返回列表 發帖
這個playlist 正
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-18 19:53

你也喜歡巧音嗎
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

最初那一句台詞 填補了寂寞位子
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

鍾意廣東話版多啲
帥小寶` 發表於 2020-3-19 02:27

愛過便十全十美 你要特別鳴謝你

要爭氣 !!
帥小寶` 發表於 2020-3-19 02:41

原來芝芝都係祖粉

佢同佢偶像祖兒一樣好勝
帥小寶` 發表於 2020-3-19 02:57

亞亞亞

面皮厚到唱Sammi啲歌
帥小寶` 發表於 2020-3-19 17:54

好好聽

有無人狂睇論盡推介
帥小寶` 發表於 2020-3-23 01:02

咩來?????

嘩! 星勤原來好大隻好靚仔!
把聲又正!
點解唔去唔做DJ?!
件論盡t shirt都好正!
大大隻寫住stupid music ...
hehehaha 發表於 2020-3-23 01:22

咩來?

應該係佢做左zk粉
帥小寶` 發表於 2020-3-23 01:42

我做John粉Ok??
帥小寶` 發表於 2020-3-23 01:46

咁要誇獎下我
談到香港就要誇獎

而加既我唔會刻意唔聽嬅/祖/軒啲歌 但我知道自己對佢地既感覺變左
帥小寶` 發表於 2020-3-23 01:51

我對楊小姐都係
聽會聽 因為係舊歌 係習慣
但會睇清楚左呢個人

但反而張敬軒我ok 可能係真愛 但明明我好少買佢D碟

祖兒就一向少聽 反而呢一年聽多左

琪呢
HOTMAN 發表於 2020-3-23 01:59

過去半年聽得多係Kay One同Kontinue
尤其是有陣時 會聽好多Kontinue
Yelling同Slowness都有聽下

新歌有聽我們的基因 我在陽台上看你

Kay one is good
HOTMAN 發表於 2020-3-23 02:03

以前忽略左Kay One
其實幾正
好有啱啱出道個種赤子之心 個種pure true
我鍾意我歌故我在
唔係因為高音 係真係feel到佢股熱誠

雖然我知軒係黃 但我都會覺得佢始終要為自己既行為負責 唔係賴哂俾英皇就完事 ...
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:07

原來我真係算係幾愛張敬軒...
唔係傾開都唔覺

真 尤其係「若這天 我再唱 媚俗歌曲太平常  誰又稀罕傾聽 另一位偶像 」 ...
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:08

成首歌都真係好似同緊聽眾介紹緊 我係點 我想點咁
當然人成長左 係會搵唔返當初個pure true 會多左計算同考慮

但當初都係值得回味

我相信kay one係佢多過kontinue係佢
HOTMAN 發表於 2020-3-23 02:09

Kay One應該係佢同周博賢都認同既野
Kontinue係周博賢主導而佢唔反對既野

見到佢係真係會有呀!!!!!!呀!!!!係張敬軒啊!!!既感覺
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:10

真係會寵佢
雖然我係自己個榜對佢一直唔算太好
但私底下係偏心佢的

唔怪得祖會大讚呢隻碟
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:11

謝安琪個陣真係眼前一亮 (雖然我冇經歷過果個感覺 當時太細個)
其實去到Binary同你們的幸福已經有d搵野嚟講,如花、潔淨皇后個D,似命題作文多D

而家搵到條新路 某程度上可以理解 我唔鍾意聽大部分歌係我個人喜好 但理解
因為之前條路已經行到冇得再行

當年出雞蛋都賀係震撼 無諗過佢咁盡
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:12

最好的時刻已經覺得好勁
跟住雞蛋
贏哂

我都係...... 但平心而論 舊年三首認真好一般
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:13

我鍾意寄生蟲
唔鍾意空手
you就唔記得點唱了

所以可能 人妻的偽術 先係佢
大家一直認識既謝安琪只係認識左一部分
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:14

可能脆弱先係佢
雖然佢唔算瘦 但可能都好脆弱

我都係 覺得好遺憾 當年剩係關注蘭同田
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:15

我當年仲聽緊兒歌咋
金曲係陳希望

所以kay isnt me好清楚!
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:14

其實個show係點
因為我冇睇
而且睇tracklist見到咁多juno刀幾唔開胃

會唔會狂想曲先係佢??
HOTMAN 發表於 2020-3-23 02:17

我唔夠忠粉
呢首真係未聽過 就算隻歌出左十年都未聽過

我有經歷過
好記得kay one 一出就買 (其實咁啱去行CD舖)
vani 當時成日播佢d歌先識
2005年個個聽janice  ...
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:18

蘭蘭真係好紅
都要多謝Leon
唔係有Leon 佢唔會有今日

仲有他約我去迪迪尼 !!
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:18

可惜他有女朋友

你們的幸福先識佢
HOTMAN 發表於 2020-3-23 02:20

個陣佢都差唔多收X了
不過我都係楊千嬅差唔多收X先認識佢
然後比佢迷(色)惑
咁就行差踏錯左

唔知點解因爲佢2016之前既歌唱生涯
2018之後
每次出歌都覺得d歌詞句句有骨 ...
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:20

放開去睇 當佢reborn會舒服好多
有段時間接受唔到 因為覺得落差太大
而家接受左了

別怪他
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:22

特登開返可惜他有女朋友嚟聽
原來好難聽...

我真係的起心肝深入去聽哂楊千嬅所有歌係因為Unlimited
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:23

我係因為A Music時間個個都話佢難聽
然後個個數返佢之前有幾好
所以聽返佢以前d歌
點知又真係幾感動

跟住就入坑了

可惜紅左幾年開始repeat自己
如果一早去華納
個音樂板圖可能更大更精彩
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:23

佢係A Music第三隻碟之後 定位似乎就定左係出K歌、「Serving You」個層面
所以隻隻碟都係K碟咁制

11-14 really 5g do wt 雖然我好鍾意E11
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:24

佢D碟聽係舒服
我到而家都會聽佢A Music既碟
稱唔上有任何突破 音樂係極保守 但又幾舒服
尤其是如果訓唔著係好值得聽 冇貶義 因為我真係試過幾次失眠聽Imagine最尾係訓得著

覺得kay one音質太差 湊完仔女仲有閒錢可以考慮重錄
HOTMAN 發表於 2020-3-23 02:24

而家唱唔返啦

到左而加 我都仲未背到活著既歌詞
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:27

步伐極度急速 心窩燙似赤道

但verse真係難記

音質差係一個味道黎
個堆作品太好聲未必係個回事?
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:27

話說好多歌手入左大公司 音質都靚左好多
成個production精緻左好多

近期有陳蕾
之前藍奕邦都係

我無expect過
所以無down feelings過
純粹聽歌
好欣賞佢肯out of 安全區
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:26

有段時間對佢係咁賣肉好反感
而家慣左 算了 當睇唔到就算

A music時期係聽得出佢無力感好大
係亞亞亞左好多年個種心灰意冷
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:26

鍾意聽佢D噴歌
愛過、啦啦誇啦啦、不認、你幸福嗎、藍風箏、孖公仔

我好多年之後聽返imagine
發現聽得我幾開心
我好少會J K歌
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:28

係K歌尺度
蘭蘭D K歌係精緻
而且仲要係靚聲 人聲樂器聲都係

RB好似有首歌好細聲 重新上架版好似大聲番 但我唔記得個首咩歌
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:31

那一端?

我當年番學日日都煲slowness
對我黎講 呢隻係琪no.1
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:30

我有一排都好鍾意Slowness
真係好舒服

佢好似講過好憎最後今天
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:32

竟然
但佢第二次moov live都有特登拎返出黎唱
其實meridian d K歌係唔錯 幾精緻
都係衰形象落差太大

好似係 搞到我無乜聽過
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:33

我都好少聽
連Hours隻碟我都好少聽

無留意陳蕾
我應該剩係識熒光個chrous
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:34

我冇煲佢
係cool hot hits聽youtube個陣 感覺係轉左公司音質靚左好多
可能我唔夠勤力 唔夠多時間 唔夠盡義務慢慢搵哂indie最靚音質聽啦

佢好似好唔buy「原來很無謂 招呼你一世」呢套 覺得好On_
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:35

太少女啦
佢30幾歲緊係冇感覺
要生要死呢D歌詞係屬於當時嘅蘭蘭

載我走 雨過天陰 寬限期 top3
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:33

我第一都係載我走
其他冇特登排了

用口罩換ok??
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:34

你有幾多

帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:37

時間都用來喜歡祖兒了
學祖兒話齋:時間的錯

番學個排通常我聽完賴床會接農夫首眠眠黎聽
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:38

我搭火車好鍾意聽載我走

今日收左25個 但存貨得番一盒 都係時候出去買定啲貴罩
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:38

咁我多過你 屋企有幾盒
但唔捨得用
而家公司一日有一個配給 用住先

寄d比我
hehehaha 發表於 2020-3-23 02:39

兩盒thx