返回列表 發帖
再次恭喜朱朱
職業生涯第 9 個 MVP

朱婷 MVP 紀錄  [分站賽 MVP 唔計  ...
chanchan0909 發表於 2017-12-25 10:28

仲差土甲 大獎賽同世錦

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 常規賽 第十五輪

01.20 22:00 Galatasaray 0 : 0 Vakifbank (: : : : : ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 12:57

原來今晚!

第四局逆轉成功
Wonders 發表於 2018-1-20 23:53

最後Rasic同Ozbay發得好好又追返幾分見到銀行中段 個個都打得好燥
好多波都好急 調整球處理得唔仔細
反而Neslihan趁呢段持間拎咗好多分
呢場只可以話鬥發球
兩邊今日強攻同二傳都好麻麻

第一局Sloetjes比人block死好幾個
CRS 發表於 2018-1-25 00:15

Goncha都比人block死好多球

2018 年亞排聯年曆
05.20 - 05.27 U17 女排亞錦賽 [泰國]
06.10 - 06.17 U19 女排亞錦賽 [越南]
06.29  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-27 20:50

感謝陳陳點解瑞士會變咗9月先打嘅

恭喜 GALA 客場 3 比 0 贏費內 !!!
GALA 今場真係打出高水平 !!!
睇下最後可唔可以爭到個第 3 !!! {:1_114: ...
chanchan0909 發表於 2018-1-28 20:33

2邊發球都好勁但今日Nootsara狀態麻麻
攻手無乜好嘅發揮
相反GALA 3位邊攻手今日要乜有乜

費內果然真係又一個 2 比 3
而且都係 2 比 0 領先被翻盤
今次真係大好機會 , 第 4 局眼 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-8 06:07

好慘 睇嚟無得出線嚕 Natalia 做咩無上既

今場比賽真係好好睇
恭喜江蘇 , 而家壓力就去左上海到啦
可能大家唔明賽制 , 5 戰 3 勝 , 排名喺前嘅賽程係 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-10 18:50

睇嚟可以重溫吓

第二局局尾勁好睇 @chan09
Wonders 發表於 2018-2-11 22:59

我都2邊睇
費內好霉
去到第三局已經想放棄咁

上年費內後半程買左 Grothues 同 Toksoy 回歸賽場之後 , 全場強左好多
喺歐冠 6 強惜敗比 E 家 , 不過喺幾 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-14 23:53

想知Jerkov有咩經歷
佢除咗發球幾好之外 無咩特別

呢個我記得連 Jenny 都有提起
2014 年嘅女排世錦賽 , 中國對克羅地亞呢一場 , Jerkov 全場只得 4  ...
chanchan0909 發表於 2018-2-15 13:46

嗰場惠隊7成成攻率
好癲
你講Maja我就諗起Furst
2屆世錦best blocking  
仲有一屆世界杯best blocking
勁我icon小小

唔係呀話 , 意大利盃都無直播 ...
好傷心
chanchan0909 發表於 2018-2-17 22:43

http://cdn.livetvcdn.net/webplayer.php?t=ifr&c=874635&lang=en&eid=626906&lid=874635&ci=579&si=5

oh 感謝 , 我居然搵唔到
chanchan0909 發表於 2018-2-17 22:50

頭半局都係無的 我無閂到等佢自己load
load load 吓無啦啦有聲
先知原來有得睇

diouf扣球點點解無高過咁樣嘅
Busto防守亦都非常之麻麻

對 , 都係佢出道時嗰種麵包跳 ...
難怪換左 Ortolani 老公做教練佢都無份入選啦 !

科內經過一 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-17 23:12

麵包跳  我鍾意呢個term
進攻多次被攔死/撐起 不過進攻多咗手法
但防守依然黑洞

睇嚟得Novara可以振壓住佢

Novara 同 Monza 打得相當激烈
Egonu 35 分 ! Plak 20 分 ! Ortolani 28 分 !
感覺打得幾好睇 !  ...
chanchan0909 發表於 2018-2-18 09:49

有無重溫
Ortolani 真係痴線
成班意大利大媽仲打得好好

Egonu真係越來越勁,希望世錦賽前她會受傷無緣角逐,否則意粉有她中女就難打了!! ...
universal 發表於 2018-2-19 20:54

On9 咁不如全部死晒年年中女拎冠軍啦好無

遼寧第一局領先咁多都輸 ...
離出局不遠了
chanchan0909 發表於 2018-2-27 20:09

第二局尾又無啦啦比人反超

Halkbank!!!!!!!!
GALA教練係咪發老脾。。
今日Ramirez啲揀網好勁

Naz 做乜事咁既口面既?
CRS 發表於 2018-3-6 21:08

攔網整親

係喎 呢場居然唔播 ... 電視台簡直作死
chanchan0909 發表於 2018-3-6 22:27

電視台都無諗過可觀性咁高嘅

都係嘅 話曬都係一早安排好播邊場
如果季後賽嘅比賽全部都播就好啦  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-7 22:42

轉返上年嗰間好過
好想有個台係播晒全部比賽
歐錦都好啲
起碼有官方免費直播

TRT 真係好廢  仲要尋日官方網站會突然間睇唔到
NTV 就算幾唔掂都有條 youtube live ch ...
chanchan0909 發表於 2018-3-7 22:53

我成日搵link都仲見到NTV條link
真係易搵好多

係架 ! 我有 Subscribe 佢地架
希望下年比返 NTV 啦 !
YouTube live channel 有個好處就係你可以 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-7 23:01

Youtube搵唔到我就去企鵝
不過this is volleyball都有好多賽事重溫
雖然部份唔係高清

企鵝無用了 , 唔知點解我而家上企鵝或者章魚都好慢
而家連企鵝個 app 都無埋 ... 所以都係盡量搵官方 {:1_1 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-7 23:18

Volleyball live 先啱

Nikolova 喺前排基本都係比佢架啦
Belien 一如既住喺場上都發揮到佢嘅作用  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 21:59

第三局差少少!!!

由 24 比 21 開始 , 真係全部都係比 Nikolova
由前排去後排再去前排 , 1246 號位輪流砸一遍
捱到  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:07

真係乜都佢打上一場打咗56個波

攞左 32 分無記錯 !
而家已經 27 分 ! 上一局先得 19 !
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:15

頂!第五局又係輸2分!
明明Nikolovo已經出盡奶力去追分

場上除左 Nikolova 同副攻 Eroglu 其他人完全靠唔住 ...
真係好多機會架本來 ... 無啦啦傳球失誤,跟住一傳 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:49

打咗72球 差唔多全隊嘅一半Bursa拉唔開太多嘅位
好多時最尾都會輸失誤 又比人反超
而且費內嘅2位副攻好勁

72 次扣球真係超多啦
Bursa 好多位置都唔太掂 eg 主攻 二傳 同 自由人
自由人本來有 Gizem , 唔知 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-9 09:25

今場費內贏咗 唔知狀態會唔會好返少少但主攻線Jerkov同Damla 實在太弱
Damla啲一傳仲要極之不穩定
相反E家係各方面都好穩定
無乜漏洞

費內真係好難 ... 後半程全部邊攻都用過曬 , 都係未搵到一個合適人選
Ezgi 率先被放棄 , 跟住 Jerkov 主力 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-9 10:56

我覺得Toksoy打接應仲打得好過Polen可能大家唔熟呢個打法
我見琴日Natalia有上過場
之後無耐就換返入去
唔知準決賽會唔會出返呢

E家既三位小主實力都係咁上去
前半段既常規賽都幾令人眼前一亮
而副攻Beyza由頭到尾都好穩定
由攔網到進攻都發揮得唔錯

Naz 打 BES 前段比 Rykhliuk 打手指 應該已經好痛 到後面再攔網應該真係頂唔順 希望好好休息一個月之後可以 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 09:47

Anderson搞咩有憂鬱症

唔知呀 , D 咁私人嘅問題
不過可以認識一下憂鬱症了解下佢嘅

可能第 4 個 point 令到佢影響大  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 18:56

第四個point有三句!

上海追返一局!!!!
但第三局個勢又

恭喜天津  大家基本上都係正常發揮
展現左攻防俱佳
可惜米楊嘅傳球都係唔太 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-13 22:09

換咗卞雨倩出嚟都係唔掂尾段一傳又唔知搞咩

FIVB 搵朱朱做咗個有關Volleyball Nations League訪問, 有興趣可以留意下

朱朱講野好得體 {:1_1 ...
Wonders 發表於 2018-3-15 15:17

仲以為有video

@stopzi 就快開波
Wonders 發表於 2018-3-16 23:23

銀行一開波就衝發球

第二局中啲一傳又啲差
前排朱朱強攻都打唔死

唔下球 又變負效率 頂
Wonders 發表於 2018-3-17 00:12

調整攻都唔敢發力打了

靚靚Naz女士二換三上場
Wonders 發表於 2018-3-17 00:20

比人吹左兩個笑死

有傷算啦
只可以講Guidetti太大膽
Wonders 發表於 2018-3-17 00:25

即刻換返Dobriana無啦啦接失一傳
明明成局都頂得唔錯

恭喜銀行

恭喜上海贏返場!!!!
冠喜E家反勝三局
Polen扣14中1

2018年度日本女排29人大名單
Wonders 發表於 2018-3-19 17:10

Erika!!!! 打埋東奧先走

Barueri 淘汰  傷心
本來 22 比 18 領先架第 4 局
肥坦一個人力挽狂瀾
恭喜 Os ...
chanchan0909 發表於 2018-3-18 09:32

乜原來Walewska仲打梗
Setter方面田代竟然重返國家隊 久美之前又話想盡快確立主二傳
接應祖藍回歸競爭好激烈   ...
Wonders 發表於 2018-3-19 21:00

其實每個位置都唔算話有絕對實力
真係要睇排聯打成點
再決定世錦賽嘅名單
Risa好大機會有份嘅 佢狀態仍然好好

女排意甲第一輪結果
Novara , Scandicci , 科內 同 ... Monza !!! 都贏波 !!!
正呀 ! Monza ! 我愛 Monza  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-19 22:08

點解咁愛Monza
係咪因為有Hancock

主要係 Busto Arsizio 得 Diouf 同 Orro 係識
Monza 有好幾個都識 , eg Ortolani , Dixon , Hancoc ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 09:43

其實見到Diouf 就已經聞到陣粗糙味
意甲科內 Novara Scandicci 都好強應該會好好睇

對  四強有呢幾隊實好睇
Scandicci 核心第一次打聯賽嘅 Haak , 黎到季後賽佢真正嘅實力去 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 09:59

好開心其實雖然我覺得年年都係傳統強隊入四強
其他隊會打到好灰
所以我有時都希望其他隊可以爆冷入到四強

哇曉彤大發力

打得比盈瑩仲要好
曾曾剛才有個用腳救球 好掂 !
chanchan0909 發表於 2018-3-20 19:51

係!嗰球勁靚!

第二局盈瑩嘅回勇同曉彤嘅穩定發揮
上海有點兒來不及反應
第三局加油 !!!  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 20:28

佢兩個打到high晒禁唔住