返回列表 發帖

「Duncan錫你亦都諗點樣幫阿Gin呢」大老好似依家害緊佢wor,
阿Gin好明顯唔like首歌啦,當EK話學友鍾意首 ...
angelicdestiny 發表於 2021-8-10 04:30
EK仲有話「我經常同Duncan講, 每做一首歌都當作係最後一次......」「......這首歌是關於一個非常努力的人, 努力好多年, 很多事都係事與願違, 但都繼續努力, 直到某一刻, 覺得真係需要休息一下」句句有骨, 攞景定贈慶 Poor Gin出道十年無代表作, 903三年女銀後倒退狂食蛋, EK/Duncan想Gin休息一下? Maybe退休for good?

我覺得是這樣的. Gin係EK帶入球記, Gin開始時係EK個project (BG, LITM & B&B d碟賣得OK), 然後國語碟同Dear Secret took a chance換監製, 口碑OK但係唔好賣 (Dear Secret好似賣得仲少過Jace's Processing). Gin好似都好enjoy同EK以外其他監製合作, 佢自己應該都好期待推出d快歌 (隻快歌碟可能唔係EK監製). 但係Duncan見Gin同EK都出鏡TVB幾個月, 想吸引下TVB d老人家觀眾, 所以叫EK幫Gin造d老土屎歌, hold住快歌碟.

日出時讓街燈安睡 其實Gin or張生自己一個唱好過. 而家chorus Gin我有我唱, 張生你有你唱, 好似兩個人鬥大聲咁, 好刺耳. Gin唔like首歌, EK同Duncan用張生半氹半迫Gin唱, 好狗!

EK話「每做一首歌都當作係最後一次」可能真係Gin球記最後一or幾首歌 Since Kary is coming back!

聽完Gin solo live version覺得official feat. 張生 version其實破壞左首歌, solo version除左bridge有少少怪, 整體上好過派台版好多.

上次勁歌金曲好似話歌詞隱藏4首gin lee 歌名,除左“雙雙”,“很堅強”,另外兩首故意賣關子冇揭曉。有人知 ...
xteve 發表於 2021-9-12 14:45
八月頭已經講過
雙雙 很堅強 玫瑰的故事 如果牆會說話
0:45 - 0:54

Wow 歌神唱日出時破左粒音 11:34 係 Gin Lee 定 TVB 腳頭差

3:20左右,153話學友係為了Gin嚟表演,之後好似又講多咗次,唔知佢係認真定亂up

中間仲有153講唔出Gin ...
jcbartleby 發表於 2021-9-13 14:41
153 講唔出 Gin Lee 個名, 7:03 仲要咸豬手博佢懵
之後又話個女主持穿低胸, 繼續亂 up 野, 可能食錯藥.
Gin Lee 個樣好尷尬.

友兒應該係想向高難度歌曲《破相》的完美破音致敬
個人覺得得dance同放煙火唔足夠,同上次開錯 ...
on07111 發表於 2021-9-13 21:49
153 好落錢整左個噴火台俾 Joyce 唱 @princejoyce, 好有 MIRROR Warrior MV 個 feel, 少左錢俾歌神同 Gin Lee 個台

https://www.youtube.com/watch?v=I4cDneU6IiU

個thumbnail乜事
nicknicknick 發表於 2021-9-13 22:00
肥面大媽陶醉食雪糕

AGA同Gin Lee好似多啲?
其實印度fans係咪即係買views
咁Dear Jane同MC買得好恐怖 ...
梨胃言 發表於 2021-9-29 21:23
煎:37.6K
GAGA: 51.1K
JACE: 49.1K
環球賓馬泰歌手
jcbartleby 發表於 2021-9-29 21:26
如果睇YT subscribers
煎:40.6K
GAGA: 37.7K
JACE: 13.2K

希望本週可以勁歌雙週冠
xteve 發表於 2021-10-12 19:36

153 唔記得佢個名, 仲要博佢懵, 要俾兩週冠補償係應該嘅

https://www.youtube.com/watch?v=J0xuu1m4AAQ (6:40 - 7:13)