返回列表 發帖
竟然一嚟就11場

同張學友劉德華一樣都開980
睇怕嚟緊啲神台級都係呢個價
唔知美祖8月咩價位

補返張冇crop嘅poster

唔通為咗減低fans搶飛嘅辛苦就一次過宣布哂, 唔再加場?
咁就尾場=第100場紅館

既然birthday gig買咁多首版權 今次唱多啲啦
另外都想聽呢10首
JasOh103 發表於 2019-3-19 00:01

Stay With Me
來到這裡
神化
相信自己
更加愛你

除咗好多未唱過或好少唱嘅k歌,想聽呢啲:
馴悍記/我愛你,再見/調情/領悟/我好感動/七日鮮
是但中一首已經好好
我好感動同七日鮮而家聽返到覺得好型

佢咁淫應該都鍾意唱兒童不宜 幾睇好上到紅館
JasOh103 發表於 2019-3-19 19:12

希望有淫part
以佢而家狀態其實淫歌最啱佢
上次touch mi唱得最好都係十誡嗰part

Show Mi 3 part dance medley 都好正
希望今次都有 叮噹同CHOTTO等等 都好耐無唱 想聽{:1_112: ...
fifty1205 發表於 2019-3-19 19:23

最近整襯腳希望佢唔好跳咁犀利
排啲型啲但唔使咁大動作嘅舞仲好

終極冤鬼:默契、終身美麗、不要驚動愛情
最好全部唔要

默契 / 終身美麗 / 不要驚動愛情 / 唯獨你是不可取替 / 煞科 / 信者得愛 / 星秀傳說 / 獨家試唱 / 千年如一日 / Creo en Mi

已經11首,得返一半rundown quota可以揀 lol

睇到呢堆歌想爆粗
JasOh103 發表於 2019-3-22 15:51

快歌有跳舞睇我都算
慢歌嗰堆真係唔想再聽
除非係有個好認真嘅performance包裝

數完啲歌之後期待值大減 LOL
但都係會買飛嘅...

默契我不了
呢首對我黎講已經淪落到握手自high送最後一條毛巾歌
上次認認真真咁唱全首已經要數 ...
JasOh103 發表於 2019-3-26 22:08

默契係必唱list中最唔想聽嗰首
千年/Creo其實都唔想聽,尤其係千年

入到但全部話少量
2張都冇然後session expire

多謝支持,優先訂票經已全部售罄

好似9號公售
hin0526 發表於 2019-4-4 17:40

yes
facebook宣佈咗

係就正啊
一直都好想佢玩一字型舞台 (好似02年憶蓮, 05年黎明crazy classic, 17年達明31派對)
可以 ...
masterdragon 發表於 2019-4-6 23:15

反而唔想佢同觀眾咁近
好易太多互動變咗笑著hea唱/成日遞咪俾觀眾

平凡之路@福音part
fifty1205 發表於 2019-4-7 11:44

hell no

聽日開賣仲未有座位表?

【魔方全媒】鄭秀文今天在香港舉行FollowMi演唱會記者會,主要是公佈加開兩場,總數爲十三場。於訪問時Sammi提到十三場已是極限,不會再加場了,怕自己體力不勝負荷,現在已感壓力導致濕疹。

唔會加場了

Urbtix 個refresh 係咪fake9me 架 LOL
mc) 發表於 2019-4-9 10:11

有frd用個refresh function
10:03買到尾場680
所以..不要怕只要信

啱啱買到頭場680x4
980同380寫少量
980買唔到4連

其他場次暫時未見出"少量"

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 11:45am)

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 32 346
已售罄的場次Sold-out performance(s): No

繼續努力

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 12:15am)

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 21 736
已售罄的場次Sold-out performance(s): No

而現時速度下次剩餘票數update應該就賣晒了

剩係n次入咗叫我開cookies果頁
阻住 發表於 2019-4-9 13:23

其實係咪唔使理?
已經開咗cookies都出版咁嘅嘢

但我都仲未入到喎,是咪被block

希望美Mi今次開到台北小巨蛋再用拓完/kktix賣霏啦,我有信心會搶到 ...
阻住 發表於 2019-4-9 18:11

我都未入到
都賣晒啦..點解仲入唔到

Mi:「今次公售個座位表係往年比例最高既,大家應該可以容易D買飛,應該有更多人可以享用正價睇今次演唱會 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 17:34

的確公售比例係高咗好多嘅
但其實公售同預售比例多少根本對買飛無影響
兩個system都係咁難入,啲人都係唔會買到

Sammi真係好慘
以後做咩都會俾人放大討論分析
唱慘情歌啲人會大把嘢講話佢憑歌寄意
唔唱又俾人話唔可以真正原諒許志安

同許志安出街一定俾人指指點點
話佢點解仲同佢一齊

收到風會唱裸體早餐
雖然幾鐘意呢首但估唔到會唱

唔會飛既碟:
很愛很愛
Ladies First
Love Is...
Becoming Sammi
Wonder Woman

JasOh103 發表於 2019-5-27 15:07

最愛都係呢三隻

好似會唱

睇嚟今次佢真係會平衡主打/side track
希望唱多啲2000-2002 era

啲紀念品設計真係hea到一個點lol

等咗咁耐好似好突然就開show
會睇3場,希望睇中美祖做嘉賓

最近睇佢呼籲唔使送花同唔派pong pong棒嗰嗰兩段片覺得佢殘咗
個樣唔同咗好多

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出

睇嚟要忍到聽晚先再入嚟

birthday gig 2.0 rundown
有埋兒童不宜就完美了

去到最後講嘢聽得出把聲有啲沙
不如cut兩首吃力不討好嘅heavy metal -_-

我反而覺得呢兩首ok有其他更需要cut

真心整體一般
感覺佢想做好多野,反而有D唔完整
touch mi 2 rundow ...
hans_lung 發表於 2019-7-12 23:57

agree
感覺佢想擺脫以往嘅模式
例如突登冇咗一貫嘅快歌medley
不過啲嘢未run得smooth,所以出嚟present得好奇怪
例如終身美麗換衫,鐵樹蘭出場,encore跳舞

另外唔明點解要fiona無啦啦出嚟唱一首
odd to the max lol

Encore 有段Dance Solo
Background Music係幾首演唱會主題曲Remix
fifty1205 發表於 2019-7-13 02:42

段dance solo係好睇嘅
唔使跳住唱跳得放好多
但如果升上嚟咩都唔講直接跳會型好多

唔好聽講句,開場個look好似一條白色嘅貴賓犬
風見志郎 發表於 2019-7-13 16:38

似zootopia隻羊
我覺得係靚嘅
反而第二套粉紅色我覺得麻麻

其實唔係好明
終身美麗 要換衫 分兩次唱既用意
仲要見佢白色套衫行得好辛苦
成件事好唔型
好唔Sammi

D sid ...
jason567 發表於 2019-7-13 22:18

我都唔明為乜要換衫 - -
白色嗰件其實本身好grand好靚
不過行得咁論盡成件事即刻由型變唔型

嘉賓果part紮辮加牛仔褲直頭99年iconcert咁 同埋又有nike眉
masterdragon 發表於 2019-7-15 00:42

似beyoncé (除身材以外)

其實我覺得今次啲衫全部都靚喎
除咗開場第二件粉紅色

估唔到Gigi唱熱愛島
佢話揀咗Sammi嘅歌我仲滿心歡喜係交換溫柔

今晚開場時條粉紅色裙夾住喺個台佢行唔到
最後好似扯甩咗一忽,有少少粉紅紗裙留咗喺台上lol

今晚10:57就完場
11點都唔夠

好心換走呢條去
仲以為佢叫人估咩顏色會每晚唔同
句野多鬼餘

另外咁早散就證明真係嚴重 ...
JasOh103 發表於 2019-7-15 23:47

終身美麗中間講嘢真係好odd
我諗係因為嗰時唔講就要完埋跳傘先講得佢覺得太耐
但其實一兩句哈囉歡迎咪得囉
估乜鬼嘢顏色

同意加多啲歌
求其encore多一首慢歌都好啦
而家螢光粉紅完得好突然,連outro/reprise都冇

我睇第二場 9字歌都好似冇outro 直接關燈
睇返片又好似之後有加返?

同意你講法 佢唔講就真係去到part 4 ...
JasOh103 發表於 2019-7-16 00:11

其實要搵位加首歌唔難
不過Sammi演唱會一向都唔會有改動
唔似得美祖嗰啲
所以都係唔好有期望了

唯有期待下尾場多一兩首歌

今日把聲好似已經無咁靚
唱九字歌d 假音消失曬
mr_matchman 發表於 2019-7-16 00:14

今晚浮雕嘅和音都好似較大咗
講嘢有少少聲沙但整體狀態都ok
唱埋聽晚有得休息應該冇事

嘉賓 嗰part 都希望換衫
上一次 請男嘉賓 記得每晚嗰條裙都唔一樣嘅。
wzx0825 發表於 2019-7-18 15:41

嘉賓part唔會換啦
要坐好窄嘅跳傘