返回列表 發帖

2017 - 2018 巴西女排超級聯賽 季後賽 總決賽 第二場

04.22 20:10 Praia Clube 3 : 0 SESC-RJ (25:19 25:23 25:17) [積分 - 3 : 3] [決勝局 - 25 : 18]
第 1 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 13 : 16 | 25 : 23 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 11 | 25 : 17 | 3 : 0
決勝局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 25 : 18

首發
Clube
大主 - 16. Fe Garay | 小主 - 10. Amanda
大副 - 2. Fabiana | 小副 - 1. Walewska
接應 - 11. Fawcett
二傳 - 4. Claudia
自由人 - 17. Suelen

SESC
大主 - 1. Gabi | 小主 - 17. Drussyla
大副 - 2. Mayhara | 小副 - 6. Juciely
接應 - 15. Monique
二傳 - 12. Roberta
自由人 - 14. Fabi

Clube 1.50 : 2.50 SESC
3:0 - 4.00 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 4.50
0:3 - 8.50 | 1:3 - 6.50 | 2:3 - 6.00

首先恭喜 Clube 追平分數 , 要打金局啦 ! 加油 !!!

WOW !!! 最後由 Fawcett 最後進攻觸手出界 !!! 海灘冠軍 !!!
YEAH !!!
恭喜 Clube !!!

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 總決賽 第三場

04.22 21:30 Eczacibasi 3 : 2 Vakifbank (27:25 19:25 27:29 26:24 15:10) [勝場大比分 - 2 : 1]
第 1 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 27 : 25 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 19 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 27 : 29 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 3 | 16 : 13 | 26 : 24 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 10 : 8 | 15 : 10 | 3 : 2

首發
Eczacibasi
大主 - 10. Larson | 小主 - 2. Meliha
大副 - 4. Beyza | 小副 - 9. Busra
接應 - 3. Boskovic
二傳 - 18. Ognjenovic
自由人 - 5. Simge

VakifBank
大主 - 5. 朱婷 | 小主 - 2. Gozde
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 11. Naz
自由人 - 1. Orge

Eczacibasi 2.50 : 1.50 VakifBank
3:0 - 8.50 | 3:1 - 6.50 | 3:2 - 6.00
0:3 - 4.00 | 1:3 - 3.75 | 2:3 - 4.50

啱啱換上黎嘅 Hande
接得咁穩就唔好發佢啦 !
應該搵 Simge , 或者發前區搵副攻 !!!

第五局又係一傳出事
stopzi 發表於 2018-4-23 00:03
銀行而家嘅問題非常明顯
無一傳其實環節都相繼受挫 , 有一傳嘅時候就各個進攻點都可以打 , 仲有攔網防守都會出曬黎
第三局就一直發比 Hande , 人地呢個時候接得咁好仲一直發佢 , 本來呢局就應該輸
但好在銀行呢個時候一攻穩定 , 最後發球唔搵 Hande 即見成效

之後覺得第三局贏左加上一傳穩定落黎 , 第四局應該會贏
點知又開始唔穩 ... 其實呢個時候呢 D 環節真係需要集中精神做好, 尤其係開局 , 對佢地黎講信心好重要
一無左信心 , 就又會開始打得唔順 , 跟住就係前面講嘅影響到其實環節都相繼受挫
所以去到最後基本一傳就無好過 ... 朱朱被攔同失誤之後都唔敢打啦 , 銀行就垮啦 , 輸得好慘

銀行如果第四局能夠大膽用可打接應但又能接一傳和防守好的羅賓遜换走不接一傳的耶絲,那麼朱朱就不需接一 ...
universal 發表於 2018-4-23 13:00
之前常規賽同土耳其盃都係咁用 , 唔知點解黎到決賽又唔用 ...
呢個根本就係最簡單嘅戰術 , 或者用 Tugba 上黎打接應都得 , 總之就能接一傳同進攻嘅都應該作為替換上場嘅考慮人選
三個人接接唔好就四個人接 , 再次強調一次攻對銀行非常重要

場上無太大作用嘅就要換走 , 而家銀行換人都好死板 , 非要等到某一輪或者輸幾分先換
E 家嘅應變方式就好快 , Meliha 唔得換 Onal , 唔得再換 Meliha , 第二局用 Meliha 換 Hande , 第三局都係咁換 , 第四局 Hande 有問題又換 Onal 上黎 , 跟住 Hande 又返黎
搞左咁耐終於搵到 Hande 就係今日小主最合適嘅人選
根本 E 家都係孤注一擲 , 對於自己派嘅人都無信心 , 只係不停喺場上面不停調動去搵一個啱嘅人
相反銀行就好保守 , 比 E 家變陣搞到要發比邊個都唔清楚 , 所以銀行尋晚多次吃虧

如果銀行教練是Jenny的話,就一定會用可接一傳的接應解放朱朱的進攻!!

所以Jenny仍然保住框框個接應位 ...
universal 發表於 2018-4-23 15:51
都係集中講返銀行 , 都唔關 Jenny 事

呢場其實 E 家對朱朱嘅進攻已經非常瞭解 , 所以即使即 Robinson 做接應 E 家仍然都係集中攔朱朱 , 不過換人點都係需要嘅
之前見有人成日怪二傳見朱朱喺前排做咩唔比佢
其實真係唔同意 , 首先強隊本來就係多點進攻 , 當然關鍵分要有領軍人物
但強強對戰嘅情況下 , 對面都係強手如雲嘅選手 , 攔防都係有一定能力嘅 , 無理由每一球都要朱婷一打六
就算女神二媽關鍵分打得並唔好 , 其實都係需要比
換個角度黎睇 , 假設你係 E 家選手 , 而銀行關鍵分肯定會比朱朱 , 咁你仲會唔會去攔二媽 ? 你會唔會去攔女神 ? 我諗係人都係會去攔朱朱
強隊之間點樣都需要追求多點進攻先可以贏 , 而且我都未見過聯賽全場一點攻會拎到冠軍

再講 , 苦瓜 關鍵分都唔係下下比 Boskovic , Nootsara 關鍵分都唔係下下比 Rihamova
Skorupa 關鍵分都唔係下下比 Egonu , 而且關鍵分 Pinnicini 呢一點都會照比
科內 Wolosz 更加係多點進攻 , 即使關鍵分都係傳得好平均
所以若果一傳二傳嘅球質量高 , 多點進攻係必須嘅 , 否則只會死路一條

下到球傳比第二個有咩所謂
講緊唔下球傳四個四個球打極都唔下球 仲要送埋好局出去真係叻

聽日真係 ...
Wonders 發表於 2018-4-23 19:04
我覺得無必要去嘲諷 D 咩野
我嘅 point 係
1. 用人方面要準確 , 佢唔得就要換
2. 換邊個上黎都要將整體能力發揮到最大 , 即使能力唔夠都要盡力發揮 , 將球隊短板問題盡量縮小
就係咁簡單

小羅尋日上黎都有發揮 唔明點解教練組唔肯比佢上前排改變下節奏
前題朱朱已經被攔n個 算唔算合理運用小羅 ...
Wonders 發表於 2018-4-23 19:46
我覺得大家嘅表現係相輔相成
就好似前面提過無一傳其實環節都相繼受挫
所以呢場並唔係淨係得你講嘅嗰一點出現問題就成為輸波問題所在
而係前面全隊嘅種種問題 eg 發球唔明確 , 一傳唔穩定 ... 令到 E 家能夠捉住你嘅問題而能夠有所發揮

我只係想講你呢一句令到人地睇得唔舒服 , 亦都唔理解呢一句係想表達 D 咩野
同埋我只係表達出最客觀嘅評論 , 亦有表達論證去證明我所發表嘅論點
如果唔同意你都可以提出黎 , 我成日都話可以有多 D 技術性嘅交流不知幾好
但就唔明白點解你咁敏感 , 如果真係令到你唔 happy 唔好意思

我都想總結吓睇咗三場決賽嘅感想

1. 第一場開始已經用Robinson局尾換朱朱補一傳嘅戰術
第一場尚算成功 但 ...
stopzi 發表於 2018-4-23 21:44
對 就係細節呢一方面絕對可以做好 D , Beyza 狀態咁好 , 一定要有人跟佢呢點
其實就比較可惜本來呢二場都係可以贏 , 但就係呢 D 部分做得唔好所以就輸得特別唔抵 , 希望細節做好吧 !

2018 國家排球聯賽 終於公布賽程同埋大名單了 !
賽程同各隊嘅大名單喺呢到可以睇到 http://www.volleyball.world/en/vnl/schedule#/d20180515

而國家隊嘅參賽名單如下
主攻 - 2. 朱婷 , 9. 張常寧 , 10. 劉曉彤 , 19. 劉晏含 , 20. 段放 , 21. 張軼嬋 , 22. 任凱懿
副攻 - 1. 袁心玥 , 4. 楊涵玉 , 5. 高意 , 7. 王媛媛 , 14. 鄭益昕 , 17. 顏妮 , 25. 胡銘媛
接應 , 3. 楊方旭 , 6. 龔翔宇 , 8. 曾春蕾 , 12. 李盈瑩
二傳 - 11. 姚迪 , 13. 刁琳宇 , 16. 丁霞 , 23. 孟豆 , 24. 孫海平
自由人 - 15. 林莉 , 18. 王夢潔 , 26. 孟子璇

最大驚喜應該就係孟子璇逆襲入選
本來國家隊名單佢就無份
相信最後一場嘅聯賽嘅出色表現落入教練法眼 , 絕對恭喜佢
Jenny 今年亦會以教練身份出戰
希望新人能夠喺常規賽可以有多 D 出戰嘅機會吧

俄超女排 17-18 賽季比賽全部結束 !
之前報導過常規賽第二名 Moscow 最後逆襲以三場勝利完勝 Kazan
成功衛冕 , 亦都連續三屆奪得俄超冠軍 !!!
再次恭喜 !

而第三名爭奪戰 , 常規賽第四名 Uralochka 最終以場數 3 比 1 逆襲 Yenisey
Uralochka 得到下個賽季嘅歐冠資格賽參賽資格 , 恭喜恭喜 !

男排方面 , 世界第一 Kazan 已經喺總決賽以場數 2 比 0 領先取得冠軍點
下一場總決賽會喺 4 月 29 號 0 時進行
希望 Kazan 贏埋佢

2017 - 2018 意大利男排甲組聯賽 總決賽 第一場

04.23 01:00 Perugia 3 : 1 Lube (25:21 22:25 25:18 25:23) [勝場大比分 - 1 : 0]
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 21 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 22 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 18 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 3 | 16 : 13 | 25 : 23 | 3 : 1

首發
Perugia
大主 - 9. Zaytsev | 小主 - 8. Russell
大副 - 17. Anzani | 小副 - 18. Podrascanin
接應 - 14. Atanasijevic
二傳 - 15. De Cecco
自由人 - 13. Colaci

Lube
大主 - 5. Juantorena | 小主 - 3. Sander
大副 - 12. Cester | 小副 - 2. Candellaro
接應 - 1. Sokolov
二傳 - 11. Christenson
自由人 - 10. Grebennikov

Perugia 1.53 : 2.37 Lube
3:0 - 4.33 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 8.00 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

意甲方面 , 女排 Novara 同 科內 喺總決賽 5 場 3 勝打成 1 比 1 !
下場會喺香港時間 4 月 25 日晚上 11 點喺 Novara 主場進行

男排方面 , 第一場總決賽打得非常好睇 !!!
最後主場坐陣嘅 Perugia 3 比 1 贏左 Lube
恭喜 Perugia 場數 1 比 0 領先
下一場比賽喺香港時間 4 月 26 日凌晨 1 時 30 分進行
希望 Lube 可以贏返一場 加油

一間又係好似上場咁可能又係最後一場比賽
希望打得精彩 D 啦

上兩場輸得唔抵, 今晚唔敢睇場波
銀行加油, 希望仲有下一場分勝負
qwerzx 發表於 2018-4-24 19:25
希望可以打出最好嘅水平啦

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 季後賽 總決賽 第六場

04.24 19:30 上海金色年華 3 : 0 北京汽車 (27:25 25:20 28:26) [勝場大比分 - 4 : 2]
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 27 : 25 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 5 : 8 | 15 : 16 | 28 : 26 | 3 : 0

首發
上海
大主 - 1. 戴卿堯 | 小主 - 7. Conte
大副 - 13. 陳龍海 | 小副 - 12. 張哲嘉
接應 - 11. Krisztian
二傳 - 9. 詹國俊
自由人 - 8. 童嘉驊

北汽
大主 - 7. Tillie | 小主 - 19. Kubiak
大副 - 18. 繆阮彤 | 小副 - 9. 谷佳丰
接應 - 11. 江川
二傳 - 6. 李潤銘
自由人 - 17. 丁慧

上海 1.44 : 2.62 北汽
3:0 - 3.60 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 9.00 | 1:3 - 7.00 | 2:3 - 6.00

兩隊今場打得真係非常高水準
用腳救 , 單手救 , 仲有後場嘅防守 , 喺中國聯賽應該未見過咁精彩嘅對抗

我都有d唔敢睇既心情 不過又想支持
CRS 發表於 2018-4-24 20:39
隨遇而安啦

啱啱北汽都輸左 又拎老二 , 再加個全運會第二 , 已經四個第二了
希望下屆再努力啦
不過睇場上一直以黎嘅表現 , 上海整體確實係技高一籌 , 防守同發球質量都係好過北汽
所以已經預料到上海會贏 , 所以恭喜上海 !!!
應該係第十四個冠軍啦 !!!
而排超亦都告一段落啦 , 希望下屆排超繼續會有更多高水平外援加盟啦 !
最希望係 八一女排 , 恒大女排 , 國體男排 全部留喺深圳 !!!

的確好打擊士氣希望佢地好好加油啦
放鬆心情 當最後一場去打

12年奧運中國八進四都敢睇
呢場濕 ...
stopzi 發表於 2018-4-24 21:54
12 年嗰次真係比 16 年嘅比賽黎得更緊張
有睇過 live 嘅朋友然後到而家都仲生存緊嘅人心理質素應該好好

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 總決賽 第四場

04.25 00:00 Eczacibasi 0 : 3 Vakifbank (13:25 16:25 23:25) [勝場大比分 - 2 : 2]
第 1 局 - 2 : 8 | 7 : 16 | 13 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 12 : 16 | 16 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 6 : 8 | 11 : 16 | 23 : 25 | 0 : 3

首發
Eczacibasi
大主 - 10. Larson | 小主 - 7. Hande

VakifBank
大副 - 18. Gunes | 小副 - 16. Rasic
二傳 - 3. Ozbay

Eczacibasi 2.25 : 1.57 VakifBank
3:0 - 7.50 | 3:1 - 6.00 | 3:2 - 5.50
0:3 - 4.50 | 1:3 - 4.00 | 2:3 - 4.50

以往 主場輸過 , 客場再輸 , 基本開盤唔會再睇好
但投注網仍然睇好今場銀行贏 , 今次居然一反傳統

Gunes 今日都首發 估唔到 !
銀行全力發同樣今日首發嘅 Hande 效果好好 !
而且防守前段發揮太好啦 !

好High唷希望keep住個優勢!!!!!
stopzi 發表於 2018-4-25 00:12
第一局大勝 ! 非常好 !
信心相信開始慢慢返黎 ! Keep 住咁樣就無問題 !
因為 E 家失誤有 d 多之外,攔網體系暫時有 d 亂,所以喺佢地未成型嘅情況下,只要自己打好就有好大機會贏到 ! 加油 !

E家防守質量好差 一傳又差銀行對Boskovic嘅攔防亦交足功課
而家只要接好一傳 減少失誤就可以了 ...
stopzi 發表於 2018-4-25 00:36
對 第二局都係咁樣贏啦 !
E 家失誤太多啦,而且 Hande 今日完全唔得
第三局可能 Meliha 要出場啦
就趁佢地仲未成型,只要繼續做好自己就得啦 ! 加油加油 !

Yeah 恭喜銀行隊 !
拖入決勝場 !
有覺好訓啦大家 !!!

今晚兩場大戰 !!! 應該會打得非常激烈
繼續 support 科內 + Lube

恭嘉恭喜
朱朱今日打小主打得好好
一傳頂得唔錯
下場自信應該可以返返嚟

原來最尾都係入咗Ebrar{ ...
stopzi 發表於 2018-4-25 01:31
呢個你唔講真係唔知
原來 Ebrar 已經入左黎 14 人名單 下個賽季肯定入黎 14 人陣容
如果佢喺到 , Durul 應該都唔會續約 , 另一個接應位都係外援 , 女神就快約滿 , 50% 機會唔續
而家傳得熱哄哄有 Haak , 呢個好似話已經同 Scandicci 續約 , 最近已經無人提起
最近開始有人話 Fabris !

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 總決賽 第三場

04.25 23:00 Novara 0 : 3 Conegliano (12:25 19:25 19:25) [勝場大比分 - 1 : 2]
第 1 局 - 3 : 8 | 7 : 16 | 12 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 19 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 13 : 16 | 19 : 25 | 0 : 3

首發
Novara
大主 - 4. Plak | 小主 - 12. Piccinini
大副 - 5. Gibbemeyer | 小副 - 10. Chirichella
接應 - 18. Egonu
二傳 - 8. Skorupa
自由人 - 11. Sansonna

Conegliano
大主 - 2. Bricio | 小主 - 15. Hill
大副 - 11. Danesi | 小副 - 7. Folie
接應 - 13. Fabris
二傳 - 14. Wolosz
自由人 - 10. De Gennaro

Novara 1.61 : 2.20 Conegliano
3:0 - 4.50 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 7.50 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

嘩 第一局科內打得好完美
大勝 Novara ! 睇睇第二局 Novara 狀態如何 !

OMG Folie 進攻單腳落地受傷
好嚴重嘅樣子
科內又一個傷兵 太慘啦
加油呀科內 !!!

今日科內一攻比後攻比得特別多 !
而且速度非常快 , 呢種速度感覺比銀行同埋美國隊仲要快
Novara 完全跟唔上
能夠喺客場可以維持到咁嘅速度 , 確實厲害
恭喜科內再勝一局

WOW 恭喜科內 !!!
今日太厲害啦 !!!

我瞓著咗添好想睇返
stopzi 發表於 2018-4-26 00:45
YouTube 有人 up 左片了 !!!

恭喜 Lube !!! 大逆轉 ! 決勝局攔網神啦 !!!

2017 - 2018 意大利男排甲組聯賽 總決賽 第二場

04.26 01:30 Lube 3 : 2 Perugia (22:25 24:26 25:17 25:23 15:11) [勝場大比分 - 1 : 1]
第 1 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 22 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 12 : 16 | 24 : 26 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 17 | 1 : 2
第 4 局 - 7 : 8 | 10 : 16 | 25 : 23 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 3 | 10 : 7 | 15 : 11 | 3 : 2

首發
Lube
大主 - 5. Juantorena | 小主 - 3. Sander
大副 - 2. Candellaro | 小副 - 12. Cester
接應 - 1. Sokolov
二傳 - 11. Christenson
自由人 - 10. Grebennikov

Perugia
大主 - 9. Zaytsev | 小主 - 8. Russell
大副 - 17. Anzani | 小副 - 18. Podrascanin
接應 - 14. Atanasijevic
二傳 - 15. De Cecco
自由人 - 13. Colaci

Lube 1.72 : 2.00 Perugia
3:0 - 5.00 | 3:1 - 4.33 | 3:2 - 4.50
0:3 - 7.00 | 1:3 - 5.50 | 2:3 - 5.00

原來 Lube 第四局喺落後咁多分之下反敗為勝 !!!
可惜仲未得閒睇返
第三場決賽會喺 4 月 29 號 2 點半 !
呢場我諗應該可以睇到 live 啦

科內 同 Novara 第四場比賽將喺 30 號凌晨 12 點
非常好嘅安排

第四場主要贏喺信心上面
銀行隊一有信心真係各方面都做得好好
頭腦都特別清楚
而用上 Ozbay 同 Gunes 都係好勇敢嘅決定
女神亦都承擔左好多進攻嘅任務
不過換人都係做得唔夠好
喺場上打得可以嘅時候盡量唔換會比較好

最後一場對於銀行黎講 , 首先信心非常重要
無論場上打得咩情況都好 , 都要對自己有信心
首發陣容方面需要深思熟慮
覺得繼續用上場嘅首發比較好
Naz 同 Akman 隨時候命
希望能贏吧 !

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 總決賽 第五場

04.26 23:00 Eczacibasi 0 : 3 Vakifbank (23:25 23:25 20:25) [勝場大比分 - 2 : 3]
第 1 局 - 6 : 8 | 14 : 16 | 23 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 2 : 8 | 13 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 7 : 8 | 13 : 16 | 20 : 25 | 0 : 3

首發
Eczacibasi
大主 - 10. Larson | 小主 - 2. Meliha

VakifBank
大副 - 18. Gunes | 小副 - 16. Rasic
二傳 - 3. Ozbay

Eczacibasi 2.75 : 1.40 VakifBank
3:0 - 10.00 | 3:1 - 7.50 | 3:2 - 6.50
0:3 - 3.40 | 1:3 - 3.60 | 2:3 - 4.50

打得可以呀 雙方爭持咁激烈都能夠頂住 !!!
E 家追左幾分唔緊要 , 失誤一兩個亦唔緊要嘅 , 最緊要能夠保持信心
加油 !

博斯 完全负效率 各种被拦 出界
椰斯 高光
继续保持
youfuqi 發表於 2018-4-26 23:35
今天好幾個傳比 Boskovic 嘅波都好似唔似好啱佢打
有 D 低 , 最後嗰球佢喺後排 , 估計佢都係賭一鋪
不過話不能說太早 , 隨時佢都係會打出黎
所以最希望係銀行自己氣勢能夠維持 , 可以嘅話可以多打快攻 !

兩邊都好努力發好球
一傳都頂得唔錯
加油加油
stopzi 發表於 2018-4-26 23:37
今日兩隊發球都好搏命 !
女神嘅發球好耐都未見過發得咁好 !

你咁樣係讚定彈佢狀態真係好fit!
stopzi 發表於 2018-4-26 23:56
讚啦 當然
速度快落點準同埋球不停旋轉 , 呢三樣結合就係佢發球嘅特點 , 真係好耐無見過啦

剛才朱朱真厲害呀 !!!
即刻起身進攻 , 一流嘅身體素質 !

23 比 25 !!! Naz 叉燒 ! 0 比 2 !!!

第三局 ! 希望毫無保留咁將發球發出黎 !!!

好睇呀
兩局嘅局尾都係E家領先過
最尾銀行追返
心理質素好好!!
stopzi 發表於 2018-4-27 00:15
今日換上黎嘅都有貢獻 , 都好勁
紅牌了 , 女神做左 D 咩 睇唔明 ...
繼續加油呀

可能係打得太好
頭先嗰球有過網嘅嫌疑
理論吓都好正常姐。。。。
stopzi 發表於 2018-4-27 00:28
對 咁嘅情況真係未去到紅牌嘅情況

第三局可以發多 D 比 Larson , Meliha 進攻手法唔多 , 應該好攔 D !

果然發 Larson 出效果啦 !!!
加油 ! 4 個冠軍點 !!!

Rasic 攔死 Busra !!!
冠軍 !!! 恭喜銀行 !!! WOW !!!

恭喜恭喜
朱朱個聯場冠軍到手啦
二媽以冠軍姿態退休?
Dural 係咪無牌拎?{:1_ ...
stopzi 發表於 2018-4-27 00:49
Durul 決賽有份參與應該唔會無牌掛