返回列表 發帖
左上角個Logo極具心思,有祖兒最愛嘅鬱金香,仲要寫埋JY 20嘅字樣
斷估係All Right Reserved嘅SK嘅好主意

暑假應該冇咁易病呱
Kyle_ 發表於 2019-3-26 13:34

1314病係因為酒店同屋企個溫度差太遠
暑假室內開冷氣,出面熱到死,會唔會

左上角個Logo極具心思,有祖兒最愛嘅鬱金香,仲要寫埋JY 20嘅字樣
斷估係All Right Reserved嘅SK嘅好主意{: ...
Ki 發表於 2019-3-26 12:10

為了紀念廿周年,祖兒今次也特別邀請了五代十國設計了一個代表這廿年的logo,logo裡面以JYj及20字樣, 砌成了她最愛的鬱金香。

Source

估錯左添,有無人知「五代十國」之前啲作品係點?
話時話,都真係好耐無同All Right Reserved合作

'07成立的本地設計團隊五代十國,英文縮寫為 WDSG(取自普通話拼音 Wudai Shiguo)由最初設計網頁及廣告 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 14:58

嘩,唔該哂.........頭先Google到一堆歷史
三隻碟個封面都各有千秋

優先訂飛12場(日期:2019年8月5-8日,2019年8月10-11日,2019年8月13-18日 )
Source

紅館好似規定要公售 係咪收錯風
fifty1205 發表於 2019-3-27 15:39

軒仔降兩度個次有場KKBox特別場,好似無公售喎

有公售
JayantL 發表於 2019-3-27 17:00

多謝糾正.........年紀大,記唔到咁多野
依家咁樣即係連踩七場,仲未計前面應該會再加,把聲頂唔頂得到呀

1314 好似連踩七場都 OK?
係 Break 完之後先出事?
616.1314 發表於 2019-3-27 18:39

係呀,Break後先出事
唔知點解對佢近年把聲無乜信心

You can take a look at Rubberband's Connected album and merch.But I thought it changed its name t ...
mc) 發表於 2019-3-28 13:22

Pakho隻White都係佢地設計
係呀........講起先覺無見過Allrightsreserved一排,同啲產品做野多

其實sidecut都好hit 借過、心甘命抵、損友、麻煩你、最後勝利 全部都可以大合唱
真係無必要次次都想得太 ...
fifty1205 發表於 2019-3-28 18:35

佢眼中嘅Side,我地眼中嘅Hit

英皇官網出咗日期
暫時有成十八場

日期及時間: 2019年8月5-11, 13-18, 20-24日 8:15PM
地點: 紅磡香 ...
gaausiu 發表於 2019-4-5 00:48

見唔到嘅?有無Link?

JY6都已經可以定20-24號嘅飛啦
TT进化论 發表於 2019-4-8 12:22

JFF死左,睇唔到最新消息

英皇真係好賤,宜家歌迷會5/24一個會員有兩張飛嘅名額,但我估應該會終極加場,就係唔知系加前面2/3 ...
TT进化论 發表於 2019-4-8 13:50

加前又加後,通殺

加前我無意見,加後好大意見
TT进化论 發表於 2019-4-8 17:03

你有留意開英皇開演唱會嘅招數,都知哩招係必用架啦

980 380 好多都sold out
580 好似場場都有

無認真睇
hinz 發表於 2019-4-11 10:02

8月9號都加?
放空 發表於 2019-4-11 14:37

日期:2019年8月5-11, 13-18, 20-24日

資料來源

尾場是24/8?

有寫「終極加場」字眼嗎
l00540 發表於 2019-4-11 16:30

未有海報出現,相信唔係真正尾場

內部應該hold左好多飛末散, 點會擺番出去城網賣, 實俾人笑死

我諗佢其實最多賣得10-12場, 講叫座 ...
hohoho 發表於 2019-6-25 04:08

點會笑死呀,之前唔少歌手都無端端可以係城網買到我依家想搵張尾場飛,見啲人都炒得好貴下

難怪今次英皇唔出“終極加場”海報喇,現已經好多人喺度放緊原價飛 ...
lightupmylight 發表於 2019-7-17 16:24

邊到多人放原價飛??

未聽過!
hehehaha 發表於 2019-7-17 17:09

02年陳輝陽鋼琴作品集 - 與音樂談情

大陸百度貼吧,閒魚都有,不過都喺單丁或者唔連位嘅
lightupmylight 發表於 2019-7-18 07:36

大網網即係收人仔啦?
個啲都唔知收唔收到飛嘅

有無24號原價 380X4?我睇980,幫朋友買
danhong0109 發表於 2019-7-29 17:33

24號仲要四張$380,你問下你有無朋友放俾你啦
問過出面啲牛兩連位$580都要$2200

$380賣$650/張

我見好多都係原價+信用卡手續費
乐坛风云 發表於 2019-7-30 15:47

講緊尾場喎

直接叫kenny讓期比佢開part 2 la。祖咁鐘意表演
jack27 發表於 2019-7-31 11:51

Boy'z好似係預開兩場,若果真係搞Part 2的話,兩場真係少得濟

無可能啦,美祖開完仲有蕭敬騰,美祖個台應該會拆,時間趕唔切
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:59

你知唔知我講乜呀,我講緊本身許志安個期,俾Boy'z拎咗,Boy'z原本係預計開兩場呀
關蕭敬騰咩事呀
無蕭敬騰,祖兒繼續開落去嘅話,哩個唔係叫PART 2呀,係一連開__場呀

部份紀念品會率先喺以下網址開放訂購!
https://www.joeyyungprettycrazy.com/

網購時間:2019年8月1日 下午6時 至 2019年8月3日下午6時
付款方法:信用咭 或 Google Pay
取貨時間:演唱會演出日下午6時45分

未開賣就話售完
stephybest 發表於 2019-8-1 16:13

網購時間:2019年8月1日 下午6時 至 2019年8月3日下午6時

祖祖還在針灸
TT进化论 發表於 2019-8-2 13:52

條片又唔覺同平時有咩唔同,可能做啲例行針灸啫

康子妮叫佢快啲好番,應該有啲野
721AXA 發表於 2019-8-2 16:52

到唔知乜鬼病,咁耐都未好返

人地留個言就話人地撲街係到搞佢
就係你小題大做先煲大件事
kanxd 發表於 2019-8-3 19:46

香港大把哩啲人,上面同前面都有幾個
有興趣嘅朋友可以睇下哩段片,係今次負責舞台設計嘅大師Es Devlin個Ted Talk了解下佢嘅設計理念

噚日有無半場人?
kenneth 發表於 2019-8-4 12:50

尋日個場好似未搭好,連Rehearsal都無得睇

有預感佢都唔會真encore, 就算有都唔會過12點, 快快送班觀眾番屋企
hohoho 發表於 2019-8-4 20:10

第一晚就真Encore,咁尾場點搞呀
仲要把聲好似未完全康復哂,Show後又要接受訪問,唔會搞到咁夜架啦

改期?
風見志郎 發表於 2019-8-5 17:11

假架,個垃圾樓主放流料

講到似層層咁
風見志郎 發表於 2019-8-5 17:13

得佢一條友講,仲要無圖無成,點樣似層層?
經歷咗兩個幾月都唔Fact Check咗先,渣咗啲喎

主辦單位發言人英皇高層霍汶希表示:「今晚容祖兒 Pretty Crazy 演唱會直至現時為止都是如期舉行。」

而大約4時多,紅館場外已聚集半百名Fans撐遮等候。其後祖兒好友兼導演彭秀慧驅車到達紅館。問到祖兒演唱會可否取消?彭秀慧沒有回答,跟工作人員直入後台。
Link

去唔到嘅可以退。咁嘅安排幾好,不過可以早少少公佈

仲未入場!?
Qmen 發表於 2019-8-5 20:02

未,唔知等乜嘢

咁搞法,起碼2045先開得場

2011放人入去

微博有疑似rundown
Qmen 發表於 2019-8-5 20:21

連登都有

雖然免費補場係值得鼓勵,但凝住英皇咁做係唔想退錢,因為本身有一啲人根本都諗住唔睇退票,而家開返12號可 ...
Serendipity 發表於 2019-8-6 07:21

預備、訂台、Set個台哩Part做得唔夠好
明知咁複雜應該預多少少時間,唔覺得唔打風會趕得起

希望今晚個台搞返好啦,唔係真係聽K歌medley咩。
又話咩俄羅斯雜技團,我睇後日都驚驚D。 ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 08:59

雜技團係黎自汕頭,拋波過場去走著睡個到出黎

中間個兩Part,個台無野睇真係好悶,尤其是走著睡係咁換衫,唱一首換一套,哂咗唔少時間去到Lovin' U定不容錯失
見到俄羅斯Brass Band同啲Dancers撞埋一碟真係無眼睇

金曲Medley cut到啲歌唔知點,連帶去跟住個三首繞場一周都麻麻地

牆紙同黃色大門可唔可以消失,聽到好厭,同上次1314大肚婆個Part有咩分別?
爆Seed個到如果可以加多兩首歌(有埋悲觀生物學就正啦)

唔中途Cut咗個Show,叫做完全咗成個演唱會先話補場真係唔話得
講緊原來今日過咗十一點半都要罰錢

Confirm左有草蜢

樂觀、悲觀、與蝶應該入破相嗰part...

JY可能會請
- 偶像 e.g. Mi、關淑 ...
l00540 發表於 2019-8-6 09:25

劇透咗啦你,快啲反返白啦

老實講啦我覺得其實不如睇埋今晚先認真COMMENT一次(希望唔好再出事)
大家最憎既果PART (姐係一首歌一件衫)  ...
eggsteven 發表於 2019-8-6 09:59

反返白呀,好多人未睇架

其實換衫個到我覺得係再見我的初戀黎Part換,你睇佢件白色大褸,入面好似仲有野
反而一首歌一件衫個Part,走著睡係睡衣look,桃色冒險係貼身類似旗袍咁嘅裙,真係可以係台上換到?

我諗係因為係咁落台好柒掛
eggsteven 發表於 2019-8-6 10:12

好似N6(?)咁圍住變身會好好多

反正今次真係開得好七不思議,撞正個期又牙煙,觀眾嚟唔到,台又罷工,又除耳機,加埋佢本身準備又倉促, ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 10:53

個台唔掂先最慘,唔知幾時先整得返
見佢尋晚居然唔Post ig都估到佢唔開心到爆
雖然好多甩漏(其實都只係頭場啫)但係真係睇得出佢誠意,唔計cut咗幾首歌都三粒鐘,咁都唔值回票價咩

呢D所有野應該full dress rehearsal度發現而改修... 要第一場當成full dress rehearsal o甘而又廢真係好 ...
hdfb 發表於 2019-8-6 11:22

佢尋晚有講到尋晚係比前晚個Full Dress Rehearsal差
其實係要預多一、兩日去執好佢,預得太抆水、掛咗大半日八號,無咗啲時間

終於Post IG

在從沒有完整run through 的情況下
我能預計首場會有不同類型的狀況出現

哩個真係不能接受

FM不停在我耳邊告訴下一part千萬不要走到台中
我預感已有不妙
原來我們的中台在降下之後發生了嚴重故障
不能變回平地
整個舞台只剩下最外面的圓可以讓我走動

哩個其實唔係啲人講起,我唔覺得佢有問題
反而佢周圍啲人唔知點好就真

昨晚一定不能稱它為一個十全十美的演唱會
甚至只發揮到三成的功力

一向專業的Joey告訴自己,無論發生甚麼都一定要冷靜處理,並不能焦急,她說:「深呼吸過後一鼓作氣 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-6 16:20

唔好衝出黎柒啦,自己睇吓兩者分別係邊先啦
祖兒係不慌不亂,唔係個鏡頭影到有工作人員幫佢較緊個耳機都唔知出事