返回列表 發帖
如果真係要符合主題Pretty Crazy,起碼要有下面幾部分稱得上
- 快歌Medley:布穀鳥大反擊/chihuahua/充電器 ...
1d14 發表於 2019-3-26 15:43

天窗
雙腳著地
刻不容緩
第二世
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

集下氣玩家先
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:38

呢首正野~~~~~~

召喚《忘憂草》

東東演唱會有:水瓶座/ 可惜我是水瓶座

希望JY也可以串埋:雙子情歌/ 無人知道雙子座

笑死
joeyfansforum投票最唔想聽到嘅歌
雙子座同亞亞亞大熱跑出
容小姐好應該檢討自己(同肥Y)嘅品味 ...
gooloo 發表於 2019-3-28 15:11

Alex fung

人地Alex Fung一早叫佢唔好揀冇人知道雙子座
Wonders 發表於 2019-3-28 15:35

咁另一個馮生囉~

混血兒真係好好聽
希望今次有類似MEDLEY
eggsteven 發表於 2019-3-28 15:41

紅牌出場/ SOS

每次演唱會YY啲遺珠都會出土:螢/ 世界小姐/ Honey/ 男朋友與歌/ 故弄玄虛/ 遲鈍

大膽估計:R U Ready 4 Me/ 派對機器 replace 炸機女皇

老老實實
我要求好低亦都好實際
將MSL嗰個medley抽幾首出嚟做regular rundown代替某幾首怨鬼已經好滿足

心 ...
JayantL 發表於 2019-3-28 16:14

JY應該留一part開聲~
天然呆/ 舌尖開差 etc

無可能晚晚《續集》/ 《花千樹》/ 《這麼近那麼遠》
好傷把聲

會唔會大膽得濟 佢肯放返首 派對機器 入快歌medley已經好爆 點會無隆重登場 ...
cbacbacba1 發表於 2019-3-28 16:27

一係C.Y. Kong Medley: 心賊難防/ 精神戀愛/ 派對機器/ 隆重登場

好慘上面得一首HIT左
其實SIDE到地底

BTW 仲有可歌可泣/澎湃
eggsteven 發表於 2019-3-28 16:37

王雙駿 Medley: 真身上陣/ 床前無月光/ 喜喜/ 加大力度/ 跑步gay上

但佢啲淫歌都好正
流汗、垂涎、舌尖開叉、二人浴......
Wing1211 發表於 2019-3-28 17:23

如果件睡袍?

其實JY無理由唔鍾意《銀蛋伴小貓》

基本上 MSL REGULAR RUNDOWN 都冇咩可能 除非佢覺得街客都OK
eggsteven 發表於 2019-3-28 17:06

反而呢批歌由Minor變左「Major」 Classic
Sammi團隊就醒了

希望蛋蛋可以將祖有預謀、與貓共舞、心甘命抵、最後勝利、新貴⋯
摘日登場 (一晩出一首 & Full version)

回復  l00540

呢首我啱 勁like 佢前期嘅歌我仲有一個人砌圖
babybaby226 發表於 2019-3-28 18:09

佢有啲歌應該以Major x Minor Classic形式登場:

- 全身暑假/ 瘦身大法
- 隆重登場/ 派對機器
- 穿花蝴蝶/ 與蝶同眠
- 痛愛/ 麻煩你
- 阿門/ 早有預謀 etc...

支持美祖金曲 無人知道雙子座
希望佢唱
放空 發表於 2019-3-29 13:41

我估呢首變Medley先會好聽~

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠
Wing1211 發表於 2019-3-29 14:54

Cover 我巧首重陽

其實我想佢做電視劇medley 雖然得四首
babybaby226 發表於 2019-3-29 16:30

我寧願佢唱夕陽青春四部曲:
命苦、What’s up、怯、再見我的初戀

命苦真係side到落地核
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:00

《Honey》本是side track
上次唱完多左好多人識

同埋四部曲好似未公開演繹過~~~

都係佢每一個演唱會都會救番某d sick track e.g. mad about you
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:07

YY 就是看得通透

不過好多side cut都在演唱會唱過
只差:
R U Ready 4 Me
派對機器
電我
飄紅
布穀鳥大作戰
Chihuahua

電我?
心病?
28個我?
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:17

看看YY欽點邊首

今次好似有嘉賓(草蜢)

有冇祖粉發起行動狙擊黃偉文?
好唔想個show變咗佢個作品展
bagfgfcde 發表於 2019-4-3 12:37

我唔介意JY 撈番《派對機器》、《R U Ready 4 Me》出嚟

《痛愛》、《心淡》、《花千樹》、《牆紙》又無理由唔唱嘅

有冇人有建行卡幫我搶多兩張10號980
JayantL 發表於 2019-4-10 15:32

沒有建行卡的話
只可以等公售?

有預感同Mi一樣,被秒殺~~~

想識建行亞洲嘅朋友
風見志郎 發表於 2019-4-11 08:37

X2

希望公售時買倒

日期:2019年8月5-11, 13-18, 20-24日
Ki 發表於 2019-4-11 14:41

尾場是24/8?

有寫「終極加場」字眼嗎

其實佢開25場都得,係佢撐唔撐到姐
bchan 發表於 2019-4-11 15:26

汲取劉華教訓~~~~
希望演唱會不設後台探班/ 影相環節

總係覺得Kelly同Joey完全唔識
都無咩交流過

20個嘉賓如果會有以下既應該會幾驚喜
Gigi
Kay
HOCC
...
Wing1211 發表於 2019-4-15 11:21

JY: - gay饉 好似唱過《好時辰/ Today》
     - JY x HL 唱過《高妺正傳》

唔計勁歌六后合唱
佢地好似未試過同台

方丈話唔埋喺每晚固定rundown嘉賓
lightupmylight 發表於 2019-4-15 11:46

莫非嘉賓係 YY 新貴:小巧

基仔,克勤,霆鋒,hits,twins,林峯……呢堆嘉賓實走唔甩喇
乐坛风云 發表於 2019-4-21 21:56

Hits?
Btw, 林峰好似離開左英記

嘉賓會請後輩
cathay1996 發表於 2019-5-8 15:37

一眾英皇紫霉花 standby

大家想開個post估 regular rundown定encore rundown
hinz 發表於 2019-5-8 22:29

不如估嘉賓仲好?

競猜18場嘉賓:
前輩:
Eason - 富士山下裡搜神記
Miriam - 最後的歌 (最後一take Mix)
Hacken - 牆紙(傳說中的國語版)
Wyman - Talk
基仔 - 狂串樂基兒
霆鋒 - 第二世/ 阿門
Ekin - 留給這世上我最愛的人

平輩:
柏芝 - 任何(未知的)天氣

後輩:
軒仔 - Pretty Hungry
Kay - 忘憂草/ 兩個女人
Hocc - 黃色大門上有紅屋頂
劉浩龍 - 爛命鴛鴦
Twins - 士多啤梨蘋果橙(2019火龍果Mix)
Pakho - 天窗(合唱版)
Dear Jane - 心之科學 (Dear JY Mix)
Aga - (舒文的)新貴/ 3a.m.
吳浩康 - 他都不愛我
林欣彤 - 歌姬/ 追風箏的風箏

Fans/ Fans club成員/ 幹事:
GEM - Where did you go
欣宜 - 女神
Phil - 高山低谷

不如估嘉賓仲好?

競猜18場嘉賓:
前輩:
Eason - 富士山下裡搜神記
Miriam - 最後的歌 (最後一take Mi ...
l00540 發表於 2019-5-9 07:50

18首都夠出一張DVD了

SAMMI 講到明唔加場喎但係

同埋而家都仲係好多人入唔到去
賴爽 發表於 2019-5-9 16:51

終極頭、尾場仍未出現

上次 1314 好似尾場都係平日 LOL
賴爽 發表於 2019-5-9 17:07

26/8好大可能尾場
#入行20年 #20場 #雙十年華

祖兒說不考慮加場,只有兩日時間休息 估計是無期了
danhong0109 發表於 2019-5-10 07:57

可能播完TBB個特輯
蛋公司會改變初衷 加兩場呢

呢個訪問都話唔加日場
gooloo 發表於 2019-5-10 17:39

但美祖話或者會有「轉機」

會唔會係加開歌迷會專屬場(因為佢呼籲大家入Fans club⋯)
或保險公司包場

great 重唱有長大
cbacbacba1 發表於 2019-5-10 16:25

《陪我長大》仲好啦

真係抖下好過
一陣好似填海華咁咪仲死,上次已經要打開聲針
Lewis 發表於 2019-5-10 18:35

「劉華事件」過後

各主辦單位都要確守:
1. 謝絕後台拍照活動
2. 非表演時帶口罩:e.g. 美千

演唱會倒數6星期   

祖兒正式出道首支派台
首支三台冠軍歌
改編自Jennifer Paige《Crush》
首張 ...
hehehaha 發表於 2019-6-25 05:03

我的自家宣傳方式
謝謝Gi持

演唱會倒數27天   

今日同大家重溫好聽side track!
祖兒第一首林夕歌就係呢首
MV有吳彥祖

# ...
hehehaha 發表於 2019-7-10 16:47

兩個27天回顧....?

我宣傳GIGI演唱會的方式
得到傳承了

最後的歌係千千呀,唔好搞笑 thanks
Wing1211 發表於 2019-7-17 11:14

輝陽隻碟收錄過:
重新灌錄版 eason 失戀太少/ Twins 朋友仔/ JY最後的歌

劇透
隔離X登見到話
有韓國dancers,俄羅斯雜技團,24首歌
JayantL 發表於 2019-8-5 17:30

24首包唔包medley...?

係多歌 但個人覺得麻麻 成晚都k歌大合唱咁 無乜舖排
不過今日咁亂 機關又壞左 仲有1 part cut埋 ...
fifty1205 發表於 2019-8-6 00:18

可否讓給沒有「霏」的美會員

頭場買一送一
stephybest 發表於 2019-8-6 00:05

完美示範何謂 service recovery

張學友大讚容祖兒係新一代歌手最好個個
帥小寶` 發表於 2019-8-6 00:58

唔知餘下18場有什麼重量級嘉賓呢?
關淑儀/ Cass...

#18+1

Jpop後都無開過show
點解唔執多兩首出黎
wewa1001 發表於 2019-8-6 01:56

我好得閒/ Pretty Crazy 應該同一part

流出嘅rundown係冇我好得閒
而係
721AXA 發表於 2019-8-6 02:05

快歌部分有驚喜喎

仲以為係亞亞亞/ 加大力度/ 喜喜/ 隆重登場

係,好有承擔,唔似某楊姓女歌手得個噏字
mychart- 發表於 2019-8-6 05:34

美漿上次澳門站也遇到技術性問題
好似成十點鐘才開show...
唱一個小時多便草草結束...

沒有任何補償呢

好驚我果場係草蜢
風見志郎 發表於 2019-8-6 09:05

Confirm左有草蜢

冇錯,唔知係咪刻意回憶返佢之前,我諗住今次好多歌係1314之後先出碟嘅歌,樂觀,悲觀之類都冇。 ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 08:57

樂觀、悲觀、與蝶應該入破相嗰part...

關智斌一定有,張軒一定有,Twins一定有,Yumi呢D友情大過天還可以接受。其他18線暗星真係同學友呢D場次 ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 09:22

JY可能會請
- 偶像 e.g. Mi、關淑儀
- 知己朋友 e.g. Twins、軒仔、Ivana
- 同事 e.g. Kenny、火龍果
- 讚賞過嘅後輩 e.g. aga、Janice

咁其實有D K歌真係餓嘅,但不能理解近十年成日都唱嘅今次都要繼續,你知道邊part架喇  ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 14:45

已經無唱習慣失戀、爭氣、抱抱...這堆必唱歌
但side-track又唔唱多一/兩首

希望悶part好似7不思議咁抽走
風見志郎 發表於 2019-8-6 15:06

是彭小姐同何bing一齊揀歌

如果一晚唱一首年度金曲/ Side track仲好
1st 場 - 99 未知/
2nd 場- 00 誰來愛我
3rd 場- 01 痛愛