返回列表 發帖

陶晶瑩 - 真的假的
https://www.youtube.com/watch?v=NFtChxqNPvw

「靈魂的情操全是假的
還好回來的身體算是真的
角色的情緒全是假的
只有故事的教訓才是真的」

不要把假的當做真的,不要把有看做是永恆的。

首歌過左年幾, 有時都會拎返出黎聽

海.地(RubberBand) / 忽然之間 / 天色很暗 / 天翻地覆 / Blessing(張敬軒) / 一切安好 / 天不怕地不怕 / We ...
Wonders 發表於 2015-4-27 18:05

RB 請快 plug 新怍

Project Ace, Blaster 都係
Wonders 發表於 2015-4-27 18:56

Blaster 做緊歌 , 另外 Trekkerz 都做緊 , Project Ace 就 ... 成 2 個月 fb 無 update

RB又係咩消息都冇 aiii
Wonders 發表於 2015-4-27 19:30

分分鐘又係雙數年先出黎

Trekkers d歌做左兩年
hinz 發表於 2015-4-27 19:55

, 不過我諗今年點都會派

VnP 好似連個 facebook fan page 都無, 搵極都無 係咪 88 左, 之前 SONY 團年相好似都無佢地

仲有佢地呢 ??? 幾時派 ???

wrong whole lam
bagfgfcde 發表於 2015-4-27 20:11

成日喺屋企練琴 睇怕新歌下年先有

聽住 A,B,C,E,F 啲歌先
btw me ho少聽Dedicated To... d歌
Wonders 發表於 2015-4-27 20:12

不過太后成日揀 Dedicated To.. 黎播
其實 me 好多非派台嘅 RB 歌都唔係好熟 真係要聽下先

阿波羅 夏令時間 囍宴樂隊 有時會拎返出黎聽下

plug回眸一笑cover囉

sony除咗jason phil lil'ashes 其他都變晒廢將 SSD
ed8671ed 發表於 2015-4-27 20:19

Shandy + Wrong 合埋做組合算啦唉

小涼伴 遊車河嗰堆好正
Wonders 發表於 2015-4-27 20:31

所有歌都好正

btw, 啱啱食飯聽到 vani 播男女 睇返 vani播放美浩record 佢係第一次播 係第二隻碟 me 嘅第二愛

仲有唱k必唱ge發現號
已經冇講3rd plug嘅事 有冇機自plug
mark 中婉婉{:1_ ...
Wonders 發表於 2015-4-27 21:42

我 D fd 唔識 rb d 歌, 淨係識 Dear Jane d 情歌 連最後一次都識唱

3rd plug me 過一排再睇下點啦

me ho 少 mark 中車丸丸

梗係啦, 差唔多都係我食到應一應 -_-
kwanie 發表於 2015-4-27 22:05

之後嗰 4 日無啦放心

無可避免之後已經
jj 美浩
仲有shiga要谷
Wonders 發表於 2015-4-27 22:04

大家都好期待 Shiga 新歌係咩曲風

一樣
無可避免is my當年既十二大 之後待遇仲差過GEMGEM
bagfgfcde 發表於 2015-4-27 22:30

Stand Up 都無上榜 ???

咩呀 GEMGEM係我度都有幾首上到架 講到差過佢就0上榜咁 嬲
stand up好似最高第十 ...
bagfgfcde 發表於 2015-4-27 22:38

sorry sorry 我錯我錯

Dear Jane fb
黎緊我地會出首新歌,雖然呢一次不再講愛情,但係希望大家都可以支持我地,like 一like , share 一下,我們正趕工中! 希望快d 比大家聽到啦!

終於唔做呢類歌

見到Vani播PixelToy既寫一首詩 呢首超好聽 強烈推薦
nicholashin 發表於 2015-4-27 22:48

好聽 係魏如萱揀嘎 佢揀 D 歌幾正

李榮浩 最新單曲 不將就 !!! 電影「何以笙簫默」片尾曲
http://y.qq.com/#type=song&id=102367085

作曲: 李榮浩
填詞: 李榮浩 / 黃偉文

好好聽

lm太后遲d會播
Wonders 發表於 2015-4-28 20:11

me 已經急不及待播 第 2 次

Shiga 嗰首我覺得我遲 d 會 loop

如果有下首上榜歌ge話ng g係呢首定李榮浩專輯嘅作品呢
shiga首歌好正 大家要多多支持{:1 ...
Wonders 發表於 2015-4-28 20:29

上網 check check 原來係電視劇黎

me 有 d 混亂 要收埋喺房到開開會先

晏晝check過 電影 同 電視劇 都係同名嘎

但美浩嗰首係電影歌
Wonders 發表於 2015-4-28 20:36

Thank you 似係會 plug, 套戲好多正評

林欣彤 - 樹藤
作曲 : KZ 填詞 : 楊熙 編曲 : 舒文@Zoo Music 監製 : 舒文@Zoo Music
https://www.youtube.com/watch?v=uxzdU3jyx_E

「捨棄一切換不到美麗 得到安慰變不出地位
我像螻蟻 不知道千秋更替薔薇藏後世
於你枝幹盛開的瑰麗 伴隨靈慾興衰的姿勢
那樣華貴 撲滅前望你十秒便記住約誓」

「我守護
說不上來的錯誤
以為折磨只是過渡
卻又發現自己 可有可無」(第三者 - 何啟弘作品)

華麗轉身 (最後一段chorus, 50%速度)
哲學家
夏之咩
不將就
天色很暗
為何要我愛上你
小確幸

終於可以換下 ...
nicholashin 發表於 2015-4-28 22:21

Playlist 新到呢 做咩唔聽全首 Lisa

美浩有新歌止渴
又同Yman合作~
ed8671ed 發表於 2015-4-28 22:40

睇黎之前喜劇之王合作得好開心, 黎緊可能有好多合作機會, 可能 曲 - 美浩 詞 - wyman, 作比 d 香港歌手, eg shiga 祖祖 kay ...

但Wyman既國語詞唔算特別好
如果美祖同Eason都用榮浩作曲既歌做主打 自己再plug多幾首 有無機拎作曲人 {:1 ...
nicholashin 發表於 2015-4-28 23:00

x2 不知美浩嘅演繹都會將首歌變好
一切皆有可能

娃娃好有taste, 推介D歌超正,今晚有美之〈安妮.法蘭克〉!
doughnut 發表於 2015-4-28 23:03

仲有 輓歌(法蘭黛樂團)

連詩雅 U R THE BEST

為何要我愛上你(連詩雅) / 為何要我愛上你(連詩雅) / 為何要我愛 ...
ed8671ed 發表於 2015-4-28 23:29

使唔使呀 咁快熱播我驚你上兩三個 weeks 就聽厭落榜

經過那些年後 少女變成人瑞

那時候所祈願的 實現了沒有?
nicknicknick 發表於 2015-4-28 23:32

啱先先睇完 Lisa 嘅演繹搞到 fa 喊曬

見親哩套video/哩個concert 就心up當年千嬅臨開show前竟大病兼失聲...要打足五晚類固醇 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-28 23:52

不過講真 有前輩肯唱後輩嘅歌 後輩一定好感動 因為唔係好多前輩會咁做

所以除左好明白 fa 嗰份感動之外, 亦 feel 到 Lisa 嘅敬業 (佢話練左 3 日嗰時真係需要比 D 掌聲 !)

以前有睇亞星, 所以知道陳蕾呢位女生, 一直都有留意佢唱 d cover, 雖然唔係完美, 不過真係唱得唔錯, 呢幾年仲只係留喺亞視做主持, 真係浪費左佢, 我覺得唱片公司可以比次機會佢, 連 Aki 陳綺雯, 蕊蕊 ... 都做到歌手, 點解佢唔得 ???

呢首係佢自創嘅歌

希望你做到歌手啦

連詩雅 - 起跑
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : Howie@DearJane 監製 : Howie@DearJane
https://www.youtube.com/watch?v=NgiXb-s6hAo

「再過起跑線的我
仍然要 每天不分早晚 尋求新突破
角色再次掌舵
尋回我 走出一切險阻」

人生的路上,有三種心態最為危險,不管這個人本身多麼厲害,一旦有了這三種心態中的一種,都會在追求的道路上留下太多的隱患,都會極大的影響成功和幸福。阻礙一個人的人生成功有三種不利的心態,分別是:抱怨、盡力而為、顧影自憐。
http://www.lizhimingyan.com/12267.html

好想shiga唱返pop rock!!!
fifty1205 發表於 2015-4-29 21:18

Shiga 呢類勵志 rock 歌都幾正

心心眼
everything 霏s away~~~
希望國腎第時可以作多首歌比shiga
ed8671ed 發表於 2015-4-29 21:23

應該會有嘅

一 sell shiga 先會有 comment

周杰倫 - 手寫的從前
作曲 : 周杰倫 填詞 : 方文山 編曲 : 黃雨勳
https://www.youtube.com/watch?v=TMB6-YflpA4

「我看著你的臉 輕刷著和弦
情人節卡片 手寫的永遠
還記得 廣場公園一起表演
校園旁糖果店 記憶裡在微甜」

但願每次回憶,對生活都不感到內疚。--- 郭小川

隻碟 plug 完啦 ??? 好鐘意呢首呀

閃爍登場 > 豔羨 > Come On
經~過~那~些~年~ > 一千個假~想~結局 > 陣間走個時呢,砰埋道門得架啦

今年 ...
-Prince- 發表於 2015-4-30 23:06

點解李紫昕跳舞歌知己無得同上面 3 首比嘅

RubberBand - 豬籠墟事變 (Easy Sessions)
作曲 : 泥蜢@RubberBand / 6號@RubberBand 填詞 : Tim Lui / 6號@RubberBand 編曲 : RubberBand / 雷柏熹 監製: 雷頌德 / RubberBand / 雷柏熹
https://www.youtube.com/watch?v=HKGaaivd9ok

「世界每秒要進化 這裡有最重注碼 
怎樣亦無法夷為敗瓦」

呢個版本 ho ho tan

娃娃推介枯榮

今日係Liza女皇同家英結婚6週年 要loop華麗轉身、銀河、閃爍登場慶祝
「2015年5月2日正是我倆成 ...
nicholashin 發表於 2015-5-2 14:11

咁我今日一定要 share Lisa 嘅名曲

呢度多左好多愛荃力嗄share首冷門d先
HOTMAN 發表於 2015-5-2 15:23

諗住覆你 做咩 del 左 我一間會 share 首好有意義嘅歌噶 Lisa 一定鐘意

想睇你些牙咩先

好心急嗄
HOTMAN 發表於 2015-5-2 16:14

今晚先 而家有野做

結婚 6 週年快樂
為左 Lisa 破例 share 舊歌 !!!

羅家英 - 我向你求婚 (紅館 version)
作曲 : Traditional 填詞 : 韋然
https://www.youtube.com/watch?v=ba56bYNgfVo

「我向你求婚 我求應呀承
我我愛你情深 這情意天能證」

「Won't you marry me, I love you very much
Won't you say 'I do', My love is very true」

「我永遠愛著你 永跟你唱大戲 我我愛你是你
阿姐你莫逃避 I Love you forever 我真的愛你」
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

X你個X 段片亞視黎既喂

今日咁高興,我祝liza同家英哥百年好合  ...
ed8671ed 發表於 2015-5-2 21:08

呢條片好似係最好嗰條 原來成版都係 Lisa

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/03
RK LW Songs       Singers
01 02  多遠都要在一起   G.E.M. ...
ed8671ed 發表於 2015-5-3 10:56

小入兒仲未 re
wiki 仲未 update 兒歌頒獎禮得獎名單

陳柏宇 - 動物農莊
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : 馮翰銘 監製: 馮翰銘
https://www.youtube.com/watch?v=I_0tlkuZF0I

「驢共馬匹 聲嘶的呼叫
而其後 也有母雞 劇鬥火雞惹嘲笑
全部豬尖叫 狼和狗高叫 誰可給我一票
這牧場也熱騰了 又狂叫又投票 力要手中每票」

如果有個 MV 應該可以令到更多香港人對呢首歌有共鳴

陳柏宇 - 逸後
作曲 : 金培達 填詞 : 黃凱琪 編曲 : Johnny Yim 監製: 金培達
https://www.youtube.com/watch?v=6TuwdnG6Lic

「今天起各有日後
如花火 攜不走 無需要 定擁有
讓我拭去眼淚背著你走 別回首
復原後不要再度跟你做朋友
我怕我念舊」

繼續有 Jason BB , 拼音 MV 出場

Cool Music Forum» Cool Hot Hits » 過期派台區 » Come On - 連詩雅
bagfgfcde
dongbb2332 發表於 2015-5-4 20:32
做乜突然狂loop我愛歌
要棄霏愛雅嗎?^^
ed8671ed 發表於 2015-5-4 22:48

歡迎加入 LINCEYE CM 後援會做 008 號會員

陳柏宇(Feat. 農夫) - 放過自己
作曲 : DJ Galaxy 填詞 : C 君/6 Wing 編曲 : DJ Galaxy/咖啡因公園 監製:農夫/DJ Tommy/DJ Galaxy
https://www.youtube.com/watch?v=1n_ki0zeipE

「你有冇 顧過我 感受 我已經 忍夠
如果真愛真係咁就 太過荒謬 到底
做獵人定兔仔
點解一段關係要分高低要計邊個蝕底
俾你羸曬一切 俾你改造 跟你喜好
做最討好你嘅倒模好冇?
冇法再彌補 我哋嘅愛情到咗死路
我祈禱你搵到一個比我更好」

聽完「走」就諗起呢首 可惜無 plug

尋找稜角(Yukilovey) / 尋找獨角獸(薛凱琪) / 飛吧!獨角仙(小塵埃) / Ghost Town(Adam Lambert) / 濛(麥浚 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-8 22:18

中間嗰幾首
華納特約噶

台長 add oil  送呢首歌比你聽
Wonders 發表於 2015-5-8 22:51

haha
呢首 vani + 麻利 播過

終於出MV啦
女新人仲唔坐銅望銀!!!暫時得曾詠欣同你鬥
harryharry 發表於 2015-5-9 22:44

me 都等左好耐 之前成日逼住要聽 live 終於有得聽下靚聲版

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/10
RK LW Songs       Singers
01 02  孩子,不再漂泊       ...
ed8671ed 發表於 2015-5-10 10:52

第 5 位搵唔到首歌

鄧婉玲 曾是 TVB 兒歌姐姐

容祖兒 - 山口百惠
作曲 : 藝琛 填詞 : 林寶 編曲 : 藝琛 監製:舒文@ Zoo Music
https://www.youtube.com/watch?v=WxKGHu3FljE

「鉛華可以洗退 但氣質不改
如淡妝 白紙中可繪上花海
就勇敢 浪花中退入下半生未來
而率性 是柔情和蜜意裡的氣慨」

梁俊軒 / 唐寧 - 咫尺之間
作曲 : 梁俊軒 填詞 : 王彬
https://www.youtube.com/watch?v=ey3k1rcLTbw

「分開便記掛 思憶在催化
信會有天咫尺兩面沒有阻隔
天天在冀盼 你會讓心 亂如麻 來劃破 
我心內牽掛 流露 溫馨感化
只渴望有日會等到 相戀那刻」

原來 me 個榜 5 年前上過唐寧嘅呢首歌 ho ho tan