返回列表 發帖
姓林既作歌都有一手
#林宥嘉
#林家謙
#林俊傑
#林_ _
-Prince- 發表於 2017-6-19 19:24

林一峰果然過哂氣
咁耐都冇人講

當年佢作比梁詠琪d歌幾好聽架
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

頑皮嘅祖兒,唱唱吓歌玩揈水袖,CUTE到哩!
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

Kary吳雨霏——粵式苦情歌的承包者。

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我 ...
jose 發表於 2017-6-26 21:12

吳雨霏單飛第一隻碟已經係2006年 我本人已經2011
邊忽網絡不發達呀...

有啲fans成日讚佢靚 搞到我好混亂
好想知霏霏到底主力賣樣定賣唱功 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:43

兩樣都唔賣
霏霏係非賣品 無價

有邊個fans會話自己偶像醜
kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:50

鄭醜

霏霏係天后 咁AGA係咪灣仔?
nicholashin 發表於 2017-6-26 21:52

Gin Lee係我屋企

心如亂麻
錯過了...

回眸一笑代表作 噴到
nicholashin 發表於 2017-6-28 12:50

反而唔落固執/斷絕來往
衛蘭d歌名又錯哂 而且連賣love賣fate都唔落
好奇怪

太姣 同埋用個嬅字!!頂
electric 發表於 2017-7-1 11:40

睇返上一版d電視節目表
先諗返起細個屋企睇亞視多
亞視其實好多好節目
係大約06 07年左右開始慢慢停哂自製節目
之後就好似容祖兒一日唔消失咁一沉不起

《獨愛》洗腦到屋企人聽電台播第二次已經想跟著唱
nicholashin 發表於 2017-7-2 14:59

至尊歌

原來你覺得逾越生死差過無人知道雙子座
nicholashin 發表於 2017-7-3 12:47

我覺得係

渺小的仍然很矜貴

903專業推介 (第35週)
30.08.2008 13:24

來到周末,如果你仍然在上班的話,不打緊,繼續落力吧!總會有人為你誇啦啦的,連跳15級成為本周榜首冠軍歌有楊千嬅《啦啦誇啦啦》;扭扭扭……扭足六個星期,本周扭得更落力,有周博賢作曲、編曲、填詞一手包辦,泳兒主唱的《小蠻腰》成為第亞軍;Wow……今晚終於開show了!Let’s dances! EO2《Ladies’ Nite》微跌至季軍位置。

上榜5星期,來到本周跳升5級成為第4位有周柏豪《宏願》;至於第5位仍然有他,雄霸推介榜足足十個星期,有他──MC Jin《ABC (Radio Edit》。

本周的5首新上榜推介歌包括:Dear Jane《戰狼三國》、Rubber Band《一早地下鐵》、周麗淇《輕飄飄》、陳奕迅《歌‧頌》、HotCha《小野蠻》。

想知道其他上榜歌曲的位置?請密切留意第35週的《903專業推介》。

千千叻叻

| 歌曲與Live in the moment的關係 |
Gin 寫了一段文字給林夕:「如果問路上的行人:“你現在在做什麼?” ...
dongbb2332 發表於 2017-7-11 23:54

支持!

好開心。。股票升左好多。。
kk8733 發表於 2017-7-14 10:00

你而家個倉有咩貨
我覺得823係可以長期持有
加息周期穩定之後5仔都可以恢復
2 3 6三寶我就最鍾意3仔
其實2仔都鍾意 但一來貴, 而且如果開放電網就大鑊

大陸股我覺得博唔過

1137 1234
kk8733 發表於 2017-7-15 02:24

1137雖然新特狗上場之後可能新人事新作風
但隻野年年蝕錢 我就覺得真係博唔過
當然如果佢真係最尾攞到牌 一定爆升 但我唔會博

不如開返個股票台lol
dongbb2332 發表於 2017-7-15 02:25

股票流動性高易d套現
買磚頭好危險
有時你想出貨未必真係出到

都係嗰句 香港人最唔鐘意嘅文化就係香港文化睇黎你班friend好少食麥當勞  ...
nicholashin 發表於 2017-7-15 08:52

我一唱flying by班組仔女就知係咩歌...
因為係m記歌

不只為「打卡」而存在 結婚蛋糕設計師:有種美麗叫「剛剛好」

個設計師一定係嬅粉

好想再不擔遮 好想再濕一些
HOTMAN 發表於 2017-7-18 18:24

一陣又會落巨雨了

話說想當年我升中派位派到第十幾志願
然後喊到pk 原因係冇得去暑假個旅行 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-19 20:21

我好似係第三志願...

I am proud of you Ching

大家最想/最唔想邊首拎十大牙?
dongbb2332 發表於 2017-7-22 12:29

愛近在眼前

90年代出道的湯記,慶幸自己出道時間好:「我都算好運,嗰時內地啱啱開放,啲人可以聽廣東歌,家返內地登 ...
jose 發表於 2017-7-22 23:09

佢追樂壇追好貼架
Gin Lee都識
仲知佢隻新歌叫空姐

鄭傭
鄧詠芝
李卓庭

香港好多偶像派
bagfgfcde 發表於 2017-7-24 22:16

楊千嬅

**** 本內容被作者隱藏 ****
dongbb2332 發表於 2017-7-25 10:50

愛才
蘭蘭萬歲

期待美霏仿效鄭希怡。。。

出隻高質快歌碟 yumiko space ...
-Prince- 發表於 2017-7-25 23:13

支持波士高

真係唔多想鬧人 but某人真係唔好再扮joey fans喇
想嘔 曲到***

講左十句野都冇就問我攞whatsapp仲問我你唔用whatsapp講野架咩唔通你唔係本地 ...
dongbb2332 發表於 2017-7-26 18:28

應該係美容人士

做乜鬧自己
bagfgfcde 發表於 2017-7-26 18:07

鍾意無人知道雙子座係祖粉門檻
結論:cm無祖粉

憶蓮不是到日本隨便拍些廣告,影些雜誌封面,就說自己到日本發展,她是認認真真地推出兩張大碟三張細碟,跟日本和美國音樂人合作交流,有機會讓Incognito替她做《Pieces Of Mind》的remix,這是她的音樂事業中的重要一頁。雖然這次日本發展在商業上並不成功,但在音樂意義上,我為憶蓮感到驕傲。

影射Kelly

仲有舒文
jose 發表於 2017-7-27 16:47

支持雷頌德

nicholashin 發表於 2017-7-27 23:35

霏霏好可愛

我都唔係好識
主要都係查返自己個太陽月亮星座組合+上升星座睇下網上啲分析 ...
dongbb2332 發表於 2017-7-31 16:05

你渴望被人了解,有時卻不敢把心事全部說出來。小心過馬路,留意路面情況,或許會有意想不到的驚喜!

大師呢段野又響咩網度Copy出黎架?
dongbb2332 發表於 2017-7-31 16:55

自己作...
我師承玲玲神算

他的自我保護力很強,不會輕易相信別人,只有他認為最親的人,才有資格知道他的心事,到他的家去。他的家, ...
kwanie 發表於 2017-8-1 00:09

百搭

無人知道雙子座
newguy 發表於 2017-8-1 08:33

骨子裡祖粉

演唱會點題主題曲
Kfmusic 發表於 2017-8-1 14:15

希望早日有得聽

決定如果HOTMAN唔交榜 下週就out Come With Me!
nicholashin 發表於 2017-8-2 15:22

叫佢唔好交先

你問我答

For Bxxxxxxxx
dongbb2332 發表於 2017-8-2 11:18

有時小童對意淫有不同定義…
試過有個女仔 玩咩都驚走光比人睇蝕…
重點係其實無人會想睇蝕佢…

咁小潼呢?
個個都玩OCAMP, 唔通個個都玩OCAMP咩
dongbb2332 發表於 2017-8-2 18:02

有d女仔真係太心多的心多

作得又唱得!盤點香港8位實力派唱作女歌手

AGA
方皓玟
Robynn & Kendy
盧凱彤
岑寧兒
Serrini
JUDE (曾若 ...
nicholashin 發表於 2017-8-3 22:25

吳雨霏出完唱作大碟都冇份

豆腐john john
HOTMAN 發表於 2017-8-3 00:13

可惜
希望下年有得玩

作曲:盧凱彤
填詞:黃偉文

At17 - Girls and Girls
hehehaha 發表於 2017-8-5 18:20

ellen正式退出唱作人/三甲爭奪戰

多謝支持加油
dongbb2332 發表於 2017-8-5 09:47

多謝支持驗雙

dongbb2332 發表於 2017-8-5 21:41

而家d野貴到嚇死人...

(2006年8月壹周刊圖片)

下年睇JW紅館 有冇人跟機
HOTMAN 發表於 2017-8-5 22:08

可以唱3次矛盾一生

唔好扮細啦
HOTMAN 發表於 2017-8-5 22:41

你點知人地大

x2
而家都係lol
dongbb2332 發表於 2017-8-5 22:54

我鍾意快活多d
感覺光猛d
同埋通常冇咁多人