返回列表 發帖
蔡卓妍 blooming
蔡卓妍 montage
蔡卓妍 as a sa
周國賢 live a life
容祖兒 Joey & joey
鍾舒漫 SC
蔡卓妍 生還者
吳雨霏 第一季
吳雨霏 我正
吳雨霏 蘇眉
吳雨霏 偷偷
吳雨霏 句句我愛你
吳雨霏 明知做戲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

容祖兒 - close up
吳雨霏 - state of mind
吳雨霏 - keep breathing

支持祖兒同雨霏
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

心情不佳
唯有聽下:
楊千嬅 - 原來過得很快樂
楊千嬅 - 麥芽糖
蔡卓妍 - 放得低
容祖兒 - 金銀島
容祖兒 - 搖搖搖

衛蘭 - 陰天假期
衛蘭 - 錯過你
蔡卓妍 - I'm Sorry
蔡卓妍 - 往事並不如煙
蔡卓妍 - 知己
蔡卓妍 - 愛嬴才會拼
蔡卓妍 - 大風暴
蔡卓妍 - 二缺一
蔡卓妍 - 放得低
蔡卓妍 - 生還者
蔡卓妍 - Cross Over
吳雨霏 - 留不低
楊千嬅 - 來生舞
陳柏宇 - 一休
陳柏宇 - 無可厚非
關心妍 - 你有心
官恩娜 - 乾脆俐落
Avril Lavigne - My Happy Ending

今晚聽歌聽到喊死
虐虐更健康 :D
hoic1102 發表於 2014-4-15 01:55

你OT囉
樓主問你今日聽過咩歌呀 :D

Me:
陳柏宇 - Close Up
陳柏宇 - Can't be Half
林欣彤 - Love is Light
泳兒 - 接近天空的地方
泳兒 - 快樂眼淚
盧凱彤 - 掀起
吳雨霏 - In Control
蔡卓妍 - Blooming
薛凱琪 - Tenacious

好似你ICON咁
唔知有無人鍾意聽歌就成隻碟聽?
harryharry 發表於 2014-4-15 21:50

睇心情
有時間既就一定係成隻碟聽

薛凱琪 - Me
薛凱琪 - Electric Angel
楊千嬅 - Medirian
楊千嬅 - Miriam
楊千嬅 - Wonder Miriam
楊千嬅 - 火鳥
Swing - 電
陳柏宇 - Tales
陳柏宇 - First Experience
吳雨霏 - My January
謝安琪 - Yelling

薛凱琪 - Smile
薛凱琪 - August Girl
鄧麗欣 - Coloring Stephy
吳雨霏 - Keep Breathing
楊千嬅 - Make Up
楊千嬅 - Miriam

吳雨霏 - 不遠不近
吳雨霏 - 東京三月
吳雨霏 - 各行各路
吳雨霏 - 不如不愛
鄧麗欣 - 心甜
蔡卓妍 - 魚樂無窮
楊千嬅 - 一個人的童話

hoic1102 發表於 2014-4-21 21:11

我好中意呢首歌 (同呢隻碟) 咖 哈哈

The Present 洗左腦=.=... 頂,又幾正喎=.=
冰心鎖
let it go
你要雪人砌幾呎高
hoic1102 發表於 2014-4-29 18:27

識聽一定聽埋 the present concert

btw 呢排聽返幾個live concert:
- 千嬅: 萬紫千紅演唱會 & 開年大典no.3 & minor classics
- kary: the present concert
- kaybb: 好多謝安琪吶喊演唱會

碟:
Filicious Fiona in Concert 2012
Connected
Sail Away
MIRIAM'S MUSIC BOX

單曲:
留不低
面具
零4好玩
飲歌
你不是好情人

楊千嬅 - 冬天的故事
楊千嬅 - 1至100
陳柏宇tales演唱會2013/14<-----後期製作負分
吳雨霏 - State of Mind

藍奕邦 - 盲年

韋禮安 - 「兩腳書櫥的逃亡」演唱會

陳柏宇
醫生的悲哀
醫生的悲哀
醫生的悲哀

冠都冇冠  但都係美kim第一次上我個榜喳
一個人過得簡單 也許輕鬆 卻還是寂寞 ...
bagfgfcde 發表於 2014-5-10 15:52

下....愛你咁神都上唔到......:funk:

陳柏宇dee dee d side trackssssssssss真係好好聽
- 醫生的悲哀 again
- 再見不再見
- 沒有吻的資格
- 一千種戀愛
- 後無來者
- 原諒我要高霏

仲有電話裡面一字開頭既歌<3
- 一人旅行團
- 一休
- 一個人一支燈
- 一個人回家
- 一個人的童話
- 一千種戀愛
- 一千零一個
- 一千零一次人生

吳雨霏:

留不低
沒有花收的日子
苦苦
逆轉

忍好正呀喂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3rd plug 唔該!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

忍
我們能不能
我不夠愛你
都是你的錯
 這班人
 克卜勒
囍帖街
jose 發表於 2014-5-13 16:03

學吳雨霏話齋

頂天立地
阿牛

唔洗驚
煩死人
姐姐

咩嚕咩嚕
甜蜜蜜
加大碼
  來生舞
hoic1102 發表於 2014-5-14 23:18

笑忘書
愛神死了
   生我的命
   啦啦誇啦啦

淨返果啲唔洗我講啦

自戀自在
愛不愛
Cumon
臉皮
流淚行勝利道

劍龍在草地散步
難道你不怕凍
等待的藝術
Contagious

吳雨霏 - Across (全碟)
吳雨霏 - Keep Breathing (全碟)
陳奕迅 - The Key (全碟)
鍾舒漫 - It's A Beautiful Day (全碟)
陳柏宇/楊丞琳 - 理智與感情
陳柏宇/VnP - 勇者的浪漫
陳柏宇/林奕匡 - 無限
吳雨霏/鄧麗欣 - 絕代雙嬌

弄潮兒
(某愛KUKU既會員Please繼續

吳雨霏處女個人大碟 - With A Boy Like You

麥當娜一吻

若然心淡立即想起你!!!!!

熊貓x infinite !!!!!

熊貓專一至死!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

天之 唔識寫 女 - JOEY

豔羨
across 全碟
state of mind 全碟
my january 全碟
我本人 全碟
Simpler than Love 全碟
合+歡 全碟
ca ...
jose 發表於 2014-10-27 22:36

Keep breathing呢?

Me就好乖咁聽左依隻碟啦

艷羨 - 乳霏

豔羨 (屯門沙灘節live version)
留不低 (勁歌金曲live version)
我本人 (2011叱吒樂壇頒獎典禮live version ...
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 19:41
u have downloaded liu bu di jsg live version?

youtube have ^^
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 21:07

IPAD CANT FIND :( BUT DESKTOP CAN WO=.=
Chi ma gun
我聽果九首live有五至六首都係唔錯架囉
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 20:24

即係五定六A? ^^
btw 絕配@kary on live is so touching :(

強烈推介LOVE MORE完美版^^
話我拎舊片出黎自我安慰都係咁話, 吹呀? ^^

陳珊妮 - 低調人生 (碟)
陳珊妮 - I Love You, John (碟)
陳珊妮 - 如果有一件事是重要的 (碟)
呢3隻碟真係正爆唔該 強烈推介

仲有近排反覆聽既有:
胡琳 - The Fifth Season
鍾舒漫 - What If...
藍奕邦 - 邦

LANB MOTORCYCLE DANCE MEDLEY:
口花花/我想愛就愛/越幫越忙/越夜越有機/2012/激光中

楊千嬅 meridian 全碟

魏如萱 - 還是要相信愛情啊混蛋們 全碟

隻碟岩岩出戈陣聽左一次就冇再聽
而家聽返先發現原來隻碟好正!!!!
都唔明點解會派愛不愛sosad

頒讚詩 (acappella version)

林夕真係好正

那麼多如果 可能如果我
可惜沒如果 只剩下結果
-Prince- 發表於 2015-1-15 23:24

我覺得 浪漫血液>>呢首

牆紙

即使只相隔著塊纸
相親必須同時同意
地上最遠的只怕是 同場
也不看我一次 ...
hehemamama 發表於 2015-2-10 20:15

兵歌

Kollective memories 41!

為何離h~~~~ 可一不可再
你眼裏那點愛 為何掩蓋~~~
茫茫人h~~~~ 終於可找到
我要有你寵oiiiiii 先敢愛

{:1 ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-18 11:55

已經開始重覆播放了!!!!!!!!神級演繹!!!

2015兩大洗腦歌:
海皮 - Let Go
乳飛 - 我敢愛

我敢愛
我敢愛
我敢愛
我敢愛
我敢愛
我敢愛
我敢愛
我敢愛

我敢愛

我敢愛

我敢愛

我敢愛

我敢愛
我敢 ...
jose 發表於 2015-2-18 20:03

呢首歌一禁左PLAY就停唔到 好可怕

小白
蓓蕾
浪漫前夕
最好的債
豔羨
當然
梗係唔少得
我.敢.愛啦!!!:D:D:D:D:D

楊丞琳 - 雙丞戲

徐佳瑩 - 尋人啟事 全碟 ~~ 高空彈跳+樹洞的聲音
楊丞琳 - 雙丞戲 + 天使之翼 全碟

我 敢 愛

雙丞戲全碟 正到喊
特別係喜劇收場 怕 其實我們值得幸福 掛失的青春
fifty1205 發表於 2014-12-30 14:25

呢隻碟真係越聽越好聽
超多可以loop到既歌......點水 金魚 青春 擁抱 幸福完全入晒心

呢隻真係Rainie最高質嘅碟,仲好loop過想幸福的人
近排不斷loop我想愛同懂得自己,懂得自己聽到喊{:1_11 ...
fifty1205 發表於 2015-3-1 14:48

我係聽點水同掛失的青春聽到喊
ALIN未聽, 應該遲啲都會聽下

白安上年隻碟原來咁神sosad
繼還是要相信愛情啊混蛋們 尋人啟事之後又一隻上年我本人非常遺憾冇力谷既碟xx(

安慰 尋人啟事 ^3^
Love ah
bagfgfcde 發表於 2015-3-4 13:22

兩張專輯都is fantastic !!!!!最衰係台灣碟, 所以唱片post冇得比我講咁惟有響度講larr

白安果張風格極統一, 10首歌好似差唔多咁但細聽又發現10首歌既細緻位都好唔同
同陳珊妮之前果張<低調人生>有異曲同工之妙, 好似聽緊10首背景音樂, 而且極舒服
未完全聽熟, so未有排位住

尋人啟事全碟既歌都唔同風格, 你要徐小姐講下故事又得, 玩下dark又得, 試下啲disco快歌電子野又得

高空彈跳>樹洞的聲音>耳邊風>尋人啟事>糖果粉碎者>我沒時間討厭你=潛規則>明天的事情>別怕>不安小姐>只要一分鐘

喂做咩我會un扑架?????好啦唔講啦bye!!!!

浪漫前夕

元宵前夕,一眾毒L 又一自暴自棄自殘自虐 歌曲
ed8671ed 發表於 2015-3-4 20:27

吳雨霏放聲高歌一曲「我敢愛」狠狠打倒你班毒L