返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2017-8-5 22:21

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

細個都係去大家樂多 -.-
kwanie 發表於 2017-8-5 22:52

x2
而家都係lol
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

原來903有冠過說到愛
20>17>10>04>05>01>19
算唔算係呢個榜2010年之後做過最有良心既行為 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-6 16:03

希望你唔係今日先知呢件事

他約我去食樹皮
bagfgfcde 發表於 2017-8-6 20:58

老豆: 呢個肥妹, 咩名呀?
我: Kellyjackie
老豆: Kellyjackie? 乜有呢個人架咩?

Unlimited神碟拎左兩隻最噴既歌黎派台
但係得閒聽番其實噴水池得黎都會小感動 ...
-Prince- 發表於 2017-8-7 20:29

次次聽親都眼濕

有人讚我係好人
咁我係咪好人?

你對吳雨霏始亂終棄就一定唔係好人
jose 發表於 2017-8-7 23:21

我邊有

癡線
究竟仲有幾多間鋪係呀陳柏宇有份搞?

另外兩隻唔配同神碟擺埋一齊wor
換做四台聯頒大碟control比較適合 橫掂同神碟都係同一年  ...
-Prince- 發表於 2017-8-8 23:38

糾正

係In Control喔

嘩... 個旋律好好聽
個作曲人一定好勁 唔知係邊個天才音樂人呢????
bagfgfcde 發表於 2017-8-11 11:23

睇過

Simplest algorithm
A 歌上唔到榜
B 歌唔會有分
kwanie 發表於 2017-8-13 00:33

我唔理
下週一定會更好

睇黎陳柏宇有排紅
希望下年(2019.1.1)拎到男金

他們很容易把一個以前從未接觸過的陌生人定義為好人,別人說什麼他都很相信。他們一旦對別人建立良好的印象就很難消除,很容易被感動。最有報恩的衝動:你要是毫無條件的幫他一回,他可能表面不動生色,卻暗暗想把你一輩子都包攬照顧起來。

或者這正是我

由《愛是最大權利》激烈澎湃高呼愛情萬歲,
《句句我愛你》那個渴望韓劇式愛情的青春少艾,
《Love More》 ...
jose 發表於 2017-8-19 18:43

死野

樂壇良心=梁漢文

唱左就黎三十年都仲唱緊
識作曲
識感恩
有樣
識踢波
實力派

唔睇前五樣以為你講緊我
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 16:55

原來你唔識感恩

唔可以原諒!

NH TOP 20 榜單及季結機制 及 NH TOP 20 AWARDS 頒獎典禮機制
字數:2992
仲有一大part未打  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 17:06

呢位會員睇黎好得閒

感謝天主賜吳雨霏俾香港樂迷!
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 17:04

乖

我真係好支持Gin Lee!
潛水 14>06>07>03>14>20
十年如當日 20>10>08>05>03
Falling 14>13>07>04>02>01
1st ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-21 13:54

得兩冠仲好意思話自己G持GL

用盡全力祈求無欠交榜
nicholashin 發表於 2017-8-25 22:24

期待可以不斷咁skip榜

nicholashin 發表於 2017-8-26 17:43

下 我呢邊黑晒

今週cm榜 10>10 9>9 7>7 6>6 8同12調位
想怎樣吖
林仔 發表於 2017-8-27 19:37

眾榜主擺明係度為衛蘭被狂減AP既事平反
唔打9 10出榜就係要打第8果首

今日個lab啲同學要除晒上身衫先做到hehe

女同學都要除?
nicholashin 發表於 2017-8-28 18:33

Yes
不過男同女是分開房做

做咩 lol
ECG?
616.1314 發表於 2017-8-30 20:00

叻

今週咁多榜主集氣谷某歌 已經見到首歌拎左好多榜既三甲 希望最後冠到

10 combos ^^

Come With Me兩週冠?
bagfgfcde 發表於 2017-9-9 16:08

錯

陳柏宇唱電音歌好好聽
nicholashin 發表於 2017-9-9 16:40

希望呢首歌可以上到紅館

Harrybb 生日快樂
永遠愛你

今日俾2332搞到我好無面。。。
harryharry 發表於 2017-9-23 00:56

點?

驚。你唔可以愛HARRYBB
kk8733 發表於 2017-9-23 01:32

又關唔關你事呀?

唔覆人電話。。。嬲呀。。。
harryharry 發表於 2017-9-23 01:33

咪覆左....

下一首自plug邊隻碟既歌好

Don't Text Him
We R Mr.
同在
bagfgfcde 發表於 2017-10-18 09:50

给我你的坏

找每位填詞人之前,Gin Lee 都會先寫一段字給他們,講解構思、意念,以及她對 Live in the Moment 的看法。

不過,最終幾乎每位填詞人都寫了和 Gin Lee 那段字不一樣的東西,「跟得最足係林夕,其他已經完全唔同晒。我都唔係想佢哋跟晒,最重要係跟返個主題。」唯獨潘源良寫的〈緣.兩半〉,最初 Gin Lee 曾以為是離題,「我當時收到呢份歌詞係有啲失望,我同潘 Sir 講,我明明寫得好清楚,點解寫出嚟同個 concept 無關係嘅?」原來歌詞的靈感來自電影《天煞異降》(Arrival),戲中外星人的語言是一個圈一個圈的,潘源良就把每個人比喻為一個半圓形,要在 right timing 兩個半圓形才會走在一起,成為情侶。「〈緣.兩半〉係講兩個人要在同一個當下先會成事,我同 Eric 開頭都唔明,佢一解釋就即刻明咗。」

GL唔好咁豬得唔得

04. Gin Lee - 玫瑰的故事        20
15. 林欣彤 - 番梘        17
09. 王菀之 - Chotto 等等        16
14. 官恩娜 - 謝謝你離 ...
jose 發表於 2017-10-22 23:15

支持單戀曲
其他歌正辣殺

2 0 C O M B O S
M I S S I O N
C O M P L E T E D

1 Aug 2017 - 提到Jason好想在紅館開個唱,佢揚言會積極地計劃,但謝絕除衫騷肌,因為「好似做鴨咁!」//
3 Dec 2017 - 練得一身橫練肌肉的陳柏宇當然與歌迷「分享」,但除衫前一刻他安慰自己:「唔好覺得自己好似做鴨咁,脫衣舞都係一種職業!」

你玩晒啦老世

好似蔡健雅既同鄉 陳 _ _ 咁
bagfgfcde 發表於 2017-12-4 21:16

近排佢賣少左
都話左佢今次完全係當開工咁做SHOW 囉
如果唔係點會有告別之前同 IWBLY 同 原版車匙 同 原版斷絕來往 姐 ...
kwanie 發表於 2017-12-4 21:12

幫你加返

覺得佢好嘔心
賣肉賣到出晒面
不經意少少得唔得
jose 發表於 2017-12-4 21:13

又唔係除得型喎 好似睇個正太除衫落去浸溫泉咁

咳申風啲歌真係好好loop
例如:磚頭
hehehaha 發表於 2017-12-5 23:58

入左碟好loop左

點解王菀之啲歌可以咁正
離遊記聽到離遊咁濟

我今年首至尊歌好好聽
bagfgfcde 發表於 2017-12-9 15:45

第二位呢?
第三位呢?

奉愛之名        吳雨霏 47
我很愉快        孫燕姿 46
世界對我們        Robynn & Kendy 45
光之海        A-Lin 44

睇人灑花槍就最治癒

嘩 終於睇完條片
首先係頭30秒兩人鬥假真係好得 好過自己啲歌
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 ...
JasOh103 發表於 2017-12-24 00:05

好正
救命 同情被黑的美賓

Clean 好好聽
1989成隻碟都好高質  (除左Bad Blood)
bagfgfcde 發表於 2017-12-25 10:32

我鍾意this love...

召集所有有冠呢幾首我覺得應該除左我之外冇其他人會冠既榜豬>3<

第2週冠軍歌: 魏如萱 - 一萬個不回頭的方法
第9週冠軍歌: 盧廣仲 - 二十四小時柒天
第29週冠軍歌: per se - 家變
第30週冠軍歌: Twins - 失約
第46週冠軍歌: Yan Ting - 愛與罪
第51週冠軍歌: Dear Jane - 全也活過來

恭喜今年本榜三組季度歌手
at17
林二汶
盧凱彤

條友想點hahahaha

笑死 用手著長襪

陳生又著左幾多寸既增高鞋呀