返回列表 發帖
新人仲多過 最男女加埋?好恐怖。
另外,會五會俾美菊3首金曲,而今年讓 最女 +金曲金 俾 美嬋?
美商 演女, 美碎 人氣, 美泳 2首金曲,美弱 3首金曲?

美菊好似舊年已經三首金曲喇喎
都係唔覺得美瑞會去
反而覺得有機會張敬軒都繼續潛水
如果係咁可能會係:
...
616.1314 發表於 2020-1-1 00:25

之前五係有個訪問,美嬋up 到出口想要金曲金咩?

都係唔覺得美瑞會去
如果係咁可能會係:
...

我覺得 美菊 有得最女, 美弱都會有 演女/ 人氣。 美碎 都應有 演女/人氣。
所以 美泳 五使旨意有運行。有2首金曲叫執到。

你仲妄想美泳有2首廿大?
万晧坟 發表於 2020-1-1 19:20

1 首都好,起碼有得唱 野木蘭 ,等聽 美泳 爆 牧童笛 Bb5 音

美融 美Ka 明明都有冠軍歌,美容 又無冠軍歌。 點解前面2位冇得選最女,美容又有得選?

都係唔覺得美瑞會去
如果係咁可能會係:
...

甘美菊美弱每人4首就ok 啦

無人討論咁慘
最男 周柏豪 vs 張敬軒
最女 楊千嬅 vs 容祖兒 vs Hana vs 吳若希 vs 泳兒
金曲金 周柏豪 vs  ...
kfc 發表於 2020-1-15 12:12

最女 一定美菊 啦演女可能 美Aiii+美弱
人氣 美碎
冇咩好討論

隨時吳浩康或洪卓立有望奪最佳演繹男歌星,男歌手競爭不大,泳兒反而無咩機會,女歌手本身已經競爭激烈 ...
1d14 發表於 2020-1-15 14:56

但吳浩康 同 美立 無hit 歌,難d 俾演繹佢地。美碎 今年五似有大獎,因為只係第一年。 所以都係 美菊vs 美弱 vs 美泳, 美商 今年應該有個合唱金+一首20大

鏗鏗無話自己只得舊男銅的確要守住秘密,真心想tvb有勁爆炸性賽果,例如演繹女係groupamate ...
kfc 發表於 2020-1-16 15:55

爆炸性賽果: 最男 周柏豪, 最女 美泳, 演女 美碎, 演男 吳浩康,金金 美商,人氣 周柏豪。
爆裂性賽果:最男 周柏豪 ,最女 美菊, 演女 美弱,演男 鄭俊弘, 金金 美商, 人氣 美碎, 白果 美軒,美泳,美容,吳浩康。

最愛爆裂性賽果,下年正式變annual dinner
1d14 發表於 2020-1-16 16:18

爆裂性賽果之後,吾知蛋記歌手fans 無埋,仲有幾多觀眾呢?

野木蘭 奪演繹獎
l00540 發表於 2020-1-16 21:49

整多個獎叫 最佳演繹歌曲獎

泳兒最女?咁多個女歌手最唔紅就係佢,點拎啊,雖然年資最高
阿mark 發表於 2020-1-16 22:58

佢拎得反 演女 已經執到。 演男 真係 美立vs 美康

日期: 18/1/2020
活動: 『2019年度勁歌金曲頒獎典禮』錄影
嘉賓: #區永權#、#陸浩明#、#許文軒#、#周柏 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 00:06

希望 美傭 會去,佢今年值得有2個獎,兼中和下 明星夢歌曲泛濫問題。

如果 美軒 真係五去,大獎quota 會去邊呢?

如果美軒真係唔去,tbb頒獎禮廣告卻日播夜播話頒獎禮有美軒,究竟想點
1d14 發表於 2020-1-18 00:46

之前都有年廣告播 串屎,但最後no show

假設張敬軒唔去,我估:
最男 周柏豪
演男 吳浩康+胡鴻鈞
最女 HANA
演女 吳若希
人氣 譚嘉儀
金曲金 讓愛 ...
mainlib 發表於 2020-1-18 08:49

蛋記係2個quota,  一係 美立+美康。一係美泳+美康。

傑出表現十年大賞
l00540 發表於 2020-1-18 11:57

泳十三年表演大賞

將舊年果個最受歡迎網絡歌星變鑽石獎都得嘎
Our_Souvenir 發表於 2020-1-18 11:02

係其餘5個大獎折幾粒鑽石出泥鑲入去個人氣獎。

等你收風喔
Our_Souvenir 發表於 2020-1-18 15:18

上面名單得18個,吾知加邊4個呢

Sukie S同鄭融有去

Hins, Joey, 千嬅同Signal Wong都冇嚟
matt0605 發表於 2020-1-18 15:38

期待2個大獎quota 俾美泳 定 美康 定 美立

Joey今日澳門開show
應該唔會再玩勁歌
千嬅都係
Singal Wong係演員就算啦
Hins 都冇?柏豪最男了,恭喜 ...
森姆@結論 發表於 2020-1-18 15:45

如果大獎五俾 美容/美軒,
一陣 金金夾硬塞俾 野木蘭 就好笑了

其實睇衣著大慨知道邊個拎大獎,五計明星夢,邊位女歌手著得最花俏麗華?

其實quota呢樣野係會縮㗎囉
再之前蛋都唔只兩個quota啦
你唔派大星黎
無線仲俾兩個quota你?
大家give a ...
mainlib 發表於 2020-1-18 16:02

我估未必會減,如果今年減的話,以後更加五使旨意會派大星泥。

得獎名單 (不斷更新中):

勁歌金曲獎 (按頒發次序排列):
1. 讓愛高飛 - 周柏豪
2. 最後召集 - 周柏豪
3.  ...
matt0605 發表於 2020-1-18 16:06

醉男confirmed

3.  ...

核突到呢。。。。 8個位,7明星夢,1蛋記

3.  ...

都冇幾多剩了, 美弱3個,美碎2個,美傭 1個,美ka 1個,美蚊1個,大祖1個,美立1個,美康1個,suki 1個,紅軍1個。

3.  ...

正,明星夢已經9個。 蛋1個,之後應該佔多4~5個位,即有6個留俾其他公司?

笑左,變TVB 8?

大愛同盟都有獎

感謝mark 賽果師兄,甘大家五使sai 時間睇。

泳兒頭先唱得好差 係咪驚dancer玩火
stephybest 發表於 2020-1-18 21:20

係米知冇大獎,所以求奇唱?

希望以後,美泳,美傭,Suki 都五好再去, 話晒都出道多年,都有一定知名度。 都只係得一粒豬肉碎。甚至連20大都五係,感覺好侮辱。

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日大贏家Hana ...
1d14 發表於 2020-1-19 00:11

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge 話都仲勉強,但今年0 hit 歌

D人話咩《逆光飛翔》好hit
1d14 發表於 2020-1-19 00:18

逆流成河 hit 過佢

睇反 美泳 段live,  佢應該係好失望冇大獎,但又要出席。 見佢將 野木蘭 所有咬字全部hea 過,直情聽五到佢唱咩,而且都五戴耳機,所以唱得都有delay , 加上佢之後好似早走。
真係好sad

今年頒獎禮的最大輸家係鄭融啦,希望佢聽晚十大中文金曲有金曲獎
1d14 發表於 2020-1-19 00:34

真係cls,  美傭 首 大象 基本hit 過晒所有明星夢歌手ge 歌,除左can you hear

我都係喺入面太無聊所以咁做
matt0605 發表於 2020-1-19 00:14

感謝幫我慳左寶貴ge 3個鐘,今次之後, 我以後都五會睇

呀傭同鴻鈞都得一首歌
待遇就...
creativity 發表於 2020-1-19 02:08

其本今年論人氣同hit 歌,美傭 都完勝 美菊啦。
美菊今年擺明人氣走下坡得好犀利,甘都夾硬俾埋 演女 佢。。。

佢冇早走呀
頒金曲金獎時佢都有上台

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ ...
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:35

其實我冇睇,只係搵Utube 美泳live 果段睇左,但見到佢個樣好失望,強顏歡笑

其實菊姐最 HIT 反而係 2017年
又忘記我自己 又一輩子守候
偏偏嗰年 TVB 無勇氣俾最女佢 Merge 獎
18年開 ...
616.1314 發表於 2020-1-19 02:47

所以話 美菊已經技窮,首首歌無分別,日播夜播只會令人討厭。今年俾 美傭 ,JW , 美泳 ,甚至 美馬 雙料 都值過俾 美菊。至少上面4 位都有hit 歌/彈出。

其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:34

如果港台俾個 十優 美泳,真係感動流涕。

你醒下啦,事實勝於雄辯

2019年本地年度單曲累積榜 100大

HANA菊梓喬 - 6首
容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...
Hanson 發表於 2020-1-19 04:13

你冷靜d 先,五好成日以為人地針對你偶像。
其實都五代表d 咩ga wor,  你見識過明星夢台點樣播歌法,你就明點解d 人話佢五值。 1日同一首歌播10幾20 次播足2個月,加上仲要係劇集歌,一定會多人識。 所以有3首金曲可以叫勉強過關。
但依家講緊佢雙料,五值拎埋演女wor, 演女五係投票制。  而且Youtube 點擊都事實勝於雄辯,佢個勢的確flop 左好多,冇一首好似 忘記 同 但願 甘hit ge 歌。又五係開左紅館,click rate 佢冇之前甘多,另外佢演繹的確五覺佢有咩變化。所以五覺得獎項上要upgrade

新聞,美泳 都呻話 自己好滿意自己今年ge 表現,自己ge 表現重要過個頒獎禮。 好明顯係五開心,但原來真係話唱果時有人著左火,五怪得佢唱得甘五stable
https://youtu.be/myNmaD9YAq0

其實好嘔心
邊有人打完飛機影相
hinz 發表於 2020-1-19 11:49

佢真係佈景板ge 佈景板

你醒下啦,事實勝於雄辯

2019年本地年度單曲累積榜 100大

HANA菊梓喬 - 6首
容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...
Hanson 發表於 2020-1-19 04:13

人地美傭今年只係出左1首歌,就話 美菊 6比1 完勝

一眾星夢歌手周柏豪、菊梓喬、吳若希、胡鴻鈞、譚嘉儀等,於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》狂掃26個獎項, ...
lu12 發表於 2020-1-19 16:32

將d 獎放晒上枱,佢地係米做緊team building?
希望以後改成Annual Music Cafe 算數

正確! 903 也是自己頒俾自己喜歡的歌手,有某幾位DJ 可以每日在節目播死果一兩位歌手的歌,完全唔比機會 ...
Hellokitty 發表於 2020-1-19 19:22

其實星夢台米一樣。 每次播勁歌推介都只有明星夢歌手,加上劇廣告都播接近30秒。上五到3甲ge 歌更加從來未見過有播tim, 完全五俾機會d 非自己歌手。一日loop 十幾次,loop 足2個月,仲恐怖過903

傑出表現獎
金:戴祖儀
銀:曾樂彤
銅:趙慧珊 Aka

其實唔要咩進步獎,咁頒傑出表現獎咪幾好,戴祖儀同曾 ...
KITSTON 發表於 2020-1-19 19:27

其實點都應該俾反1~2個演繹獎 去非明星夢歌手。
依家仲衰過新城改革之前,起碼人地公道d , 會睇反人地資歷泥分。

唉,錯過咗當日呃分嘅機會...
垃圾頒獎禮得啖笑,泳兒鄭融仲要去陪坐
數彩虹 發表於 2020-1-20 15:32

真係好慘 美泳 仲要係拎泥做宣傳片大星,又坐埋第一行第一位。明明果個係大姐位,以前俾美容/美軒等一線坐開的。依家佢坐就得一粒豬肉丸。 真係好侮辱,就算冇大獎都應該俾多粒豬肉丸佢。另外,美傭仲慘, 今年首歌"大象"真係hit 過美菊ge 海量廣告歌。 美菊真係冇理由連 演女都拎埋,分得個進步獎。

唉,錯過咗當日呃分嘅機會...
垃圾頒獎禮得啖笑,泳兒鄭融仲要去陪坐
數彩虹 發表於 2020-1-20 15:32

感覺星夢台真係五怕你五理,蛋記泳 連 眾妹妹衰極都叫仲有金曲拎下。但美傭果首真係今年ge top 10 hit, 竟然只係俾個進步獎佢,真係細公司五使俾面?