返回列表 發帖
吹到好大但都唔好太大期望啦
數彩虹 發表於 2019-3-26 12:21

今次演唱會主題「Pretty Crazy」是由Joey好友黃偉文(Wyman)度身訂造,個唱將會回顧Joey入行20年來無論工作上或工作以外的不同經歷,Joey表示:「PRETTY CRAZY呢兩個字,既可以代表到我哋對工作上面的 CRAZY,又可以代表到我哋一直努力追求嘅優雅,簡簡單單兩個字形容左我呢二十年,Wyman真係勁。」

Fuck
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

YY 之夜就一定
我記得肥佬好似講過話會數住啲歌手演唱會唱咗幾多首自己嘅作品  ...
616.1314 發表於 2019-3-26 12:40

所以上次睇完人瑞方丈咗唔開post
肥婆馬上收皮

但rundown 真係好悶
d 衫又唔靚
jasonng 發表於 2019-3-26 12:42

上次d衫真係好7 同N6勁大對比
唔該今次真係唔好再比光頭Y負責衫
肥婆馬上收皮

我好得閒/心花怒放/一面之緣/全身暑假/WhatsUp/PrettyCrazy
唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 23:48

唔好再唱喜喜 唔好唱亞亞亞 其他無所謂
我所知的兩三事都幾好
肥婆馬上收皮

JF話聽聞9號係保險場wor
Juicy_Lemon 發表於 2019-3-27 15:21

紅館好似規定要公售 係咪收錯風
肥婆馬上收皮

劉華補場好似冇?
如果要公售咁點補
JayantL 發表於 2019-3-27 16:28

佢唔會全場萬二人都冇人退票嘅
肥婆馬上收皮

應該冇呢件事
eggsteven 發表於 2019-3-27 15:47

根據香港體育館及伊利沙伯體育館的租用條款,租用人如舉行收費活動,可自由選擇使用城市售票網或另行委聘其他票務代理人銷售門票。若租用人選用城市售票網銷售門票,每場節目在核准票價表上所列任何一種票價的門票的內銷門票,總數不得超過該場節目的核准座位表上註明屬於該種票價的座位總數的百分之八十。換言之,有關租用人須為每種票價的門票提供最少百分之二十的座位作公開發售。有關租用條款現仍沿用,並沒有改變。
肥婆馬上收皮

仲有好多靚相
721AXA 發表於 2019-3-27 21:08

可能其中一部份係CD cover
肥婆馬上收皮

希望整返part歐陸風情
天然呆+花城
stephybest 發表於 2019-3-28 11:11

其實14年打後d歌 可以唔唱... 除咗心之科學 女皇 閃光彈
肥婆馬上收皮

J-POP (excl. Gotta Get High) 正喎
616.1314 發表於 2019-3-28 11:52

同舊歌比 就唔會揀囉
肥婆馬上收皮

講起雙子座,想起鄭欣宜係MV同佢演唱會幫呢首歌跳膠舞,支持係演唱會中重現 ...
1d14 發表於 2019-3-28 14:08

可以搵欣宜做嘉賓,女神x愛怪物的你,表達下20年前比paco嫌醜嘅感受
肥婆馬上收皮

其實可唔可以唔要sexy medley 美卷真係無乜幻想空間 又無乜女人味
快歌都係power medley 同 child medley算啦
肥婆馬上收皮

其實1314嗰陣已經玩緊每日廚師推介呢樣野,相信今次都係用呢招!每場唱一兩首side track都唔係冇可能 ...
stephybest 發表於 2019-3-28 18:16

其實sidecut都好hit 借過、心甘命抵、損友、麻煩你、最後勝利 全部都可以大合唱
真係無必要次次都想得太遠、習慣失戀、這分鐘更愛你
或者唱下再見我的初戀、阿門、告解都好 好耐冇唱
肥婆馬上收皮

其實我想佢做電視劇medley 雖然得四首
babybaby226 發表於 2019-3-29 16:30

密友full version plz!!!!
肥婆馬上收皮

英皇官網出咗日期
暫時有成十八場

日期及時間: 2019年8月5-11, 13-18, 20-24日 8:15PM
地點: 紅磡香 ...
gaausiu 發表於 2019-4-5 00:48

OMG 夠唔夠體力應付啊 中間得兩日休息
開My Secret Live唔同開紅館喎
肥婆馬上收皮

快歌好想聽whats up同一面之緣啊
上次MSL呢兩首都好high
連住隆重登場越唱越強加大力度唱就好啦

...
hehe 發表於 2019-4-6 09:16

好想聽一面之緣!!!希望今次快歌part有
或者整part rock 空港/一面之緣/WhatsUp/澎湃
肥婆馬上收皮

OMG!!!!四面台!!!美祖我愛你!!!我要努力撲飛,我可以勉為其難獻出自己嘅body換飛 ...
TT进化论 發表於 2019-4-12 00:26

Source?
肥婆馬上收皮

urbtix update咗

共18場,約85 000張門票於5月9日(星期四)上午10時起於城市售票網公開發售 ...
阻住 發表於 2019-5-7 19:13

少到可憐,d飛去哂邊?
肥婆馬上收皮

目標係觀眾由頭唱到落尾
嘉賓會請後輩
hehe 發表於 2019-5-8 15:28

吳業坤 曾樂彤
肥婆馬上收皮

如果有謝安琪做嘉賓真係 diu 出聲  
不過容祖兒話想同朋友分享 謝安琪都唔係朋友應該無事 ...
賴爽 發表於 2019-5-9 09:14

無可能啦,IG都無follow佢,天后根本唔放佢在眼內
反而GEM、肥婆、Aga、Janice、JW、SG 佢有follow
肥婆馬上收皮

Bought 易買過sammi好多
肥婆馬上收皮

我想望下入到係咩畫面
賴爽 發表於 2019-5-9 11:15

Inbox u
肥婆馬上收皮

我用緊 但係都係入唔到
是也命也
小伙子. 發表於 2019-5-9 13:05

我用KKFLY買到
不過內部已經搵人訂左飛,不過今次係睇運氣有冇得買多兩張打底
肥婆馬上收皮

睇返而家嘅賣飛情況,如果有得排隊應該大家會「比較」易買到飛
肥婆馬上收皮

買咗頭場380, 尾場神秘61區 580
980禁唔到美位無買
阻住 發表於 2019-5-9 13:23

我覺得未必係咩神秘區 可能係Band/管弦樂坐嘅位
肥婆馬上收皮

睇賣飛情況 開show前兩星期應該有大量原價飛
肥婆馬上收皮

點解要揀長大...
肥婆馬上收皮

點講呢,1314除咗記得佢爛聲之外真係冇乜記憶點,反而記得佢第一場一開波第一首歌小日子就喊,呢個應該 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 08:51

重點係1314 d衫真係世界級7 好記得平安夜encore唇印長裙俾人惡搞做春卷
麻煩光頭Y今次唔好再搞佢
肥婆馬上收皮

好似冇點宣傳,應該都喺冇得加場
lightupmylight 發表於 2019-6-11 16:58

保險佬喺地鐵買咗好多廣告喎 可能內部啲飛仲未散晒
肥婆馬上收皮

張巨型海報之後有無得賣架
阻住 發表於 2019-6-24 19:41

死啦 開18場到依家都仲未散哂飛
肥婆馬上收皮

城市售票網冇放飛,但喺大麥網放飛,好搞笑吖
lightupmylight 發表於 2019-7-12 15:08

Chisin 應該8月會有大量原價內部飛流出
肥婆馬上收皮

今次有3 part舞 18場 美祖take care ar
肥婆馬上收皮

個個炒燶哂 依家FB已經大量原價飛急放
肥婆馬上收皮

啱啱ig post左少少,好似係acapella嗰款咁
stephybest 發表於 2019-7-28 21:03

好有演唱會ending感覺
肥婆馬上收皮

會唔會有part係一直看見天使+一種永遠+最好時光+星圖+越唱越強
比天后自high回顧一下20周年
肥婆馬上收皮

經過上次msl出賣爆seed同埋love in la痛愛演譯,應該唔洗太擔心笑住唱
jack27 發表於 2019-7-31 12:03

好期待今次爆seed唱悲觀生物學比黑手龍聽
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

唔係心之科學咩
"他的五官 也並不完美
提前到末期 絕非因你下錯棋" ...
紅葉大祭司 發表於 2019-7-31 15:45

心之科學可能會整part唱pop rock
赤地雪+告解+心之科學
肥婆馬上收皮

明明唱俾楊振龍
風見志郎 發表於 2019-7-31 15:49

怨婦四部曲
1. 啜泣 (To 羊生)
2. 密友 (To Hocc)
3. 悲觀生物學 (To 黑手龍)
4. 習慣失戀 (To 羊子)
肥婆馬上收皮

high part 有搖搖搖+出色會好正,玩互動
jack27 發表於 2019-7-31 15:56

開場:派對機器+隆重登場+一面之緣+What’s Up
Sexy Part: 另眼相看+桃色冒險+Mad About You+二人浴
Crazy Dance: Pretty Crazy+喜喜+相當刺激+未知+加大力度

PopRock: 空港/赤地雪+告解+心之科學
怨婦系列:啜泣+悲觀生物學+習慣失戀+出賣+破相
天后自high ending : 一直看見天使+一種永遠+最好時光+星圖+越唱越強

ENCORE 煩膠校歌無限loop
痛愛/想得太遠/16號愛人/這分鐘更愛你/誰來愛我/逃避你/牆紙/心淡
肥婆馬上收皮

但真係輸左件衫度,1314最正常既造型應該係珠片短裙同西裝
jack27 發表於 2019-7-31 17:00

話時話 今次黃偉文又幫手揀衫 diu
肥婆馬上收皮

光頭 ig po d 衫好過1314少少
jack27 發表於 2019-7-31 18:45

個個天后依家開演唱會啲服裝都伏伏地 唔係黑白就肉色
希望今次Joey整得靚d 有番N6水準 1314/JxH/MSL整體都麻麻地
肥婆馬上收皮

預佢d衫似msl
kennethchan 有冇加入?
jack27 發表於 2019-7-31 18:40

MSL真係不了,粉紅色淘寶睡裙、螢光黃啤酒妹、Mi式十字架裙
得怨婦part服裝係靚
肥婆馬上收皮

我又覺得唔使擔心JY,佢演唱會D 衫好似冇點出過事。
victor1991415 發表於 2019-7-31 19:18

吓 1314災難級喎 大肚婆、牆紙藝妓look到而家都覺得好驚嚇
肥婆馬上收皮

下⋯ 即係長大都會
jack27 發表於 2019-7-31 22:23

可能有一part係講成長
舊日回憶的山丘 again.... + 長大
肥婆馬上收皮

康子妮IG po咗
JayantL 發表於 2019-8-1 18:29

好大機會係medley 見到每首歌得幾句歌詞
肥婆馬上收皮

咁早揚曬個rundown出黎。。。
stephybest 發表於 2019-8-1 22:17

咁多飛未散 梗係要啦
肥婆馬上收皮

笑死 容祖兒又點會cancel 第一場響應罷工
瓊姐個post d 留言又可以關容祖兒事 ...
kaman921 發表於 2019-8-2 17:42

大公報事件
肥婆馬上收皮

Facebook開始有減價飛 見到唔少880賣980飛
肥婆馬上收皮

分分鐘d位靚過公售
hohoho 發表於 2019-8-2 20:49

見有唔少職業黃牛放 唱片公司同佢地嘅關係 心照啦
肥婆馬上收皮

其實我最想佢唱優秀
好高質又有氣氛
不過既係普通話又係Sidetrack真係無乜可能 ...
kanxd 發表於 2019-8-2 20:53

其實都有可能 Sammi都唱裸體早餐啦
肥婆馬上收皮