返回列表 發帖
說好的跨年呢 ?
kwanie 發表於 2013-8-1 00:02

有加場呢回事架嘛

講真十場唔送飛 對容祖兒係有難度的
henhenhen 發表於 2013-8-1 12:42

自己去3C到睇啦,陳奕迅都送飛啦一行三十人都係免費飛
見到個陣真係笑死我,被人一句KO左

其實大家覺唔覺得680 堅貴?
唔止針對講祖祖
其他歌手都加到680
而家D 演唱會市況咩事?
點都要賺到盡? ...
hkay 發表於 2013-8-11 00:06

無端端一加加到去$680
祖兒呢個都算好啦,山頂位$200
何韻詩果個要$250

講緊年頭都係$480,跟住好似三、四月開始就無端端加價

方唔係啲主辦單位見到台灣啲歌手黎香港收得咁貴都咁多人去睇
又覺得幾年無加價,所以一加就加兩舊水咩

我覺得580 都勉強可以接受
個個演唱會都680 真係唔知咩事
hkay 發表於 2013-8-11 01:03

係,我都覺,始終依家咩都貴左,加少少係可以接受但係一下子加兩舊水真係

呢句說話我11年講到依家「乜都加,係人工無得加」

回復  Ki

总体比大陆尼边平好多
叱咤吃喳喳 發表於 2013-8-12 20:16

講就咁講啫,雖然相比之下你地睇演唱會係一個奢侈活動但係一下子加咁多真係唔係幾接受到

演唱會Poster登場啦......
我覺得Over左,半身已經好好,已經咁樣好怪(最明顯係執走左張凳呢下)

而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

So scary!  a little over...
chocoholic 發表於 2013-8-19 17:46

唔只a little啦,完全無關係唔明點解要影到咁
>吾
>甘
>米
>尼

Yeah! 完全有实力,点解海报要影成咁... 又唔系卖肉。
chocoholic 發表於 2013-8-19 18:47

本身覺得會係今年最靚既Poster但係依家真係唔覺
好老實講,點解影演唱會Poster要影到咁樣?
點樣吸引到人去買飛入場呀

Starlight,甚至N6完美擊倒依家呢張囉
>吾
>甘
>米
>尼

點解可以咁大對比,呢張做Poster好過啦

>吾
>甘
>米
>尼

仲要係同一日影
water:) 發表於 2013-8-19 20:26

點解對比可以咁大
小日子舒服好多

唉... 洗唔洗咁over... 果然係陳漫
根本係小日子同1314 preview比左錯覺我地佢既production好左
點知最後原來仲衰過moment
preview果張係靚過哂SL同N6
點解下下都要sexy到極點喎...  ...

tungbilly 發表於 2013-8-19 21:27

Preview個張真係好grandMoment同全身都係以藍字作為重點,好功高蓋主既感覺

本身容祖兒係香港黎講唔係討好既一位歌手
依家搞啲咁爆炸性既話題出黎,其實好易出事!!
>吾
>甘
>米
>尼

其實唔明點解咁多人覺得張 poster 唔掂又毫無遺和感
我覺得唔錯而且係一個新嘗試
香港基本上敢於影呢類型既 ...
ladygaga 發表於 2013-8-20 13:10

每個人對於每一件事都有佢既角度
係一個好既嘗試,亦都欣賞佢有咁既勇氣去做呢樣野
正如你所講,香港無幾多人會敢去做呢件事
但係做左出黎,個效果得唔得又係另一回事

我自己把尺度香港人同外國人都係一樣
好似Lady Gaga呢排幫雜誌影個輯相,我都覺得唔好睇
唔會因為佢係Lady Gaga就覺得佢好睇
香港人睇外國既人同事幾時都係寬鬆得多

今次女主角係容祖兒,佢係香港受到既批評可以話係來自四方八面
無論佢既言論、歌曲、衣著(叱吒抄衫事件),好多時候都會引起觀眾評擊
咁唱片公司係咪應該係計劃「呢張相」既時候應該考慮清楚、以一個審慎既角度去出發呢

去到影完相、考慮出唔出街既時候,亦應該將整件事包裝好
依家就咁睇,基於祖兒之前話張相係Welcome觀眾去睇佢演唱會
我唔認為佢可以同演唱會拉得上乜野關係
若果樓上kaven講既係真既,我會覺得安心好多

與此同時,亦都明白唱片公司點解肯用呢張相既原因 - 引起大眾關注!
>吾
>甘
>米
>尼

容祖兒幾時應承左 903 去叱咤 ..
賴爽 發表於 2013-9-11 00:57
微博寫架!

真係唔明點解仲要去,根本大條道理唔駛去架啦
係有既你方叱吒唔會搵人送過去咩
做咩要遷就一個「所謂」既頒獎禮而將演唱會提前啫
>吾
>甘
>米
>尼

為咗一個頒獎禮的女金而提早2粒鐘開場,我覺得對觀眾非常唔尊重!
roytangxdd 發表於 2013-9-11 19:41

點樣對觀眾唔尊重?都係唱咁耐架啦
我個重點係佢為左去叱吒而提早個時間
>吾
>甘
>米
>尼

擔心下聽日點買飛好過

>吾
>甘
>米
>尼

31 $680 sold out
$380 少量
tungbilly 發表於 2013-9-12 10:20

31號賣哂啦!
>吾
>甘
>米
>尼

只係買到380 33行
不過有得睇已經開心了
tungbilly 發表於 2013-9-12 11:02

你就好啦,我仲未load到

200$ 第幾行開始???
買到34行:D
happy!
ho_ 發表於 2013-9-12 11:33

34行係$200既第一行,恭喜
>吾
>甘
>米
>尼

你上網買? 我反而見我d fd 11點開始就入到
tungbilly 發表於 2013-9-12 13:58

十點load到依家都入唔到呀
>吾
>甘
>米
>尼

等POSTER出,係終極尾場就請假

>吾
>甘
>米
>尼

究竟幾時先加完-___-"
究竟邊日係尾場
屮SiU霖屮 發表於 2013-9-19 21:41

問英皇人先會有答案

等緊尾場呀
>吾
>甘
>米
>尼

反而上次空港模樣的舞台真的很獨一無二
可能我坐山頂啦……
鳥瞰下去,好像置身機場一樣 ...
l00540 發表於 2013-10-29 21:01

我都覺個台好特別,唔似平時啲四面台

都話左會有「終極尾場」架啦
>吾
>甘
>米
>尼

oh sh _ t 唔好有派對和誰分同明日恩典呀 //
賴爽 發表於 2013-11-25 20:56

拎得呢個檔期就預左有Chihuahua架啦明日恩典呢首真係唔係好想再聽到
>吾
>甘
>米
>尼

但如果呢首有 Remix 同容祖兒唔好用膠聲去唱應該 OK 既
賴爽 發表於 2013-11-26 08:05

如果整首X'mas Medley既話就可能有Remix,如果唔係我諗都係正常版
>吾
>甘
>米
>尼

大會紀念品曝光!!!!!!

全球限量英倫設計
「Markus Lupfer x 容祖兒 1314 演唱會 Kiss Tee」

詳情︰
「Kiss Tee」共2兩款限量設計,每款全球500件
每場限售66件,希望到場的觀眾都有機會擁有

祖兒冧豬豬第2二波
「Markus Lupfer x 容祖兒 1314 演唱會 Kiss Tee」
Joey咀咀您1314

找來英倫德籍時裝設計師Markus Lupfer,設計Joey Yung 1314演唱會激罕限量版Kiss Tee。

今次更是 Markus Lupfer全球首次跟華人歌后合作,他表示:「這次跟祖兒合作非常開心,我們互相欣賞對方的創作!我到亞洲公幹及旅遊已留意到祖兒這充滿藝術感的歌手,很喜歡她新穎的時尚感、大膽創新的舞台服裝及音樂,覺得同自己既設計意念很相似,得知1314演唱會概念後,好開心為她設計了這兩款全球限量版 「Markus Lupfer x 容祖兒 1314 演唱會 Kiss Tee」,我誠心祝福她演唱會大成功!」望大家穿上這件冧豬豬既咀咀Tee,跨越甜蜜蜜的1314。

在大家期待這兩款激罕限量版Kiss Tee時,先讓祖兒咀咀你,今日開始到 www.eegmusic.com,即可免費下載咀咀Wallpaper 到你的手機、Pad Pad、電腦,向全世界分享冧豬豬的愛。Keep Calm & Enjoy 1314!

想了解更多有關Markus Lupfer,請到http://markuslupfer.com/

>吾
>甘
>米
>尼

紀念品

>吾
>甘
>米
>尼

最美真係件tee la wor
對socks唔識欣賞, 唔知點解夠膽賣200一對...
阻住 發表於 2013-12-16 19:53

好大預感今次紀念品會滯銷
「Keep Clam」系列周街都係,普通過普通
機殼我又唔係用個啲機,唔岩駛
襪咁貴我更加唔會買
>吾
>甘
>米
>尼

個人覺得「Keep Clam」系列出Tee會好d
雖然都係周街都係
KennyCheng23 發表於 2013-12-18 13:15

真係好普通,著左都唔知係演唱會Tee

又貴呢
Chun2009 發表於 2013-12-18 14:06

貴得黎唔特別,上次個件N6 Tee一著就認得係演唱會衫啦!
>吾
>甘
>米
>尼

買到飛今晚去睇,唔駛睇Rundown搞到無哂神秘感
>吾
>甘
>米
>尼

唔好係到爆就得啦!!!
>吾
>甘
>米
>尼

要爆既唔該整番白色字啦
>吾
>甘
>米
>尼

覺得快歌實在太多
同埋啲大熱歌真係唱到爛了lol (快慢都係)
真心想愛一個上一課 與蝶同眠 連續劇 續集 Be t ...
帥小寶` 發表於 2013-12-22 00:17

因為快歌去哂最尾個Part變左前段好似好悶咁

同埋因為太多衫要換,搞到好多悶場
頭一、兩個都OKAY

去到空港之前個段真係好悶
之但係空港呢Part勁正
好鍾意祖兒著裇衫,勁型,不過太短
>吾
>甘
>米
>尼

蟲之家、朱古力萬歲,連續兩首Side cut,咁就cool down左個場
我的驕傲Remix改得好
不過接著個首又係唔多人識

空港呢Part唱多兩首都得啦,依家變左到喉唔到肺
牆紙呢到其實睇唔到佢個投影,不過之後又唱番啲大熱歌
之後煙霞氣氛好好呀,估佢唔到
>吾
>甘
>米
>尼

第一場甩漏真係堅多 七不係咪甩咗一大段 而且啲歌同節日嘅關係真係好牽強 ...
belphemon 發表於 2013-12-22 01:46

應該係唔記得歌詞,阿祖呢部人肉歌詞機舊啦,失靈

今次用節日做主題,敗北處在於祖兒根本就無咁多呢類型既歌
無都緊要,你要凝造到個氣氛╱相關既歌曲
變左好多歌其實係攝時間,同個主題無關
>吾
>甘
>米
>尼

其實作為 JF , 有啲 PLUG 左但好少唱都可以擺上去唱

分身術、雙冠軍、抱抱其實唔差,習慣失戀、這分鐘更 ...
賴爽 發表於 2013-12-22 11:07

習慣失戀同16號愛人次次都唱,真係厭到爆Encore個陣又聽到呢PART真係勁
>吾
>甘
>米
>尼

其實 JY 臨完場既時候話下次不如一場全慢歌 一場全快歌
逼大家入場睇 2 次
rIcKyK 發表於 2013-12-22 11:25

我真係唔介意,反而依家唔知佢記唔得到咁多歌詞尋晚有兩、三首都甩左

我地就係咁煩膠去之前話聽到厭 , 但去到聽到又會好開心
CunninG 發表於 2013-12-22 11:34

習慣失戀都還可以,但係16號愛人真係完全無心機聽
祖兒喊住唱甩嘴走音
joey2009 發表於 2013-12-22 16:14

蘋果有無試過寫好英皇既呢?!
世仇......睇黎都哂氣
>吾
>甘
>米
>尼

就咁睇D 選曲真係差無可差
其實要揀hit 歌可唔可以唔好揀D 次次都唱但又唔係經典既歌
習慣失戀睇到個歌名 ...
hkay 發表於 2013-12-22 23:24

佢對佢啲大熱歌好無信心,淨係唱啲唱到爛既根本大把歌係手,好多首大家都識唱
不過就唔夠膽放落Rundown

16號愛人呢首都爛啦,大大小小場合都聽

Side Track就淨係簡啲慢到不得了既歌,唔悶死都訓左啦
>吾
>甘
>米
>尼

佢D 大熱歌真係多到是但搵首都好過D 咩這分鐘XXX, 告解, 習慣XX 呢D 一D 都唔經典既plug 歌
愛一個上一課 ...
hkay 發表於 2013-12-22 23:44

所以完全唔明點解要死攬住唱到爛既大熱歌而唔唱其他

七不思議 係得FANS比較熟,但係放係演唱會唱真係好唔得!
但係無左佢呢PART就無左個重點

睇ig video, 今日唱咗連續劇
sunnysun0723 發表於 2013-12-22 23:47

因為楊怡有黎
>吾
>甘
>米
>尼

煙霞-->啜泣
花千樹-->怯

Encore:
16號愛人-->誰來愛我
告解-->借過
阿門-->想得太遠
新加:連續劇
>吾
>甘
>米
>尼

我最愛既最後的茱麗葉一次都冇唱過噶
jose 發表於 2013-12-23 23:22

有啦.....。Starlight Part 2好似係encore部分個陣唱既有人upload左上Youtube架

但係好似淨係得個一次咁大把,之後都無左影
>吾
>甘
>米
>尼

睇左youtube...唱續集睇貓紙
rubylovessss 發表於 2013-12-24 11:07

邊記到咁多首歌呀,你睇番佢之前三晚既RUNDOWN都知佢晚晚緊有幾首唔同

同埋聽現場啲人回報返黎,係一、兩句唔記得
大半首都記得,算係咁啦!!

最重要係,本身就無歌詞機!!!
>吾
>甘
>米
>尼

我覺得搞笑姐!第一次唱呢首席就緊係唔記得架啦都唔熟!
rubylovessss 發表於 2013-12-24 12:02

上次N6尾場唱舊日回憶的山丘都係咁
唱到中段都係忍唔住要拎起歌詞唱
>吾
>甘
>米
>尼

BTW 有冇人知道場外有冇紀念品賣?
iPhone Case幾多錢?
mgiks 發表於 2013-12-24 16:10

有,$120款式如下

>吾
>甘
>米
>尼

睇ig話joey跳舞跳到晤記得倒數
sunnysun0723 發表於 2013-12-25 00:36

我懷疑佢地根本就無plan今晚倒數JF個邊計哂時間,大概黃色大門之後就開始倒數

我今晚都望住個電視,唱完黃色大門個陣23:53
可以唱多首慢歌:零時零分/Chihuahua跟住就去倒數

一見到Dancers上台就心知不妙
去到隆重登場個陣已經十二點

唱完加大力度就過埋鐘
>吾
>甘
>米
>尼

Encore漏左兩首,呢個先岩

16號愛人
爭氣
抱抱
想得太遠
花千樹
連續劇
續集
痛愛
越唱越強
>吾
>甘
>米
>尼

希望今晚都有連續劇同續集
victor1991415 發表於 2013-12-25 12:38

續集未必晚晚有,佢尋晚自己話好似唱折子戲咁聽日把聲無架啦..........

氣氛好既就自動波拎住張紙唱
>吾
>甘
>米
>尼

今晚聖誕正日 佢應該會唱多D 掛
但唔該唔好有chihuahua
victor1991415 發表於 2013-12-25 13:41

X'mas咁好氣氛先應該唱Chihuahua呀我地尋晚想聽都無呀
>吾
>甘
>米
>尼

我覺得無人有興趣聽呢隻 SOSAD
rIcKyK 發表於 2013-12-25 23:15

聽CD係唔掂,但係現場氣氛就靠佢帶動架啦你睇下新城個音樂會
係完全估唔到個氣氛咁好!!
>吾
>甘
>米
>尼

真心 我覺得JY 今晚唔high
victor1991415 發表於 2013-12-25 23:56

尋晚太正啦

係咪真是會唱《損友》ga? 真是會感動到喊出來
紅葉大祭司 發表於 2013-12-26 00:08

幾時有講過唱??!
>吾
>甘
>米
>尼

佢地走左之後細細聲講左句: 我以為無獎添
但其實應該知啦

我杯茶真係好正! ...
hehemamama 發表於 2013-12-26 00:28

報導話會去頒,不過佢應該無睇啦同埋以往都係無去就無獎,所以佢咁諗唔奇

同埋今晚好似無左七不思議...

係咪用三個新城代表 + 四舊膠嚟replace左 ...
阻住 發表於 2013-12-26 00:39

係無左七不思議呀,唔知係因為頒獎緣故定還是因為首歌係現場無乜反應呢
>吾
>甘
>米
>尼

>吾
>甘
>米
>尼

東方早兩日寫㗎
l00540 發表於 2013-12-26 07:57

佢個到寫21號Rundown呀嘛.....我有睇到呀個晚根本就無唱借過同損友
有D歌真系只有live先好聽.澎湃呢首應該瓊姐點嘅,
其實現場D變色螢光棒唱埋出色氣氛會勁正囉. ...
風見志郎 發表於 2013-12-26 09:35

好多祖兒睇完LIVE之後都覺得應該要加澎湃落生日個PART個PART事實真係太短......
加左呢首之後,個場一定炒得更熱!!

只不過係因為瓊姐比較有知名度,可以代表到祖迷發聲咁解啫
>吾
>甘
>米
>尼