返回列表 發帖
法國今年香港樂壇幾多人發力出大碟,至少唔係single collection
祖兒一收斂個個瘋狂出嘢,值得鼓勵
而總結 ...
hehehaha 發表於 2017-11-23 18:26

寄隻Gin Lee比你?
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

My Secret Live Bluray ok?
hehehaha 發表於 2017-11-23 19:53

我反祖
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

又係時候要準備年度十大
上年懶冇寫十大感想 今年要寫番
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-24 17:43

時間的錯
麻煩你

空姐初稿好噴...
應該中毒

美霏一出歌 個十大排名又要再諗過
SAD
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-28 23:08

好彩我反霏

支持Live in the Moment

好佩服某會員可以一日到黑都出PO反容
冇人駁都可以反得咁開心
bagfgfcde 發表於 2017-11-30 20:49

支持反容

反容都要夠高質先得架  
跟反幸力學下野啦

CM已死
bagfgfcde 發表於 2017-11-30 21:13

反反反!

突然覺得霸氣情歌好好聽
之前係值冠軍個種好聽 而家係值十大個種好聽

我愛fail lam ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 11:03

好不容易遇見愛

梅姐好耐冇出歌,但佢係天后
彭Bell好耐冇出歌,但佢都係天后
憶蓮又好耐冇出歌,佢又係天后
淑怡都好耐冇 ...
hehehaha 發表於 2017-12-6 23:42

搬去天后住咪得…

反容好開心

拾回好難聽
HOTMAN 發表於 2017-12-8 08:58

確幸???

點解王菀之啲歌可以咁正
離遊記聽到離遊咁濟
dongbb2332 發表於 2017-12-9 00:59

女金

開心

Big HIT confirmed!
JasOh103 發表於 2017-12-11 11:05

嘩 又有得上榜

貓山王教你講英文

三週冠夠唔夠十大
RVHOCPC 發表於 2017-12-14 17:35

冠軍加分is ok
week week +17

2013年,香港樂壇出現兩位極具潛力的女新人,一位叫Aga,另一位叫J.Arie。一位賣創作,一位賣唱功,當年樂壇可說是二人的天下

香港01好波

雖然顏卓靈樂觀面對,但面對網上「負皮」,甚至一些未曾聽過她歌曲的人無理留言,可有想過要反擊?顏卓靈表示:「反擊就梗係用作品去反擊啦!要努力唱多啲好歌!冇理由因為一啲未聽慣我把聲,或者一啲唔鍾意呢種聲線嘅人,而阻止自己嘗試,因為所有創作都係會面對好多意見,由爭議去開始。」
她續道:「加上我見有好多成功,而且聲線獨特嘅歌手初初都係面對好多抨擊,一諗到呢樣就即刻打咗支強心針!我不是孤單的!哈哈!」

樂壇有救

好野
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-15 21:49

講一聲凍凍

千嬋近五年最好歌曲,沒有之一
hehehaha 發表於 2017-12-20 04:59

色惑正D

根據紀錄,《最愛歡迎男女歌星》獎項上嘅紀錄保持者,就係大家口中嘅樂壇天后容祖兒。

反容萬歲

嘩 終於睇完條片
首先係頭30秒兩人鬥假真係好得 好過自己啲歌
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 ...
JasOh103 發表於 2017-12-24 00:05

我笑到出水
好正

銅獎: 夢路 (主唱: 容祖兒)

點解得獎: 大牙肉今年plug既歌多到幾隻碟都放唔晒,但無幾多首成功hit到.呢隻騎騎呢呢既歌又係當中發霉作品之一,成隻街市婆咁去扮性感尤物,喂,未入黑,未係時候開工呀!

25許靖韻56
26張美儀54
27連詩雅51
28黃浩琳49
29鄭秀文48
30汪明荃48
31葉巧琳*48
32劉美君44
33江若琳42
34黎瑞恩39.5

I wanna thank the fans for the last 10 years, and the recording academy for giving us this unbelieva ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-26 19:03

容十年

弓喜以下季度歌手

Week 01-10:周柏豪
Week 11-20:周柏豪
Week 21-30:盧凱彤
Week 31-40:許廷鏗
Week 41-52:王菀之

你Live in the Moment聖誕慶功版買咗未?
未就反省一下先再出聲
hehehaha 發表於 2017-12-27 00:17

我未呀

今日又寫左0個字tag

只得18歲,何雁詩卻擁有豐盛人生,她既是歌手,又是運動員,今年9月更會成為大學生,變身「三棲動物」。練習、唱歌、讀書,年紀輕輕的Stephanie坦承3個身份要各有取捨,歌唱事業肯定放在第一位,但都有信心可以兼顧學業,自信只要分配好時間就No problem!

菊梓喬(Hana)趁平安夜到商場舉行新碟簽唱會,實行與粉絲共度佳節。現場粉絲十分熱情,每當Hana唱歌時,粉絲都會高聲和唱,令Hana十分感動,更和粉絲承諾「一輩子守候」。Hana其後和粉絲在台上玩遊戲,兩位男粉絲即場把自己打扮成禮物向Hana示愛,讓她十分害羞,大呼:「唔識揀!」

談到工作目標,Hana即說明年年中會出新碟,亦想快點儲夠歌,冀望自己能夠五年內開到屬於自己的演唱會。

Gin平時係「宅女」一名,不過,唔識佢嘅人會以為佢好靜,識落先知,佢原來好好笑!「有時都覺得自己幾悶,但係睇你點睇,有時會幾「宅」。我諗睇吓你對悶嘅定義係咩,對於鍾意蒲嘅人嚟講可能我係好悶,因為我真係好少蒲。」

咁佢平時又鍾意做啲咩呢?「最悶嗰啲囉,好靜態嗰啲嘢,我鍾意行山,而家開始天氣又涼,成日都睇幾時無落雨就真係想去行吓山,狗仔隊可以喺山頭等候捕捉,應該都會見到我。睇書,會多啲陪貓貓。實不相瞞,我有時覺得自己好似喺另一個星球,我唔知可能好多人都會有呢啲諗法,但我有時覺得,我會唔會太過活喺自己世界,但其實咁樣自己好舒服,我覺得自在嘅,我鍾意咁樣,我鍾意自己嘅世界簡單啲,如果世界窄啲,但係裡面全部係善良同埋好多自由自在嘅話,我寧願呢個世界窄啲。」

排到第二行 好勁
HOTMAN 發表於 2017-12-31 22:19

Gin gin good ball

2017 runaway

2017年近代香港樂壇盤點

(這個寫於所有頒獎典禮之前,去年寫,今年PO)

編按:年末,香港各大音樂頒獎禮 ...
nicholashin 發表於 2018-1-2 23:21

HANA邊度混邊度???

17年買嘅碟(5)小於16年(7) 咁算確幸定訴苦

同叱咤post千字文相比 最大分別並非寫作水準 而係有無分段 ...
林仔 發表於 2018-1-3 09:59

我買左
百姓
Songs of Love
We R Mr. 1
We R Mr. 2
My Tale
Live in the moment
神奇之女

點解和每天講再見唔係冠軍歌
帥小寶` 發表於 2018-1-3 19:19

留返2018

點解和每天講再見唔係冠軍歌
帥小寶` 發表於 2018-1-3 19:19

留返2018

Gin Lee(李幸倪)宣布明年踏足紅館,問到何時輪到她?AGA不諱言邁向紅館是長遠目標之一,但她寧願循序漸進,「若有機會站紅館,希望演繹全部或至少八、九成屬於自己的作品,去年在麥花臣的演唱會《AGA Ginadoll Concert live》,唱了很多寫給別人的歌,明年的工作編排已很滿,所以還是先繼續努力寫歌吧!」

對 於 在 旺 角 現 身 猶 如 女 皇 出 巡 一 樣, 祖 兒 笑 說 : 「 我 似 仙 子 多 啲 , 頭 先 情 況 都 OK , 係 頭 髮 亂 晒 , 都 覺 得 有 人 摸 , 自 己 亦 有 一 邊 派 花 一 邊 護 胸 , 不 過 如 果 有 人 觸 及 都 唔 會 feel 到 。 」

煎煎wiki有番野睇
帥小寶` 發表於 2018-1-12 23:58

都仲係好差
但冇心機執返好佢
陣間寫完又比人搞

坤哥否認是同性戀,也不擔心惹來誤會:「我不是Gay!大家關係很清晰,網上寫文都是想多謝朋友。撬許廷鏗牆腳?不是!他們應該不是(情侶),別人的事我也不方便講。」

我同你差唔多啫
HOTMAN 發表於 2018-1-27 20:48

點解你地會知大家有幾深…

Songs of Love真係好好聽
nicholashin 發表於 2018-2-3 23:12

同意

信德中心將於2月7日(星期三)舉行「迎春接福齊賀歲」舞台活動,邀請著名玄學家麥玲玲披露2018年狗年運程各生肖的事業、愛情及健康運程,分享生肖開運貼士!

angushoho
angushoho
5 years ago
唔覺XX兒有乜咁勁 下面夠勁 夠忍到冰呀 蠟燭囉

曾被傳整容的容祖兒(Joey)昨日出席活動時,事先張揚會剝四隻智慧齒,問到會否擔心再傳整容,祖兒反寸記者:「你整畀我睇呀!」

1999年及2000年全港興起「貞子」(《午夜凶鈴》的女鬼)熱」,該片一上畫便成城中話題,各人爭睹為快。盜版《午夜凶鈴》的VCD亦與電影同時出現,不少人看後晚上睡覺失眠,不敢去廁所及聽電話。「午夜凶鈴」成為口頭禪,晚上來電叫「午夜凶鈴」,化粧過濃過白為「午夜凶鈴look」等。貞子的正版、水貨及翻版商品(如玩具、Sega的貞子街機、中文版漫畫及小說等)也紛紛湧現香港市場。此外還有貞子的cosplay、網上流傳的貞子相及咒語。有港女星謂見過貞子般的幽靈從電視出來以博傳媒注意。

FORESEE到三月愛回家個POST會好虛陷
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-21 20:39

幾時做愛回家

楊千嬅原來是可以演得很放,能放鬆自然的演這個搞笑角色,這是想像不到的。只覺得影片既說是「玉女」,卻沒讓楊千嬅的玉女形象有好好的突出,反而一開始就讓她不斷撞板,沒一點玉女感覺。然而,這都無關要緊了,最緊要好笑就行。