返回列表 發帖
我反而係諗緊

佢唔係搵林狗影poster 咩

點解最尾出呢張

三面台 第二次睇

對上一次睇係fiona

希望質素唔好差到fiona 咁

希望佢唔好請嘉賓啦
其實上次請到學友/joey/eason 已經好好

如果今次佢再請嘉賓
好X驚請坤哥黎 (條偽毒又係咁o係人地fb 留言......)

咁抽中睇坤哥個場 = 成年行衰運

其實今次對佢真係完全無乜expectation...又拉闊又紅館... 練歌又唔夠時間...又唔知兩個演唱會主題上選曲上有咩分別...

我覺得佢紅館又唔會唱d 好少唱既歌....始終佢都無標榜過個show 係 minor classics 2

但唔睇又唔得...我估下次佢再開都可能4-5年後...到時都50歲啦唉

唯一小小希望佢可以唱下 沒關係不是愛情 既 live 吧

我想睇
John 發表於 2017-9-17 15:40

你有無上美千個fb 睇!坤哥只不過係留左一個言
勁多人叫佢唔好黎做嘉賓XDD 笑鬼死

我只係覺得今次再請既嘉賓人氣同意義上好難超越上次

上次有人氣既有大牌既城城學友
好朋友 就 Eason Wyman Edmond
和好如初既有 Sammi Joey

今次除非請鄭中基...如果唔係都無乜爆點

上面講完搞到我好想佢請梁朝偉黎

一齊唱星之碎片

想問下佢有無唱過美味情緣/快樂與哀愁 LIVE?
呢兩首都好正

姚子玲係咪好鍾意千嬅? 見佢好多千嬅既post都like
Nathan 發表於 2017-9-19 18:19

佢男朋友同丁生好friend ga ma
今年千嬅生日會佢都有去

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏
Nathan 發表於 2017-9-21 08:28

yes 我覺得會係伏感覺會係佢背景有大大隻字wonder woman 不停彈出黎咁

美千今年d音樂planning 差到爆

年頭無神神plug 首唱k 版傳說

之後動地驚天,當我想起你,余春嬌 全部幾個星期plug 一首

連續兩個月做兩個大show

又唔講下主題有咩分別

又唔夠時間練

勁遲先錄歌同plug 歌

Wonder woman plug 左幾星期先出mv 都已經灘凍晒

仲要搵林狗design 個咁柒既poster

總結佢好似成年做左好多野 但又無乜成績咁

佢係咪加場架...諗緊買24 定等買31....

今晚ig live 又唱得幾好

佢d live 水準真係好飄忽

上次中國新歌聲又唱得勁差

我禁左1個鐘25分鐘redial
終於打到去...佢話全部賣晒...

覺得阿嬌越來越離地 放咁少飛出黎同無放有咩分別?

我有預感就算加左場都買唔到.....

29/12 - 1/1 (4場)
31/12 9:30

10月6號公開發售

6點商場放閘,我跑贏班阿叉排第一,個陣佢地都有嘈,但CCTV有證據,之後佢地先收聲
點知9點半個陣有個l ...
fifty1205 發表於 2017-10-3 13:14

咁賤? 一定要影低佢擺上網

老實講唔係鍾意左千嬅咁多年 有個情意結
我今日都唔想禁咁耐電腦電話去撲飛

今年佢公司d 宣傳呀賣飛都搞得好差
俾我感覺唔係我呢d 平民睇

張poster順眼佐又靚佐
Jacz 發表於 2017-10-3 14:18

係 呢隻色好好多
但千嬅個頭後面好似某一隻數碼暴龍......

記者問5首演唱會必唱既歌,美瑞答:電光幻影,華麗緣,超齡,Single,芬梨道上,
跟住記者俾張冬天的故事既 ...
Jacz 發表於 2017-10-3 18:12

wa 幾首都未聽過live...唉但我無信心星期五買到飛....應該要食黃牛價...

千嬅加盟英皇同克勤再齊齊拎最男最女?
Kaybb 發表於 2017-10-3 21:01

美千決定入英皇同美祖爭一姐之位?lol

我有多會放上黎,叫左好多朋友幫手,大家互相幫忙
joshua 發表於 2017-10-5 19:56

我想要任何日子 (除1月1日) $280 x 2
如有多可以放俾我嘛? 謝謝

嘩我買到啦!!!!!31號呀!!!

竟然買到?近嘛??
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-6 10:04

43 行....早知買6張..再原價賣俾你地頭先太緊張, 因為第一次用urbtix 買...
開定左電腦, ipad 同電話...最後電腦同ipad 話我hold 得太耐...彈左出去...
最後得電話入到...即刻禁2張算...

睇個勢又再加
1月1日d飛去得快過31號

多人想睇尾場?
發覺楊千嬅演唱會d偽尾場氣氛好過真尾場 ...
mychart- 發表於 2017-10-6 11:26

1月1我諗住睇叱咤 所以先買1231

我係咪要放棄今次唔洗睇人瑞?
Jacz 發表於 2017-10-6 12:18

唔好放棄呀...下次佢再開可能都50歲...跳唔郁架啦

吵我應該幾高知名度
假假地都叫廣告歌
同埋都算有beat
可以夾Wonder Woman

想睇千千唱色惑 ...
John 發表於 2017-10-10 11:16

上次Let's Begin 咪唱左色惑
反而我想佢唱多d Play It Loud Kiss Me Soft 同 Music Box d 歌

其實想問下..之前唔係話拉闊係同人山人海合作咩 點解好似無左件事咁既

今次個演唱會要睇好睇啦...佢呢2次開咁密..下一次起碼4-5年之後先開...到時50歲真係跳唔郁色惑啦

笑死,你咪出街問下人囉
cathay1996 發表於 2017-10-11 14:55

嘩你仲敢上水呀? 番去聽你既kpop la
Anti-OT 聽日準備買定D 飛原價賣俾大家

我都麻麻地嘉賓
睇千嬅最好
純粹係有d合唱歌如果冇嘉賓就唔會有機會唱
不過又冇乜合唱特別想聽 得星之碎 ...
John 發表於 2017-10-11 15:41

AGREE除左梁朝偉 我都無乜人想睇

Eason 上過太多次
鄭中基 上次佢演唱會 我咁岩睇中千嬅個場
古天樂 AAL 請過
吳彥祖 又唔識唱歌

緊係聽色惑同wonder woman 啦 呢排翻風要驅下
cathay1996 發表於 2017-10-11 15:42

咁你開收音機啦...又播啦準備入十大

同個frd到依家都入唔到
都已經10:40,入到都冇晒飛啦
Jacz 發表於 2017-10-12 10:40

你想要邊場咩價位幾多張?
我試下幫你入下

千嬅話應該唔會再加場

邊到講
gooloo 發表於 2017-10-13 13:56

佢剛剛開蘋果live 呀..佢話之後 有人用個場...
除非公司可以24小時拆左個場俾人用wor

千千話佢買my secret live 都好難買...
睇黎佢地真係fd 左

笑死...佢完全唔記得左點唱塔羅迷

唔好話千嬅假呀,會比人用粗口話你架
cathay1996 發表於 2017-10-13 14:58

其實你唔鍾意佢咪唔好入黎, 入黎搞搞陣做咩
其實佢作為一個歌手出道二十年, 出左成千首歌, 唔記得左又有咩所謂, 佢又唔係當刻開緊演唱會
佢又唔係淨係做歌手, 又要拍戲又要做人呀媽, 成四十幾歲, 邊度有咁好記性?我亦唔覺得佢需要作個故仔出黎

頭先睇訪問都見到佢真係好多自己舊歌唔記得左

排左幾次飛[次次都係南亞裔霸頭位], 昨日幸運地買到2張$280[不是曬命], 但不是相連..
點解作為miriam real  ...
kchowhm 發表於 2017-10-13 15:32

睇左咁多次訪問都覺得佢今次好似唔請嘉賓, 希望呢排係中環可以撞到佢, 同佢講聲好多人都想聽佢同梁朝偉唱星之碎片

大家第一隻買千嬅既碟係邊隻???
我係Unlimited 唔知千千會唔會唱呢
John 發表於 2017-10-14 07:05

細個屋企人唔俾買碟到入左大學 第二年先開始買千嬅既碟 2010年
記得第一隻 買既係unlimited 難搵到死 行左港九新界勁多間
最後有間唱片鋪幫我訂到 勁開心

買呢隻 係因為好少可成隻碟 都覺得好好聽 好o岩我聽
勁鍾意吻所有女孩 同 芬梨道上 (編曲同唱都令我覺得置身山頂lol)

anti-OT 如果有一part 唱電視劇主題曲點睇
美味情緣+談談情探探聽+展翅計劃+紅衣手記+半邊天+有過去的女人+讓我飛

唔知千嬅仲會唔會加場呢???
John 發表於 2017-10-16 05:57

我覺得佢唔會加加1月2既話 好似唔夠時間拆番個場俾JW?

同意
唔想將來千嬅演唱會一堆我是歌手歌
John 發表於 2017-10-17 13:07

又話做完演唱會 開始錄碟....玩野咩...
佢不嬲都唔係唱live 勁既歌手.... 好心佢唔好上去獻醜啦....我驚佢第一round 俾人out

我要聽友誼小姐
John 發表於 2017-10-18 01:58

我無記錯佢o個日o係某個媒體既fb 直播有提過/唱過 呢首歌我都希望有呢首 話晒乾柴烈火係我最愛既楊千嬅電影 沒有之一

色惑
John 發表於 2017-10-18 01:58

星之碎片 (倒數聖誕)

John 可以買尾場喇

唱7場定12場都係爛聲ga la
fifty1205 發表於 2017-10-23 16:12

去到1月2一定爛聲架啦, 不過係FANS點會介意呀  講真 佢咁既歲數 仲開到幾多次演唱會  每次睇都要好珍惜

霸氣
不過咁應該幫唔到其他人買霏了

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
阻住 發表於 2017-10-25 12:18

我自己上次經驗
拎左3部機 (電腦+手機 用APP 上 + IPAD) 9:15 入

每隔幾分鐘..我會去urbtix 既其他區瀏覽 (E.G. 粵曲) 等佢唔好話我待機太耐

最後電腦 + ipad 9:50 話我 用得太耐要out

手機用app 上捱到去10:00 買到飛

希望幫到大家手

係咪見美祖整得靚, 所以搵FRAN9
wchild 發表於 2017-10-29 13:44

我都覺得係...佢好鍾意my secret live

題外話
拉閭抽中左 有得上台FANS + 千嬅大合唱!!
太開心啦
雖然無拉闊飛, 但有得係後台大電視睇LIVE!!!
呢幾晚一定訓唔著

點抽嫁@@?
aRh3i 發表於 2017-10-30 13:29

之前903 個FB PAGE 有個寫故事比賽嘛 (要TAG 千嬅一首歌)不過我個故仔揀唔中...但係佢話想要千嬅既FANS 幫手

美千竟然記得佢有同梁朝偉合唱過

希望係因為佢黎緊有排呢首啦 TT

我拉闊個晚會搵機會同佢講紅館想佢唱星之碎片

同瑞瑞不和應該係宣萱/羅家良
cathay1996 發表於 2017-11-7 15:43

佢地邊有不和上次訪問宣萱佢先好開心咁提起千嬅

何超同千嬅係無以前咁fd 但無不和
因為以前係何超介紹呀徐俾eason
千嬅講過以後無法同呢個朋友好似以前咁fd