返回列表 發帖

李榮浩 - 李白
李榮浩 - 模特
李榮浩 - 兩個人
李榮浩 - 太坦白
李榮浩 - 老伴
李榮浩 feat.陳坤 - 演員和歌手
李榮浩 - 都一樣
李榮浩 - 有一個姑娘
李榮浩 - 藍綠
李榮浩 - 拜拜
李榮浩 - 作曲家
李榮浩 - 哎呀
李榮浩 - 老街
李榮浩 - 小黃

比 vani 搞到勁鐘意李榮浩 , 真係聽唔厭 !

yes 我仲係台灣買左下隻碟 仲自plug埋

∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇∇ ...
hinz 發表於 2014-7-23 13:15

見到喇 都一樣 20>02 呀嗎

自plug完都一樣plug邊首好 首首都好聽嘎
hinz 發表於 2014-7-31 10:46

好難揀嘎 , 首首都咁正 , 不過揀左 李白 + 模特 + 老伴 + 哎呀

期待你個榜都一樣有幾威豬

hinz 發表於 2014-8-25 15:56

使唔使 po 埋條 link 出黎呀
I See You Everywhere - 林奕匡
N 車 - Blaster
星期六晚 - Project Ace
語言藝術 - RubberBand

當然唔可以少左 日日都聽嘅
Do You Love Me - 林二汶
最後 - 林二汶
作曲家 - 李榮浩
哎呀 - 李榮浩
李白 - 李榮浩
模特 - 李榮浩
兩個人 - 李榮浩
老伴 - 李榮浩
都一樣 - 李榮浩

HyunA - French Kiss :D好正
好好loop :D
Nicholas 發表於 2014-9-3 16:09

正呀呢首 ! 上次我 mark 口水嗰時有播 !

小塵埃 -  這感覺
Blaster - 框框之下
吳雨霏 - 豔羨
李榮浩 - 都一樣
連詩雅 - 水星逆行
Yellow! - 夫目前飯
鍾舒漫 / 鍾舒淇 - SS14
RubberBand - 瞬間看地球
胡琳 - 被窩

李榮浩 - 喜劇之王 >>> 好聽 ! 等 mv !
http://www.tudou.com/programs/view/AkAFVWL-OZw/

李榮浩 - 不搭
李榮浩 - 喜劇之王
藍奕邦 - 孔雀開屏
林二汶 - 別的
吳雨霏 - 豔羨
小塵埃 - 這感覺
楊千嬅 - 好不容易遇見愛
連詩雅 - 水星逆行
鄭欣宜 - Stupid With You
胡琳 - 被窩
鍾舒漫 鍾舒祺 - SS14
楊丞琳 - 點水
方皓玟 - 無人像你
王菲 - 匆匆那年
蔡依林 - Play 我呸
五月天 - 將軍令
RubberBand - 瞬間看地球

李榮浩 - 喜劇之王
李榮浩 - 落俗
李榮浩 - 作曲家
李榮浩 - 不搭
李榮浩 - 自拍
李榮浩 - 哎呀
李榮浩 - 快讓我在雪地上撒點兒野
李榮浩 - 男女
李榮浩 - 天生
李榮浩 - 二三十

專輯好聽 好多首都鐘意, 暫時鐘意落俗, 香港應該無得買

我們他們
你瞞我瞞
你我她
你和我
我和你
你給我聽好
他不是你
我好想你

好亂

李榮浩 - 喜劇之王
藍奕邦 - 孔雀開屏
容祖兒 - 樂觀
胡琳 - 冬至
王菀之 - 我們他們
吳雨霏 - 一千個假想結局
莫文蔚 - 不散,不見
林俊傑 - 新地球
陳綺貞 - 偶然與巧合
周杰倫 - 鞋子特大號
林奕匡 - 頌讚詩
謝安琪 - 家明

RubberBand - 寂寞島嶼 (希望會 plug)
藍奕邦 - 說再見的對象
謝安琪 - 家明
林奕匡 - 頌讚詩
莫文蔚 - 不散,不見
王菀之 - 我們他們
李榮浩 - 落俗 (希望會 plug)
許志安 - 時代廣場 (希望會 plug)

12 月 20 梗係要聽 十二月二十 啦 !!!

唔記得左聽  聽日聽返十二月二十二先
nicholashin 發表於 2014-12-21 23:20

22 號係冬至 要聽埋胡琳

冬至 + 十二月二十二

李榮浩 - 喜劇之王 (唔捨得落榜)
李榮浩 - 快讓我在雪地上撒點兒野 (好鐘意呢個版本)

王菀之 - 我們他們
吳雨霏 - 一千個假想結局
林俊傑 - 新地球
周杰倫 - 鞋子特大號
林奕匡 - 頌讚詩
謝安琪 - 家明
藍奕邦 - 說再見的對象
RubberBand - 寂寞島嶼
On 仔 Sammi - 時間之光
林俊傑 - 可惜沒如果

最近太多好歌 冠唔曬

李榮浩 - 自拍
李榮浩 - 落俗
李榮浩 - 二三十 (估唔到呢首都有 MV)
RubberBand - 寂寞島嶼
胡琳 - 春眠不覺曉
劉美君 - 兩杯茶
陳詩慧 - I'll Be There
王蓉 - 小雞小雞

手心的薔薇 x 幾次
二缺一
如何掉眼淚 x 捨不得你
如你是我

小雞小雞
多得我介紹  ...
nicholashin 發表於 2014-12-28 23:55

好歌推介 屋企人聽呢首嗰時狂笑
可惜喺你到無奬

我太太太遲認識呢首歌
一次要谷幾首歌 搞到無位推呢首入十大  ...
nicholashin 發表於 2014-12-29 00:05

唔緊要, 我幫你開個獎
NH LAST 10 2014 (43/52)
年度 MV

唔識 tag (打左呢個 2000 分啦我, 我會記得我嘅 2000 分係點黎)

林奕匡 - 頒讚詩 (係咪要跟住錯)
楊千嬅 - 最好的債
林俊傑 - 新地球
王菀之 - 我們他們
岑寧兒 - 不枉我們張山十年

泳兒 - 就手
鄧福如 - 如果有如果
鄧福如 - 聲聲慢
葛仲珊(Feat. 盧廣仲) - 秘密
倪安東 - 散場的擁抱
林宥嘉 - 自然醒 >>> 而家先記起係李拾壹作
李榮浩 - 作曲家 (今日出 MV 啦 ! ) https://www.youtube.com/watch?v=TbpSm4F4dwM

Maroon 5 - Animals
Magic - Rude

李榮浩 - 模特

不如大家一齊去嗰到留言近期 D 正嘅廣東歌

acappella版係「頒」讚詩,唔係「頌」讚詩 (好似係 咦原來我之前打錯左 但我簽名又打得o岩
話說animals ru ...
nicholashin 發表於 2015-1-22 22:09

我諗佢都係自己鐘意就 po , 應該無諗呢樣野掛

周杰倫 - 天涯過客
林俊傑 - 浪漫血液
林俊傑 / 鄭容和 - Checkmate
李榮浩 - 男女
王菀之 - 手望
王菀之 - 迷失藝術
王菀之 - 多愁善感

聽返華仔張「聲音」專輯, 原來搵左好多嗰時嘅新生代
劉德華 - 多愁善感 (作曲: 王菀之)
劉德華 - 張開眼睛 (作曲: 藍奕邦)
劉德華 - 觀世音 (作曲 編曲: 方大同)
全碟監製: 藍奕邦

一字一淚 - 陳柏宇
做場好戲 - 蘇永康 應昌佑 楊淇 陳柏宇 姜麗文 姜文杰
Showtime - Benji & Lesley
If - Benji & Lesley
Forever - Lesley
A-Lin - 寂寞不痛 (嘩, 好聽到, 邊個作嘎)
A-Lin - 罪惡感

另外近排成日loop返kary state of mind全碟
賀新婚噶

yiu~好多歌塞住晒 空降有難度囉 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-5 22:16

KONTINUE
Heartbeat Song

下週你要空降冠軍
nicholashin 發表於 2015-2-5 21:53

人地心寒都未上

今日真係聽左好多歌

陳柏宇 - 動物農莊
陳柏宇(feat. 農夫) - 放過自己
陳柏宇 - 命案
陳柏宇 - 一字一淚
岑寧兒(feat.張傑邦) - Twistable Turnable Man
岑寧兒 - 哪裡
A-Lin - 寂寞不痛
A-Lin - 罪惡感
李榮浩 - 喜劇之王
李榮浩 - 落俗
李榮浩 - 自拍 (有MV !)
李榮浩 - 哎呀 (有MV !)
葛仲珊(feat. E-SO) - 打破他
葛仲珊(feat. 比莉) - 甩一甩
葛仲珊 - 一杯起
葛仲珊(feat. 安心亞) - 自拍
葛仲珊(feat. 盧廣仲) - 秘密
馮允謙 - What Do You Want From Me
馮允謙 - 世界劇團
謝安琪 - 字裡行奸
謝安琪 - 頭盔
謝安琪 - 篋神
麥浚龍/林二汶 - 逆蒼生
麥浚龍/關淑怡 - 鎖骨
麥浚龍 - 超生培慾
麥浚龍 - 弱水三千
鍾舒漫/鍾舒祺 - SS14(終極喪版)
杜德偉 - 我們的虛擬世界

林憶蓮 - 枯榮
林憶蓮 - 兩心花
林憶蓮 - 蓋亞
盧凱彤 - 卡嚓
盧凱彤 - 雀斑
盧凱彤 - 囂張
林二汶 - 無忘花
林二汶 - Wanna Be
蔡健雅 - 說到愛
周慧敏 - 天盡頭
莫文蔚 - 境外

霏妹13年尾就開始升左個lv, 跟左林小姐之後再升多個
bagfgfcde 發表於 2015-2-18 15:18

結左婚再升多個

李榮浩 - 笑忘書 (iTunes Session)
李榮浩 - 不留 (iTunes Session)
李榮浩 - 出賣 (iTunes Session)
李榮浩 - 有一個姑娘 (iTunes Session)
李榮浩 - 催眠 (iTunes Session)
李榮浩 - 邊走邊唱 (iTunes Session)

唱到好似自己嘅歌咁

白安 - 安慰

首歌好正
越聽越順耳
bagfgfcde 發表於 2015-2-23 10:21

12 NE  安慰                                     白安                             12

, 最鐘意 outro

Kary Ng's boyfriend - 生我的命 (吳雨霏cover)
==============================
好歌要一推再推:
...
nicholashin 發表於 2015-2-24 18:54

我 ready 好要上榜啦呢首

原來你想上翻生我的命
nicholashin 發表於 2015-2-24 19:28

有霏妹個名 wo , 你唔係唔上呀

新城市而家先有 MV

chh lock 左就 po 喺到啦

White Dimension - 粉紅解密
周慧敏 - 天盡頭
ZolarWind - 乾坤卦
狄易達 - 一凍一熱
謝安琪 - 篋神
小塵埃 - 飛吧! 獨角仙

羽泉 - 奔跑
林二汶 - 只怕不夠時間看你白頭
林二汶 - 至死不渝
李榮浩 - 笑忘書 (iTunes Session)
葛仲珊 - 一杯起
Nancy Chan - 棉花糖的窩

hi, nancy fans >3<
幾時有新歌???

nancy 何棄療
ed8671ed 發表於 2015-2-25 21:01

好啦 , 我由今日起成為 Nancy Chan 頭號狙擊手 紫昕咁勤力派歌 , 希望佢唔好出完 1 plug 就接埋啦

希望佢今年更進一步拎到新城全球勁爆兒歌歌手 個獎要癡紫色閃石
Wonders 發表於 2015-2-25 21:23

全球勁爆兒歌知己天后與你高飛十五年榮譽大獎

啱啱聽左

羊羊頂呱呱 / 沸騰的心  / 足脊健康嘉年華 / 我要高飛 / 永恆的愛 ...

冇聽過ming the minibus唔夠support purple wo
利申:啱啱聽咗^^
ed8671ed 發表於 2015-2-25 21:53

ho 正呀呢首 , 學到好多英文呀

我以為咩新 post 咁快傾到 20 頁

spotify!!!
估唔到今次spotify咁快手
ed8671ed 發表於 2015-3-2 17:00

今晚返到去一定要狂 loop 首歌

尋日聽完芥哥播就覺得好正 !!!

白安上年隻碟原來咁神sosad
繼還是要相信愛情啊混蛋們 尋人啟事之後又一隻上年我本人非常遺憾冇力谷既碟xx( ...
dongbb2332 發表於 2015-3-3 23:11

快 D 上安慰啦

希望每日都可以 po 返一首舊歌上黎(只限 2010-2014) , 因為好後悔有好多好歌無冠

麥浚龍 - 彳亍
https://www.youtube.com/watch?v=9OjjWjbNlIY

「在我的無邊搜索 然後與歲月摔角
為了知生存過不生存過
很想在雨點崩裂時 去過 聽過 華麗與沮喪」

學下中文啦 ,「彳亍」的「彳」原指左步,「亍」是右步。詞語「彳亍」就是緩步慢行之意

延伸閱讀 : http://paper.wenweipo.com/2010/12/07/WH1012070004.htm

咁me都要推下d冇冠美歌
現在已夜深 - 周柏豪
惜愛 - 張敬軒
不吐不快 - 張敬軒
春秋 - 張敬軒
S ...
John 發表於 2015-3-4 19:13

惜愛同始我都會考慮, 現在已夜深要諗諗先

《RONGHAO LI》
《RONGHAO LI iTunes Session》

妖 今日突然覺得 天生 好好聽
等d歌冇咁塞,搵隻 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-5 20:47

我特別鐘意 男女 but 好想自 plug 笑忘書

之前睇 我歌3 佢返場唱呢首嗰時 唔算話特別鐘意 , 不過 iTunes version 之後就勁鐘意 可能就係聽現場同睇直播嘅分別啦

人地直播有調音嫁

我而家都狂loop a-lin 係我是歌手d歌
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 23:21

有無推介呀 因為我有時聽 vani miss 左好多

其實幾鐘意之前譚維維唱嗰首燈塔, 雖然係飆高音, 不過我覺得佢處理得好好

呢隻我初期係loop男女/二三十
過咗一排loop哎呀/自拍
而家到 天生
ed8671ed 發表於 2015-3-5 23:29

咁 itunes 嗰 D 一定有排你 loop 佢改編重唱嘅歌首首都好精彩

陳奕迅 - 非禮
https://www.youtube.com/watch?v=8-lUvvNM1bw

「有相貌 無禮貌
如要美貌 先來禮貌」

生活中最重要的是禮貌,它比最高的智慧,比一切學識都重要。—— 赫爾岑

燈塔容我唔識欣賞, 佢情況同煎熬一樣, d高音高到變成恐怖

a-lin 首選一定係忘記擁抱, 其次就給我 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 23:43

多謝推介 我會去聽 我都唔太 like 喺 我歌3 嘅煎熬 , 好似無平時唱得咁好 , 有時同一首歌喺公開場合唱得太多次未必係好事

之後接篋神 正到一個點
Wonders 發表於 2015-3-5 23:42

隨時唱得好過唔在狀態既kay
nicholashin 發表於 2015-3-6 07:22

咩意思 姐係話 kay 狀態回勇嘅時候秒殺美紫 後面 吻下 .... 去 不知幾好聽

許廷鏗 - 面具
https://www.youtube.com/watch?v=yrnKlUS-blg

「發過要發的夢 但熱烈漸覺冰凍
跌過痛過便會懂
誰在作弄 沉默背後也想發狂
很想找一剎來放縱 斗膽一次如反恐」

大多數人都有幾張不同的臉,他們若要變臉時,就好像戲子在換面具,甚至比換面具還要簡單。面具換得多了,漸漸就會將忘記自己本來是什麼樣的一張臉。面具戴得久了,就再也不願拿下來。因為他們發覺,面具越多,吃的虧就越少。—— 古龍

孫耀威 - 不可含怒到日落
https://www.youtube.com/watch?v=5yJWtDEMjT8

「美好生命願更多 別要沉重過
有你在旁 別含怒到日落
今晚安靜的過」

不輕易發怒的,勝過勇士;治服己心的,強如取城 —— 箴言 16 章 32 節

當年隻碟最鍾意呢首
ed8671ed 發表於 2015-3-7 21:14

我而家都係

當年 圍城故鄉 and 如果生命還有歌 我都有比冠, 無比三連冠想喊出黎

呢幾日睇返以前自己個廢榜搵左勁多好歌出黎

史蒂諾斯特約 療程至少都要定時限音樂會

R&K 拎住兩支結他登場, 先講對此音樂會既感想
(全場熄燈 一片漆黑 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 13:27

王梓軒呢 ? Encore part 羅茲威爾 + 跳火坑 + 萬夫莫敵 + 千色    散場前 : 你們好