返回列表 發帖
全力 support !!!
希望華納有好成績

ED's Choice Billboard [2016#01]

本週冠軍歌 七百萬種樂與怒 - Dear Jane
作曲 / Howie@Dear Jane
作詞  ...
ed8671ed 發表於 2015-12-30 00:00
話口未完 warner 就第一冠
等睇某人 1wk
快過achan
Wonders 發表於 2015-12-30 00:16
sun 出榜無可能做到第一個上
希望陳陳可以空降冠軍
ed8671ed 發表於 2015-12-30 00:25
表示空降冠軍無難度

ED's Choice Billboard [2016#02]

本週冠軍歌 有人共鳴 - 林奕匡
作曲 / 林奕匡
作詞 / 林若寧
編曲 / Ed ...
ed8671ed 發表於 2016-1-6 00:00
某人真係一 week 喲
u 唔係 like 夜幕 多 d 咩 , 點解成績仲差過后會嘅

ED's Choice Billboard [2016#03]

本週冠軍歌 一晚長大 - 勞嘉怡
作曲 / Yukilovey
作詞 / Yukilovey
編 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-13 00:00
和自己對話唔錯呀
Welcome to the Livehouse 嗰 part live 好正
後面 序曲: 12 年前 呢段 6 mins 我飛左

15-20 位嗰堆擺明係 zip 位歌

ED's Choice Billboard [2016#05]

本週冠軍歌 Children Song - 周國賢
作曲 / 周國賢
作詞 / 藍奕邦
編曲 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-27 00:00
連詩雅下周冠 !!!

俾個假希望先 十大係計埋跨年榜分

唔可以講太多
如果兩個都估錯會點 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-27 13:28
學燈神話嘅, shiga 必勝, 無得爆 !!!
贏左我會出黎認叻, 輸左潛一陣水, 第二日出黎重鎚舊街角直到佢冠為止 !!!

ED's Choice Billboard [2016#06]

本週冠軍歌 舊街角 - 連詩雅
作曲 / 徐浩 / 齊樂平
作詞 / 朱琳
編曲 / ...
ed8671ed 發表於 2016-2-3 00:00
一早講左話舊街角有冠啦
估唔到 Fred 仲有得玩
一於重鎚直到野生動物直到佢冠為止 XDDDDD [/扮完某人]

Love! 好正 因為 lala 近排揀左 hebe 嘅歌, 最近又聽返不醉不會

ED's Choice Billboard [2016#07]

本週冠軍歌 野生動物 - 李榮浩
作曲 / 李榮浩
作詞 / 黃偉文
編曲 / 李 ...
ed8671ed 發表於 2016-2-10 00:00
恭喜 浩 b
shiga 連個落榜周都無嘅今次
希望灰色的小紅帽有好成績
祝新一年 sunday 有人 call

ED's Choice Billboard [2016#08]

本週冠軍歌 緋荔榭‧少年 - 張敬軒
作曲 / 徐繼宗
作詞 / 徐繼宗
編曲  ...
ed8671ed 發表於 2016-2-17 00:00
估唔到 eason 有個高位
推介正噶 但我原來我無上過呢首歌

ED's Choice Billboard [2016#09]

本週冠軍歌 你是你本身的傳奇 - 方皓玟
作曲 / 方皓玟
作詞 / 方皓玟
...
ed8671ed 發表於 2016-2-24 00:00
有比小紅帽三甲嘅榜都值 100 分

ED's Choice Billboard [2016#10]

本週冠軍歌 星期一太空漫遊 - Blaster
作曲 / 軒@Blaster
作詞 / 軒@Bl ...
ed8671ed 發表於 2016-3-2 00:00
收左英皇幾多 $
Sentimental 喺朝早聽好有動力
最後恭喜 Blaster 喲

ED's Choice Billboard [2016#11]

本週冠軍歌 我好得閒 - 容祖兒
作曲 / Yuta / Iki
作詞 / 黃偉文
編曲  ...
ed8671ed 發表於 2016-3-8 23:30
恭喜曬祖兒
Billboard 榜終於多一首雙周冠
其實 International Pick TOP 5 嗰 5 首係咪有排名架

原來有人留意  #3 係有啲野睇架
intl得冠軍歌 其他冇名次架 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-9 09:49
一直一直都有留意嘎 睇下我地 billboard 冠軍又有幾多首一樣

ED's Choice Billboard [2016#12]

本週冠軍歌 山林道 - 謝安琪
作曲 / 周博賢
作詞 / 黃偉文
編曲 / 周博 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-16 00:00
搞錯 gemgem 跌左囉

ED's Choice Billboard [2016#13]

本週冠軍歌 有理想 - 李榮浩
作曲 / 李榮浩
作詞 / 李榮浩
編曲 / 李榮 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-22 23:30
有理想 !!! 三台冠 !!!
Believe In Live 爆升 !!! GEMGEM no.5

ED's Choice Billboard [2016#Q1]
第一季總結

季度十大歌曲 [跨季榜分計算在內 | 排名不分先後]
有人共鳴  ...
ed8671ed 發表於 2016-3-22 23:30
而家李榮浩應該係男歌手第一位 !!!

季度十大
每季榜分最高之十首歌曲。[跨季榜分計算在內 | 排名不分先後]

Trend Chart #1
統計最近五星期之 ...
ed8671ed 發表於 2015-12-29 19:12
永遠很近 billboard 拎左冠軍 下周大榜冠軍無懸念

ED's Choice Billboard [2016#14]

本週冠軍歌 流行歌曲 - 李榮浩
作曲 / 李榮浩
作詞 / 李榮浩
編曲 / 李 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-29 23:30
狂賀李榮浩雙周冠 !!! 狂賀李榮浩雙周冠 !!! 狂賀李榮浩雙周冠 !!!
你果然係華納員工

但out咗pakho同winghim
nicholashin 發表於 2016-3-30 09:37
梗係唔可以首首有冠啦 何況大哥要用 qouta, 二哥同三哥都要 out 一 out, 讓 d fun 出黎

ED's Choice Billboard [2016#15]

本週冠軍歌 永遠很近 - 黎曉陽
作曲 / 黎曉陽
作詞 / 林日曦
編曲 / 謝 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-5 18:00
GEMGEM 個走勢真係笑左
好開心發燒有得上榜
仲有成為第一個上 shiga 嘅榜

gemgem一日未out 都仲有希望架

其實陳蕾算唔算新人?
愛雅力又係時候出動推推shega ...
ed8671ed 發表於 2016-4-5 18:35
算呀 佢之前無以個人名義派過歌
不過 my903.com 同 997 都未 update 唔知 plug 左未
好開心 shiga 有新嘗試

ED's Choice Billboard [2016#16]

本週冠軍歌 Believe In Live - 方皓玟
作曲 / 方皓玟
作詞 / 方皓玟
編 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-13 00:00
小明 我地同周冠 連 tag 都要亂入 shega
sukie 執返個死位
我們的 等我考慮下 re 唔 re 先
永遠很近 billboard 下周有機 5 周冠
希望首地獄歌下周反彈

ED's Choice Billboard [2016#17]

本週冠軍歌 夢花鏡影 - Fabel
作曲 / Jimmy Fung
作詞 / 鍾銘熙
編曲 / ...
ed8671ed 發表於 2016-4-20 00:00
FABEL
BELIEVE IN LIVE BILLBOARD NO.1
2 首近期愛歌都喺今日有 no.1 開心

ED's Choice Billboard [2016#18]

本週冠軍歌 哪裡只得我共你 - Dear Jane
作曲 / Howie@Dear Jane
作詞  ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 00:00
做咩唔上埋愛 ???
BIL Billboard 雙周冠 開心
華納好似科咗好多水過嚟
平均三個星期一首冠軍歌

某豆漿大王威脅人哋po我~~~愛~~~~~~~~~你~~出嚟{ ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 00:20
邊個係豆漿大王 ???

靚過gem

愛 聽都冇聽過
你係咪唔記得自己叫咩名

hi 真身^^
要同你撞冠軍歌真係 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 13:26
我無呢個名 唔好幫我亂改名

豆漿大王老陳你好
RVHOCPC 發表於 2016-4-27 16:40
你好衰囉 仲要加多 2 個字
睇黎我要幫你改個好名至得

例如呢
RVHOCPC 發表於 2016-4-27 16:49
諗緊

ED's Choice Billboard [2016#19]

本週冠軍歌 圓 - 江海迦
作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
...
ed8671ed 發表於 2016-5-4 00:00
嘩 千嬅
無 Re gemgem
完美呢

ED's Choice Billboard [2016#20]

本週冠軍歌 消化不良 - 周國賢
作曲 / 周國賢
作詞 / 林寶
編曲 / Edwa ...
ed8671ed 發表於 2016-5-11 00:00
唔 re 野生動物
唔上爸爸媽媽
唔上流淚的歌
Out 驚
對你好失望

好大怨氣咁
kevinlai1621 發表於 2016-5-11 18:58
Hi 豆漿  
野生動物比某人認投咗喇  
免 費乳酪呢
Wonders 發表於 2016-5-11 19:03
做咩咁對ed
nicholashin 發表於 2016-5-11 19:11
佢地幾個成日豆漿前豆漿後咁叫我
真係不知所謂

咁你真名唔係陳零九咩
kevinlai1621 發表於 2016-5-11 20:45
思想污糟嘅人先會叫我豆漿

ED's Choice Billboard [2016#22]

本週冠軍歌 不為誰而作的歌 - 林俊傑
作曲 / 林俊傑
作詞 / 林秋離
編 ...
ed8671ed 發表於 2016-5-25 00:00
華納又冠

燕姿又一個高位上榜 勁喎

ED's Choice Billboard [2016#23]

本週冠軍歌 煩可寧 - 鄧小巧
作曲 / 馮穎琪
作詞 / 藍奕邦
編曲 / 謝國 ...
ed8671ed 發表於 2016-6-1 00:00
WOW 動物歌高位上榜
小巧有 2 台冠 之前仲以為得我一個冠
楊智遠有多一台上
我都等緊邦邦嘅新大作

ED's Choice Billboard [2016#24]

本週冠軍歌 跟車太貼 - Yellow!
作曲 / Yellow!
作詞 / Tim Lui
編曲 / ...
ed8671ed 發表於 2016-6-8 00:00
跟車太貼
愛呀 今個禮拜 D 新上榜
一樣不一樣 Out 左都仲有 Billboard 冠軍囉

ED's Choice Billboard [2016#25]

本週冠軍歌 姐 - 田馥甄
作曲 / 鄭楠
作詞 / 藍小邪
編曲 / JerryC
監 ...
ed8671ed 發表於 2016-6-15 00:00
動物歌跌到咁

ED's Choice Billboard [2016#26]

本週冠軍歌 女神 - 鄭欣宜
作曲 / 藍奕邦
作詞 / 黃偉文
編曲 / 何山 / ...
ed8671ed 發表於 2016-6-22 00:00
一定要相信自己高位上榜
你最鐘意嗰首獸歌困獸都市仲未上
ED's Choice Billboard [2016#Q2]
第二季總結

季度十大歌曲 [跨季榜分計算在內 | 排名不分先後]
永遠很近  ...
ed8671ed 發表於 2016-6-22 00:00
邊位係季度歌手

冇時間諗tag
祖兒繼續努力~

=======================
仲未諗到陣間冠邊首好 ...
ed8671ed 發表於 2016-6-28 21:47
大作 or 齒輪
或者 野生動物 派對動物 穿花蝴蝶 驚 困獸都市 都 ok

ED's Choice Billboard [2016#27]

本週冠軍歌 光環 - 李幸倪
作曲 / Fergus Chow
作詞 / 周耀輝
編曲 / F ...
ed8671ed 發表於 2016-6-29 00:00
oh 化夢
寂寞無害 真係幾好聽

希望下一plug吸引啲
話說我又幾鍾意呢啲沙沙哋嘅女聲
ed8671ed 發表於 2016-6-29 22:23
咁睇黎 JC 有機會上榜

ED's Choice Billboard [2016#28]

本週冠軍歌 有事發生 - Super Girls
作曲 / 陳考威 / T-Ma
作詞 / 陳詠 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-6 00:00
紫昕剛好經過
動物歌走左就到獸歌上黎
同意 季選竟然可以去到第3
JasOh103 發表於 2016-7-6 01:59
不要不記得 xxx 少年 喺第一季有第 5

ED's Choice Billboard [2016#29]

本週冠軍歌 其實怕選擇 - 趙學而
作曲 / 許創基 / Edmond Tsang
作詞 / ...
ed8671ed 發表於 2016-7-13 00:00
恭喜紫昕
希望彌漫可以順利奪冠
唔知 out miss fiona 係咪姐係等於 結 有冠

ED's Choice Billboard [2016#30]

本週冠軍歌 終於好天氣 - 方皓玟 / RubberBand
作曲 / 方皓玟 / Rubber ...
ed8671ed 發表於 2016-7-20 00:00
20>02 地獄走勢又出現 下個禮拜到 yoga
I Like That 唔錯唔錯

ED's Choice Billboard [2016#31]

本週冠軍歌 如果我們不曾相遇 - 五月天
作曲 / 阿信@五月天
作詞 / 阿 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-27 00:00
痛哭 五月天搞到終於好天氣無 Billboard 連冠
原來地獄走勢最後喺你講嘅 aiyiliang 到
困獸都市升一級都有精選

ED's Choice Billboard [2016#32]

本週冠軍歌 瀰漫 - Blaster
作曲 / 俊@Blaster
作詞 / 俊@Blaster
編曲 ...
ed8671ed 發表於 2016-8-3 00:00
好似地獄完嘅歌都無好下場 等睇 Fabel out
你懂的我咁支持chan09一定會上噶
ed8671ed 發表於 2016-8-3 21:57
你覺唔覺得你份人好假好扮野 !!!???

連詩雅女金

ED's Choice Billboard [2016#34]

本週冠軍歌 一走了之 - 連詩雅
作曲 / 齊樂平
作詞 / 林若寧
編曲 / 徐 ...
ed8671ed 發表於 2016-8-17 00:00
我估舊街角年尾會再 re 一次
連小姐而家重回三甲位置啦掛

ED's Choice Billboard [2016#35]

本週冠軍歌 公路之星 - Kolor
作曲 / 羅灝斌
作詞 / 梁栢堅
編曲 / Kol ...
ed8671ed 發表於 2016-8-24 00:00
恭喜 Kolor 終於有第 2 台冠
弗雷德之夢終於上榜

ED's Choice Billboard [2016#36]

本週冠軍歌 該死的快樂 - 王菀之
作曲 / 王菀之
作詞 / 黃偉文
編曲 /  ...
ed8671ed 發表於 2016-8-31 00:00
ivana 十大穩陣
推介馬米估計 Good Times 有機冠

ED's Choice Billboard [2016#37]

本週冠軍歌 孤雛 - 江海迦
作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / Johnny ...
ed8671ed 發表於 2016-9-7 00:00
普通華又死多台