返回列表 發帖
遲咗 買唔到星期日GE飛

回復 207# chanchan0909

我1點半鐘入去買 三連位 諗住同屋企人去睇 點知全部得返單丁位 誇張到.....

嬲嬲地過大海睇 兼澳門一日遊 當父親節禮物 150蚊一張飛ONLY 比起香港賣350平

係唔係因為JJ 之前GE傷未好返 狀態唔夠好 所以連大獎賽都無得打?

小惠如果報名嘅係隊長 就算替補上場都唔可以做自由人個啵
chanchan0909 發表於 2016-6-17 10:08

[弱弱一問] 如果只帶一個自由人去奧運而自由人傷咗 其實可唔可以剩下所有奧運賽都唔打自由人? (我自知唔打自由人可能蝕底) [/弱弱一問]

唔得架 一定要有個自由人喺到 姐係如果主打嗰個自由人傷左 就一定要有人頂佢個位 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-17 11:23

我完全明白了 Thanks Chan Chan Chan

聽日入場睇中巴大戰 希望中國能夠贏巴西

但係咁多年嚟 澳門都係巴西嘅福地....

現場睇完 估唔到3比0
我覺得今日唔係中國打得特別好 而係巴西發揮唔好
見到今日巴西正選連自由人差唔多都29歲起跳
反而中女今日真係以新一代為主 (玥 婷 寶)
就算年紀最大嘅顏妮都仲後生過對面
感覺呢隊巴西已經失去咗以往嘅霸氣
但又好似青黃不接 再唔係打不死
所以中國隊今日贏得好合理

其實巴西有無留力打奧運?我平時無太留意...
如果主力係呢班 我唔知佢哋衝唔衝到獎牌喎....

仲有 根據場刋 巴西係4隊平均身高最矮...身高年紀上都輸蝕 中國贏得合理
丁霞配框真係掂
但框接應一傳再強啲更好
今日有一段時間唔穩 比巴西隊追住佢嚟發球

回復 1125# chanchan0909

返到hk lu或者吉叔要留力?
今日其實吉叔同巴西隊好唔滿意球証判決同賽會安排
吉叔發晒脾氣 行咗過計分枱到 仲自己郁手去揭分牌
狂話wrong 計錯分
跟住就暫停咗比賽check 結果係無計錯分
我現場睇到佢咁做 無言咗...

估計巴西隊賽後無聲抗議 拉隊早走 頒獎禮都唔去
臨走前吉叔仲同賽會人員密斟 唔知係唔係投訴
今日好幾次都想用鷹眼review 可惜無
澳門站睇嚟要快啲裝返鷹眼啦...

回復 1127# Wonders

我唔知場刋有無印錯 但jucieley 都3字頭唔後生

咁你覺得佢判得有無問題 ?
我喺屋企睇唔覺有問題
chanchan0909 發表於 2016-6-19 20:22

現場睇都唔太覺
    不過今日個主裁有啲唔夠果斷
    同埋試過兩三次舉錯手/判錯邊 咯

仲以為德國偷到一局tim....
可惜

係囉 好激烈呀
chanchan0909 發表於 2016-6-24 20:09

睇嚟德國下屆會降組?

我要出盡力支持中國隊呀呀呀!

我都覺得好似丁霞比肥思好似好啲
丁霞感覺活躍啲 仲會突然打下進攻
同美妮跟袁兩米好夾
今日好幾球都令我驚訝 點傳到GA
所以我估丁霞應該係奧運大軍
而肥思就同秋月爭...

我諗剩返呢個半月要係針對一傳GE質素 今日啲一傳做得唔好 結果組織唔到有效GE攻勢反擊

今日中國女排基本上好似成場比分都落後於美國隊 係唔係今日美國隊有超水準演出?

美國隊基本上是打翻去年在世界盃赢中女3:0的水平,只要有glass存在,中女好似經常輸!! ...
universal 發表於 2016-6-26 22:57

寧波站中美大戰Glass 無落場?

没去的
二传:月月 丁霞
主攻:朱婷  宝宝
副攻:大姐  掌柜

这6个人基本稳了 ...
youfuqi 發表於 2016-6-30 17:00

月月唔似穩喎
    仲有顏妮呢? 無視她存在?

荷蘭隊殘念呀 佢哋打得好好呀
可惜隊長傷出
我太眼瞓 無睇到第4局尾同第5局
想問下佢傷出咗係唔係最後荷蘭落敗GE一個轉捩點?

都係架 畢竟 Grothues 前面一傳接得好好 後尾無論 Pietersen 定 Plak 一傳都唔穩陣 導致輸波 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-9 14:16

希望隊長無咩大礙啦
睇咗琴晚嗰場 我睇好荷蘭隊有獎牌呀

YEAH!!!! 搶返局!!!

25-21,中女反CUP 2-1!!
酷愛903 發表於 2016-8-17 10:36

燈神連比分都要燈 ?

25 -22 喎

我初初以為嗰球係in
酷愛903 發表於 2016-8-17 10:40

#跟車太貼? 野佬中場表演 XD

真心見到佢出 post 就好驚
chanchan0909 發表於 2016-8-17 10:40

唔使驚 燈神係話巴西贏MA
    In 燈神 we trust

我比較擔心大麗麗...

第5局要加油呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

贏咗啦啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# In 燈神 we trust

yeah !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-17 11:32

中國隊贏咗 好開心
    今場打得好精彩
    巴西輸係發球失誤太多

對對對 !!!

要去上堂啦 !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-17 11:32

我都唔舒服完啦 要返工啦...

劉曉彤今日好幾球都打得好 又敢打
我覺得郎導帶佢嚟打奧運係一個明智GE決定

曉彤真係好勁 幾乎 0 失誤  真係佢出道以黎打得最好嘅一場
之前打完中美 雷 SIR 話 '' ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 20:12

劉曉彤令我諗起04年雅典奧運GE張萍 雖然位置唔同, 但感覺都好似係奧運關鍵時刻突然大爆發 打到識飛咁~

今場兩隊都打咗場好波 thanks for the game
荷蘭又係輸發球失誤 尤其係第三局 局尾接連發球失誤自己將嗰局送咗比中國隊
但係10號真係好勁! 另外4號係將來荷蘭另一武器 積累多啲經驗之後應該唔嘢小
惠隊今日表現好好 當然朱朱一樣咁勁
顏妮都打咗幾球好嘅平快攔網
想講小袁同小宇宙今日開頭打得唔好 但係比賽後段打出咗信心 越打越好 希望佢哋可以keep住個信心打SRB
今屆中國同上屆巴西一樣絕處逢生 希望命運也一樣
對SRB 要攔得好啲 小袁嘅快攻可以力度狠勁再加強啲
中國隊好似係12隊裏面平均年齡最細嗰隊 其實原本放眼2020
今屆里奧打到入決賽 簡直係超額完成 銀或金都不緊要
恭喜中國女排 贏到很好嘅經驗 亦都恭喜郎導
荷蘭女排教練都係好掂!正

其實荷蘭個教練D動作好得意
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-19 11:14

係呀 我都幾鍾意佢

另外 中國隊局首可唔可以早啲入狀態
今日第一同第三局開頭都大比數落後過
雖然靠堅持同毅力追返上嚟贏返
但或多或少都要多謝荷蘭隊提供機會 送禮失分
不過唔係次次都咁好彩追得返同贏埋
球員心態要調整一下

今日好精彩呀 兩隊都打得好好
保斯高域真係好癲 101km/h GE 發球好恐怖...
但係中國隊真係好波 大家都好拼
朱朱小惠小袁林莉都有超水準表現
郎導好夠膽 第三同第四局局尾換人 戰術成功
丁霞同月月兩個SETTER STYLE 唔同 可以配合唔同情況 唔同戰術去運用 好成功
見到佢哋一邊打每贏一分都尖叫為自己打氣
到最後終於贏咗 喊咗出嚟 我睇到都好感動
今屆女排真係心態好好 分組賽失利
但係就迫咗佢哋打咗三場好波奪冠 同上屆巴西隊一樣
金牌早咗一屆攞到 勁呀
可惜曾曾無份打...
不過好鍾意呢屆GE中國女排 又打得 顏值都唔錯 HAHA

弱弱一問1: 苦瓜係唔係指塞爾維亞10號?
弱弱一問2: 其實顏妮係唔係都係打埋呢屆會退役?

朱婷 MVP !!!
等待最佳陣容嘅公布
chanchan0909 發表於 2016-8-21 11:56

絕對實至名歸! 恭喜恭喜
    CHANCHAN 有咩心水?

係呀 10 號係叫苦瓜
下年國內有全運會 佢地應該會打埋先至退役
係呀 今次銅牌美帝有幾個 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:01

係唔係因為佢成日都係苦瓜乾咁GE面口?
    不過今日佢好慘 硬食咗兩嘢

我見到完場時塞爾維亞隊有幾個球員雖然輸波 但係都有露出微微GE苦笑 都輸得起
    其實佢哋嚟講 戴銀都應該超越咗佢哋個目標啦~

佢真係全能,好少人作為球員和教練都咁top,技術、性格、個人魅力一流
lblemon 發表於 2016-8-21 12:21

衷心佩服郎導 個人有料 抗壓力都好強 中國女排教練呢個位好大壓力
    但係佢好多時都不慍不火咁叫球員冷靜 比到球員好大GE支持
    我覺得當今女排壇最佳教練非佢莫屬

其次我覺得荷蘭隊教練都好勁

曾春蕾呢咁
不過佢地拎到金牌應該都無憾啦
bagfgfcde 發表於 2016-8-21 12:20

曾曾應該.......so sad

曾曾 最鐘意就係佢
下屆奧運佢應該都難左 D , 不過仲有機會入選國家隊 , 楊珺菁都係有機會嘅 {:1 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:24

我覺得美中不足係無咗曾曾
    不過我覺得郎導揀咗呢12個球員都無得頂 帶小宇宙係一個好前瞻性又大膽ge決定
    而小宇宙都無令人失望 以新人嚟講算係唔錯 打出水準 又唔怯

如果係我 我會比曾曾去 換小宇宙
    不過如果係曾曾有得打 結局又可能改寫
    要係平行時空先知XD

雖然係金牌戰
但我覺得對荷蘭個場仲緊張過好睇過今日依場
除佐第三局中段無啦啦比塞爾維亞大比數追 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-21 12:05

我都有同感
    睇巴西同荷蘭呢兩場仲緊張啲

呢場我無睇得咁激動
    正如CHANCHAN 話齋 因為今日無一局要打Deuce

今屆中國女排我覺得比2004年嗰屆更強
12個球員基本上都可以當正選出
實力全部都有返咁上下
我覺得佢哋板凳之深 係其他11隊
甚至近呢幾年女排壇上都及唔上...
咁樣輪換法可以比大家抖抖 加上失誤較少 把握到對手失誤 整體上又比較年輕 身型上唔輸蝕 技術同心理好 又敢打 仲有神級教練坐鎮
我覺得呢啲通通都係今屆中國女排奪GE主因

yes  塞隊都盡力啦
今次塞隊連續兩次第二證明自己唔係偶然 可以話佢地已經正式打入第一集 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:35

巴西應該有大換血 2017年交接期會稍弱
    但會放眼2020

呢幾年應該會係 中塞美荷 四分天下

主攻獎一定有朱朱 , 再加 miha
副攻估 Rasic + De Kruijf  不過好想 akin or 大姐 都拎 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:05

我覺得MIHA 今日打得唔係咁搶眼 私心想小惠 其實保高斯域都好勁  荷蘭隊GE 8號Pietersen都好有印象
副攻同意 但希望大麗麗有份 難得傷咗都可以打返咁高水平 仲好似好過傷之前咁
林莉係最後呢三場打出水準 自由人當之無愧
二傳同接應都無異議

但係美國呢 除咗阿金 我都幾鍾意玻璃姐

JENNY 真係太勁 自己周身傷都親自去示範
Guidetti 行內一直都好多人讚佢  希望銀行隊今 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:44

哇 銀行隊呢個簡直係夢幻組合呀

里約奥運會室內女子排球 個人獎項
MVP : 朱婷 (CHN)
==================================
最佳陣容
主攻 1  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:54

哇 chanchan 除咗二傳 你全中呀

副攻我估左 De Kruijf 架
所以錯左兩個
原來我冠軍同季軍戰比分都估啱 !  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 14:23

係喎 HAHA 不過阿金都係你GE後備選擇啦
    你都好好眼光

多謝燈神呢場無入嚟亂燈 中國女排先贏波 #in 燈神 we trust

但係唔知燈神同比利神鬥 邊個贏呢?

==========================================================
【on.cc東網專訊】 中國女排喺里約奧運以3:1反勝塞爾維亞女排,被看淡下奪得金牌,網上流傳賽前巴西球王比利,曾經以佢舉世聞名,睇好邊隊死邊隊嘅烏鴉嘴,曲線祝福中國女排奪金,報道話佢覺得塞爾維亞女排有兩個重炮手,應該會以3:0橫掃贏波,結果大家知啦,所以話中國女排努力比賽贏金牌之餘,都要多謝「比利神」先得呀!

還好啦  起碼證明到我估野並唔係一廂情願
比利贏  燈神有時都估中架 就好似 舊年 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 14:44

哇 燈神竟然咁勁估中 中秘大戰賽果 好叻叻豬呀