生!!!

決定睇埋今晚支持

有冇人講得出香港宜家邊個女歌手唱live可以近乎完美而且又跳得又壓場,條氣仲勁到3個鐘不停咁唱基本冇停頓 ...
loowee 發表於 2018-6-24 12:15

唱功關家姐應該都有得揮下。。但overall應該冇Gin lee咁勁

冇廢話少說同觀賞魚真係想殺人
希望今晚encore有人嗌下
jasonng 發表於 2018-6-24 12:36

假設今晚少啲忠實歌迷入場,應該好難有人嗌雖然我都想聽觀賞魚

真忠粉應該會睇晒兩場

想講個encore其實有d odd
唱含蓄d人應該係黑人問號
跟著又兩首翻唱 想點
...
jasonng 發表於 2018-6-24 12:47

我以為環球之前幫佢出隻精選係為左俾觀眾溫定書,結果成隻精選唱曬上半部分既歌(唔計天變地變情不變),
下半部分一首都冇揀黎唱

下次我諗佢要cut晒d翻唱啦
今次都情有可原
要講佢心路歷程&屋企人
佢太多歌想唱啦 ...
jasonng 發表於 2018-6-24 12:50

計返自己歌都有21.5首都還好,因為佢total都有32首歌,下次開應該唔會又捉屋企人上台

唔系講笑,美祖如果退出,Gin Lee簽英皇唸得過
Gin Lee 全部硬件有齊,而且個樣唔會差得過Joey, ...
loowee 發表於 2018-6-24 14:48

美祖點會退出吖btw Gin Lee簽左環球幾多年先??

好多黑布呀480
(恥笑mode)
JasOh103 發表於 2018-6-24 20:05

左右加埋多左六張黑布姐

同欣宜一樣
loowee 發表於 2018-6-24 20:15

欣宜開一場都咁?

今晚gin把聲冇尋晚咁好,同埋歌詞甩漏多左

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

我覺得煎煎勁啲利申:祖粉

譚詠麟 Alan TamLike Page
10 hrs ·
Facebook Creator
·
正所謂小時定將來,一位天生的岀色表演者日後 ...
loowee 發表於 2018-6-25 10:01

型人道最hit啦,得未呀譚伯

Gin放完假之後可以繼續準備新碟,今次要真big hit

咁比唔太公道,祖兒已經做左咁耐一線女歌星,Gin Lee只係剛剛上一線
正如我地都好少會比較Gin Lee係咪唱 ...
John 發表於 2018-6-25 18:16

Gin第一次開紅館已經有美祖show up嗰時既功力

大佬,遲極都係1130完騷,乜真係無車番屋企咩 住沙頭角?
cathay1996 發表於 2018-6-25 18:30

可能住長州大澳西貢之類既地方

講真 gin依家既唱功已經d__打容祖兒(同其他香港活躍女歌手,除左漿)任何時期

仲show咩up先{: ...
kayzzz 發表於 2018-6-25 18:42

美祖個高峰起碼仲有個starlight喎

Gingin係咪冇乜圈中朋友 除咗環球嗰班 好少歌手朋友朝聖撑場
Laichu 發表於 2018-6-25 19:28

佢一個人係香港生活好孤獨朋友又唔多個,屋企人又好遠

其實香港人真係好鍾意早走 = =
乜原因都有
趕尾巴車 食宵夜 唔想走嗰陣要同人逼 etc etc
都唔係淨係得 Gin ...
616.1314 發表於 2018-6-25 20:15

正常都會留到開大燈:多謝各位蒞臨紅館欣賞節目……先走人

五成都up得出

香港人唔正常㗎嘛  
甚至 concert number 6 其實都有啲人無聽埋越唱越強就走咗 ...
616.1314 發表於 2018-6-25 20:20

所以唔係gin lee個騷先出現呢啲問題,係所有既騷啲觀眾都煩膠,
成日去廁所但行過勁大聲講野,
帶勁多零食入去開餐香氣四溢,遲到早退啦,
成日將啲打氣棒亂咁掉同整爆佢嘈到死,
無諗過尊重下表演者同其他觀眾,
以為自己俾錢入黎就係上帝

其實Gin Lee算好叻女,除左side track輕快歌之外,每唱一首歌都有掌聲(even馬拉歌,屋企人唱歌), 講野都有 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 20:43

最surprise係很堅強……連music break都好大歡呼聲

第一晚場外完show見到好多人買,有d人應該新fans, 聽完演唱會一次過買哂所有碟 ...
TheOcean 發表於 2018-6-25 22:07

明明上個星期我去cd warehouse仲有見到gin lee bma時期既碟,頭先去已經冇左隻gin lee同名大碟淨係掃左here i come同ginetic

唔好放軟手腳呀
女金靠今年
John 發表於 2018-6-25 21:58

問左祖兒未

一早有買,同名大碟係我第一隻Gin Lee碟,我無one and only同Here i come第一版,好想要啊 ...
TheOcean 發表於 2018-6-25 22:17

One and only冇係香港發行過應該唔會搵到。。。

張敬軒開六場先得29頁討論,gin lee居然有55頁,應該喺繼楊千嬅之後最多CM討論嘅歌手lo ...
lightupmylight 發表於 2018-6-25 22:42

頭30幾頁好多係吹水仲要係曲直難分既水

聽翻falling個live,唯一敗筆係和音好難聽。。。

希望煎煎真係可以食住個勢攞女金
自我感覺還好走勢要1>2>2>1
帥小寶` 發表於 2018-6-26 17:50

呢首十大唔好啦= =寧願佢即刻落榜派天地一沙鷗之後搏多個冠

球記成日用風吹起美煎頭髮,由live in the moment 開始...而且隻碟啲歌都暗暗有啲風情feel。我就幾鍾意呢 ...
lblemon 發表於 2018-6-27 00:22

諗起和每天講再見上次音樂會又係吹風

你同gin同祖祖一齊吹頭
bigmag 發表於 2018-6-27 12:35

祖祖個特色係fing頭髮,gin先鐘意吹頭

佢自己rap埋真係好噴 鄉音瘋狂爆發
John 發表於 2018-6-27 17:18

Rap得幾好吖下隻碟可以同農夫馬米合作