返回列表 發帖
今晚公佈新成員好唔好

D會員真係好偉大
bagfgfcde 發表於 2017-1-4 23:23

沒有D會員 CM共和什麼都不是

OLD NEWS 之而家睇番原來坤哥最男既噓聲都幾大聲

冇你哋寫得咁好
ed8671ed 發表於 2017-1-7 16:10

無論你寫成點 我地都會支持你架

呢位版主既頒獎典禮係咪俾欣宜吞左落肚
bagfgfcde 發表於 2017-1-7 16:20

睇番之前既頒獎禮 原來頒過獎比美祖既SM歌
愛祖噶

其實咁多人關心說好的一月一
花左咁多年既青春都幾值得呀
Errr 我會盡快出架啦

其實telegram都得 但揭牌 唔好玩

有啲app我仲研究緊 lol
bagfgfcde 發表於 2016-12-31 15:53

睇video真人玩就好睇
但係telegram玩都幾odd下

仲有咩折衷辦法呢

真 FI 粉 !!

事實證明狼人全部企哂係假預言家果邊真係好易出事
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 09:02

Generally speaking
做狼人真係好難玩

哇 好開心呀
頭先玩狼人 其他三隻狼爆哂
得番我一隻狼對一個先知一個村長一個獵人四個民
最後竟然剩低我同村長然後殺埋佢 傻的嗎 哈哈

做狼人贏真係幾有成就感

咁大劣勢都贏到 係咪預言家連續幾round驗唔到狼
我唔鍾意玩狼人牌 好人陣營比較啱我 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 18:13

等我重組下案情啦
身份反白先 可以估下 睇下有無神之眼

6 獵人
8 女巫
9 先知
12 村長

第一局
平安夜

1-5 認民 大民坑
6 認獵人
7 認民
8 認女巫自救 刀法 8 11 1 10
9 認先知 查殺10狼
10 認村長
11 認先知 金水1
12 認村長

警長結果
1 投 11 / 2 11 投 2 / 8 投 10 / 12 投 6 / 其他 投 8 -> 女巫警長坐實
投票結果
2 11 無投 / 1 10 投 9 / 4 5 投 4 / 其他投10 -> 10 出局

10 廢遺言

第二局
狼出8 女巫開毒帶7
8 遺言 刀法 8 6 4 警徽交 12
12 坐實 村長

之後呢 round 1-6 既討論大概都係一班閉眼難民亂估
5 投 4 係因為唔信 1234 都係民 揀4 出去
4 投 4 係因為不站隊任何先知村長 自票算 / 不信 1-4 出民 懷疑 123 至少有一狼
3 提出狼踩狼既可能性 /  看好 4  / 5 大機率被杠推 / 不信 1-3 出民 懷疑 12 有一狼 偏向相信 1 民 2 狼
2 由於 3 輕踩 2 所以懷疑 3 狼 / 認 4 好人 / 先知不站隊
1 同意 3 踩 2 無根據 / 接金水但不與 11 站隊
12 廢話
11 驗 2 金水民 / 估 9 10 出一狼 3 4 5 出兩狼
9 驗 3 金水民 / 懷疑 11 1 雙狼輕踩
之後 12 歸票 11

投票結果
6 無投 / 2 投 2 / 5 投 4 / 1 11 投 9 / 3 4 9 12 投11 -> 11 出局

11 廢遺言

第三局
狼出 6 獵人帶走 1
6 廢遺言

9 驗 5 金水 / 3 5 9 12 好人 / 2 4 順出
12 廢話
2 由於 9 建議出 2 懷疑 9 假先知 / 信 5 亂發金水 估 3 9 雙狼
3 不站隊 不想被歸 / 如果晚上被殺會相信 9 真先知
4 同意 2 觀點 / 提出先知第三輪仲未死既疑點 / 再提出 4神民2狼 出錯民 狼隊會反敗為勝
5 繼續投 4 / 不站隊不跟票

投票結果
3 投 2 / 5 9 投 4 / 2 4 12 投 9 -> 9 出局
無遺言

第四局
狼出 2
無遺言

12 無發言
5 廢話
12 鐵籠歸 5
4 跟村長投票
3 提出不是平安夜 12 可能被首刀的懷疑 / 懷疑只有一狼 / 相信 4 好人 跟出 5

投票結果
5 投 4 / 3 4 12 投 5 -> 5 出局
無遺言

第五局
平安夜

3 相信 9 是真先知 / 不能決定出 4 或 12
4 未能決定 9 11 真先知 / 但指出 9 保了 3 和 5 / 跟 12 投票
12 決定出 3

投票結果
3 投 4 / 4 12 投 3 -> 3 出局
無遺言

第六局
狼出 12 (村長要兩刀先死)
4 帶領狼隊獲勝

幾明打
10號第一輪俾人查殺 警長競選竟然唔投11 --> 正反邏輯都係狼 勁明顯
11號投票竟然唔投俾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 21:51

出 11 個 round 預左佢出硬 自保無辦法
本身玩到得番我一個諗過投降
出 9 個 round 好彩有個 2 幫口 如果唔係死硬 因為遲早驗到我

我玩全殺版呀 唔係屠邊版 所以一定要刀 12 如果刀 3 先 12有警徽就無得玩

今次都要多謝有個廢 jj 村長同先知無啦啦 skip 我唔驗

不過我仲係覺得要短時間作出完美分析同行動係好難 尤其係狼人一面做奸一面又要扮好人

咁乜嘢係對跳 sosad
nicholashin 發表於 2017-1-22 22:11

對跳咪兩個人出黎認同一個角色

其實4號有幾round都就黎俾人投走
12號功不可沒 9號都係
你啲狼隊友係咪玩你 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 22:17

7號就係無預警比人帶走既
11號臨尾話出LR先死既 都算做左件好事

所以我覺得今次咁都殺出重圍真係勁有成功感
你有無咩精彩戰績分享

我係6
預女守獵局 6 7 8 12狼 1守 3女 5獵 9預
我記得有一次我做狼人帶刀
因為睇牌果陣睇表情 就直覺覺得 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 23:13

其實有班識玩顏殺既朋友真係好開心 不過你斷估都係高配 keep住同一班人玩應該會贏到開巷

我都係覺得十二人四狼好biased
nicholashin 發表於 2017-1-23 00:39

咁你覺得幾多先係好?

事實證明狼人全部企哂係假預言家果邊真係好易出事
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 09:02

睇左第一場 好正

我覺得官方係有心比李錦同JY對立面
好似申屠個幾場咁 特登比角色佢玩

警上4 8 12 個邏輯交鋒已經好勁
同埋感覺 4 比上季勁左好多 不過我上季無細心睇哂

其實第一輪 12 2 3 已經爆哂 細心聽會聽到破綻
但係狼咁都贏 主要因為:

1. 12 雖然第一場露餡 但將功補過 假暗跳惡魔 仲要刀 11 唔係刀其他人
2. 低配玩家做左守衛 仲有9號懶醒領隊歸錯邊
3. 5 號呢隻倒勾狼做得稱職 仲要第一輪上警得佢撐 4 大家比左半金水佢 拎盡天時地利人和

只可以話 走哂有腦既神 剩番無視覺既神加一兩個無知民 一隻深水/倒勾狼都可以走向勝利

睇左節目直播既我一路睇既諗法係
3 跳預言家我唔信 佢發言唔好
以上一季既表現黎睇 3號桃子係狼跳預言家 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-23 18:34

睇完第二場 呢鋪無上鋪咁精彩 但係都正
JY 真係好勁 上一季已經覺得佢完勝其他人 今次兩場都繼續咁好

警上發言 我同意桃子講得好差
但係聽完 8 號解釋 我同意佢邏輯 4 號似係真查殺 倒推 3 號真先知

之後再聽第一輪發言同埋 3 號出局既票型
基本上肯定 1 4 雙狼
不過不得不佩服狼隊可以說服到大部份好人既功力 自問仲爭好遠

12 1 係第一輪都玩到係同一隊咁
個時以為只係幫好人玩 但係而家諗番轉頭佢點會分唔清好人陣營 所以都係一隻明狼

第二輪
8 號算係咁 feel 到出左真先知
9 太明顯有身份啦 令到狼人好快咁出多一神 不過出左 4 都唔錯得哂
10 號由一開始就無企錯 都係抵讚  / 同埋真先知無團隊呢個pt 係咁多高配玩家既情況下真係幾有用
11 號完全幫左手掰票 / 明明前面話投 1 佢建議 2  / 好人輸左既幕後元兇之一
2 號完全唔知佢點解講得出毒 4 刀 9 / 之後仲要跟埋投 6 / 好人輸左既幕後元兇之二
個一刻我以為 12 1 2 4 係狼

6 今場玩法其實合理 因為玩屠邊 冒神冒獵人
所以真係拖慢左狼人速度出唔到四神

5 兩次都做倒勾狼 然後兩次我都係睇唔出
真心勁 反應都好自然
上季我覺得佢一般 係進步唔少

我建議你睇呢場 唔到最尾都唔知大家既身分
底牌 : 盗賊 魅魔(同狼人一齊殺人 之後私自連一個好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-29 10:09

好 呢幾日有時間睇 講番第一集第三局 都唔好睇既
四隻狼勁快爆哂 囚徒上警失手然後即刻血崩

#KARYNG2017
《逃出巴比倫》將於不日推出,密切留意!
dongbb2332 發表於 2017-2-2 17:13

破獨家村九連冠有望啦 !!!
重溫下霏霏既成名作

我建議你睇呢場 唔到最尾都唔知大家既身分
底牌 : 盗賊 魅魔(同狼人一齊殺人 之後私自連一個好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-29 10:09

我睇哂新春三集 屠邊+鏈子+盜賊都令到好人係好難贏完全係睇到暈頭轉向

講下第一局先

3 雖然呢局無實際作用 但睇到1係狼 事實證明係無企錯
4 呢局講好多都有邏輯錯誤 作為魅魔咁做其實唔明智 雖然係劃清左同5既界線 但係都間接引毒
5 呢局可以有好多跳法 又盜賊又鏈子 佢而家既玩法都大致同好人視角一致 算揀得唔錯
10 有鏈子+屠邊 其實唔應該爆身份 如果個局唔爆 狼應該大機會出9 女巫繼續毒4 即係1神1狼3民 好人仲有機贏
11 無講清楚警徽流而直接歸錯 7 一定要負責任

呢局揀 panda king 我會揀 5

我覺得
5太多信息啦
如果俾我係5 我實聊爆

10可能覺得有5守衛係度
所以報身份廢時死左之後有 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-4 18:14

第二局
2 其實只係死好彩
如果唔係換著 7號 12號 自己傻到去自爆
根本就唔係完全無得打 因為都唔只一個好人都講過懷疑2號身份

5 呢場其實係有少少聊爆 而且成個狀態都明顯係有信息
題外話 諗番轉頭 佢根本就知2號唔係真先知 先會警上發言第一句寸2號又挑戰

3 女巫做得唔錯
不過 10 死其實都係靠 5 扛推出黎 再觸發 4-10 鏈呢個假設

狼隊低配 仲要係三神未死情況下 基本上呢局係得啖笑

第三局
完美開局 無左守衛 又第一輪票走女巫 獵人被鏈
由第二輪開始 已經變左狼人同第三陣營對戰
同埋開到咁尾邊有可能有守衛獵人未死
只可以話唔明白 5 7 咁都唔打死 2 仲去歸 10
同埋 7 最後唔應該同意出 6  出警長會好 D
不過 7 連 5 呢個係抵讚

不過狼人贏都抵既 話哂係 JY 歸走女巫

其實
我都幾體諒到7點解唔打死2
因為始終大家都係狼人一齊開眼
單身狼寡不敵眾 情侶信息勁多
打死2係有 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-5 12:40

我覺得正式第二集三局都唔好睇 個狼坑一開就爆爆地
就算捉唔哂四隻都近乎穩贏

我反而覺得佢講野太快 麻麻地佢

係咪萬年金玩得太悶呀 次次同一班人仲要高水平咁多

JY自己直播講 錄果段時間 佢個助理係大家一齊住果間酒店既某間房出面 聽到某幾個主播圍埋一齊討論JY點樣 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-8 06:50

妒忌呢樣野真係好恐怖
等我跟進下件事先

希望節目組可以狠狠踢走搞事既
換番萬年金番黎

由1:36:43開始

其實JY真係好神 玩狼都可以咁勁 基本上冇乜點見過佢有失誤
樹大招風真係好慘

相比新 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-8 18:54

其實風行雲同瘋小狗真係好廢 唔唔好笑 無左係好事
反而應該加番二珂同小樓

今晚又有pandakill
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 19:32

睇live感覺原來好差
10號真係好廢

點差法?
12今集表現幾好
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 22:35

成日隱啊唔到狼
第一集倒鈎個幾次就真係好

自從臭名遠播之後
大家睇佢已經係用狀態睇

今日睇三場 真係好暈
不過最後一盤證明 好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 23:55

其實呢個板子對好人根本就好不利
除非狼人低配 如果唔係好難輸

本身八對四屠邊已經係算比較公平
而家仲要有得驗埋人
三場都係差唔多知道哂狼坑
但就係眼白白睇住比人強_

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-2-12 14:14

噴到加零一
可能佢想引你注意

又係有pandakill睇既開心星期六
bagfgfcde 發表於 2017-2-18 18:34

呢個星期同上個星期都唔好睇
又係睇住班狼人恥笑班無知村民

屠邊仲要加功能比狼人真係唔使玩 除非狼人低配

頭先同啲網上既人用天天狼人殺呢個app玩狼人 成功carry

1 2 4同我10號係狼人
2發1金水 7發6金水 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 14:41

我上網見話個app成日斷線係咪真

冇啊
玩左兩局 我自己玩得好順 未見到有人斷線
不過要講普通話係最大既障礙 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 15:01

無文字版?

明明我頭先search 係有comment section
不過要視頻直播係咩玩法
nicholashin 發表於 2017-2-19 15:43

噴 直播會唔會太激動

其實只係輪流發言
每人講一分鐘
我係遮住個鏡頭講野 lol

啱啱玩左鋪預言家
贏左係開心既 但有啲人好lun ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 17:15

講開呢樣 我覺得李錦呢d對手都幾難頂 雖然係勁

點解
因為揮霍你的任性?
不過下集冇佢啦都

我覺得同JY囚徒玩先正
尤其係JY 如果可以呃 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 18:45

因為佢成日話人廢
心諗個個都好似JY 你都唔使玩啦

仲以為有機會見到你同王子個樣。。。
nicholashin 發表於 2017-2-19 19:14

我對要同班北京腔既人仲係好有保留 驚溝通唔到

BTW 有冇留意第一局警下第一次發言
沐沐講左JY唔會站錯隊之後 JY係自己發言度好明顯有火

十 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-19 20:29

我覺得頭四都大致坐實

個人認為小舞無咁前 佢一來做唔到狼人 分析力都一般 呢兩樣桃子都好過佢
五六我會擺老黨同桃子

鼠大王同sol君水平其實差得唔遠
不過個人偏好鼠大王因為倒鈎勁D

尾兩個被拋離好多 同意既

比過阿密特女金既榜主都值一億分

例如903專業推介
kwanie 發表於 2017-2-25 23:24

咁當年已經肯比我的快樂時代至尊碟的確無得頂既

而家負一億分就差唔多

今集pandakill好好睇
播左三個鐘都未開始第三局
bagfgfcde 發表於 2017-2-25 23:23

長到係咁飛 其實應該控制發言長短

第一局小蒼倒鈎狼做得好

第二局囚徒遺言carry 狼人好人都明打
狼人抿唔到人 就睇到JY平時幾勁

第三局狼人打死哂中高配玩家 剩番堆暈民
其實佢地見到死左咁多所謂狼 狼隊都無交牌就要轉軑
不過都證明JY 李錦既發言係勁好多 眼白白睇住狼隊屠城都扭轉唔到局勢

我諗班玩家應該好懷念有JY 李錦帶隊既日子
09 今局無左高配帶隊其實弱左好多
KS唔錯 第一第二局都睇清到局勢 草莓廢既 小樓都係

批左啦

王子BB好高效率
harryharry 發表於 2017-3-2 00:17

大家三月又可以瘋狂呃post (誤)

Keeva Mak 麥家瑜
25 February at 19:31 ·

工作後在街上巧遇我的大師兄大帥哥大偶像 哈哈 孫耀威 Eric Su ...
John 發表於 2017-3-3 23:01

#mean

Pandakill!!
bagfgfcde 發表於 2017-3-4 19:58

今集唔錯
三場都有亮點
二珂最後個場表現好好

Pandakill 第二三局都唔錯
bagfgfcde 發表於 2017-3-12 00:22

完全唔明做咩換個無顏值唔識玩無節目效果既人上去

我玩守衛仲好過09
:o)
bagfgfcde 發表於 2017-3-18 21:34

佢兩局都好似唔想玩咁樣  

其實你係咪就係零九?
nicholashin 發表於 2017-3-18 22:31

原來你鍾意呢首歌 睇黎要提名你做最yum會員 反正都係陪跑
nicholashin 發表於 2017-3-18 22:35

原來放條link就叫鍾意

竟然守2
導致第一局好人輸既最大罪人
bagfgfcde 發表於 2017-3-18 22:45

兩局廢守衛 最後一局又整番個黃金守衛

一齊吧
HOTMAN 發表於 2017-3-19 16:17

我想染灰