返回列表 發帖
本月噴言

2月1日
「雞年春節要食雞、春卷
 但咩係春節???」

2月1日
「其實個獎叫最高銷量女歌手
 冇講過淨係計唱片
 可以計埋演唱會 代言 廣告 電影票房同球衣銷量」

2月3日
「估唔到Kary三唔識七都咁幫阿Mag」

2月4日
「蘭蘭有女金都偷笑啦 唔係以為佢果兩首歌係天然呆+樂觀下化=.=」

2月4日
「行政長官民意調查 (CM選區)」

2月4日
「可能係容祖兒
 孩童時代既牙肉
 年輕時代既打人
 成熟時期終於識唱新貴」

2月4日
「我覺得我要買副超」

2月4日
「希望祖兒有獎
 我宣佈如果容祖兒有獎 我今晚會訓覺」
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

可能就係你quote既呢個po
bagfgfcde 發表於 2017-2-5 22:09

去千嬅個post睇下有冇靈感先
如果torres跳色惑千千會唔會大嗌唔好唔比睇???
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

呢件事真係有發生過
佢話唔知點解Torres跳舞做乜咁姣
原來係婆婆俾演唱會dvd色惑佢睇 ...
electric 發表於 2017-2-5 22:18

笑死 想像到千嬅講呢句野個樣 好好笑

「你係咪有第二個?」
「冇呀。」
「冇定未呀?」
「你講咩呀...」

我本人(碟)>beGin>Binary

愛轉會過球記既女人發既第一隻碟噶
dongbb2332 發表於 2017-2-10 14:52

Miriam呢

娛圈姊弟 男子組合 上位天后
臥底緝毒鎖定五藝人

警方毒品調查科調查娛樂圈藝人藏毒案連番告捷。繼新進歌手周永勤後,另一極速上位的新秀吳浩康,亦於前晚被指涉藏可卡因被捕。可靠消息稱,毒品調查科於半年前,經已開始針對娛樂圈毒品氾濫展開專案調查,除了派出臥底滲透圈中收集情報之外,現已掌握一份圈中藝人吸毒者名單,包括一對藝人姊弟、一隊男子歌唱組合,以及一名上位接近至天后級的女歌手。

吳浩康於前晚在尖沙咀柯士甸道被毒品調查科探員截停,搜出一點二克懷疑可卡因毒品,經帶返油麻地警署調查後,獲准以五千元保釋外出,下月二十一日返警署報到。吳浩康暫對事件保持緘默,惟其經理人公司發言人霍汶希則強調,如藏毒事件調查屬實,會對犯錯藝人嚴厲處分。

部署半年拘歌手吳浩康

警方毒品調查科繼於今年四月二十七日揭發藝人周永勤身上疑藏有俗稱「五仔」的軟性毒品後,在短短兩個月內又查獲吳浩康涉藏可卡因。消息稱,警方其實早在半年前,已發覺到娛樂圈中濫用藥物情況漸趨嚴重,故開始部署專案調查行動,務求將提供予娛樂圈毒品的犯罪組織連根拔起。

據悉,由於娛樂圈中人都頗具名氣,若涉及毒品交易會非常小心,通常都只與極信任人士交易。不過,提供毒品的組織都會爭相供貨予藝人,因保證安全,且一定有錢收,此令警方在調查工作遭遇困難。消息稱,為掌握準確的娛樂圈毒品交易情報,警方半年前已在藝人蒲點滲入臥底,混入藝人圈子收集情報。

上位天后家中派對請客

周永勤與吳浩康的案件,都是警方掌握可靠線報後採取行動,反映有關調查工作奏效。不過,消息人士透露,警方的調查行動仍然繼續,而且已收窄範圍,掌握一份吸毒藝人名單,當中包括一對藝人姊弟、近期人氣急跌男子組合,以及一名正在急速上位、銳意成為天后的女歌手。

知情人士稱:「上位天后好鍾意請人返屋企開派對,表面話飲野Relax(放鬆),其實咪又係Take野(吸毒),佢同班朋友都係偶像級歌手,所以匿係屋企說先夠安全,不過佢都幾闊佬,好多時都會請埋班朋友食,大家都知呢D野唔平,不過佢近年賺咁多錢,都冇計啦。」

至於人氣急滑的男子組合及藝人姊弟,據悉索K情況嚴重,幾乎圈中人所共知,知情人士稱:「男子組合出親黎唱歌,個鼻都索下索下,係人都知咩事!仲有包對圈中姊弟,就Take野Take到旁若無人,鍊車亂黎之餘,仲好興Take完野之後去玩水上運動。」

原來
electric 發表於 2017-2-12 10:33

是否很驚訝?

佢有邊一日係唔阻
kwanie 發表於 2017-2-15 08:39

今日有誰共鳴嘉賓居然係黃子華 無揀到佢自己歌

呢家嘢就見仁見智
仲有好多VCD已經花咗 睇唔到 ...
林仔 發表於 2017-2-16 13:18

我頭先播04年既芝芝精選碟
保存完好

搞到968 真係藍絲都會反
HOTMAN 發表於 2017-2-20 09:16

你會用架咩...

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2017-2-21 09:26

覺得呢段先點睛

謝安琪形象健康且熱心公益,曾獲選為香港十大傑出青年,亦廣受年輕人歡迎,包辦了高登討論區女神選舉的歷屆冠軍,為現今女神的指標人物。

吳雨霏新碟銷量好
豪氣請客

吳雨霏(Kary)昨晚在九龍灣舉行《我本人》音樂聚會,她透露新碟銷情佳,將於15日發第二次版,她說:「好開心,以前從未試過,會請同事食飯。」她笑言自己一向豪爽,食飯不會設限額。

同期出碟的謝安琪(Kay)暫未有第二版,問可擔心鋒芒太露,招人妒忌?她說:「邊個?所有歌手關係都好好,成績好會互相鼓勵,我o地好團結。其實我份人好易相處,我亦覺得冇人難相處,但就同Mr.特別熟絡。」

原來Adrian Fu fb有轉載我地d post

將平時d煩躁發洩係d電話詐騙度真係好爽
electric 發表於 2017-2-24 14:57

我都好想發洩

Fiona話:「冇人呃我,我亦冇呃人,私生活唔應該用嚟做新聞換版位。」
Fiona話:「女仔未認定對方係終身伴侶前,唔好除下吊帶。」

其實CM已經少咗人 大家都忙 上榜嘅只會來來去去同一班人
nicholashin 發表於 2017-3-1 20:25

唯有交比我髮力

不知不覺已經3月, 唔知今年仲有無人搞
kevinlai1621 發表於 2017-3-1 18:54

就你啦

不過認真
比較返統計數字
16年4月開始除左8月
回post量已經全線比去年同期下跌

學習點用excel
上年dse要畫pivot table噶
bagfgfcde 發表於 2017-3-1 21:02

咁chur既
可以方便整榜

係咪有人玩先
kevinlai1621 發表於 2017-3-1 21:00

整開就有人玩 (應該係掛)

最主要係我推嘅歌手無新聞無新歌無話題
harryharry 發表於 2017-3-1 21:08

唯有鞭屍

希望呢位會員會出多啲噴po 勇奪噴言獎
bagfgfcde 發表於 2017-3-1 21:10

但美祖d新歌已經噴過我d噴言

好啦, 咁我入紙申請, 大家多多指教啦
kevinlai1621 發表於 2017-3-1 21:17

free ride成功

每年無線的《勁歌》頒獎禮都備受歌手重視,連帶歌迷們也十分緊張賽果,故不時有不同歌手的歌迷爭執情況。

前晚無線在美麗華酒店舉行慶功宴,大會預先通知警方到場維持秩序,但今年聚集歌迷人數只得100人左右,圍觀市民則有逾百人,只見歌迷群各自舉起支持偶像的名牌,不但沒有敵對歌迷爭執場面,一班拿陳慧琳名牌的歌迷見陳入場後,竟冷靜地放下,然後舉起衛蘭的名牌歡呼,陳慧琳與衛蘭屬不同唱片公司,歌迷們變得和睦又博愛,認真古怪,世界和平也指日可待!

呢頭撐 Kelly

轉頭捧衛蘭

harryharry 發表於 2017-3-2 00:21

請勿呃post

都冇分加:(
HOTMAN 發表於 2017-3-2 01:06

要用書面語嗎?

何樂而不為?
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:09

需要幫你加上MV嗎?

想睇型人道mv
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:11

唔知red mr幾時有得唱

想知樂壇新人John幾時錄呢首歌
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:13

怪就怪彼此堅持 這男孩子(譯詠麟)

彼此唔係refer緊兩個人咩
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:18

好似係。。。

係咪refer緊呀樂壇新人同樂壇元老兩個
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:23

Gin Lee is sun yun?

講緊樂壇新人John
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:33

gum who is yuen lo?

我估應該係譚詠麟
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:36

我地好似呃得好過份

發覺自己影相有時好mk

你確定這是確幸嗎 真的確幸嗎
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 19:13

mk幾好呀
可以呃XX

有 「 龍 嫂 」 之 稱 的 Yumiko , 出 道 短 短 四 個 月 , 已 獲 公 司 厚 待 火 速 推 出 個 人 唱 片 , 日 前 3T 舉 行 音 樂 會 , Yumiko 全 程 有 高 層 照 顧 , 派 頭 直 逼 一 姐 容 祖 兒 。
Yumiko 能 夠 撇 甩 孖 T ( Maggie 及 Mandy ) 率 先 跑 出 , 除 了 因 為 她 在 三 人 中 表 現 最 突 出 , 也 因 為 英 皇 早 有 唱 得 的 容 祖 兒 、 賣 青 春 可 愛 亦 有 Twins , 反 而 獨 欠 肯 性 感 的 型 女 歌 手 。 唔 錫 身 , 令 Yumiko 成 功 攝 位 。

做 到 無 停 手

短 短 幾 個 月 , Yumiko 以 21 歲 性 感 型 女 路 線 , 硬 銷 四 十 二 吋 長 腿 成 功 跑 出 , 更 迅 速 網 羅 大 班 學 生 fans , 走 勢 凌 厲 。 英 皇 遂 決 定 替 她 趕 在 年 底 前 推 出 新 碟 , 截 擊 今 年 樂 壇 新 人 獎 。
「 最 初 知 道 要 行 性 感 , 都 擔 心 觀 眾 唔 接 受 , 都 是 搏 一 搏 ! 」 Yumiko 說 。

肯 搏 肯 捱 是 取 勝 之 道 , 秉 承 英 皇 紅 人 做 到 無 停 手 作 風 , 搏 殺 期 的 Yumiko , 每 日 睡 眠 時 間 只 得 三 、 四 小 時 。
「 這 是 自 己 喜 歡 的 工 作 , 睡 少 些 都 無 所 謂 。 假 如 讓 我 一 日 睡 足 十 小 時 , 但 要 返 寫 字 樓 工 , 反 而 更 不 精 神 ! 」

憑 性 感 出 位 , 加 上 英 皇 推 波 助 瀾 , Yumiko 已 成 為 今 年 新 人 獎 大 熱 。 公 司 為 集 中 火 力 催 谷 Yumiko , 更 下 令 要 孖 T 讓 路 , 今 年 有 份 競 逐 新 人 獎 的 英 皇 歌 手 , 也 只 有 她 一 人 。
「 知 道 呢 個 消 息 , 自 己 都 有 擔 心 , 不 知 她 們 ( Maggie 及 Mandy ) 會 怎 麼 想 … … 後 來 , 我 主 動 找 她 們 傾 , 大 家 好 坦 白 將 心 裡 面 的 想 法 說 出 來 , 我 發 覺 她 們 原 來 不 介 意 , 還 好 支 持 我 今 年 去 攞 新 人 獎 。 」

呢舊好正
HOTMAN 發表於 2017-3-3 21:46

點解我會心邪

聽到對gay cp係地鐵大聲嘈交

話咩唔係打唔打既問題
HOTMAN 發表於 2017-3-3 19:43

家暴

呃金幣????唔知你講咩
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 19:41

發現冇乜人follow me

冇人跟踪你?
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:31

閃來閃去

要點follow you
kevinlai1621 發表於 2017-3-3 22:46

Keeva Mak 麥家瑜
25 February at 19:31 ·

工作後在街上巧遇我的大師兄大帥哥大偶像 哈哈 孫耀威 Eric Suen

原來佢都有工作

#mean
-Prince- 發表於 2017-3-3 23:29

好得很嗎

個壇人流好低

有心機mark下榜真係難得一遇牙
ed8671ed 發表於 2017-3-4 12:40

靜過膠登

口水轉咗人已經棄咗
而家淨係間唔中聽下嘉姐頭半個鐘有冇新歌首播 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-4 12:49

我以前通常聽晏晝12-2
同埋wasabi

如天註定我們 走到盡頭
用力撞壞那天門 親手自救

唔知did did可以忍幾耐呢

12-2 Vani!!!!!
Wonders 發表於 2017-3-4 13:00

你聽開樂人谷???

咁而家呢

轉人嗰時我以為聽緊今日正x滑鼠商店街x1872
好八婆呀成個節目
就好似電台版嘅都市閒情 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-4 13:11

會唔會以為聽緊一台

冇聽一台牙
可能似新城 家燕老母嗰啲掛
ed8671ed 發表於 2017-3-4 13:28

不群不黨 對事對人
中間人 李慧玲
左 右 大 局!