返回列表 發帖
邊有人咁傻去聽堅lee悶歌,唔係平貴問題
iamsingingwong 發表於 2018-5-28 23:12

至少頭場99%FULL,證明真係有班人想睇

舊片重溫 睇翻都打冷震 哪來的自信
kayzzz 發表於 2018-6-3 00:44

無咁既自信點做環球一姐, 天后霏首次紅館都只敢開一場

希望GIN GIN學GAGA露剩三點演出    最好跳埋落觀眾到

巧多人翻唱很堅強啊,到時演唱會可唔可以大合唱

本人過去兩個禮拜行情,7折完全冇人理,6折開始有人留意,今日半價賣出4張,都仲有4張喺手 ...
jpadvd 發表於 2018-6-11 02:52

賣比樓上ig果果粉絲妹妹啦

人唔笑狗都吠
kayzzz 發表於 2018-6-15 01:42

你成日無啦啦走入黎吠

好期待堅堅當晚見到成排空櫈會點
gooloo 發表於 2018-6-18 16:41

放心喎,到時唔會太多空位

因為好似欣宜咁封左側邊
misterben111 發表於 2018-6-18 19:40

點解要封?頭場9成9爆
尾場每個價位賣剩尾尾幾行,到時8-9成滿唔難

未到演唱會都未知full定唔full賣出飛都可以係吉位
stephybest 發表於 2018-6-21 09:09

你咁諗令我好O嘴...
姐係其他歌手演唱會售罄都可以全部吉位

鄧人開心有咁難咩

我有買正價680嗄
stephybest 發表於 2018-6-21 10:14

好啦 握握手
CM好少人買正價飛

我睇曬2場

今日開頭第一首已經開聲,琴日第一首聲未仲開聲帶緊張。
Falling 仍舊唱得超級正。
很堅強live好灑狗血情歌,聽完好多人鍾意拍掌!!
和每天甩左2句。
Video wall修正左,無琴日咁亂
音準仍然非常準!!!!
觀眾好唔比面,趕車咁款,都未唱完最後就走!唉!
跳舞仲正過琴日!
入座率差過琴日!

唔知Gin有無下一次:(

觀眾最有反應既part:
Family show
側田

觀眾很有反應既歌:
很堅強
Falling
Superwoman
和每天講再見
月球下的人
雙雙

街客對bma既歌完全唔識
全部都係識環球既歌

Duncan 兩晚都有睇,紅館完了,唔知佢仲想唔想繼續棒Gin呢,定轉棒Aga

今日完show後又係有一班人搶CD
見到有中佬街客一口氣掃beGin beGinAndMore LITM Prologue BnB ...
fifty1205 發表於 2018-6-25 00:19

班中佬真係好痴線

Gin經過今次紅館,見到佢果種自信同氣場,同容祖兒有得比,容祖兒叻跳舞Gin都可以
不過生不逢時,呢個年代拎到好歌既機會越來越少,唔似以前是但作首歌都hit到

佢環球真係紅好多
雙雙 月球 和每天 很堅強其實係hit
John 發表於 2018-6-25 00:30

係,不過Gin唱既歌難度高,d人想合唱都唱唔到

Bravo

Gin間唔中戰鬥格唱歌真係超正,秒殺所有香港女歌手

終於睇返啲片
原來尋晚有保留到woahhh~~~天開了
今晚無唱到 可能因為個no~~~~拉得仲長左  ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 02:51

Falling live睇到我唔敢透氣
一黎佢係咁高上面行黎行去,好驚佢真係falling
二黎佢岩岩跳完舞再即刻唱首咁高難度既歌,全程都好驚佢破音走音之類
到佢成功唱曬,真心勁,好佩服!

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會

乜真係咁多人早走?之前睇janice 都唔係好覺觀眾早走
cathay1996 發表於 2018-6-25 13:05

唱到2320左右 唱緊最後一首歌 680前排陸續走左幾行

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

佢地2個都係搵Christine Samson學唱歌,
以我所知,
容祖兒係勤力型,死練爛練,練到現場好穩定
李幸倪係天賦型但都好勤力,除左隱定,音感強,做到唔同高難度技巧

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人 ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:42

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底? ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:53

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸

好值得記念

ZOOM近睇好驚..著高爭鞋,唔怪到GIN話腳軟

佢一個人係香港生活好孤獨朋友又唔多個,屋企人又好遠
stephybest 發表於 2018-6-25 19:37

應該搵個人拍拖

下面UMG IG張相無得扼已經唔計黑布位畀到盡七成半
計埋黑布位隨時得五成 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-25 20:10

5成   你完全唔識計數

第二場黑布無人否認啊,希望Gin繼續努力

其實Gin Lee算好叻女,除左side track輕快歌之外,每唱一首歌都有掌聲(even馬拉歌,屋企人唱歌), 講野都有掌聲

之前睇某天皇天后演唱會,除左佢地經曲成名作外,其他歌好無反應,睇到我好壓抑

部份觀眾主要目的係拍片上ig

黎瑞恩都喺賣得差,但佢都唔使蓋黑布wor
郭富城15場都唔見一塊蓋黑布wor,點解d人都話佢賣得差
喺咪入場率 ...
乐坛风云 發表於 2018-6-25 21:29

喺咪入場率有七成就唔使出動黑布? No

唔知Gin個ex有無睇

她成功了但他沒有

何只似 直頭靚聲過蝗菲  計唱功完全屌打
Laichu 發表於 2018-6-25 22:20

又唔好咁講,
王菲有過人之處

我想同佢做friend, 真人幾搞笑
TheOcean 發表於 2018-6-25 22:15

佢處女座性格,你同佢相處唔可以hea佢,你得唔得先

不過之前睇佢blog, 發覺佢都幾中意搞下笑,自嘲

岩岩搭西鐵,娛樂新聞播緊Gin演唱會片段,上班族靜靜地聽咗兩小段  《很堅強》《信》

夾硬加場還不如開一場四面臺,仲高質d,咁樣既可以保障上座率又可以增加演出質量 ...
乐坛风云 發表於 2018-6-26 08:27

希望下次吸到2場四面台既聽眾

啫係回覆都有時間限制Show之傾得多,意見唔同就唔畀講
尾場24/06,我25/06先有時間認真回尾場嘅事都唔得?
...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 11:02

大家一團和氣
雖然你對Gin無咩好感,但我覺得你成日關注已經好支持

你認為當年關家姐歌唔太Hit?反而gin很堅強好hit?你太年輕了
bigmag 發表於 2018-6-26 14:29

以前同而家無得比喎。 關家姐果代,HIT既歌大把,爆HIT歌唔輪到佢

AGA 值得增加資源一試! 但唔夠GIN 靠得住

情況似JASON和PHIL 相比, 始終JASON 係睇高一線 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:45

雖然我聽開GIN,但我覺得Aga銷情應該唔差,
以我所知,Aga係珠三角一帶有人氣,所以佢開紅館會有大陸人票源
加上圈內好多大粒歌手會出POST幫佢宣傳 ,
加上佢D歌夠口水,岩曬香港人口味

好想好想Gin拎到首金曲正式上位

不過想像唔到做邊類型金曲可以hit到
係K歌痛愛可惜我是水瓶座,定係囍帖街小城大事

但問題系環球宜家會做d咩去食住個勢?
loowee 發表於 2018-6-26 19:25

同TVB和好如初
R 劇歌 電影歌黎唱

睇完兩晚Falling都係覺得第一晚唱得好d
條片就第二晚播得準d 啲紅色雲真係唱到浮雲紅塵先出現 同埋 ...
JasOh103 發表於 2018-6-26 23:30

第二晚佢跳舞比多咗力,即刻唱Falling會吃力咗,Gin都話腳軟 ,不過仍然唱得有水準

Somehow 我都幾agree可能煎啲fans真係中佬成熟人士居多
如果啲銷量榜都仲有少少代表性
某程度上都反映出
點 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-27 00:01

當Gin走去側面唱歌,我係大螢幕睇到有位中佬狂望然後笑淫淫

sor我比較吹得
John 發表於 2018-6-27 00:06

John中意千嬅定Gin Gin多d

我想問呢版嘅速度快唔快過主版 哈哈

如果環球睇到,請你:
1。搵個好嘅監制比佢啦,唔知你比幾大自由度佢 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-27 00:10

我覺得係睇Eric Kwok作唔作到首super hit。

很堅強算是今年hit song之一吧
TheOcean 發表於 2018-6-27 00:18

雙雙同很堅強都好有noise

等緊Eric作多首囍帖街

球記成日用風吹起美煎頭髮,由live in the moment 開始...而且隻碟啲歌都暗暗有啲風情feel。我就幾鍾意呢 ...
lblemon 發表於 2018-6-27 00:22

Gin Lee最靚係bma初期,好girlfriendable