返回列表 發帖
呢次唱片公司應該唔會點落budget
以2016年既大氣候黎講 冇錢好難打單  ...
matthew1990 發表於 2016-10-25 09:30

唔打單但GA聲稱會唱多DLIVE比大家聽(請努力)同埋部份歌都會有MV

AMA performance
呢個era既promo做得唔錯唔錯
JasOh103 發表於 2016-10-25 23:40

呢個兒係正常PROMO KEEP住呀GAGA 我唔求成續 只求聽多D LIVE⋯
(PI 的LIVE我DIVE BAR TOUR唱過一次⋯)

好好聽 好感動 好似一個小型HALFTIME SHOW咁
GA無唔記得佢以前D歌T_T
雖然相對的就係GA完全無唱過人地的歌(美中不足)

BTW 呢個CARPOOL真係最正的一個⋯
收音好 無比BG播的人聲阻住
JAMES無搶哂成隻歌唱有好多位都突登留比GAGA
甚至每人唱唔同的PART 或者和音
而且內容好充實 唱好多歌 CHITCHAT唔多但係又有笑位

嚇死James 成架車衝住去
有兩首算好好, ARTFLOP比佢無視左
JasOh103 發表於 2016-10-26 21:12

我諗佢個下真心驚XD
新碟一頭一尾已經夠宣傳
我都係睇YOUTUBE D COMMENT先發覺ARTPOP被遺忘
BTW MR#10 AYO#13 即時熱度

Million Reasons come through
Carpool impact
JasOh103 發表於 2016-10-27 12:37

宣傳下咪幾好 HAHA有機會即時榜冠 而家已沖到上第2 估你唔到

BTW Dust My Shoulders Off  岩岩上唔到咁慘LOL

Talent (&discount) always wins
憑住短短兩分鐘就衝到上第一

如果佢唔派MR真係好浪費 ...
JasOh103 發表於 2016-10-28 13:24

其實係咪有少少似 THE EDGE OF GLORY?當年都好似係宣傳單 但反應出奇地好⋯

登頂成功真係估唔到 對GAGA轉左曲風都有少少成績係好大的鼓勵LOL

不過GAGA好似會派AYO⋯ 唔派MR

呢個mv震撼左我兩日 真係東方人先拍得出呢種精緻
係就係個plot好rigid一段段咁分,但個tra ...
HOTMAN 發表於 2016-10-30 11:07

所以我先話呢個MV有機會係外國有VOICE但暫時都仲未:/

matthew1990 發表於 2016-11-4 01:32

LOL 總有D 人業餘 PRO到傻左⋯
WDUM 好好聽⋯

去左睇TROLLS
D音樂好正 原來GWEN 同 ARIANA都有幫手唱

GAGA幫HILLARY造勢好_正⋯唱左幾隻歌有新有舊
隻隻都打哂冷震
THERE  IS STILL GAGA IN JOANNE'S VIBE T_T

有冇人睇過呢個
PangChiYeung 發表於 2016-11-8 08:25

好高質⋯
MV場境還原
ARI把聲還原
歌詞意思還原

ari 今次無踩住機咁唱好似長氣番D

原來老黎個企鵝音樂會係Dragonland Music Festival其中一個活動, 另外兩日係請啲歐美歌手同DJ

Lineup
25/2 ...
阻住 發表於 2016-11-21 12:15

880 ⋯ 1680 ⋯ 如果Carly Rae Jepsen平少少可能有性趣支持下⋯

無諗過有生之年會見到GAGA 重回BTW MV 的瘦度
可唔可以快D 用呢個MODE 拍哂D MV 先反彈

佢另一場show唱 ayo\John Wayne超正。 變番以前既佢
Nathan 發表於 2016-12-7 21:14

對巡演有番舞曲的希望大增原來GAGA 仲記得可以點跳舞

兩條片GAGA 都係: 老娘可不會輸給你們
MR 其實唱得唔算好但係氣場太勁 QUEEEEEEEEEEEEEN

John Wayne 有望成為下plug!?
Nathan 發表於 2016-12-8 18:46

暫時我估會係MILLION REASONS 先 其實而家好難估 GAGA 只想唱哂所有歌的LIVE (好欣賞呢點)

Yearend 出左了...
Stressed Out 保得住前五
twenty one pilots 差少少三首前二十...

...
antilegend 發表於 2016-12-11 15:41

JB 真係一個可怕既歌手
同埋ARIANA 其實都唔差…比我想像中好

44:28 開始3連LIVE 正呀 PERFECT ILLUSION 好耐無聽過

估唔到Gaga收皮收得咁快,早n耐出道的Bey同Rihanna 到宜家都受歡迎過Gaga,後輩Ariana哥d都上位上得快,睇 ...
loowee 發表於 2017-1-14 17:22

但係其實睇你點睇 如果講新碟銷量 又唔算係太差 好似磨下磨下都有80萬全球(算係甘) 但如果你講派單成續就收哂皮⋯

Fifth Harmony - The 7/27 Tour 香港站
31/3/2017 (Fri)
亞博
阻住 發表於 2017-1-16 21:11

有冇平飛呢你地估-_,- 四美識既歌無LITTLE MIX咁多:/

估唔到喎
頂盡俾個Hall 10佢地
masterdragon 發表於 2017-1-16 23:15

究竟點定義D星黎唔黎香港開SHOW架呢:/又唔覺得5美D既歌係香港好多人識… 碟又冇上過榜…
好想GAGA再黎香港/_\

GAGA生死存亡就睇聽朝七半啦

講真唔太驚喜 但係回憶番哂黎… 好似去番全盛既GAGA咁… TF TFM BTW '完全係一個THE FAME BALL

唔期望聽朝後人氣會V型反彈
不過我對佢好有信心 vocals + 跳舞一定slayyy
舊歌sales應該會升既 ...
JasOh103 發表於 2017-2-5 23:33

TEOG 都話有一句MIX左入去… PAPARAZZI 都有一句
仲諗住APPLAUSE完場會MIX少少音樂 一句都無 BYE ARTPOP …

PI就… 算啦有MR…

TELEPHONE 一出都仲有一刻 希望BE姐會呃哂所有人出黎一齊唱XD

其實只系recycle幾年前d舞,對Gaga來說其實唔系好creative,不過已經好過佢Joanne mode好多 ...
loowee 發表於 2017-2-6 21:19

係 但全部都係好經典個幾下舞步

我第一次睇仲要斷下斷下
後來睇高清真係越煲越正
今次算少道具 dancers係唯一賣點 個3首有 ...
JasOh103 發表於 2017-2-6 21:52

ROOF 落地究竟係點做到…LOL
睇番D 舞搞到好想學跳舞呀T_T

USA iTunes
#1 MR
#5 BTW
#7 PF
#9 BR
#12 JD
#26 TEOG (just one line tho, imagine the whole song{:4_96 ...
JasOh103 發表於 2017-2-6 22:35

咁計應該要PI/TEOF換TELEPHONE XD
Roof個段係錄定 好似係話驚天氣不似預期 因為用drones所以要錄低先
即係話佢吊住係上面成分鐘poker face先 ...
JasOh103 發表於 2017-2-6 22:40

仲以為 GAGA真係玩ZIPLINE咁飛十幾層樓

台下拎住燈棒果班唔知係咪fans?
好似排晒舞咁
好齊而且好有氣氛
尤其MR果part好有feel

希望Joa ...
masterdragon 發表於 2017-2-6 22:45

好似係被選中既FANS有排過的

Million Reasons GO Flashlights!!
JasOh103 發表於 2017-2-8 11:45

初初覺得埸境視覺效果麻麻 但睇完呢個觀眾角度 又覺得唔差WOR!D 排左走位的FANS 拎住個支野 D 燈光效果原來唔係得MR 個下有特別
其他位都有唔同的PATTERN :-0

MR個下全場開燈係夾定定係咩 全部FLASHLIGHT!
同埋睇D 舞真係齊到痴線… 仲有好多鏡頭無影到既野 … 和音伴舞KEYBOARD 個D

係討論GAGA之中插一句

KATY 星期五出新單 又有新歌啦

今年GRAMMY 陣容強勁

chained to the rhythm, to the rhythm, to the rhythmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
係幾有SIA 既味道 暫算唔覺得特別搶FLOW 但係呢隻STYLE 再加KATY應該唔會死掛LOL

好正 勁似

Katy真係得罪左trump派? Sales咁差既
JasOh103 發表於 2017-2-11 20:32

未宣傳姐… (應該 (好似仲衰過RISE… 可能又咁岩撞正fifty shades darker原聲出

反而幾驚喜MR仲留到係第四 畢竟其實SUPERBOWL都五日前

#50 Bad Romance
# 2  Million Reasons
lmml4 發表於 2017-2-15 18:40

peak #4 已好叻

有冇知今個星期六日Dragonland Music Festival 會唔會有平飛放

Facebook 有好多平飛
matthew1990 發表於 2017-2-21 00:37

想搵26號1680 見到可唔可以PM 我

你要幾多張先?
matthew1990 發表於 2017-2-21 09:26

而家唔使啦 XD 麻煩哂
------------------------------------------------------------

意思更明顯LOL

好復古 更復古

回復  俊仔
我又去我又去
matthew1990 發表於 2017-2-23 19:11

無啦 我最後唔得閒無買 :/ 我最平見到1680 賣1000 咋:(

any 片?
matthew1990 發表於 2017-2-23 21:34

KATY LIVE 又好似好左 … :D

-------------------------------------

https://www.instagram.com/p/BQ7hqoDDsui/?taken-by=newsdailyhk

KATY 對EDSHEERAN長期BB第一的反應

[Old old old old news]

原來Born to die 隻碟咁正
nicknicknick 發表於 2017-2-26 14:58

love is out and u a talking about born to die XD real old news

講出新轉講咗幾年,終於有歌聽
lmml4 發表於 2017-3-2 12:41

好CATCHY WOR!今次完全唔同歌路?

仲有呢首都好正
HOTMAN 發表於 2017-3-3 10:48

好有舊式中文歌feeeel

kp剪左短髮
HOTMAN 發表於 2017-3-4 21:07

係咪即係轉得PLUG CTTR成為棄單唔入碟 #BYE

fun fact:
I love this record, baby, but I can't see straight anymore.
And baby when it's love if it' ...
JasOh103 發表於 2017-3-7 20:42

好似唔知咩網 統計過每位歌手最常見的歌詞用字 GAGA 起初 係好多 LOVE SEX BITCH MONEY BABY DIRTY

仲有十日就到四美LIVE IN HK
D飛應該仲有好多⋯ 又問 有無人開始見到有平飛賣:?

mv出佐啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 21:38

係咪個陣黎ONE NIGHT POP 定唔知ONE NIGHT DANCE 個演唱會拍埋…(好「高」成本LOL

BTW 好鍾意2:14件衫… 好正

It's Brrrriiittnnneeyy Bitch!!!
岩岩宣佈左六月去馬尼拉開show
而家傳緊係一個Asia Tour
希望會有香港站 ...
masterdragon 發表於 2017-3-29 22:21

見到 HK FANS PAGE有講有少少想睇 但係諗番起佢呢排網上D片LIVE 就算跳舞都唔係好落力⋯
諗緊值唔值⋯

BBBBBBBBBBBTW
五美仲未有更平飛出現 : /

杜麗莎勁歌靓舞PK Adele
lmml4 發表於 2017-4-2 14:09

幾型WOR 唔知點解睇完覺得GEM老左就係咁⋯

all the feels
JasOh103 發表於 2017-4-3 23:58

做咩野LOOP舊野 哈哈 我到而家都仲會間唔中聽下 BLAINE 既歌⋯

呢隻夾埋個MV次次睇都好SAD

另外hopelessly devoted to you 都好好聽