返回列表 發帖
我入左黃隊
出左街兩個半鐘最高CP都只係隻108周柏豪
KITSTON 發表於 2016-7-25 20:53

你升得愈高lv, 就會有CP高嘅pokemon

如果想伊貝進化到指定一隻嘅話, 其實有方法.
將Eevee重新改名,
要火伊貝嘅改 Pyro,
水伊貝改 Rainer,
雷伊貝改 Sparky,

最好改完名重新開app, make sure個server知道改咗名.
不過每個名都只可以用一次, 例如第一次改 Rainer會出水伊貝, 第二次改Rainer未必會出水伊貝.

Source: http://fraghero.com/this-trick-a ... ice-of-eeveelution/

我試過兩次, 一次係水伊貝, 一次係雷伊貝, 兩次都成功.
另外喺朋友機試過一次水, 都得

... 原來有得咁玩 (小弟唔情願下進左隻火)
賴爽 發表於 2016-7-26 07:58

你下次Eevee進化時都仲可以, 每種屬性都有一次機會

暫時捉到最高 cp 既係 129 cp 的 psyduck, 養唔養得過
lblemon 發表於 2016-7-26 13:53

養唔過, Psyduck嘅CP會去到六百幾

午飯時分, 附近好多櫻花spot, 唔駛左撲右撲都有好多... 屋企真係冇好野捉到 ...
lblemon 發表於 2016-7-26 22:44

啲incense 30分鐘只可以吸到5隻pokemon埋身, 仲要勁多波波, 波音蝠   用lure module 每3分鐘就有一隻出現, 抵玩好多

係咪要高級D 先可以用lure module? 我而家lv 7
lblemon 發表於 2016-7-26 23:26

唔係啊, 你item入面有lure module嘅話就用得.
   去pokeshop度放.

終於 LV.19

好期待去到 LV.20

然後開始棄 GAME
賴爽 發表於 2016-7-29 19:30

你升得咁快嘅, 用咗lucky egg?

個遊戲update完之後, 個逃走機率嚴重地高

啱啱6隻裡面, 5隻都ran away, 已經用咗great ball + razberry,

咁樣完全係鼓勵人去棄game
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都覺 就連CP唔過100 o既波波都ran away
BTW 你o係邊度遇到卡斯同小海獅? ...
KITSTON 發表於 2016-8-2 16:46

外國, 唔喺香港

有冇辦法知道邊隻蛋係啱啱攞?

King's rock/sun stone etc from pokestops?
JasOh103 發表於 2017-2-17 13:46

啲人話第7日轉pokeshop會轉到出嚟

太陽伊貝點進?使唔使改名黎進化?thx
膠膠 發表於 2017-2-18 07:28

太陽伊貝改名 Sakura, 月伊貝改名 Tamao

高IV迷你龍超少,
捉咗4個鐘得2隻80-100% IV,
機率大約只有1.8%,
色違+高IV 一隻都冇

宜家土居忍士, 鐵面忍者係咪未出?? Gym都唔見有人放

好似未
吾知佢會點處理1血個隻野
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-5 16:17

HP1嗰隻唔加特性嘅話完全係廢

漂浮泡泡??
kevinlai1621 發表於 2018-3-5 16:33

講緊脫殼忍者

紅寶石GAME入面 得1HP
但因為有特性神奇守護
除佐飛行 岩石 幽靈 火 惡 依5種屬性技能之外
其他屬性 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-5 17:07

之前睇過有種玩法,
某種岩石系有個特性係, 滿血下被打會剩1 HP,
之後同脫殼忍者交換特性,
咁隻脫殼忍者就永遠都死唔去.

不過呢種玩法喺Pokemon Go應該好難發生

下星期日社群日進化嘅奇異花會有大技 "瘋狂植物 Frenzy Plant".

之前用晒鯉魚王糖去升鯉魚龍, 宜家冇糖進化, 有排都過唔到關...

已完成用50粒提捉寵,只差CURVE+EX,但我最多只掟到CURVE+GREAT

今日確實周街都係鯉魚王(相信仲 ...
酷愛903 發表於 2018-4-11 15:18

我覺得有幾隻pokemon都容易攞到 curve+excellent, e.g. 吼吼鯨, 朝北鼻, 圈圈熊, 古空棘魚, 貓鼬斬...  搵呢啲練下會比較好

回復 3339# matthewyky

噢... 我唔知係地區限定

Shiny出現機率有感愈嚟愈低, 當初shiny比卡超起碼都捉到廿隻, 今日先得嗰三隻

係我部電話問題定係server問題, load一隻由基拉都load成分鐘

交易又扣iv 又要stardust 真係勁趕客

[hide][/hide]

有冇人留低 trainer code, add fd 互相送禮

Add friend 有無限制人數啊?
xteve 發表於 2018-6-22 14:58

好似最多200人

遠方的朋友有無收到我的明信片呢
xteve 發表於 2018-6-26 22:14

如果朋友有收到你份禮物, Notifications 入面會有顯示

今日打咗6場捉到5隻急凍鳥零shiny

其實佢一次過爆晒出嚟好怪,
啲人分散晒去打,
好多raid打完頭輪之後冇晒人,
有時要等夠人先打到

聽日community day等死server,
之後又延長三個鐘

捉到Shiny又高IV車厘龜
KITSTON 發表於 2018-7-8 12:58

正!

我唯一高IV嘅shiny車厘龜係佢award送嘅黑超車厘龜,
不過CP低到喊, 又要大量stardust去power up佢

噴, 有傳聞話下個月community day係rattata
just rumours

聽聞第四代ready緊
kevinlai1621 發表於 2018-7-13 19:47

係, 兩週年海報有出現第四代御三家
估係最遲八月尾會出

宜家有交易系統, 諗緊會唔會喺第四代推出連接交換進化

btw, 宜家開始有alolan 地鼠同小拳石 捉了

Alolan之前係咪得哥達捉??
kevinlai1621 發表於 2018-7-14 00:36

我遇過嘅只有小哥達同椰樹獸, 唔知其他有冇出現過

今日人品爆發, 打三場Lugia中兩隻shiny
另加捉到shiny plusle x 4 & minun

遊戲推出的活動太頻,我跟不上了
xteve 發表於 2018-7-14 18:58

近排又兩週年又 Go Fest, 活動係會比較多,
不過都係出復刻/shiny, 捉唔到都冇緊要

好似換唔到shiny
kevinlai1621 發表於 2018-7-16 22:59

可以, 當special trade, 但好似首先要 more than good friend

Raid battle 轉了,
宜家5星係Registeel,
3星有Alolan Raichu,
另外多咗好多fire type raid.

有冇人知道有啲pokemon有淺藍背景係有咩含意?

代表隻寵近排先捉
屮SiU霖屮 發表於 2018-8-2 12:58

!!!
原來係咁 呢條問題我諗咗兩年

大家打唔打算宜家進化eevee攞大技"珍藏"?
因為呢招大技除咗要嚟珍藏都冇乜用,
就算進化咗都係要嚟擺

雪拉比任務要加3位新朋友, 如果之前未加friend的,
歡迎宜家加返解任務,
亦歡迎之前加咗friend的,
“絕交”後再加返
[hide][/hide]

絕交再加咪無哂d日數...
kevinlai1621 發表於 2018-8-23 00:31

試過再加, 日數都仲喺度, 唔知官方之後會唔會fix

竟然 不過都係唔搏, 我仲差一個fd
kevinlai1621 發表於 2018-8-24 00:12

你可以刪我再加,    就算係同一個人, 再加都會當new friend

係街可以捉shiny??
頭先捉到隻伊貝shiny
kevinlai1621 發表於 2018-9-7 10:26

可以啊, 只係機率比孵蛋/raid/community day低

頂最後一個鐘又嚟瘋狂errors....

今日第一次喺Pokemon Go課金
就係為咗嗰隻hatch rate只有2.25%嘅Mr. Mime

中咗N記嘅課金陷阱添

btw Mewtwo大招hyper beam & shadow ball聽日之後會絕版

玩咗兩年兩個月十日, 終於completed full set of pokemons in first gen's pokedex

菊草葉社群日後有百變怪放題

第一日就收到 Deoxy ex raid pass

10月21號 一齊死機

Attention, Trainers! October’s  will feature the Steel- and Psychic-ty ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-27 04:16

今次一定要喪捉
最愛色違巨金怪

暫時已推出的第四代 (18/10/18):

草苗龜 (+樹林龜, +土台龜)
小火焰猴 (+猛火猴, +烈焰猴)
波加曼 (+波皇子, +帝王拿波)
姆克兒 (+姆克鳥, +姆克鷹)
大牙狸 (wild/raid) (+大尾狸)
捲捲耳 (wild/hatch/raid), 長耳兔
圓法師 (wild/raid) (+音箱蟀)
尖牙籠 (美國東南部限定)
聒噪鳥 (南半球[遠離赤道]限定)  
帕奇利茲 (北半球[遠離赤道]限定)
小貓怪 (*) (hatch/raid) (+勒克貓, +倫琴貓)
利歐路 (hatch) (+路卡利歐)

最慘係前代可以進化個d都未有
kevinlai1621 發表於 2018-10-17 13:24

我估佢會喺調整CP後先出

係咪server down
KITSTON 發表於 2018-10-21 13:02

好似係地區性死server

我三個鐘都冇事,
如果擇日重賽嘅話都唔拘

今次好易捉到shiny wo, 我都有2隻
kevinlai1621 發表於 2018-10-21 18:29

咁應該係你幸運啫
我覺得shiny appearance rate同以往差唔多
但反而覺得Beldum's spawn rate低咗
上次捉菊草葉, 一個pokestop附近可以爆5, 6隻, 要停喺度幾分鐘先捉得晒.
今日要不斷行先遇到一兩隻

同埋今次啲IV全部不忍直視