返回列表 發帖
呢度有張正常版
721AXA 發表於 2017-1-3 19:03

優先訂票只限呢張信用卡
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

邊個做music director, 呢樣仲重要過佢唱咩歌

另佢唱到五首係neway 無得唱既side track,就當佢贏 ...
mychart- 發表於 2017-1-4 17:39

何bing/ Alex Fung

容祖兒 Joey Yung《JOEY·MY SECRET·LIVE》
日期:3月26.29-31日及4月1.2.6-9日(共十場)
時間:晚上8時 ...
721AXA 發表於 2017-1-5 14:06

VIP可以入後台參觀

真祖粉,有心排過嘅
my rundown:
1、歌姬/日安憂鬰(開場一定要靜,以一把歌聲就可以壓場,好似 ...
風見志郎 發表於 2017-1-5 16:54

陳輝陽的作品可這樣排

Intro: 怯
我的麻煩男友
What's up
命苦
拽拽
Outro: 再見我的初戀

Encore:
男朋友與歌/ 候鳥樹/ 我也不想這樣

jf話應該一兩首咋, 有一首會係馮穎琪自己作品 (即係 麻煩你/還未/夢非夢/愛怪物的你/飄紅 其 ...
721AXA 發表於 2017-1-6 16:13

希望有麻煩你啦

大部分都派過台

呢個show暫時所知既班底
音樂總監/ 何秉舜
海報設計/ 林海峰
演唱會創作/ 彭秀慧
舞台設計/ Moon (舞台劇《 ...
721AXA 發表於 2017-1-9 13:57

門票應該買唔倒⋯

但可以單買CD嗎

Most likely separate CD and DVD releases, you know EEG loves making money
boy4dudes 發表於 2017-1-9 21:52

得VIP先有

給《最好時光》一次更好時機
容祖兒歌曲再生企劃

作為出道十多年的歌手,容祖兒唱過無數叫人耳熟能詳的經 ...
Qmen 發表於 2017-1-10 05:23

兩首Ho bing, 兩首馮穎琪?

秘密花園點題作:
穿花蝴蝶/ 與蝶同眠

終於買到2張$480~

希望有美會員割愛限量版CD

睇嚟會有吹沙入眼

1月15日 00:44 来自
我的至愛

容祖兒—《吹沙入眼》,收錄自2004年《Nin9  ...
風見志郎 發表於 2017-1-16 17:15

可能有朱古力萬歲

加果四場係4月12-15日 (星期三至六)
阻住 發表於 2017-1-20 19:53

15 號是尾場嗎?

熱門side tracks就唔講啦
就講啲冷啲噶啦
雖然買唔到飛 但一定會有DVD出

想聽卸妝 身驕肉貴 忘憂草 蜉蝣  ...
JayantL 發表於 2017-1-25 02:45

最能觸動美祖的《傷神》

會唱罪魁同拍拖
Wing1211 發表於 2017-1-31 10:26

兩首都係56x嘅遺珠

但更期待輝陽嘅漏網之魚
首首高質

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧 ...
fifty1205 發表於 2017-3-2 15:43

希望何bing/ Joey唔好亂嚟

好似美麗嬅咁唱一首半首別人的歌作結就很足夠了

照計呢個場都唔會比佢唱得多幾首~好似感覺要準時收檔
wewa1001 發表於 2017-3-8 12:02

遲到的話,仲要等第一節完先入得場

之前收到PR風話會有一part 晚晚唔同歌 仲叫人準備好歌詞睇黎就係同樂迷合唱呢一PART
之不過佢又 ...
rfv123 發表於 2017-3-9 21:37

[無奬競猜遊戲]
Rundown:
最好時光
麻煩你
我也不想這樣
傷神
與貓共舞
我的麻煩男友

encore:
黃色大門
煙霞
16號愛人
Be true

希望無《愛怪物的你》⋯

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利
Wing1211 發表於 2017-3-9 22:55

竟然有《最後勝利》
#很難唱的歌

舒文監制的又會是哪幾首?

他狠過你
721AXA 發表於 2017-3-11 00:23

由他補上四不

傷神 100% 會唱啦 吹沙入眼反而有啲估唔到
其實入場聽到與貓共舞同男朋友與歌我已經無憾 ...
賴爽 發表於 2017-3-11 09:58

希望唱多些遺珠
[陳輝陽]
What's up/ 命苦/ 寂寞大道
候鳥樹/ 男朋友與歌/ 我也不想這樣
[黃丹儀]
借過/ 與貓共舞/ 心甘命抵
[56x]
早有預謀/ 為你萬歲/ 何苦

有無唱過What's up/ 命苦/ 銀蛋伴小貓live?

尾場有Facebook live~

如無聽錯,只會唱2首King姐十大

係咪指facebook果個冤鬼十大?
10.損友
09.流淚眼望流淚眼
08.想得太遠
07.我也不想這樣
06.阿門
05.特別 ...
風見志郎 發表於 2017-3-17 16:38

Confirm左《煙霞》
Rehearsal又透露左有《最後勝利》

我也不想這樣/ 麻煩你/ 早有預謀

直中紅心

真係見好多祖迷都 R 緊飛 (包括我)
賴爽 發表於 2017-3-20 17:45

除左想要入場票之外
我更想要一隻side cut精選唱片~

希望市面有得賣啦

唔係得兩隻 Single 咩?
賴爽 發表於 2017-3-20 20:51

要搶倒最貴嘅門票先有一隻限量版

好似話買JY6場平民霏果班都有得訂

同埋為左下年啲燒量奬我估都會公開發售既 ...
阻住 發表於 2017-3-20 21:43

街客可以預訂嗎?

呢張?2首新曲+48首精選
風見志郎 發表於 2017-3-21 09:30

唔知實體版係點⋯

剛才聽口水好似播咗《摩登時代》
又劇透多一首⋯

除左Tote bag之外其他都想買
Ki 發表於 2017-3-22 12:29

對CD有興趣

好想知道隻CD會有幾多首歌
黃家正 發表於 2017-3-22 19:05

除左最好時光、麻煩你
仲收錄左邊啲side cut

有乜嘢歌同扯線木偶有關係?
風見志郎 發表於 2017-3-23 09:34

摩登時代

再者. 祖祖話綵排咗50幾首歌, 一晚邊度唱得完.
想得太遠可能係for信用卡場, 冤鬼十大大路少少.
上次1314前 ...
風見志郎 發表於 2017-3-23 11:08

我懷疑有Classic side-cut medley...

double confirm

最後一日的Rehearsal有

一號. 男朋友與歌
二號. 想得太遠
三號. 最後勝利 ...
風見志郎 發表於 2017-3-23 14:39

[輝陽系列]
有無我也不想這樣、最後的歌?

最後的歌 - Joey sings 千嬅 sidetrack?
boy4dudes 發表於 2017-3-23 19:59

輝陽好耐之前出過隻合輯(封面有Eason,Joey, Twins)
收錄左美祖翻唱版

說好的别人的歌是不是這一首呢?

有飛先入到去買紀念品
Ki 發表於 2017-3-24 17:11

即係買唔倒side-cut精選

有無新貴?

個台好癲 又識郁 又砌得勁靚
超有舞台劇feel
eggsteven 發表於 2017-3-25 00:34

26號應該有相睇喇啩~

最新果首臨床,其他好似全部停留到2008
風見志郎 發表於 2017-3-25 00:35

有無唱CoCo或者別人的歌?

冇,好多報假料煙幕呀,又痛愛又一拍兩散又盛
風見志郎 發表於 2017-3-25 00:40

等多兩天有完整rundown了~期待ing

頭先第一行有個人話要唱勉強幸福
跟住佢話 「係咁叫我唱勉強幸福」
「之後有嫁啦」 ...
eggsteven 發表於 2017-3-25 00:53

舒老闆寫嘅side cut~ 正正子

點唱環節,有無請觀眾上台?

大家要珍惜機會,唔好點non-side cut啊

GLOW/ IN MOTION/ A TIME FOR US/ JOEY & JOEY 呢幾隻中後期既碟一首都冇
stephybest 發表於 2017-3-25 13:13

同舒文有無關?

Btw, 佢似乎很喜歡《Close Up》

摩登時代+最後的茱麗葉+流淚眼望流淚眼[TEN MOST WANTED]
stephybest 發表於 2017-3-25 23:20

與蝶同眠、忘憂草、螢 [In Motion] 不是夢

WHATSUP-->一面之緣
故弄玄虛/遲鈍/蒸餾-->戀人未滿/牆紙
傷神-->流淚眼望流淚眼
最後勝利/冬眠-->最後的茱 ...
stephybest 發表於 2017-3-26 00:14

原來第一晩咁正

希望蛋蛋有錄第一場啦

煙霞/還未/摩登時代/呼天不應/吹沙入眼 期待聽晚出現
ivanbb 發表於 2017-3-26 01:45

King姐叫人煲定《與蝶同眠》

我情願要吹沙入眼或者花城
風見志郎 發表於 2017-3-26 22:54

輝陽嘅《命苦》、《寂寞大道》幾時可以重見天日啊