返回列表 發帖
我既愛情觀呀? 開心最緊要囉
暫時未有一個好完整既愛情觀...實在太難遇到一個最啱既人 我而家都係度浮沉緊
係隔離擺個枕頭 攬住個枕頭就好似攬住佢咁囉~
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

全部歌都好勁 仲有個叱咤新人銅

媽媽不愛爵士樂 10/10
迴轉木馬 10/10
Winnie 10/10
喘一口 ...
hehehaha 發表於 2017-4-13 16:59

請你不要不要吹我耳朵
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

樂而不Yum
hehehaha 發表於 2017-4-13 17:49

挨住你 (我在橋腳橋實了大髀)

怎麼進入大家的罅隙
太多嘆息 
太少愛惜
hehehaha 發表於 2017-4-13 17:54

要出街了 著衫先
綁住你 oh

應該繼續 離開不放手

自戀自在 好好聽
nicholashin 發表於 2017-4-15 00:29

佢冠先定潮流冠先?

燈神係話自戀自在上死位架 not 冠
nicholashin 發表於 2017-4-15 00:49

唔記得了
淨係記得小白 所有下雨天 剛剛好、

其實我覺得最新經典係你在我在 上榜13星期無冠係世界級
nicholashin 發表於 2017-4-15 00:52

我已經遺忘左呢隻歌
許廷鏗係咪好慘

仲有我的志願都係講起你在我在先諗返起
話說我的志願係咪飛出左十大?

但你之前話想比呢首十大 只係見903強行谷佢上男銅先唔畀
但最少證明我ban左首歌係合理 ...
nicholashin 發表於 2017-4-15 00:54

好慘

3AM
空姐
不屈

開始鍾意空姐多過3am

I'm with u
HOTMAN 發表於 2017-4-18 03:26

AGA somehow overrated

呢首jer 之前個d keep住聽
HOTMAN 發表於 2017-4-18 10:10

一 若 認 圓 Superman好好聽
第一隻EP都好好聽

孤雛幾失望
獨一無二又幾鍾意
3am都唔錯

作比其他人既歌都幾好

嘩呢個不得了
將千嬅隻歌提升到另一層次

我居然睇曬
好好笑啊救命
electric 發表於 2017-4-24 07:42

將不認不認變成健康操
我send左比個嬅粉睇, 佢話係大媽舞

其實我覺得佢地有參考all about love果陣嘅舞步
electric 發表於 2017-4-24 09:36

你即係話AAL跳大媽舞啫

頭先順便睇咗下all about love d片
all about love同let's begin比真係差好多....
無論唱 跳 同埋造形
...
electric 發表於 2017-4-24 10:05

我覺得係因為開大太災難級
再對上一次萬紫千嬅都只係一般
加上A Music第一隻碟同Unlimited相差太遠(雖然Meridian過左幾年聽返幾好聽)
AAL又唱好多華星side track(例如8步半 出埃及記)
所以覺得好驚艷

同埋AAL係唱得唔錯

自由行 (John)

獨立贏自信心 獨立餘下半生

所以香港都要...

其實其後真係好好聽

請放心傷我好聽啲
nicknicknick 發表於 2017-5-2 16:01

你又知我聽完其後會聽請放心上我既

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

動漫fever playlist,
本身想多幾首, 但真係諗唔到有咩canton pop有動漫feel

前前前世(RADWIMPS) ...
CunninG 發表於 2017-5-4 00:17

若被傷害夠?

日期 : 03/05/2017
時間 : 1900 - 2000
節目 : 期間限定

喜歡寂寞(蘇打綠) / 獨愛 / 沒那麼簡單(黃小琥) / ...
Wonders 發表於 2017-5-3 19:46

湯記係咪會上榜

林奕匡 冠軍歌包括

2011 無限 Stay With You Tonight
2012 三十歲前要完成的事
2014 高山低谷 I See You E ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-5 10:03

me多你半首咁大把

2010 -
2011 -
2012 30歲前要完成的事
2013 -
2014 高山低谷、頌讚詩
2015 頌讚詩*、有人共鳴*
2016 一雙手*、停止繁殖*
2017 難得一遇*、第一個早晨

*兩週冠軍歌

日期: 16/5/2017
節目: 天敵

天敵

Confirmed

你要形容下聽緊首歌嗰陣好似去左邊一個國家
matthew1990 發表於 2017-5-16 23:21

中國?

何韻詩隻Free Love真係幾好聽
尤其係好多side track根本唔plug得但又好聽 (例如愛情花, 法文歌)
係今時今日逐隻歌plug既樂壇係唔會做到

唔好話個樂壇
剩係佢自己近幾年堆單曲已經係難聽級別
hehehaha 發表於 2017-5-18 15:16

我幾鍾意親愛的阿嬌
是有種人就...我唔得

我覺得佢既歌係無臉人開始我已經無一首鍾意
親愛黑色算好d

我中2喜歡喜歡你同不眠皇后
jose 發表於 2017-5-18 15:26

呢兩隻我都好鍾意
仲有plug左既Shampoo都超正

恨台上卿卿

原來梅姐反卿
可惡 與民主黨為敵
bagfgfcde 發表於 2017-5-20 23:21

沒法跟你卿卿…鬆鬆!
假裝卿卿,我我只好放手

謝安琪仲反得勁
又笑人鬆又要放手

日期 : 20/5/2017
節目 : 一格格

一格格

很有主題呢

突然一生人係幾襟聽
淡淡然咁 但又幾深刻

已經決定比個十大佢
我諗應該成個CM得我覺得突然一生人空姐行屍走肉三首都好好聽 ...
hehehaha 發表於 2017-5-25 02:38

行屍未聽熟 一兩次唔下定論住
人人喜好唔同好正常
例如我對今年年頭幾首熱捧既華語歌冇咩feel 仲有獨愛

我唔識欣賞湯記把聲 不了
hehehaha 發表於 2017-5-25 03:14

所以人人喜好不同
我鍾意湯記>黎瑞恩

如果關淑怡有新歌就好

AGA
哈囉       18>20>14
能說不的秘密   08>04>03>04>01>08
問好       18>06>12
一天在一時    06>10
一X米      16>06>14>09
一        09>05>07>02>13>05>01>06>20
一加一      18>08
一加一 (陳奕迅版) 16
若        20>06>09>01>01>04
認        17>18>20>xx>07>17
Superman   18>05>06>08>01>07
圓        07>12>09>11>17
圓 Acoustic Mix 11
孤雛       19>xx>16
獨一無二     19>11>12>17>15>15
獨一無二 Remix 17>10>15>15
3AM      08>09>10>12>12>01>10>02

都唔知邊個話我打壓佢
根本成績就好好
出道第一年已經捧仲想點
第二年一上成12 weeks
第三年若兩週冠, Superman又冠, 全年派得三隻歌總成績都排第六
第四年佢隻圓plug到第n plug, 孤雛就係唔鍾意吹咩, 獨一無二都上10 weeks仲想點
第五年3AM又冠

決定唔比3AM十大
根本就唔使塞住任何人把口
因為一隻孤雛就依依唷唷

hehehaha 發表於 2017-6-14 19:31

發燒了

如果香港有多啲呢種質素既電氣歌就正正子
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 19:57

充電器 快樂最快 布穀鳥大反擊算唔算電器歌

想幫分過手請舉手做一個PLAYLIST
但諗黎諗去我由他去同給我愛過的男孩們係岩FEEL岩用 ...
CunninG 發表於 2017-7-11 22:29

CM共和第十位 大慈善家
唔知點解有一刻諗起呢隻
當然主題唔同

再諗諗先

咁我寧願放隻烈女
CunninG 發表於 2017-7-11 23:51

我覺得烈女太「硬」
冇分過手請舉手個種少少活潑

AGGER, 咁自由霏翔如何呢?
CunninG 發表於 2017-7-11 23:57

可以自由飛翔 -> 分xxxxx既
不過都係爭少少
希望多d人聽到佢隻歌啦

聽完之後你就唔會想㩒返lanb啲歌出黎聽
bagfgfcde 發表於 2017-7-18 18:33

支持蘭蘭

反OT
無敵 / 請放心傷我 / 你成熟了 不會失去一格格調吧 /
bagfgfcde 發表於 2017-7-18 18:47

支持請放心傷我
反對薛凱琪

日期: 20/07/2017 (THU)
時間: 23:00 - 00:00
節目: J足一小時

天窗(容祖兒) / 後窗知己(謝安琪) / 失憶蝴 ...
JasOh103 發表於 2017-7-20 23:07

支持最後一首
反對第一首

估唔到今時今日有一隻歌真係可以聽前奏就忍唔住

勞斯.萊斯(何韻詩)

十分慶幸當年東亞加印, 總算買到梁祝下世傳奇第一版

Memento Live果段睇親都覺得戒緊刀片
風見志郎 發表於 2017-7-21 10:11

momento痴情司very chi sin

0000 - 0030
仿佛我靈魂被擄走

千千萬萬個我 / 我懷念的你 / 你不是真正的快樂 / 快樂很慢 / 慢 ...
ed8671ed 發表於 2017-7-22 00:31

支持成個playlist

日期:24/07/2017
時間:20:00 - 20:30
節目:其實呢排既新歌唔差

花季 / I'll Be With You / 風鈴的味道 ...
nicholashin 發表於 2017-7-24 20:20

好似一係未聽過
一係就唔會冠......

日期:25/07/2017
時間:03:30 - 04:00
節目:那夜的嬅歌

深息 (楊千嬅) / 出埃及記 (楊千嬅) / 電光幻影  ...
nicholashin 發表於 2017-7-26 04:45

支持千千

日期:26/07/2017
時間:17:00 - 17:25
節目:10年前的好唱片

Morning娘(李卓庭) / 撇低You(李卓庭) / 手 ...
jose 發表於 2017-7-26 17:12

In Control呢
四台亂頒大碟wor

盲目地發奮 忙忙忙其實自私
夢中也習慣 有壓力要我得志
和每天講再見 每夜也為理想去睡眠
睡到想工作 想貢獻

any more?