返回列表 發帖
反而新藝寶金牌時期啲歌好少唱
黎黎去去  楊千嬅 可惜我時  飛女正傳 小城大事
想聽Mr 塔羅迷 勇 我是羊 向左走向右走 稀客 咬唇

呢幾首係紅館鐵膽黎,佢邊敢唔唱,佢肯唱少次少女,數你,狼來了,愛人已經好開心了

美瑞表示你上面個堆 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 10:39

自由行小星星都好少唱
呢五年賣情懷真係賣左好多華星情懷
反而新藝寶同金牌時期果種新鮮感無哂

冇辦法啦, 有d歌好似已經無咩可能唔唱
唔唱先大驚喜
例如少女的祈禱 ...
John 發表於 2017-9-17 13:59

請番阿姐黎唱就最驚喜

佢同丁生既好朋友鄭子邦拍緊拖,Let's Begin星加坡站佢都有去
Jacz 發表於 2017-9-19 21:17

咁表哥同定欣咪唔FD

定欣係鄭子邦舊菜?
Jacz 發表於 2017-9-19 21:41

定欣係容粉,
成日登台唱空港

其實今次演唱會可唔可以認真搵人設計下D紀念品呀,連續三個演唱會都冇出過紀念品喇 ...
Jacz 發表於 2017-9-20 22:00

AAL有手套

係嘩鬼ig見到,原來當年dancer件tee係有咁多野睇
Jacz 發表於 2017-9-21 09:32

好想知當知當年歌單

ENJOY

9月21日第一場rundown:
01.opening:三分鐘戀愛熱度
02.非買品
03.因為所以 ( ...
electric 發表於 2017-9-21 20:53

仲夏夜之夢聽左咁多年都仲好鍾意
:(

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

由Wonder Woman到呢張poster
我都想講
咁多年來我鍾意既,唔係鄭秀文、唔係容祖兒
我唔係想睇你楊千嬅勁歌 ...
John 發表於 2017-9-24 02:42

我要睇勁歌熱舞唔洗睇睇楊千嬅

絕望seating plan
Jacz 發表於 2017-9-30 19:51

通定頂都得喇

不認不認還需認
JayantL 發表於 2017-10-1 19:57

不認不認還需認 x 傳說幾正

啱先發現隻手原來係咁
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

單到24號入手

搞咩今次係咁出事,
POSTER 賣飛 隻歌 連POSTER電話又出事
而家連dancers 都出事
係咪真係近得容祖多就出事

好簡單
今次根本冇心開
純粹為左頂劉華檔期死頂
求其揾一大堆sponsor 搞掂佢
十幾廿年既fans? 話 _ 知你 ...
ricnature 發表於 2017-10-4 21:55

其實以劉華面子計, 將個期比佢好朋友sammi咪仲好
而家睇係東亞要佢上多過佢想頂個期?

https://www.facebook.com/cplusmusichk/videos/2054884604747509/

第一次同楊千嬅做既訪問
仲係好神奇地唔知點解寰亞同事會invite我去press con
見有少少演唱會內容就係到share 下
應該睇到掛

排第一俾黃牛搞事累到買唔到,完。
fifty1205 發表於 2017-10-5 11:07

其實黃牛排第一唔係問題,
問題係死CHUR又買7連位咁,
果朝我前面有5個黃牛, 第一個女人話買7連位,
話無, 就6連位, 話無就係咁問4連3連,
問到其他位都無哂, 侸女人仲打電話去問要唔要單丁,
果到已經拖左10分鍾

千嬅乜都可以吹到一番理論出黎,好勁

Btw 你問既問題都幾好,至少唔係官方問題 ...
Nathan 發表於 2017-10-5 10:42

其實我係現場先諗問題,
一路睇其他訪問一路笑佢地D問題9, 所以先問番正經問題
BTW 唔記得問AAL可唔可以出番碟

咩呀
AAL尾場有五場都冇唱既最後的歌 再見二丁目同數你!
L&G尾場有dem beat!
Let's Begin尾場都有dem  ...
John 發表於 2017-10-5 12:09

好似幾次都無pong pong 棒啦?
點啪

Love Fighter, 好似係
上台教台下既觀眾跳舞,勁似嗰啲大媽廣場舞
Jacz 發表於 2017-10-5 14:05

果期興~07-08年
GIGI教人跳膽小鬼

如果加場冇7成飛係公開發售, 加多十場我地咪又係買唔到, 佢究竟知唔知嗰問題出係邊? ...
Jacz 發表於 2017-10-7 11:40

根本係唱片公司黑箱作業,
果頭開SHOW, 轉頭開間公司請人買番哂D飛,
再高價放番出去
一黎做到noise 二黎有錢搵~
唱片公司先係高牆

十幾年前佢唔係講過
如果今日紅館有場, 我寧願比錢請番第一場既觀眾
我8點3唱番比你地

點知十幾年之後真係有場

咁ready or not, 色惑, wonder woman, 啦啦誇啦啦, 不認不認還需認
Kaybb 發表於 2017-10-8 22:48

聖女不敗呢

喪婆四部曲呢?
內有惡女
吹牛娃娃
娃娃夫人
忌廉溝鮮奶
Jacz 發表於 2017-10-8 22:42

偷吻杜魯福都幾喪

佢演唱會係咪得萬紫唱過??有無人有去睇過萬紫千紅??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 22:56

萬紫千紅唱功好似最差果次
隻live cd走音走到

呢首堅正,其實依家聽返 下半場 真係覺得好大膽以當時罐頭k歌橫行既年代
呢隻ep真係愈聽愈正 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 23:02

跑步聽慳D
現場唱慳D應該唔錯

萬紫千紅喺02年八月底,最貴380,其次150,最平80蚊,喺咪好懷念個時候嘅票價呢? ...
乐坛风云 發表於 2017-10-8 23:16

當年好似未有信用卡訂?
好似個個都去現場買咁

四季個concept係咪開年大典用過?
John 發表於 2017-10-8 23:28

因為所以 少女的祈禱

夏天的故事 可人兒

狼來了 愛人

木偶奇遇記 姊妹

有咩演唱會會冇
cathay1996 發表於 2017-10-9 00:32

L&G無咩道具

今次演唱會拎倒數做主題, 千嬅不嬲叻玩concept野,應該ok既

其實係咪好少演唱會會帶message 比觀眾? ...
Nathan 發表於 2017-10-10 19:16

左膠幾次舍唱都好重msg~亦都做得唔錯
至於千嬅, 我估佢想突破~唔單單做回憶同慶祝~
想為佢既歌加多D生活氣息落去

我坐row 10其實唔係好睇得曬個台有幾靚
我見坐山腰D人影既相拍既片真係幾靚,燈光好震撼 ...
Jacz 發表於 2017-10-10 22:34

20-18行最靚~
果日比張飛千嬅簽, 佢話,,,嘩你買到20行,
個位好靚

但佢無理到我個block係側過側田

第一次後悔坐咁前,第一次後悔坐近panel位

係角位?
Jacz 發表於 2017-10-10 23:07

角位
最側邊既780蚊, 仲要排左成晚先排到個垃圾位

好慘,對住大電纜
我係等城網最後個次放飛執死雞的
Jacz 發表於 2017-10-11 00:03

仲要係24號毒L睇
BTW 好彩我執到31號內部霏

阿于次次都係音樂顧問or統籌,今次應該都係

明哥都有去let's begin架,at17都係
但就好耐冇聽過jason既 ...
Jacz 發表於 2017-10-11 12:26

jason 係咪同過千千一齊?
04年果陣好似好感觸咁

反OT 仲未有 SEATING PLAN?

唔係hehe咩?

反ot,好奇怪,係咪見前面個期冇人要,又攞佐,改係加前面? 唔加27-28 (純ff) ...
Jacz 發表於 2017-10-11 13:22

下...JASON係HEHE?
希望今次佢會搵番JASON唱啦..唔好搵pakho

要用天價請朝偉
wchild 發表於 2017-10-11 13:47

開大好似請過? 今次可以再請喎

還記得開大爛聲要請觀眾上台唱歌kill time
結果個觀眾都係做媒既。。。 ...
mychart- 發表於 2017-10-11 14:07

果期興叫觀眾上台,
好勝01同03年都係咁 同大媽舞一樣

當年冇咁多娛樂
我會對住歌詞書一路跟住隻碟唱架
一路去到Wonder Miriam都仲會咁做 所以d碟比我搞 ...
John 發表於 2017-10-14 10:48

我鍾意睇m vs m果啲歌詞
起碼睇到先

有冇黑膠放煙花? 呢隻依家炒到好貴
Jacz 發表於 2017-10-14 20:13

3000蚊~
好想要隻膠

好掛住千千呢個爆炸頭~
12月演唱會會唔會出現番

同意
唔想將來千嬅演唱會一堆我是歌手歌
John 發表於 2017-10-17 13:07

千嬅新唱金曲金曲
仲有隻流星雨

btw 幾有時演唱會第二首歌

話時話
老千 D LIVE正經左之後好似無一次完整唱過姊妹又出過碟?
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

今次係咪會出番黎~
就算開大都無唱過~對上一次就係勁走音既萬紫千紅

條裙吹起係唱少女的祈禱啊
我都好懷念果陣嘅佢啊
2002年嘅楊千嬅真係俾到我好多好多回憶
...
electric 發表於 2017-10-19 06:26

當年好似話打風住8號風球開show?>
睇碟話咩佢老豆係8號風球下企係火車站問人個show好無睇

其實聽番萬紫千紅同開大,
佢揀歌都唔太集中big hits~反而好著中主題
特別萬紫千紅,
好鍾意 新世紀福音戰士 加 塔羅迷再升起個月亮果PART~
畫面同道具都好有心思

今次玩三面台又有概念應該唔會再玩金曲重溫~

冇晒780
Jacz 發表於 2017-10-26 10:01

會唔會咁快

入唔到

個seating plan假ge!
966 發表於 2017-10-26 11:17

同千千一樣係假架

等炒燶執死雞
Jacz 發表於 2017-10-26 17:36

可能老千第五場失聲又走音
仲要跳老舞
最後無人買牛牛

萬能俠 ,你快樂嗎 ,藍風箏,聖女不敗,色惑,房間號碼
近年 烈女,處處吻,已經進入發姣行列 ...
Jacz 發表於 2017-10-27 12:59

可能開場用你快樂嗎
大聲同觀眾講我好幸福 一齊fa la la

參考lets begin最尾個幾場,一定係
除非個concert口碑好差
Jacz 發表於 2017-10-28 17:27

走音肚痛甩咀遲開場
支持開場唱你幸福嗎